PATRIOTIZAM je zadnje utociste Hulja
-
grim
#1 PATRIOTIZAM je zadnje utociste Hulja
Politicko vodstvo na celu sa AI su bili patriote! ...jer su branili zemlju od dusmana i agresora.
Borci koji su branili nasu zemlju su bili Patriote! ...jer su branili zemlju od dusmana i agresora.
Jesu li oni bili Hulje!
Borci koji su branili nasu zemlju su bili Patriote! ...jer su branili zemlju od dusmana i agresora.
Jesu li oni bili Hulje!
- GandalfSivi
Vecina politickog vodstva jeste, jer su na pricama o patriotizmu obezbjedili buducnost svojim praunucima.
Vecina boraca nije...
Vecina boraca nije...
- uvjek dobar gost
Patriotizam... danas šta je to?.... Taj pojam je devalviran zbog SDA, a ne zbog boraca i onih ljudi koji su krenuli u borbu iz nekih viših ciljeva...
Meni je krivi što današnja situacija pokazuje da pravim borcima ničim nije uzvraćeno, neki od njih su dali dijelove tijela neki svoje živote... da bi se danas kadrovi inih stranaka vozikali skupim autima, a borci il porodice poginulih boraca danas žive po neuslovnim prostorima...
Molim samo da ne vežemo SDA i "odbranu" Bosne i Hercegovine....
A borci nikako nisu hulje....
Meni je krivi što današnja situacija pokazuje da pravim borcima ničim nije uzvraćeno, neki od njih su dali dijelove tijela neki svoje živote... da bi se danas kadrovi inih stranaka vozikali skupim autima, a borci il porodice poginulih boraca danas žive po neuslovnim prostorima...
Molim samo da ne vežemo SDA i "odbranu" Bosne i Hercegovine....
A borci nikako nisu hulje....
-
grim
Poslijeratna SDA nije tema!
Ali se ipak mora priznati da celnici SDA u ratu jesu bili patriote. Mnogi pripadnici SDA su poginuli na linijama borbe. Njihova prica o agresiji i odbrani je bila istinita i patriotska! Ipak su bili na BiH strani!
Vezivanje SDA i Odbrane je neminovna. Jer, koja je to druga stranka imala veci uticaj na odbranu zemlje. A zemlja ipak JESTE odbranjena na celu sa AI i to je fakat! Jer, Velika srbija i ovo sto danas imamo je velika razlika!
Dakle, slozili smo se da borci nisu bili hulje, mada to neki i tako zele da predstave!
A dali je Izetbegovc bio hulja!? S obzirom da je bio patriota i na celu napadnutog i golorukog naroda?
Ali se ipak mora priznati da celnici SDA u ratu jesu bili patriote. Mnogi pripadnici SDA su poginuli na linijama borbe. Njihova prica o agresiji i odbrani je bila istinita i patriotska! Ipak su bili na BiH strani!
Vezivanje SDA i Odbrane je neminovna. Jer, koja je to druga stranka imala veci uticaj na odbranu zemlje. A zemlja ipak JESTE odbranjena na celu sa AI i to je fakat! Jer, Velika srbija i ovo sto danas imamo je velika razlika!
Dakle, slozili smo se da borci nisu bili hulje, mada to neki i tako zele da predstave!
A dali je Izetbegovc bio hulja!? S obzirom da je bio patriota i na celu napadnutog i golorukog naroda?
Last edited by grim on 25/06/2007 16:10, edited 1 time in total.
-
forUMASH
#6 Re: PATRIOTIZAM je zadnje utociste Hulja
.....gospodine Grim, pozdravila vas je crvenkapica i pita gdje vam je brat.....grim wrote:Politicko vodstvo na celu sa AI su bili patriote! ...jer su branili zemlju od dusmana i agresora.
Jesu li oni bili Hulje!
.....zavalone, zavalone.....
- uvjek dobar gost
Nisam siguran... da ću nastaviti polemiku, ali reći moram da je A.I vodio drugu politiku i oko sebe imao čestitije ljude... mi danas bi živili u Republici Bosne i Hercegovini... a ne u do korijene podjeljenoj zemlji...čistka u armiji... čistka u muftijstvu.... silne malverzacije i zavrzlame oko pomoći i oružija.... post-ratna slika i koalicije.... meni se čini da je SDA potpisala kapitulaciju i da je direktno odgovorna za Istočnu Bosnu i Hercegovinu recimo... ima toga još ali da ne širimo temu...
Što se tiče A.I kao pojedinca... mislim da je bio neinformisan i da nije bio za vremena rata i agresije..... poslije par pročitanih knjiga i par pregledanih dokumentaraca ja ovoliko reći mogu... a suditi će nama svima istorija.... jer jeftino smo se prodali i brzo smo zaboravili sve one koji su izginuli za republiku Bosnu i Hercegovinu...
Što se tiče A.I kao pojedinca... mislim da je bio neinformisan i da nije bio za vremena rata i agresije..... poslije par pročitanih knjiga i par pregledanih dokumentaraca ja ovoliko reći mogu... a suditi će nama svima istorija.... jer jeftino smo se prodali i brzo smo zaboravili sve one koji su izginuli za republiku Bosnu i Hercegovinu...
