Pay pal
Moderator: anex
-
senadin001
#1 Pay pal
Pozdrav
Treba mi par informacija u vezi paypala jer moram da ga napravim ubrzo.
Za par dana ću dobiti 2 visa electron kartice, jednu za tekući račun a drugu za devizni račun.
Eh sad koju od te dvije kartice da uvežem sa pay palom i kakvo je trenutno stanje u BiH sa paypalom, jel moguć depozit na balance i jel se može povlačiti novac sa balance na račun u banci?
Planiram preko pay pala kupovati nešto a i primati novac u drugim valutama, pa koja od ove dvije kartice je bolja za povezati sa paypalom. I da li je moguće kad vam neko uplati na paypal novac, da taj novac povuče tj. da vam ga skine sa paypal balance?
Treba mi par informacija u vezi paypala jer moram da ga napravim ubrzo.
Za par dana ću dobiti 2 visa electron kartice, jednu za tekući račun a drugu za devizni račun.
Eh sad koju od te dvije kartice da uvežem sa pay palom i kakvo je trenutno stanje u BiH sa paypalom, jel moguć depozit na balance i jel se može povlačiti novac sa balance na račun u banci?
Planiram preko pay pala kupovati nešto a i primati novac u drugim valutama, pa koja od ove dvije kartice je bolja za povezati sa paypalom. I da li je moguće kad vam neko uplati na paypal novac, da taj novac povuče tj. da vam ga skine sa paypal balance?
-
turcinovic90
#2 Re: Pay pal
Koju god karticu povezes isto je, obje su vezane na isti racun u banci. Paypal nece odobriti da baratas sa balance nego ce ti automatski prvoga prabaciti balance na racun vezan sa karticom. kad placas proces je obrnut, paypal preko karice skine pare sa racuna.
- victom
- newlevel
#4 Re: Pay pal
Sto je kita ?
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
- newlevel
#5 Re: Pay pal
Da nema nesto bolje, ja licno paypal koristim, kakav je skrill ? I ostali servisi...
Sent from my Nokia 3310.
Sent from my Nokia 3310.
-
senadin001
#6 Re: Pay pal
Aha, znači nema veze što su na paypal dolari ako npr povežem karticu tekućeg računa jer na njega ide samo KM?turcinovic90 wrote:Koju god karticu povezes isto je, obje su vezane na isti racun u banci. Paypal nece odobriti da baratas sa balance nego ce ti automatski prvoga prabaciti balance na racun vezan sa karticom. kad placas proces je obrnut, paypal preko karice skine pare sa racuna.
jel se to samoo konvertuje kad se prvog prebaci sa balance na račun ?
-
lajkujMe
#7 Re: Pay pal
Teske dezinformacije ovdje kruze. Nije svijedno koju ces od te dvije kartice na paypal. Moras Deviznu koristiti inace ti paypal nece raditi. Devizna zato sto se ona koristi za placanje stranim valutama. Ona s tekucim racunom samo s KM, tako su menu u banci objasnili.
Depozit s kartice na balance nije moguc, ali svijedno je, kad uvezes karticu sve pare koje imas na raspolaganju na kartici su ti na raspolaganju za paypal.
U pravom smislu rijeci da povuces pare s paypala na karticu nije moguce, to se desava automatski htio ti ili ne htio a rucno to ne mozes uraditi. Ja mislim da su promjenili sistem pa sada odmah prebacuju pare na karticu umjesto kao prije svakog 1 u mjesecu ali ne uzimaj me za rijec jer nisam siguran. Kad ti prebace pare na karticu prodje 3-4 dana dok ti se ne pojave na kartici to jest da ih mozes koristiti, to nije instant.
Provizije nema ni paypala ni tvoje maticne karte. Jedino sto postoji je simbolicna provizija za mijenjanje valuta ali je to stvarno mali postotak.
To da ti neka strana osoba povuce novac s tvog paypala nije moguce. Ti jedino mozes placati preko njega i primati novac preko njega, trece osobe nemaju nikakav kontakt s tvojim paypalom, ako hoce da ti posalju novac samo im je potreban email s paypala meni se cini. Ali paznja, paypal moze da ti povuce novac u slucaju zalbe trece osobe ali ne tako jednostavno nego to prolazi kroz proces ispitivanja da li ima osnove za to.
Paypal nije sranje, drugi servisi postoje ali nisu ni blizu zastupljeni kao paypal na internet, a nisu ni sigurni kao on. Tako drzi se paypala i nema glavobolje.
Depozit s kartice na balance nije moguc, ali svijedno je, kad uvezes karticu sve pare koje imas na raspolaganju na kartici su ti na raspolaganju za paypal.
