Payoneer ATM kartica uputstvo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

drag_gost

#1 Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by drag_gost »

Pozdrav svima,

Citajuci teme ovdje (posebno onu o unovcavanju cekova - http://www.klix.ba/forum/isplata-check-a-t104367.html), odlucio sam da napisem nesto o Payoneer kartici. Ovo je idealna opcija ako zaradjujete preko interneta, zato sto je banka registrovana u Americi i ne morate cekati (mjesec dana+) na dosadnu naplatu cekova i sve ostale procedure. Ova MasterCard kartica, moze da se koristi na svakom bankomatu sirom svijeta, a potrebno je samo da aplicirate za nju online: http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/1PKzKx (affiliate link).

U cemu je fazon?

Fazon je u tome sto je Payoneer banka registrovana u Americi, pa kad zelite da dignete novac koji ste zaradili (recimo da radite sa Amazonom kao ja), potrebno je da unesete podatke za placanje unutar Amerike. Necete morati cekati mjesec dana provjere ceka, niti cete imati neke dodatne provizije. Bice vam isplaceno tacno onoliko novca koliko ste zaradili. Vrlo malo ljudi zna za ovo, pa sam zato odlucio da ovu temu otvorim. U biti, to vam je kao da ste registrovali vas nalog u Americi, a vi ste na putu sirom svijeta i dizete novac. Ovo meni licno veoma dobro dodje, jer mi novac stigne krajem mjeseca u kojem bude izdat nalog za isplatu, te ne moram cekati provjeru mjesec dana sto sam godinu dana radio. Potrebno je da registrujete vasu karticu ovdje: http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/1PKzKx (affiliate link) i dobit cete je na kucnu adresu u roku od 45 dana (obicno bude 25 dana).

Ako ima neko nekih pitanja, neka se javi. Rado cu odgovoriti.
pathyeshme

#2 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by pathyeshme »

Zanima me koliko košta mjesečno održavanje kartice i koliko novca skida kada je ubaciš u bankomat naših banaka?
drag_gost

#3 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by drag_gost »

Godisnje se plati (mislim 20$) za odrzavanje. Na svim bankomatima na kojima sam ja bio skine oko 4-5$. Veoma je isplativo ko zaradjuje novac sa kompanijama preko bare, pogotovo ko isplate vrsi iskljucivo cekovima. Recimo provizija za provjeru ceka je u prosjeku 10-15$, plus cekas najmanje mjesec dana.
xamp

#4 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by xamp »

Skida 2.5$ po transkaciji na bankomatima. 10$ kosta kartica.
mjesecno odrzavanje je 3dolara za prva 4 mjeseca i nakon toga je 1 dolar. Placa se od sredstava koji se nalaze na racunu.
pathyeshme

#5 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by pathyeshme »

A ako imaš ovu karticu možeš vršiti isplate sa Google adsense direktno na nju? Da li posjedovanje ove kartice automatski znači izbjegavanje zajebancije s čekovima?

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
xamp

#6 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by xamp »

To trebas provjerit sa Adsensom da li je moguce da pare uplacuju na taj racun. Ne koristim Adsense tako da ti ne znam reci.

Edit: Evo info da moze.
http://community.payoneer.com/index.php ... e-adsense/
Last December

#7 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Last December »

drag_gost wrote:Pozdrav svima,

Citajuci teme ovdje (posebno onu o unovcavanju cekova - http://www.klix.ba/forum/isplata-check-a-t104367.html), odlucio sam da napisem nesto o Payoneer kartici. Ovo je idealna opcija ako zaradjujete preko interneta, zato sto je banka registrovana u Americi i ne morate cekati (mjesec dana+) na dosadnu naplatu cekova i sve ostale procedure. Ova MasterCard kartica, moze da se koristi na svakom bankomatu sirom svijeta, a potrebno je samo da aplicirate za nju online: http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/1PKzKx (affiliate link).

U cemu je fazon?

