Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post Reply
Altsa

#76 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Altsa »

Aleksandar M wrote:Nemate razloga da toliko pjenite na patrijarha.Patrijarh nije obaviješten da 68 % građana Republike Srpske preferira nezavisnost Srpske a samo 7 % ujedinjenje sa Srbijom.Suverena,samostalna Republika Srpska sa ekvidistancom prema svim susjedima = formula stabilnosti ovih prostora što će vrmenom prepoznati i ključni faktori u međunarodnoj zajednici.
ova kisa je svakakva govna izbacila na povrsinu
ZV Keli

#77 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by ZV Keli »

Hvala njima sto nas ovako svako malo ipak probude iz sna o bratstvu i jedinstvu.
Ako je Alija bio Ilija, kako onda objasnjavate to da je đed radovana karaHadzica bio beg i hadzija ? :izet:
agent_zero

#78 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by agent_zero »

Patrijarh Irinej: ''Poplave su Božja opomena zbog gay parade u Beogradu''

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/poplav ... 36217.html
RahatHurmašica

#79 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by RahatHurmašica »

agent_zero wrote:Patrijarh Irinej: ''Poplave su Božja opomena zbog gay parade u Beogradu''

izgleda da je kačavenda i njega oprašio. Ili je on kačavendu...
Point.

#80 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Point. »

Ova bradata spodoba od popa poludio totalno. Koja budaletina smrdljiva.
Mr.Sojic

#81 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Mr.Sojic »

Ja se nadam da se on ubrzo pridruzi onoj spodobi - cuj "dobrica" (namjerno malim slovom).

Nadam se da ce ga poplava povuci sa sobom da pluta ko govno :oops:

p.s. uh sto mi bradata prikaza huju izvadi :nasolji1:
dulekrele

#82 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by dulekrele »

svakakvi ludaci upravljaju nasim zivotima :roll:
mO k3

#83 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by mO k3 »

agent_zero wrote:Patrijarh Irinej: ''Poplave su Božja opomena zbog gay parade u Beogradu''

hahhahahaha hebo me svak sta na ovo reci iskreno ??
Arteta

#84 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Arteta »

Država wrote:Služen moleban da prestane kiša

IZVOR: TANJUG

Beograd -- U Sabornoj crkvi u Beogradu večeras je održan prvi moleban za prestanak kiše, kome su prisustvovati članovi Sabora.

Image

Patrijarh srpski Irinej pozvao je vernike da se pomole, uz napomenu da su kiše i poplave odnele ljudske žrtve, izazivajući mnogo nevolja.

''Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote'', rekao je patrijarh, pozivajući vernike da se pomole.

On je istakao da nas je snašla velika nevolja, "kojom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti božije ne možemo ništa učiniti".

''Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti Božje ne može se ništa uraditi. Ovo nije kazna Božija već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja'', rekao je patrijarh.

On je dodao da se ovih dana u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, "kojim se ponose i i ističu svoje dostojanstvo i demokratiju, a sve protiv boga i zakona življenja".

Patrijarh je naveo da su još uvek mnogi domovi i ljudski životi ugroženi i to širom Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine.

Sabor Srpske pravoslavne crkve apelovao je ranije danas na sve vernike i ljude dobre volje da pomognu i solidarišu se u teškoj nevolji koja je zadesila čitavu zemlju, rekao je episkop bački Irinej.

"Sabor je razgovarao o velikoj, vanrednoj i teškoj nevolji u kojoj se našla čitava zemlja, naš narod i svi koji žive u njoj zbog velikih poplava i elementarne nepogode koja nas je pogodila u majskom periodu kada je to sasvim neuobičajno", rekao je vladika novinarima u Patrijaršiji

Prema njegovim rečima, Sabor je odlučio da uradi ono što može - da se molitveno obrate Bogu.

Episkop bački je rekao da nije dovoljna samo molitva, već da je važno da se pokaže solidarnost i saosećanje sa svima koji su ugroženi.

Redovno prolećno zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC počelo je u sredu služenjem liturgije u manastiru Studenica, dok je radni deo Sabora nastavljen u četvrtak u Beogradu.