U pravom smislu rijeci da povuces pare s paypala na karticu nije moguce, to se desava automatski htio ti ili ne htio a rucno to ne mozes uraditi. Ja mislim da su promjenili sistem pa sada odmah prebacuju pare na karticu umjesto kao prije svakog 1 u mjesecu ali ne uzimaj me za rijec jer nisam siguran. Kad ti prebace pare na karticu prodje 3-4 dana dok ti se ne pojave na kartici to jest da ih mozes koristiti, to nije instant.
Provizije nema ni paypala ni tvoje maticne karte. Jedino sto postoji je simbolicna provizija za mijenjanje valuta ali je to stvarno mali postotak.
To da ti neka strana osoba povuce novac s tvog paypala nije moguce. Ti jedino mozes placati preko njega i primati novac preko njega, trece osobe nemaju nikakav kontakt s tvojim paypalom, ako hoce da ti posalju novac samo im je potreban email s paypala meni se cini. Ali paznja, paypal moze da ti povuce novac u slucaju zalbe trece osobe ali ne tako jednostavno nego to prolazi kroz proces ispitivanja da li ima osnove za to.
Paypal nije sranje, drugi servisi postoje ali nisu ni blizu zastupljeni kao paypal na internet, a nisu ni sigurni kao on. Tako drzi se paypala i nema glavobolje.
-
microbay
#8 Re: Pay pal
Svejedno ti je koju karticu koristiš , kod mene je debitna Visa electron povezana na obicni tekuci racun u KM-a . Kartica je od Raiffeisen banke . Možeš plaćati/kupovati u bilo kojoj valuti , meni banka skida 1% od iznosa koji plaćam za konverziju KM u npr. USD. GBP , EUR ...
Što se tiče povlačenja sredstava ponovo na karticu/račun ide automatski jednom mjesečno , a možeš i ranije ako je veći iznos , a ako je manji ne isplati se , jer ako hoces ranije plaća se koliko se sjećam 5-6 $ , a možda i više to nisam 100 % sad siguran koji se iznos plati - nisam skoro provjeravao , tako je bilo prije 5-6 mjeseci . Uglavnom kad ga ne bude više na PayPal Balance (kad bude $0.00 USD) za 2-5 dana ti bude ponovo raspoloživo na računu/kartici da možeš koristiti .
Što se tiče povlačenja sredstava ponovo na karticu/račun ide automatski jednom mjesečno , a možeš i ranije ako je veći iznos , a ako je manji ne isplati se , jer ako hoces ranije plaća se koliko se sjećam 5-6 $ , a možda i više to nisam 100 % sad siguran koji se iznos plati - nisam skoro provjeravao , tako je bilo prije 5-6 mjeseci . Uglavnom kad ga ne bude više na PayPal Balance (kad bude $0.00 USD) za 2-5 dana ti bude ponovo raspoloživo na računu/kartici da možeš koristiti .
- newlevel
#9 Re: Pay pal
Meni svaki mjesec legne sitno love sa paypal na racun u banci. Ne znam samo cemu toliko vremena pobogu 4-5 "radnih" dana treba da ti novac legne na racun.
Tako ako ti se potrefi da je prvi u mjesecu petak, oni ti lovu isporuce na racun, tek ces raspolagati tim novcem u cetvrtak, zalosno.
Sent from my Nokia 3310.
Tako ako ti se potrefi da je prvi u mjesecu petak, oni ti lovu isporuce na racun, tek ces raspolagati tim novcem u cetvrtak, zalosno.
Sent from my Nokia 3310.
-
senadin001
#10 Re: Pay pal
znači na kraju ipak nije bitno koju karticu povežeš na paypal? nijedna od ove dvije nema prednosti ili mane ? potpuno je svejedno?
i kako ću znati da li sam dobio karticu koja ne može ići u minus? Tražio sam takvu pa sad kad je dobijem kako ću znati je li to ta? Bankari su spremni na sve samo da te zeznu
i kako ću znati da li sam dobio karticu koja ne može ići u minus? Tražio sam takvu pa sad kad je dobijem kako ću znati je li to ta? Bankari su spremni na sve samo da te zeznu
-
microbay
#11 Re: Pay pal
Ako si nezaposlen sigurno neće ti odobriti prekoračenje , tj. da mozes otici u minus . Mene su u Raiffeisen banci pitali jel hocu karticu za dizanje plate ili za nesto drugo i kad sam podizao karticu rekoše mi bilo kada kad mi legnu 3 plate za redom 3 mjeseca da će mi se automatski odobriti prekoracenje , samo se ne sjecam koliko reče , uglavnom može u visini od 1-3 plate .senadin001 wrote:znači na kraju ipak nije bitno koju karticu povežeš na paypal? nijedna od ove dvije nema prednosti ili mane ? potpuno je svejedno?
