Pauk sluzba i pisanje kazni

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

scooter21ba

#1 Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

Zanima me jeli moguce izbjeci placanje kazne skidanjem registarskih tablica, jer onda te policajac ne moze zapisati zar ne?

ima li neko kakvih iskustava, jer mi je dosta placanja kazni ispred svog ulaza
sffovac

#2 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by sffovac »

scooter21ba wrote:Zanima me jeli moguce izbjeci placanje kazne skidanjem registarskih tablica, jer onda te policajac ne moze zapisati zar ne?

mislim da je svejedno kad ga pauk odvuce imao ti tablice ili nemao
karanana

#3 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by karanana »

ma ja. vjerovatno se u takvim slucajevima zove pauk. a vjerovatno ti moze da napise kaznu na osnovu tvog VIN broja i automatski te u policijskoj stanici nadju. onda dobijes kaznu i za parkiranje i za nemanje registarskih tablica.
gurabija78

#4 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by gurabija78 »

scooter21ba wrote:Zanima me jeli moguce izbjeci placanje kazne skidanjem registarskih tablica, jer onda te policajac ne moze zapisati zar ne?

ako si parkiran na zabranjenom mjestu svejedno ti je, moze te dici pauk! ako si na parkingu koji se placa a nisi platio, ne bi te smio pauk odnijeti, a kad skines tablice nemaju ti na sta poslat kaznu! ovako je u normalnim zemljama, kod nas - nisam 100% siguran
scooter21ba

#5 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

gurabija78 wrote:

ako si parkiran na zabranjenom mjestu svejedno ti je, moze te dici pauk! ako si na parkingu koji se placa a nisi platio, ne bi te smio pauk odnijeti, a kad skines tablice nemaju ti na sta poslat kaznu! ovako je u normalnim zemljama, kod nas - nisam 100% siguran
o tome druze i govorim za kaznu da ti je nemoze poslati bez reg oznaka
a pauk manje vise
scooter21ba

#6 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

karanana wrote:ma ja. vjerovatno se u takvim slucajevima zove pauk. a vjerovatno ti moze da napise kaznu na osnovu tvog VIN broja i automatski te u policijskoj stanici nadju. onda dobijes kaznu i za parkiranje i za nemanje registarskih tablica.
ne vjerujem da na osnovu toga moze pisati kaznu
a sto se tice nemanja registracija mislim da nema veze jer nisam ucesnik u saobracaju
kako onda objasnjavas stara auta na parkingu i u ulicama bez tablica?
stripiii

#7 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by stripiii »

gurabija78 wrote:

Moze ti auto podici i u ovom slucaju
radijator

#8 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by radijator »

gurabija78 wrote:

znači kad odem u njemačku, samo skinem tablice i đaba parking. nisam to znao, vrlo korisno. hvala na savjetu :thumbup:
d2

#9 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by d2 »

pa cim placas kazne ispred svog ulaza ocito to nije parking pa samim tim nije ni autu mjesto tu
scooter21ba

#10 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

d2 wrote:

pa cim placas kazne ispred svog ulaza ocito to nije parking pa samim tim nije ni autu mjesto tu
ok slazem se da ni ja nisam tu upravu ali zar ne bi stanari bar trebali imati mjesto parkiranja kad nema mjesta nigdje drugdje u krugu od bog zna koliko

koliko znam svaki kvart ima prking ili neka mjesta za parkiranje stanara jedino kod nas policajac dodje i pise kaznu i kad ga pitas gdje ti parkiras kaze ispod prozora kao i ja i svako drugi

ne vjerujem da bi ti svoje auto ostavio na parkingu udaljenom kilometar lupam jer znamo da kad se ukrade policija nista ne radi nego ocekujes poziv
vjesticanametli

#11 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by vjesticanametli »

pa kad skontas da su na dobrinji zazeli garaze i naplacuju (a da nisu zauzeli bilo bi gore to znam) raja parkira po trgovima i svaka kockica je pukla :x :x :x ima se za auto a skupa im garaza e jbg :x
scooter21ba

#12 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

vjesticanametli wrote:pa kad skontas da su na dobrinji zazeli garaze i naplacuju (a da nisu zauzeli bilo bi gore to znam) raja parkira po trgovima i svaka kockica je pukla :x :x :x ima se za auto a skupa im garaza e jbg :x

problem je u tome sto ovdje gdje zivim imaju garaze ali su sve ili zauzete ili sam ganjao papirologiju u opstini i posto sam obisao nekih 15 soba u zadnjoj kazu radno vrijeme nam je gotovo ne mozemo sada nista a tako bi vjerovatno bilo i sljedeci dan jer koga od njih briga za nekim garazama

kao da oni meni placaju a ne ja njima
i tako da i od garaze nema nista
vjesticanametli

#13 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by vjesticanametli »

ma znam da su zauzete ali dok nisu bile na dobrinji je opet svako stajao pred ulaz
jos se zalete po trgu i svake godine bar jedno dijete bude pokoseno
Meshtar

#14 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by Meshtar »

Nevjerovatno je kako će ljudi pokušati radije eskivirati plaćanje kazne nego recimo parkirati negdje gdje je dozvoljeno.
scooter21ba