Fazon je u tome sto je Payoneer banka registrovana u Americi, pa kad zelite da dignete novac koji ste zaradili (recimo da radite sa Amazonom kao ja), potrebno je da unesete podatke za placanje unutar Amerike. Necete morati cekati mjesec dana provjere ceka, niti cete imati neke dodatne provizije. Bice vam isplaceno tacno onoliko novca koliko ste zaradili. Vrlo malo ljudi zna za ovo, pa sam zato odlucio da ovu temu otvorim. U biti, to vam je kao da ste registrovali vas nalog u Americi, a vi ste na putu sirom svijeta i dizete novac. Ovo meni licno veoma dobro dodje, jer mi novac stigne krajem mjeseca u kojem bude izdat nalog za isplatu, te ne moram cekati provjeru mjesec dana sto sam godinu dana radio. Potrebno je da registrujete vasu karticu ovdje: http://share.payoneer-affiliates.com/a/clk/1PKzKx (affiliate link) i dobit cete je na kucnu adresu u roku od 45 dana (obicno bude 25 dana).

Dragi goste, upotrijebiću tvoj afilijet link za registraciju. Samo mi reci koliko je sigurno držanje novca u tim njihovim bankama? Ako sam dobro shvatio banke se nalaze u USA?
hakazvaka

#8 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by hakazvaka »

Last December wrote:

U cemu je fazon?

Dragi goste, upotrijebiću tvoj afilijet link za registraciju. Samo mi reci koliko je sigurno držanje novca u tim njihovim bankama? Ako sam dobro shvatio banke se nalaze u USA?
A nije nikoliko sigurno :D realno
drag_gost

#9 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by drag_gost »

Last December wrote:

U cemu je fazon?

Kao sto napisa @hakazvaka, nije nigdje sigurno, ali ja sa njima saradjujem oko 4 godine sada i sve je besprijekorno.Kod placanja karticom, nema provizije naravno. Payoneer mi je i dalje opcija broj 1.
Last December

#10 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Last December »

drag_gost wrote: Kao sto napisa @hakazvaka, nije nigdje sigurno, ali ja sa njima saradjujem oko 4 godine sada i sve je besprijekorno.Kod placanja karticom, nema provizije naravno. Payoneer mi je i dalje opcija broj 1.
Hvala na brzom odgovoru, može li još samo ovo pojašnjenje oko povizije prilikom slanja i dizanja, nije mi baš najjasnije. Korisnik Xampp je spomenuo da je provizija prilikom dizanja oko 3.5% (na račun konverzije? )a ja sam našao da je za slanje 1%. Plus još fee za podizanje keša do $3.
E sad kad saberemo to, znači da ja na kraju dobijem oko ((1%+3,5%)+$3) umanjenu svotu prilikom dizanja keša na bankomatu?

Pejpal uzima 5%, pa ako je ova moja računica ispravna onda nije bogznakakva ušteda veća od Pejpala. :|
drag_gost

#11 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by drag_gost »

Last December wrote:
drag_gost wrote: Kao sto napisa @hakazvaka, nije nigdje sigurno, ali ja sa njima saradjujem oko 4 godine sada i sve je besprijekorno.Kod placanja karticom, nema provizije naravno. Payoneer mi je i dalje opcija broj 1.
Hvala na brzom odgovoru, može li još samo ovo pojašnjenje oko povizije prilikom slanja i dizanja, nije mi baš najjasnije. Korisnik Xampp je spomenuo da je provizija prilikom dizanja oko 3.5% (na račun konverzije? )a ja sam našao da je za slanje 1%. Plus još fee za podizanje keša do $3.
E sad kad saberemo to, znači da ja na kraju dobijem oko ((1%+3,5%)+$3) umanjenu svotu prilikom dizanja keša na bankomatu?

