Paul Potts

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1 Re: Paul Potts

Post by grunt »

Baš sam nedavno poslušao album,dobar je!Ko bi rekao da je amater!

Paul Potts - One Chance 2007

Image

TRACKLIST
-----------------

1. Paul Potts - Nessun Dorma
2. Paul Potts - Time To Say Goodbye
3. Paul Potts - Amapola
4. Paul Potts - Everybody Hurts (Ognuno Soffre)
5. Paul Potts - Caruso
6. Paul Potts - Nella Fantasia
7. Paul Potts - You Raise Me Up
8. Paul Potts - My Way ( A Mi Manera)
9. Paul Potts - Cavatina
10. Paul Potts - Music Of The Night

Code: Select all

http://rapidshare.com/files/57998552/P23P393Sn.rar
atko

#2 Re: Paul Potts

Post by atko »

Prica se ubila za neki holivudski serijal paul 1,2,3,4 :D

Cesto pogledam ovaj njegov prvi nastup na talentima i uvijek se najezim ... genijalno je otpjevo :thumbup:
Last edited by atko on 12/11/2008 09:32, edited 1 time in total.
Bušman

#3 Re: Paul Potts

Post by Bušman »

Ima potencijala, ali nije ni blizu velikim tenorima. Treba njemu jos puno usmjeravanja...
d2

#4 Re: Paul Potts

Post by d2 »

Bolje mi je zvucao na british idolu nego na ovom snimku gore sa rapidsharea

Sto se tice usmjeravanja za koje busman kaze, ti si mozda neko sa velikim iskustvom i znanjem u toj oblasti a ja to svakako nisam medjutim slusao sam Carerasa, Dominga i Pavarotija prilicno i mogu ti reci da nikada u njihovom pjevanju nisam osjetio emociju u kolicini u kojoj se ona mogla osjetiti kod Pola Potsa...

Mogu oni imati savrsenu tehniku ali ako neko drugi prenosi bolje emociju putem neke muzike makar i bubnjanjem po šerpi za mene je rezultat jasan.
Loulou

#5 Re: Paul Potts

Post by Loulou »

Upravo je ta "savršena tehnika" najčešća zamjerka muzičkih znalaca upućena "Il Divu". Kažu: "Tehnički savršeno otpjevano, ali bez emocija"...
Ja se, dakako, ne slažem s konstatacijom (onim dijelom koji, u njihovom slučaju, govori o "pjevanju bez emocija") :-D
A Paulu, dojučerašnjem prodavaču u Carphone Warehuoseu - respect! :-D
d2

#6 Re: Paul Potts

Post by d2 »

Loulou wrote:Ja se, dakako, ne slažem s konstatacijom (onim dijelom koji, u njihovom slučaju, govori o "pjevanju bez emocija") :-D
:thumbup:
tovarish

#7 Re: Paul Potts

Post by tovarish »

Loulou wrote:Upravo je ta "savršena tehnika" najčešća zamjerka muzičkih znalaca upućena "Il Divu". Kažu: "Tehnički savršeno otpjevano, ali bez emocija"...
Ja se, dakako, ne slažem s konstatacijom (onim dijelom koji, u njihovom slučaju, govori o "pjevanju bez emocija") :-D
Što se tiče Il diva mogu reći da se u prva dva albuma jesu osjetile emocije, posebno na drugom albumu. Međutim, zadnja dva, Siempre i ovaj novi Promise mi nešto ne odišu sa emocijama. Kao da su snimljeni reda radi i da se zadrži kontinuitet.

Za Paula mogu reći samo svaka čast. I ja sam prvi put za njega čuo na ovoj temi i oduševio (i naježio kao i većina nas) sam se njegovom izvedbom koja jeste bila bolja na takmičenju nego na albumu. Jednostavno, on je jedan od mojih heroja. Mali čovjek koji je uspio pronaći svoje mjesto pod suncem.

Mogu samo zamisliti reakciju naše publike kada bi se neko takav pojavio na nekom od balkanskih muzičkih takmičenja. Sigurno bi bio proglašen papkom i ismijan do te mejere da od stida nebi iz kuće izašao nekoliko godina.
Post Reply