#15 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

vjesticanametli wrote:ma znam da su zauzete ali dok nisu bile na dobrinji je opet svako stajao pred ulaz
jos se zalete po trgu i svake godine bar jedno dijete bude pokoseno
da mi je garaza bio bi najzahvalniji i najsretniji ali ocito onima u opstini nije stalo da iznajme garazu kojih vjerovatno ima slobodnih pa moram parkirati na ulici ili druga solucija na slobodno mjesto koje je udaljeno pitaj boga koliko a na tom mjestu hvala bogu autobravara kao u prici
scooter21ba

#16 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

Meshtar wrote:

Nevjerovatno je kako će ljudi pokušati radije eskivirati plaćanje kazne nego recimo parkirati negdje gdje je dozvoljeno.

pitao bi te ja da nemas gdje parkirati osim ako neces parkirati na dozvoljeno mjesto udaljeno svjetlosnu godinu i onda svakog jutra ocekujes hoces li naci auto gdje si ostavio ili cekati poziv donesi toliko hiljada eura dobit ces ljubimca
da policija radi svoj posao sto se tice toga ja bi ga redovno parkirao slobodno dozvoljeno mjesto a zivio ako treba i 5 kilometara daleko
ili mozda da oi iz opstine rade kako treba imao bi garazu i dobro i mom dzepu i auto sto se tice vremenskih prilika i neprilika

nije meni problem platiti kaznu ako me je pauk pokupio recimo u ferhadiji ili ne znam negdje u centru
inace kad mi se ide u ferhadiju ostavim ga na marijin dvoru ili cak na parkingu tamo kod OHR-a i mirno sve

ali ovo je ulica slijepa ulica gdje skoro da i nema saobracaja

shvatas li poentu?
gurabija78

#17 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by gurabija78 »

stripiii wrote:
gurabija78 wrote:

Moze ti auto podici i u ovom slucaju
znam da u Zagrebu to nije bila praksa, raja tako tamo masovno parkira, ne znam jel Bandic nasao rjesenje :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#18 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

gurabija78 wrote:... a kad skines tablice nemaju ti na sta poslat kaznu! ovako je u normalnim zemljama,...
Aha :roll:
Probaj u Njemačkoj ostaviti auto bez tablica na javnoj površini...
slavkoimamodilera

#19 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by slavkoimamodilera »

Meshtar wrote:Nevjerovatno je kako će ljudi pokušati radije eskivirati plaćanje kazne nego recimo parkirati negdje gdje je dozvoljeno.

Apsolutno se slazem s tobom i dugogodisnji sam mrzitelj takvih...

Ali sam neki dan poludio totalno kad sam vidio da su mi natandrcili znak zabranjenog zaustavljanja i parkiranja na dijelu parkinga na kojem se auti parkiraju otkako je naselje napravljeno '70-i-neke... :x a kriza sa parkiranjem da ti ne opisujem kolika... znam vrlo cesto biti prisiljen parkirati na skroz suprotnom dijelu naselja 5-6 minuta hoda od ulaza... :run:
scooter21ba

#20 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

slavkoimamodilera wrote:
Meshtar wrote:Nevjerovatno je kako će ljudi pokušati radije eskivirati plaćanje kazne nego recimo parkirati negdje gdje je dozvoljeno.

Apsolutno se slazem s tobom i dugogodisnji sam mrzitelj takvih...

Ali sam neki dan poludio totalno kad sam vidio da su mi natandrcili znak zabranjenog zaustavljanja i parkiranja na dijelu parkinga na kojem se auti parkiraju otkako je naselje napravljeno '70-i-neke... :x a kriza sa parkiranjem da ti ne opisujem kolika... znam vrlo cesto biti prisiljen parkirati na skroz suprotnom dijelu naselja 5-6 minuta hoda od ulaza... :run:
e upravo je takav slucaj i sa mnom nakon milion godina parkiranja tu stave znak
nisam ja protiv placanja kazni ako na zelenoj povrsini parkiras fazoni i parkiranja tipa da je meni parkirati a ostale ko je..

a s obzirom da imas isti slucaj kao i ja mislim da shvatas zasto sam ogorcen na ceduljice ispod brisaca
alcho

#21 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by alcho »

@scooter21ba
Znam da si ti postavio temu, ali ne moras bas na svaku poruku odgovarati...ono...ljudi pricaju, razmjenjuju mišljenja...
:lol: :lol: :lol:
scooter21ba

#22 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

alcho wrote:@scooter21ba
Znam da si ti postavio temu, ali ne moras bas na svaku poruku odgovarati...ono...ljudi pricaju, razmjenjuju mišljenja...
:lol: :lol: :lol:
razmjenjujem i ja misljenje s njima
hoces i s tobom da razmjenim :D
alica.k

#23 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by alica.k »

scooter, jel to garaza od RADa ko na dobrinji sto imaju?
scooter21ba

#24 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by scooter21ba »

alica.k wrote:scooter, jel to garaza od RADa ko na dobrinji sto imaju?
nisu od rada ove su valjda od opstine jer sam tamo ganjao te neke papire koje nikad nisam dobio
i nisu garaze tipa one na dobrinji velike otvorene nego one obicne male za jedno auto
dimu

#25 Re: Pauk sluzba i pisanje kazni

Post by dimu »

ako skines tablice ne moze ti pisati kaznu

e sad zavisi od drota hoce li u tom slucaju zvati pauka ili ce odustati od pisanja kazne

najbolje ti je rjesenje, strane table :D onda ti je pauk jedini neprijatelj heheh

p.s. nisam siguran da li pauk moze podici auto bez tablica zbog zapisnika, ponavljam nisam siguran, vjerovatno je da moze...
Post Reply