Pejpal uzima 5%, pa ako je ova moja računica ispravna onda nije bogznakakva ušteda veća od Pejpala. :|
Nema na cemu. Paypal uzima 5$ a ne %, a ovdje je fiksna provizija isto tako 3$ (USD) prilikom dizanja novca sa bankomata.
Last December

#12 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Last December »

drag_gost wrote: Nema na cemu. Paypal uzima 5$ a ne %, a ovdje je fiksna provizija isto tako 3$ (USD) prilikom dizanja novca sa bankomata.
Nisi me razumio - pejpal uzima za slanje 5% i $5 za povlačenje, dakle moj šef mi pošalje $1000, meni na PP account stigne $950 i kad povučem na banku, dođe $945, to se onda u mojoj banci odmah kovertuje u KM po kursu od 1/1.7 . Nakon toga je trošenje sa lokalnom VISA karticom na standardni način. Tako mi je sad preko Pejpalu.

Možeš li napisati ovaj proces preko Payoneera, tako će biti jasnije i meni a i ostalima, hvala.
drag_gost

#13 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by drag_gost »

Last December wrote:
drag_gost wrote: Nema na cemu. Paypal uzima 5$ a ne %, a ovdje je fiksna provizija isto tako 3$ (USD) prilikom dizanja novca sa bankomata.
Nisi me razumio - pejpal uzima za slanje 5% i $5 za povlačenje, dakle moj šef mi pošalje $1000, meni na PP account stigne $950 i kad povučem na banku, dođe $945, to se onda u mojoj banci odmah kovertuje u KM po kursu od 1/1.7 . Nakon toga je trošenje sa lokalnom VISA karticom na standardni način. Tako mi je sad preko Pejpalu.

Možeš li napisati ovaj proces preko Payoneera, tako će biti jasnije i meni a i ostalima, hvala.
Sto se tice Payoneer-a, ja ako zaradim 1000 USD, onda mi 1000 USD bude i uplaceno. Jedini fee koji se placa je 30 USD na godisnjem nivou i to je to. Sto se tice dizanja novca, tu je fiksno 3 USD, ali to je tako svugdje. Ja sam dizao novac i u Becu i u Budimpesti i isto je.

E sada, sto se tice slanja sa Payoneer naloga na drugi Payoneer nalog, to ne znam. Nisam jos to radio. Uopste novac tako prebacivao nisam na bilo koji nalog.
Last December

#14 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Last December »

drag_gost wrote:
Last December wrote: Sto se tice Payoneer-a, ja ako zaradim 1000 USD, onda mi 1000 USD bude i uplaceno. Jedini fee koji se placa je 30 USD na godisnjem nivou i to je to. Sto se tice dizanja novca, tu je fiksno 3 USD, ali to je tako svugdje. Ja sam dizao novac i u Becu i u Budimpesti i isto je.

E sada, sto se tice slanja sa Payoneer naloga na drugi Payoneer nalog, to ne znam. Nisam jos to radio. Uopste novac tako prebacivao nisam na bilo koji nalog.
Znači osoba koja uplaćuje ne mora imati Payoneer nalog kao što je to na Paypalu obavezno? Uplaćuje direktno na bankovni račun koji je uvezan sa Payoneerom? Dakle, ja poslodavcu dostavljam samo informaciju o deviznom računu koji se nalazi na kartici, e-mail nije potreban?
drag_gost

#15 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by drag_gost »

Last December wrote:
drag_gost wrote:
Last December wrote: Sto se tice Payoneer-a, ja ako zaradim 1000 USD, onda mi 1000 USD bude i uplaceno. Jedini fee koji se placa je 30 USD na godisnjem nivou i to je to. Sto se tice dizanja novca, tu je fiksno 3 USD, ali to je tako svugdje. Ja sam dizao novac i u Becu i u Budimpesti i isto je.

Znači osoba koja uplaćuje ne mora imati Payoneer nalog kao što je to na Paypalu obavezno? Uplaćuje direktno na bankovni račun koji je uvezan sa Payoneerom? Dakle, ja poslodavcu dostavljam samo informaciju o deviznom računu koji se nalazi na kartici, e-mail nije potreban?
Upravo tako. Kada se registrujes imas upustvo na njihovoj stranici sto se tice sigurnosti.