-
senadin001
#12 Re: Pay pal
Super, hvalamicrobay wrote:Ako si nezaposlen sigurno neće ti odobriti prekoračenje , tj. da mozes otici u minus . Mene su u Raiffeisen banci pitali jel hocu karticu za dizanje plate ili za nesto drugo i kad sam podizao karticu rekoše mi bilo kada kad mi legnu 3 plate za redom 3 mjeseca da će mi se automatski odobriti prekoracenje , samo se ne sjecam koliko reče , uglavnom može u visini od 1-3 plate .senadin001 wrote:znači na kraju ipak nije bitno koju karticu povežeš na paypal? nijedna od ove dvije nema prednosti ili mane ? potpuno je svejedno?
Sada znam da ne mogu u minus jer sam nezaposlen
-
senadin001
#13 Re: Pay pal
Spojio karticu sa paypalom i sad kad hoću potvrditi da sam njen vlasnik, ono da mi skine 2$ pa da upišem transakcijski kod, izbaci mi ovu grešku: The Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your card at a later time. We apologize for this inconvenience.
Šta je sad ovo ?
Šta je sad ovo ?
- dinooh
#14 Re: Pay pal
treba ti kod kao sto i kaze. Nazovi banku i pitaj kod ili otidi i digni izvod tekuceg mjeseca na kojem pise kod od 4 cifre. Kad ga upises, vratit ce ti 2 dolara.
-
microbay
#15 Re: Pay pal
Pokusaj nazvati telefonom banku , meni su odma pročitali kod telefonom . Budi spreman da te pita sve podatke da se uvjeri da si ti vlasnik kartice da ne zove neko drugi ...
p.s. kad nazoves pripremi karticu da im mozes izdiktirati broj kartice .
p.s. kad nazoves pripremi karticu da im mozes izdiktirati broj kartice .
-
senadin001
#16 Re: Pay pal
problem je bio do mene
stavio sam u expiration 2015-tu godinu a trebalo je 2018-tu
i riješen problem
stavio sam u expiration 2015-tu godinu a trebalo je 2018-tu
i riješen problem
- dinooh
#17 Re: Pay pal
opet ce ti traziti kod radi verifikacije
-
senadin001
#18 Re: Pay pal
Znam to, upoznat sam s tim, meni ranije nije htjelo nikako karticu da prihvati, sutra ću do banke po kod i sve riješenodinooh wrote:opet ce ti traziti kod radi verifikacije
-
samki12
#19 Re: Pay pal
pozdrav
htio bih nesto uplatiti preko paypala ali ovaj put malo veca cifra za razliku od inace. prosli put su mi izvrsili konverziju oni i izaslo je oko 1euro - 2.21 KM... sto je previse
pa me zanima da li ja mogu uplatiti euro na svoju debitnu karticu iako na njoj imam KM-ove tako da ne placam ovu nenormalno visoku konverziju?
htio bih nesto uplatiti preko paypala ali ovaj put malo veca cifra za razliku od inace. prosli put su mi izvrsili konverziju oni i izaslo je oko 1euro - 2.21 KM... sto je previse
pa me zanima da li ja mogu uplatiti euro na svoju debitnu karticu iako na njoj imam KM-ove tako da ne placam ovu nenormalno visoku konverziju?
- dinooh
#20 Re: Pay pal
http://www.klix.ba/forum/internet-kupov ... l#p9250119samki12 wrote:pozdrav
to uradi i rjesio si se problema. Banka ce od sada vrsiti konverziju
-
samki12
#21 Re: Pay pal
HVALA CAREdinooh wrote:http://www.klix.ba/forum/internet-kupov ... l#p9250119samki12 wrote:pozdrav
to uradi i rjesio si se problema. Banka ce od sada vrsiti konverziju
znaci sad ce mi biti 1.95 + 1% koliko paypal uzima jel tako
- dinooh
#22 Re: Pay pal
da. Ne znam uzima li banka ista, mozda 1%. Ali ovo je bolje od paypal konverzijesamki12 wrote:HVALA CAREdinooh wrote:http://www.klix.ba/forum/internet-kupov ... l#p9250119samki12 wrote:pozdrav
to uradi i rjesio si se problema. Banka ce od sada vrsiti konverziju![]()
znaci sad ce mi biti 1.95 + 1% koliko paypal uzima jel tako
-
samki12
#23 Re: Pay pal
to je to hvaladinooh wrote: da. Ne znam uzima li banka ista, mozda 1%. Ali ovo je bolje od paypal konverzije
sve najbolje