.....da je bio pravi, on bi i Sandzak oslobodio.....Zov_divljine wrote:Ma sta neki govorili, Izetbegovic jeste bio patriota!
A oni koji tvrde suprotno, neka mi odgovore na jedno pitanje:
Svi znamo kakav je bio dogovor i plan iz Karadjordjeva. Svi znamo sta je tamo zapisano da se desi Bosni i Bosnjacima. Jeli se to desilo? Nije! S kime na celu? Sa Alijom! Ma koliko to bolno bilo priznati nekima, to je istina i tako ce biti zapisano u Historiji.
Pitanje - Ako je Alija bio negativac, radio protiv Bosne i bio nepatriota, kako je moguce da su Bosna i bosnjacki narod opstali i odbranili se sa Izetbegovicem na celu?
A zapamtimo nesto, na jednoj strani imamo plan o Velikoj Srbiji a na drugoj(sadasnjoj) Bosnu i Hercegovinu!
PATRIOTIZAM je zadnje utociste Hulja
-
forUMASH
- seln
Zahvaljujuci takvima kao tvojoj braci koji nisu znali o tim dogovorima....i hrabro krenuli u odbranu BiH. Eto, tako je opstala.Zov_divljine wrote:
Pitanje - Ako je Alija bio negativac, radio protiv Bosne i bio nepatriota, kako je moguce da su Bosna i bosnjacki narod opstali i odbranili se sa Izetbegovicem na celu?
-
jugoistocnjak
I moja nena rahmetli je bila patriota, pa sta! Nije to dovoljno da bi se vodila drzava u ratnim uslovima.Zov_divljine wrote:Ma sta neki govorili, Izetbegovic jeste bio patriota!
A oni koji tvrde suprotno, neka mi odgovore na jedno pitanje:
Svi znamo kakav je bio dogovor i plan iz Karadjordjeva. Svi znamo sta je tamo zapisano da se desi Bosni i Bosnjacima. Jeli se to desilo? Nije! S kime na celu? Sa Alijom! Ma koliko to bolno bilo priznati nekima, to je istina i tako ce biti zapisano u Historiji.
A zapamtimo nesto, na jednoj strani imamo plan o Velikoj Srbiji a na drugoj(sadasnjoj) Bosnu i Hercegovinu!
Haj' mi probaj onda odgovoriti na neka pitanja.
U tvom proslom zivotu sam te pitao zbog cega je AI u ratnim uslovima za komandanta glavnog logisticara Armije BiH postavio penzionisanog strazara, inace baba covjeka s kojim je zajedno osudjen 1983? Jeli to takodje najbolji nacin iskazivanja patriotizma? Logistiku povjeriti penzioneru bez vojnog iskustva kad se zemlja nalazi u ratu?
Zbog cega je dozvolio da se u Armiju BiH uvede selam kao sluzbeni pozdrav?
Zbog cega je dozvolio da se za "moraliste" u vojnim jedinicama postavljaju hodze?
Zbog cega nije sprijecio da se na sehidskom groblju na Kovacima kopaju i postratni sehidi (citaj kriminalci)?
Kako to da AI nije bilo jasno da se ne moze sa vjerskom i jednonacionalnom strankom kakva je SDA praviti multietnicka drzava?
Zbog cega je AI dozvolio da porodicne veze i pripadnost malodomuslimanima budu glavne preporuke za dobijanje najbitnijih politickih i privrednih funkcija.
Ja licno ne sporim AI patriotizam, ali to je zaista trivijalan argument u korist covjeka koji je treba da vodi zemlju u njenim najtezim danima. Morao je on biti puno vise od patriote.
- Kurt_Kombajn
jeste,
isto kao sto je i antifasizam poslednja krinka pizduna.
isto kao sto je i antifasizam poslednja krinka pizduna.