Pauziranje poste?
-
zvezdast
#1 Pauziranje poste?
Da li neko zna da li je moguce pauzirati isporuku poste na kucnu adresu na odredjeno vrijeme?
-
Heller
#2 Re: Pauziranje poste?
Da žena ne vidi na izvodu 37,60 Motel Diskrecija jel? Daj poštaru peticu nek tebi lično da.
-
zvezdast
#3 Re: Pauziranje poste?
E kad neko hoce da ispadne pametan...
Ne da je bitno da objasnjavam, al pitam za komsinicu koja je van zemlje i ne moze da se vrati zbog pandemije, a sanduce joj prepuno.
Ne da je bitno da objasnjavam, al pitam za komsinicu koja je van zemlje i ne moze da se vrati zbog pandemije, a sanduce joj prepuno.
-
high_volume
- vjesticanametli
#5 Re: Pauziranje poste?
Razvali sanduce povadi joj postu i et
2x nek ti ostavi kljuc
2x nek ti ostavi kljuc
-
BiBi911
#6 Re: Pauziranje poste?
high_volume wrote: ↑20/07/2020 01:40Nije. Može se preusmjeriti na drugu adresu, ali to preusmjerenje ("raspoložba") mora potpisati primalac pošte.
U tvom slučaju, jedino da razgovaraš s lokalnim poštarom...
Moze li kako ovo za svu postu. Ne zivim u Bosni par god. Racune poplacam online il unaprijed. Ali posta sve i svasta dolazi.
Iz banke u decembru doslo pisamce sa izvodom(nek 100km na racunu) to se protezalo po komsiluku mjesec i nesto(kako nisam uspio u DE) pa bih da izbjegnem to.
Drugo malo vaznije bolnije prije radio za firmu iz servije i prije su postu slali na adresu firme ali zadnjih nekoliko izvjestaja je procitao komisluk i krenule su price.
U posti online nemaju pojma sta i kako, sve im je dodi na salter pa pitaj al nemere se.
Ako ko sta zna nije problem €$£
-
high_volume
#7 Re: Pauziranje poste?
Nisam shvatio pitanje...BiBi911 wrote: ↑20/07/2020 07:39high_volume wrote: ↑20/07/2020 01:40Nije. Može se preusmjeriti na drugu adresu, ali to preusmjerenje ("raspoložba") mora potpisati primalac pošte.
Moze li kako ovo za svu postu. Ne zivim u Bosni par god. Racune poplacam online il unaprijed. Ali posta sve i svasta dolazi.
Iz banke u decembru doslo pisamce sa izvodom(nek 100km na racunu) to se protezalo po komsiluku mjesec i nesto(kako nisam uspio u DE) pa bih da izbjegnem to.
Drugo malo vaznije bolnije prije radio za firmu iz servije i prije su postu slali na adresu firme ali zadnjih nekoliko izvjestaja je procitao komisluk i krenule su price.
U posti online nemaju pojma sta i kako, sve im je dodi na salter pa pitaj al nemere se.
"Raspoložbu" možeš ugovoriti sa svu poštu koja se upućuje na tvoju adresu. Moraš lično otići na šalter Pošte, popuniti jedan obrazac, zahtjev, i uplatiti nešto sitno novca. Max. rok je tri mjeseca, pa opet...
-
BiBi911
#8 Re: Pauziranje poste?
Eh to licno je problem, 1700km sam daleko od SA.high_volume wrote: ↑20/07/2020 10:53Nisam shvatio pitanje...BiBi911 wrote: ↑20/07/2020 07:39high_volume wrote: ↑20/07/2020 01:40
Nije. Može se preusmjeriti na drugu adresu, ali to preusmjerenje ("raspoložba") mora potpisati primalac pošte.
"Raspoložbu" možeš ugovoriti sa svu poštu koja se upućuje na tvoju adresu. Moraš lično otići na šalter Pošte, popuniti jedan obrazac, zahtjev, i uplatiti nešto sitno novca. Max. rok je tri mjeseca, pa opet...
Na infoportalu nista ne mogu odradit, ne postoji elektronsko preusmjerenje. I ta posta se kao moze preusmjerit ali samo obicna posta. Ako ima sta sa sud-a,murje, opstine dolazi na staru adresu i ako je posta sa podpisom ono vazno salje se ba adresu koja je na paketu.
Nemaju opciju da cuvaju negdje kod sebe(ima ali ne za sve) kao druge poste.
Meni je potrebno da se skroz naskrozom izbrisem iz poste, u cipsu sam se odjavio(adresu) ali u posti to ne moze
-
high_volume
#9 Re: Pauziranje poste?