:-)
:lol:
LBVIEW

#85 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by LBVIEW »

Na istoku nista novo,SPC nastavlja stazama koje su "utabali" Phomije,Amfilohije,Filaret,Kacavendi i slicni.
daddy-kool

#86 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by daddy-kool »

Hvala mu na upozorenju, ali i sami znamo da postoje namjere za održavanje referenduma za otcjepljenje RS-a. Znači kada god budete spremni u RS-u, kada svjetske prilike dozvole, kada se poklope Venera, Mars i Saturn, sa blagoslovom patrijarha,sa Vučićem ili bez njega, kad Putin dadne mig, ili kako god već, fino se organizujete na plebiscit, pa šta bude.
VCorp

#87 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by VCorp »

Altsa wrote:
Aleksandar M wrote:Nemate razloga da toliko pjenite na patrijarha.Patrijarh nije obaviješten da 68 % građana Republike Srpske preferira nezavisnost Srpske a samo 7 % ujedinjenje sa Srbijom.Suverena,samostalna Republika Srpska sa ekvidistancom prema svim susjedima = formula stabilnosti ovih prostora što će vrmenom prepoznati i ključni faktori u međunarodnoj zajednici.
ova kisa je svakakva govna izbacila na povrsinu
Samo vi nas iz Krajine pošaljite prema njima da ih uvjerimo kako ne žele samostalnost :mrgreen:
Hadzi Lojo

#88 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Hadzi Lojo »

Htjeli ne htjeli, Srbi ipak na vrijeme obavijeste sta ce da rade, tako ne mislite da to nece i pokusati!
Ja sam uvijek spreman!
Djuro

#89 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Djuro »

...budimo realni, ne može politika Srbije biti bez utjecaja SPC, a isto je i sa HR i BIH.
Jel tako - tako je.
Izjave Irineja samo potvrđuju da velikosrpska politika prekrajanje granica i etničkog prisvajanja
nije poražena, nego da je još jaka, ima bazu i samo stoji "u leru" i čeka da se čimbenici poklope...

Dobro je smo ipak u okruženju EU i NATO i nadamo se da oni neće dozvoliti nova sranja kojima su skloni političari s ovih prostora. Jedno bih volio - ovo je sa motrišta urednog katolika - da se vjerski službenici prvo od katoličkih pa na dalje okrenu od politike, da se okrenu od materijalnih stvari i vrate svom poslanju - duhovnoj obnovi svoga puka...nacionalnih dušebrižnika ima brate mili - ne možeš disati od njih...
Drinski

#90 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Drinski »

Sada cu opet ispasti nacionalista, ali militanti SPC su vecu ulogu imali u ratu, nego cijela armada JNA. I poslije rata je to vidno, prvo u RS, pa evo i u Bg. SPC je postala ideolosko-teroristicka organizacija.
PM72

#91 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by PM72 »

Neću da doljevam ulje na vatru ali realno gledajući,šta mi kao narod ili entitet možemo učiniti ako Dodik odluči da sprovede u djelo taj referendum?
Možda bi čekali reakciju OHR-a,Incka ili Sorensena? :lol: Osluškivali šta će reći Brisel ili Vašington? Izvadili zaštekane tandžare pa jurišali? Čime? S kim ?
Ove poplave su najbolji dokaz našoj totalnoj neorganizovanosti.Narod se digao i samoinicijativno pomaže.Možda kontamo kako bi se "narod" digao i u slučaju secesije pa bi kao nešto uradio? :? Nikakvog plana,nikakve organizacije,nikakve reakcije na kršenje dejtonskog sporazuma u koji se kunu političari.

Kad je koji seronja od parlamentaraca ili političara podnio prijavu protiv Mileta &Co za otvoreno kršenje ustava? Kad je Reis poslao bar protesno pismo Patrijarhu i da javno objasni svoje stavove?

Sve mi ovo liči na lagano pripremanje naroda.Naime,ako ubaciš žabu u vrelu vodu - ona odmah iskoči.Ali,ako je ubaciš u hladnu vodu pa postepeno griješ,ona se skuha i ugine a da ne skonta šta je bilo.E tako vam je i sa nama.Svako malo se prijeti referendumom,pa lagano provlače priču o "državljanstvu " RS,te RS država,te poplave u RS i Srbiji,srbijanski mediji pričaju o granici RS i Srbije,Patrijarh sere kao što je i naučio a mi šutimo ko biva - pusti budale jer ne vrijedi s budalom tumačiti.

Mi smo napola skuhani pa vi pričajte šta god hoćete.Nemoj samo da ovi iz dijaspore počnu palamuditi kako bi oni ovo ili ono.Ja za pušku uzeti neću-sasvim je sigurno.Neću jer sam se jednom zajebo i još bio dobrovoljac.Da su me bogdo molilisali pa da nekom psujem - lakše bi mi bilo.Ja "oslobodilac" POT (privremeno okupiranih teritorija :lol: ) neću biti jer nemam ni čime ni s kime a nismo vala ni zaslužili čitavu Bosnu jer nismo u stanju da se organizujemo ni u mjesnoj zajednici.