Payoneer ATM kartica je kao i svaka druga kartica. Ti imas pristup internet nalogu, gdje imas uvid u trenutno stanje, historiju i sve ostalo. Za samo 30 dolara godisnje.
Last December

#16 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Last December »

Hvala, sad je dosta jasnije, nadam se da će i ostalima biti jednostavnije da shvate proces :)
faraon_sa

#17 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by faraon_sa »

Jedno pitanje vezano za dnevni limit prilikom podizanja novca na ATM sa payoneer karticom. Da li neko zna koliki su limiti na nasim bankomatima (znam da neke banke imaju limit 1000 KM a neke i manje) i da li sama kartica ima neki dnevni limit (1000, 2000, 3000...) tj, da li na nekom bankomatu mogu podici 1000 KM, pa odmah kasnije jos 1000 KM na drugom (druga banka)? Hvala!
savsvoj

#18 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by savsvoj »

faraon_sa wrote:Jedno pitanje vezano za dnevni limit prilikom podizanja novca na ATM sa payoneer karticom. Da li neko zna koliki su limiti na nasim bankomatima (znam da neke banke imaju limit 1000 KM a neke i manje) i da li sama kartica ima neki dnevni limit (1000, 2000, 3000...) tj, da li na nekom bankomatu mogu podici 1000 KM, pa odmah kasnije jos 1000 KM na drugom (druga banka)? Hvala!
2500$ je limit sa bankomata. Vecina banaka ce ti dozvoliti sa payoneer karticom da skines kolko god mozes to jeste dok bankomat moze izbaciti pare vecina ih ima limit od 40 novcanica.
faraon_sa

#19 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by faraon_sa »

savsvoj wrote:
faraon_sa wrote:Jedno pitanje vezano za dnevni limit prilikom podizanja novca na ATM sa payoneer karticom. Da li neko zna koliki su limiti na nasim bankomatima (znam da neke banke imaju limit 1000 KM a neke i manje) i da li sama kartica ima neki dnevni limit (1000, 2000, 3000...) tj, da li na nekom bankomatu mogu podici 1000 KM, pa odmah kasnije jos 1000 KM na drugom (druga banka)? Hvala!
2500$ je limit sa bankomata. Vecina banaka ce ti dozvoliti sa payoneer karticom da skines kolko god mozes to jeste dok bankomat moze izbaciti pare vecina ih ima limit od 40 novcanica.
Hvala puno na odgovoru. Pokusao sam podici veci iznos novca i nije bilo problema sa limitom. Ali jutros sam primjetio drugi problem. Na toj vecoj transakciji, kao i na nekim manjim koje sam napravio zadnjih dana (razni bankomati i prodavnice), kursna lista USD-BAM koja se koristila je 1,67 - 1,68??? Trenutna kursna lista $-KM je 1,744 sto je ogromna razlika na vecim iznosima. Dok sam koristio paypall i povlacio pare na karticu u sberbanci nije bilo ovih problema, tj kursna lista je bila slicna onoj na taj dan u centralnoj banci. Da li je ovo uobicajeno i moze li se sta promijeniti? Ako ne, postoji li mogucnost da pare prebacim na paypall racun i onda izvrsim transakciju na svoj racun u sberbanci?
hakazvaka

#20 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by hakazvaka »

faraon_sa wrote:
savsvoj wrote:
Hvala puno na odgovoru. Pokusao sam podici veci iznos novca i nije bilo problema sa limitom. Ali jutros sam primjetio drugi problem. Na toj vecoj transakciji, kao i na nekim manjim koje sam napravio zadnjih dana (razni bankomati i prodavnice), kursna lista USD-BAM koja se koristila je 1,67 - 1,68??? Trenutna kursna lista $-KM je 1,744 sto je ogromna razlika na vecim iznosima. Dok sam koristio paypall i povlacio pare na karticu u sberbanci nije bilo ovih problema, tj kursna lista je bila slicna onoj na taj dan u centralnoj banci. Da li je ovo uobicajeno i moze li se sta promijeniti? Ako ne, postoji li mogucnost da pare prebacim na paypall racun i onda izvrsim transakciju na svoj racun u sberbanci?
Hm, ne znam kako si dosao do tog kursa... evo transakcija od prije 3 dana:

Merchant Name
SBBH ATM H1471022 (Sparkasse BIH, Importanne)
Merchant Location
SARAJEVO BA
Country
Bosnia and Herzegovina
Transaction Type
ATM Withdrawal
Transaction Amount
2000.00 BAM
Withdrawal Fee
$3.15
Total Charged
$1190.93

znaci, za 2000 KM mi je skinulo 23 KM provizije... sto je sjajno, slozicemo se :D
faraon_sa

#21 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by faraon_sa »

Merchant Name
Merchant Location
SARAJEVO BA
Country
Bosnia and Herzegovina
Transaction Type
ATM Withdrawal
Transaction Amount
2000.00 BAM
Withdrawal Fee
$3.15
Total Charged
$1190.93

znaci, za 2000 KM mi je skinulo 23 KM provizije... sto je sjajno, slozicemo se :D
Pa ne racunajuci ovu proviziju od 3,15$, sto je nista u odnosu na 2000 KM, i tvoj kurs je oko 1,68. Jutros sam malo istrazio, kursnu listu koju uzimaju u payoneeru je ona od MasterCard i ona je danas oko 1,75. Medjutim, payoneer uzme jos 3,5% provizije na konverziju. Kada to primjenis na ovaj trenutni kurs, ispadne on oko 1,68... Ovo mi se nije desavalo na paypalu, tj sada na mjesecnom nivou gubim oko 100-150 KM...
Last December

#22 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Last December »

Znači, povlačiti što manje keša sa pejonira i gledati da se plaća preko POS aparata gdje god može.
Opet, tih 3,5% je manje od Pejpalovih 5%.
free_too

#23 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by free_too »

faraon_sa wrote:

Merchant Name
Merchant Location
SARAJEVO BA
Country
Bosnia and Herzegovina
Transaction Type
ATM Withdrawal
Transaction Amount
2000.00 BAM
Withdrawal Fee
$3.15
Total Charged
$1190.93

Pa ne racunajuci ovu proviziju od 3,15$, sto je nista u odnosu na 2000 KM, i tvoj kurs je oko 1,68. Jutros sam malo istrazio, kursnu listu koju uzimaju u payoneeru je ona od MasterCard i ona je danas oko 1,75. Medjutim, payoneer uzme jos 3,5% provizije na konverziju. Kada to primjenis na ovaj trenutni kurs, ispadne on oko 1,68... Ovo mi se nije desavalo na paypalu, tj sada na mjesecnom nivou gubim oko 100-150 KM...

jesi na kraju presao na payoneer?

Evo neke racunice za PP i Payoneer sto sam ja skontao na osnovu gore navedenih informacija,

kao sto kazes dobijes $1000, dobijes $950, povuces, po 1.8 npr, to je 1710KM , i onda banka uzme 1% sto je 17KM, 1693.

evo s payoneerom:

dobijes $1000, povuces $1000. Za transakciju imas $3, recemo da je kurs 1.75 (manji npr), 1750 -$3 - (3.5%) = 1688.

Ima li jos ko iskustva s payonner
ferratilis

#24 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by ferratilis »

Payoneer je odlicna stvar. Firma za koju radim to koristi i svaki mjesec mi na devizni legne tacno onoliko para koliko sam zaradio. Doduse, banka mi uzme 3% za primanje novca iz inostranstva, ali mislim da je to opet bolje od paypala :thumbup:
Kataklinger

#25 Re: Payoneer ATM kartica uputstvo

Post by Kataklinger »

Ako neko zeli registrovati Payoneer, ispod je referral link, dobijamo i ja i novi korisnik 25$!

Payoneer
Post Reply