- GandalfSivi
Nebih se slozio da je SDA odbranila zemlju. Odbranili su je borci koji su isli da se bore za drzavu, a ne za stranku. Bilo je tu pripadnika svih probosanskih stranaka. Opet da se vratimo na SDA u ratu i da kazemo da je pored ljudi koji su istinski bili tu da brane Bosnu, bilo i mali milion onih koji su samo gledali kako da izvuku interes za sebe. Ne znam gdje si ti bio u ratu, ili koliko si godina imao, ali znam poprilicno dobro koliko je njih (vecinom iz SDA) nakralo milione i milione. Kad se samo sjetim boraca koji su cekali po 12 sati da Alemko provuce svoju robu, a oni se vratili sa Treskavice. Da ne spominjem razne cengice, sahinpasice i ostale...grim wrote:Poslijeratna SDA nije tema!
Sto se tice AI, on je ostavio sinu ulogu hulje...
- uvjek dobar gost
U prenesenom značenju.... jaka pravo!seln wrote:Stalno dolaziti sa novim nickovima...karanana wrote:Sta znaci biti hulja?
- GandalfSivi
Neka nam ba dolinice, on me jedini uspije natjerati da napisem vise od jedne recenice...seln wrote:Stalno dolaziti sa novim nickovima...karanana wrote:Sta znaci biti hulja?
- GandalfSivi
Posla ga zumke na Goli otok...
Salim se, salim se

Salim se, salim se
-
jugoistocnjak
Hoces li bogati pokusati objasniti zbog cega je AI za glavnog logisiticara Armije BiH proglasio penzionisanog strazara iz mlina u Ustikolini i dao mu cin generala? Zemlja je u ratu i on logistiku povjrava takvom profilu vojnog strucnjaka. Uzgred AI mu je sa sinom osudjen 1983.grim wrote:Poslijeratna SDA nije tema!
U mom mjestu lokalni lideri SDA su prodali svoje puske i razgulili preko grane. Nemoj majke ti mi o SDA pricati u kontekstu organizovanja otpora agresoru!
Ne moze se SDA porediti sa ulogom koju je odigrala KPJ u II svjetskom ratu bivsoj Jugoslaviji. Ima li recimo SDA svog Stevana Filipovica? Volio bih bas vidjeti slicnu sliku sa istaknutim liderom SDA!
P.S. Nick ti je super. Pricom me i podsjecas na onu bracu pisce bajki!
- cyprus
#16 Re: PATRIOTIZAM je zadnje utociste Hulja
Đe ćeš AI i borce stavljat u isti koš?grim wrote:Politicko vodstvo na celu sa AI su bili patriote! ...jer su branili zemlju od dusmana i agresora.
Jesu li oni bili Hulje!
- Fair Life
#17 Re: PATRIOTIZAM je zadnje utociste Hulja
Jok...grim wrote:Politicko vodstvo na celu sa AI su bili patriote! ...jer su branili zemlju od dusmana i agresora.
Jesu li oni bili Hulje!

- Fair Life
#18 Re: PATRIOTIZAM je zadnje utociste Hulja
Kako je SDA pripremala odbranu BiH:grim wrote:Politicko vodstvo na celu sa AI su bili patriote! ...jer su branili zemlju od dusmana i agresora.
Jesu li oni bili Hulje!
... Vizija sadasnjeg bosnjackog vodjstva doseze do zidova kojima su
opasane njihove avlije. Ili, u najboljem slucaju, do Kozije cuprije i Marijin
dvora. U prvi mah mi se cinilo kao vic kad sam cuo pricu da su na sastanku
aktivista SDA Ilidze, u ljeto 91. godine davane upute kako se pripremiti za
odbranu:
"Tri puta prouciti Ajetulkjursiju, tri puta puhnuti niza se, a zene neka
pripreme luga da cetnicima bacaju u oci".
Autori uputa bili su Omer Behmen i aktuelni predsjednik SDA Ilidza. Krajem
91. godine iz istog kruga lansirana je nova, i u odnosu na ovu pocetnu,
revolucionarna strategija odbrane: auto treba staviti na avlijska vrata, da
cetnici ne mogu uci. Dugu ili kratku cijev treba imati u kuci: ako cetnici vec
udju, da se brani kucni prag. ...
Lukava strategija, Sefer Halilovic
-
_BosanaC
Necejugoistocnjak wrote:Hoces li bogati pokusati objasniti zbog cega je AI za glavnog logisiticara Armije BiH proglasio penzionisanog strazara iz mlina u Ustikolini i dao mu cin generala? Zemlja je u ratu i on logistiku povjrava takvom profilu vojnog strucnjaka. Uzgred AI mu je sa sinom osudjen 1983.grim wrote:Poslijeratna SDA nije tema!
U mom mjestu lokalni lideri SDA su prodali svoje puske i razgulili preko grane. Nemoj majke ti mi o SDA pricati u kontekstu organizovanja otpora agresoru!
