Pauk služba JKP "Rad" ponovo pljačka građane
- vješalica
#51 Re: Pauk služba JKP "Rad" ponovo pljačka građane
jel i neporpisno parkiranje poput zauzimanja više mjesta podrazumijeva da se stave lisice? 
- O'zone
- Globalni moderator
#52 Re: Pauk služba JKP "Rad" ponovo pljačka građane
Davješalica wrote:jel i neporpisno parkiranje poput zauzimanja više mjesta podrazumijeva da se stave lisice?
Član 25. (Način isticanja parking karte)
(1) Kupovinom i isticanjem parking karte na vidno mjesto prednjeg vjetrobranskog stakla vozač, odnosno vlasnik vozila zaključuje sa davaocem komunalne usluge ugovor o korištenju parkinga prihvatajući opće uslove propisane ovom uredbom.
(2) Korisnik javnog parkinga dužan je valjanu parking kartu u roku od 10 minuta od parkiranja vozila propisno istaknuti na vozilo tako da davalac komunalne usluge može provjeriti njenu važnost.
(3) Ako korisnik javnog parkinga ne istakne valjanu parking kartu iz stava (2) ovog člana ili je istakne tako da se ne može provjeriti njena valjanost, smatrat će se da nema valjane karte.
(4) Parking karta je isprava kojom korisnik parkinga dokazuje da je platio odgovarajuću naknadu prema zoni parkiranja, te da se na parkingu zadržava u okviru dopuštenog vremena.
(5) Ugovorom iz stava (1) ovog člana isključuje se čuvanje, odgovornost za oštećenje, provalu ili krađu vozila, na uličnim i posebnim parkinzima određenim od strane Ministarstva uz posebnu naknadu.
Član 26. (Povreda ugovora o korištenju parkinga)
Korisnik parkinga čini povredu ugovora o korištenju parkinga, koja povlači kaznu u vidu doplatnog naloga, i to ako:
a) ne istakne parking kartu na vjetrobranskom staklu vozila nakon parkiranja u roku od 10 minuta u skladu sa članom 25. stav 2. ove uredbe;
b) koristi parking kartu koja ne odgovara zoni parkiranja;
c) prekorači dopušteno vrijeme parkiranja;
d) ako korisnik parkiranja koristi povlaštenu parking kartu koja nije u skladu sa ovom uredbom;
e) ako svojim položajem parkiranja zauzima više parking mjesta;
f) ako korisnik parkiranja učini bilo koju navedenu radnju parkiranja iz ovog člana i stava (1), al. a), b), c), d) i e) ove uredbe može biti sankcionisan blokiranjem vozila postavljanjem naprave za blokiranje točkova - plaćanjem doplatnog naloga ili odnošenjem specijalnim vozilom pauk.
Član 27. (Vrste sankcija)
(1) Sankcija blokiranja vozila postavljanjem naprave za blokiranje točkova i plaćanja doplatnog naloga će se primjenivati za slučajeve iz člana 26. alineja a), b), c), d) ove uredbe.
(2) Sankciju odnošenja specijalnim vozilom pauk će primjenjivati za slučajeve iz člana 12. stav (1) al. a), b), d), i e) i iz člana 26. alineja e) ove uredbe.
(3) Doplatni nalog će se izdavati za slučajeve iz člana 11. stav (1), ukoliko se postupi suprotno odredaba stava (2).
Član 28. (Rok za plaćanje doplatnog naloga)
Doplatni nalog za uklanjanje specijalne naprave za blokiranje točkova potrebno je uplatiti do 20 h (radno vrijeme Pošte) istog dana kada je i postavljena, ukoliko to ne bude učinjeno vozilo će biti premješteno specijalnim vozilom pauk.
- vješalica
- macmoodan
#54 Re: Pauk služba JKP "Rad" ponovo pljačka građane
Moze li mi neko razjasniti nedoumicu: na javnom parkingu sa naplatom, rampa se dize u 8 navece, kada uposlenik koji naplacuje zavrsava sa radnim vremenom. S obzirom da kartu uzimam prilikom ulaska na parking, a ne izlazim prije 9, moze li se desiti da me saceka neka kazna ili da mi pauk odnese auto?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#55 Re: Pauk služba JKP "Rad" ponovo pljačka građane
Moze se samo desiti da te saceka radnik,jer mu pravis minusmacmoodan wrote:Moze li mi neko razjasniti nedoumicu: na javnom parkingu sa naplatom, rampa se dize u 8 navece, kada uposlenik koji naplacuje zavrsava sa radnim vremenom. S obzirom da kartu uzimam prilikom ulaska na parking, a ne izlazim prije 9, moze li se desiti da me saceka neka kazna ili da mi pauk odnese auto?