Pa moraš odmah opisati svoj problem... Ako si odjavio adresu prebivališta, sva i svaka vrsta pisma koja ti je upućena mora biti vraćena pošiljaocu, jer ju je nemoguće isporučiti ta tvoju adresu na tvoje ime, jer ne postoji...BiBi911 wrote: ↑20/07/2020 12:06Eh to licno je problem, 1700km sam daleko od SA.high_volume wrote: ↑20/07/2020 10:53Nisam shvatio pitanje...BiBi911 wrote: ↑20/07/2020 07:39
Na infoportalu nista ne mogu odradit, ne postoji elektronsko preusmjerenje. I ta posta se kao moze preusmjerit ali samo obicna posta. Ako ima sta sa sud-a,murje, opstine dolazi na staru adresu i ako je posta sa podpisom ono vazno salje se ba adresu koja je na paketu.
Meni je potrebno da se skroz naskrozom izbrisem iz poste, u cipsu sam se odjavio(adresu) ali u posti to ne moze
Ako ti pisma i računi pristižu, onda moraš svoju odjavu prebivališta prijaviti kod tih pošiljaoca. Pošta je samo uslužna organizacija, oni su plaćeni za uručenje pošiljaka, nije njihova nadležnost da prate koga ima na adresi ili nema, i sl. Ne možeš se ti skroz brisati iz pošte jer nisi ni upisan u pošti. Upisan si na drugim mjestima.
-
BiBi911
#10 Re: Pauziranje poste?
high_volume wrote: ↑20/07/2020 14:09Pa moraš odmah opisati svoj problem... Ako si odjavio adresu prebivališta, sva i svaka vrsta pisma koja ti je upućena mora biti vraćena pošiljaocu, jer ju je nemoguće isporučiti ta tvoju adresu na tvoje ime, jer ne postoji...BiBi911 wrote: ↑20/07/2020 12:06Eh to licno je problem, 1700km sam daleko od SA.high_volume wrote: ↑20/07/2020 10:53
Nisam shvatio pitanje...
Ako ti pisma i računi pristižu, onda moraš svoju odjavu prebivališta prijaviti kod tih pošiljaoca. Pošta je samo uslužna organizacija, oni su plaćeni za uručenje pošiljaka, nije njihova nadležnost da prate koga ima na adresi ili nema, i sl. Ne možeš se ti skroz brisati iz pošte jer nisi ni upisan u pošti. Upisan si na drugim mjestima.
Skontali smo se.
Ali prije to sto sam radio bilo je vezeano da ostavim adresu za sve i svasta(od uzoraka iz kine, do nekih poslica, pretplata u Bosni).
Prije je dolazilo svaki dan 20+ posiljki.
Ovdje gdje zivim mozes u posti odjavit se skroz naskroz. Sistem te odmah detektuje.
Ali kod nas ne. Posta sto dobije trazi te na toj adresi.
Meni treba brisanje iz "komplet sistema".
U cipsu sam se odjavio, pasos dogodine, ali to sa postom iskreno
- dumpa
#11 Re: Pauziranje poste?
Dobar komšija je svetinja.
Lijepo nekome daš ključ i zamoliš ga da se brine o tome (ili bilo čemu drugom).
Kad dolaziš u Bosnu posjetiš ga, popijete kafu, pripaziš ga sitnim poklonom.
Mali znakovi pažnje nikad nisu iznevjerili.
A ako si od onih što okreću glavu od komšija onda ti spasa nema.
- victom
#12 Re: Pauziranje poste?
vjesticanametli wrote: ↑20/07/2020 06:13 Razvali sanduce povadi joj postu i et
2x nek ti ostavi kljuc
odgovor je tačan
zaključavaj temu
Last edited by victom on 01/03/2021 02:32, edited 2 times in total.
-
BiBi911
#13 Re: Pauziranje poste?
dumpa wrote: ↑23/07/2020 00:04 Dobar komšija je svetinja.
Imao takog komsiju ali covjek je umro, legenda. RIP
Ovi ostali nedo bog nikome. Prije dok sam zivio u Bosni zanimalo ih cime se to bavim i zasto toliko poste dolazi. Cesto posta otvorena, razbacana ja konto djeca. Sve dok mi jedna kona nije odrzala lekciju o razvijanju domace ekonomije i prednosti iste i kako si kinezi No No. Znali si odakle mi curi ulje na karteru al kada su maznuli to auto niko nista nije vidjeo. Da ti ne pricam ako mi ko dodje od pogleda ne mozes maci i uvijek se tada nadju da nesto pitaju i da ometu. Al jbga mahala ŠVR kaj mogu
- Dioklecijan
#15 Re: Pauziranje poste?
Ovo me podsjetilo na seriju Sajnfeld kad se Krejmer htio odjaviti od primanja pošte ali bezuspješno.
Skupljao sve što mu donesu pa im vraćao
Ne možeš se odjaviti ali možeš u pošti zakupiti poštanski pretenac da ti se tu deponuje pošta pa ti dođeš i pokupiš sve, ili fino sanduče neko veće prikači na kuću pa neka tu ubacuju. I napiši na njemu da tu ubacuju jer moj drug je tako kupio neko fino sanduče i ugradio ga ali džaba, poštar navikao da ostavi na pragu