Ne moze se SDA porediti sa ulogom koju je odigrala KPJ u II svjetskom ratu bivsoj Jugoslaviji. Ima li recimo SDA svog Stevana Filipovica? Volio bih bas vidjeti slicnu sliku sa istaknutim liderom SDA!
P.S. Nick ti je super. Pricom me i podsjecas na onu bracu pisce bajki!
-
zlatan01
Cini se da je ova izjava Samuel Johnsona uzeta zdravo za gotovo. Nije smisao izjednaciti patriote i hulje, nego identifikovati posljednju fazu metamorfoze hulja! U BH slucaju to su bivsi UDBA-si, sekretari komiteta i sl. koji su se pretvorili u nacionaliste i na kraju deklarisali kao patriote a sve u cilju licnog bogacenja i ostanka na vlasti. Medju borcima je tesko naci neku hulju jer su ovi koncentrisani u redovima politicara a ima ih i medju umjetnicima, vjerskim sluzbenicima, sportistima...Na malo sirem planu, Milosevic je klasican primjer hulje koja je koketirala sa nacionalizmom i "patriotizmom" jos dok je bio na celu SK Srbije. Drugi primjer je Staljin koji je pobio pola Sovjetskih oficira i time onesposobio Crvenu Armiju za borbu protiv Hitlera. Kad je dogorilo do nokata (citaj Wermaht pod Moskvom) on mijenja ideologiju za patriotizam (Za Rodinu je bio borbeni poklic od tada do kraja rata, a citav rat nazivan kasnije Domovinskim).
- Vodenjak
Drago dijete....grim wrote:Poslijeratna SDA nije tema!
-
Zov_divljine
Ma sta neki govorili, Izetbegovic jeste bio patriota!
A oni koji tvrde suprotno, neka mi odgovore na jedno pitanje:
Svi znamo kakav je bio dogovor i plan iz Karadjordjeva. Svi znamo sta je tamo zapisano da se desi Bosni i Bosnjacima. Jeli se to desilo? Nije! S kime na celu? Sa Alijom! Ma koliko to bolno bilo priznati nekima, to je istina i tako ce biti zapisano u Historiji.
Pitanje - Ako je Alija bio negativac, radio protiv Bosne i bio nepatriota, kako je moguce da su Bosna i bosnjacki narod opstali i odbranili se sa Izetbegovicem na celu?
A zapamtimo nesto, na jednoj strani imamo plan o Velikoj Srbiji a na drugoj(sadasnjoj) Bosnu i Hercegovinu!
Svi znamo kakav je bio dogovor i plan iz Karadjordjeva. Svi znamo sta je tamo zapisano da se desi Bosni i Bosnjacima. Jeli se to desilo? Nije! S kime na celu? Sa Alijom! Ma koliko to bolno bilo priznati nekima, to je istina i tako ce biti zapisano u Historiji.
Pitanje - Ako je Alija bio negativac, radio protiv Bosne i bio nepatriota, kako je moguce da su Bosna i bosnjacki narod opstali i odbranili se sa Izetbegovicem na celu?
A zapamtimo nesto, na jednoj strani imamo plan o Velikoj Srbiji a na drugoj(sadasnjoj) Bosnu i Hercegovinu!
-
_BosanaC
Pa fakat ne kontam kako ti nije mrsko vise klonirati seZov_divljine wrote:Ma sta neki govorili, Izetbegovic jeste bio patriota!
-
Zov_divljine
Ne psujem i nikoga ne vrijedjam.
Moj je grijeh sto imam svoje misljenje i sto se ono razlikuje od misljenja glavesina sa ovog foruma.
Na ovom forumu se smije psovati, baljezgati i pricati o Titu do mile volje, ali ne i pricati o Aliji niti o armiji BiH. To je nesto sto se ne prasta!
I jos nesto, moja dva brata su poginula na prvoj liniji nad Tuzlom, i to mi daje snagu da nikada ne posustanem.
Vjerovatno cu opet biti banovan, ali ne zato sto sam nekoga uvrijedio(jer nisam), vec zato sto nekima ne odgovaram.
Moj je grijeh sto imam svoje misljenje i sto se ono razlikuje od misljenja glavesina sa ovog foruma.
Na ovom forumu se smije psovati, baljezgati i pricati o Titu do mile volje, ali ne i pricati o Aliji niti o armiji BiH. To je nesto sto se ne prasta!
I jos nesto, moja dva brata su poginula na prvoj liniji nad Tuzlom, i to mi daje snagu da nikada ne posustanem.
Vjerovatno cu opet biti banovan, ali ne zato sto sam nekoga uvrijedio(jer nisam), vec zato sto nekima ne odgovaram.
Last edited by Zov_divljine on 26/06/2007 16:48, edited 1 time in total.
- seln
Pa dobro, obuci se kao Rambo i idi loviti Karadzica.Zov_divljine wrote: I jos nesto, moja dva brata su poginula na prvoj liniji, i to mi daje snagu da nikada ne posustanem.
Mnogi od prisutnih su izgubili rodbinu u ratu...ali niko nije toliko naporan.