Možete me napadati i citirati koliko god hoćete - mišljenje mi nećete promjeniti.Žao mi naroda što se pati,pomogao sam koliko sam mogao - halalosum,ali ni pet ovakvih poplava neće popraviti stanje u narodu i "državi".Bogati u rat šalju volove a fukara sinove - stara je izreka...
Joe McCarthy

#92 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Joe McCarthy »

Srpska historija, najbolja historija :lol:
Drinski

#93 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Drinski »

PM72 wrote:Neću da doljevam ulje na vatru ali realno gledajući,šta mi kao narod ili entitet možemo učiniti ako Dodik odluči da sprovede u djelo taj referendum?
Možda bi čekali reakciju OHR-a,Incka ili Sorensena? :lol: Osluškivali šta će reći Brisel ili Vašington? Izvadili zaštekane tandžare pa jurišali? Čime? S kim ?
Ove poplave su najbolji dokaz našoj totalnoj neorganizovanosti.Narod se digao i samoinicijativno pomaže.Možda kontamo kako bi se "narod" digao i u slučaju secesije pa bi kao nešto uradio? :? Nikakvog plana,nikakve organizacije,nikakve reakcije na kršenje dejtonskog sporazuma u koji se kunu političari.

Kad je koji seronja od parlamentaraca ili političara podnio prijavu protiv Mileta &Co za otvoreno kršenje ustava? Kad je Reis poslao bar protesno pismo Patrijarhu i da javno objasni svoje stavove?

Sve mi ovo liči na lagano pripremanje naroda.Naime,ako ubaciš žabu u vrelu vodu - ona odmah iskoči.Ali,ako je ubaciš u hladnu vodu pa postepeno griješ,ona se skuha i ugine a da ne skonta šta je bilo.E tako vam je i sa nama.Svako malo se prijeti referendumom,pa lagano provlače priču o "državljanstvu " RS,te RS država,te poplave u RS i Srbiji,srbijanski mediji pričaju o granici RS i Srbije,Patrijarh sere kao što je i naučio a mi šutimo ko biva - pusti budale jer ne vrijedi s budalom tumačiti.

Mi smo napola skuhani pa vi pričajte šta god hoćete.Nemoj samo da ovi iz dijaspore počnu palamuditi kako bi oni ovo ili ono.Ja za pušku uzeti neću-sasvim je sigurno.Neću jer sam se jednom zajebo i još bio dobrovoljac.Da su me bogdo molilisali pa da nekom psujem - lakše bi mi bilo.Ja "oslobodilac" POT (privremeno okupiranih teritorija :lol: ) neću biti jer nemam ni čime ni s kime a nismo vala ni zaslužili čitavu Bosnu jer nismo u stanju da se organizujemo ni u mjesnoj zajednici.

Možete me napadati i citirati koliko god hoćete - mišljenje mi nećete promjeniti.Žao mi naroda što se pati,pomogao sam koliko sam mogao - halalosum,ali ni pet ovakvih poplava neće popraviti stanje u narodu i "državi".Bogati u rat šalju volove a fukara sinove - stara je izreka...
e jbg, jel ti u martu 90 bio realan rat (dobro, ajd mozda tebi jeste, ali vecini nije), a kada je krenulo, svi zaboraviše bratstvo i jedinstvo, ma kakvo bratstvo zaboravise neke osnovne postulate ljudskosti ...kada krene, nece niko tebe pitati za mišljenje.
PM72

#94 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by PM72 »

e jbg, jel ti u martu 90 bio realan rat
Koliko se sjećam - a bio sam punoljetan - marta 90 nije nikom bio realan rat...ta 1990 mi je možda i najbolja godina u životu. :thumbup:

dobro pročitaj i protumači ono što sam napisao.Ako ti šta nije jasno,pitaj,neće ti niko čvoku opaliti.Ja javno pitam šta učiniti ako dođe do ...khm...a doći će,sve su prilike, šta ćemo poduzeti?

Niko nema ni rasporeda niti plana šta,kako,kuda. Ko nam brani da vlada ili opštine naprave spiskove ratnih rasporeda,da nas postroje - šatro radi budućih poplava ili elementarnih nepogoda? Ko nam brani da napravimo zakon o civilnoj zaštiti ili lovačkim društvima ,da se to omasovi? Niko nam ne brani a mnogi neprijatelji ove države bi to ispravno protumačili.

Ko nam brani da napravimo jedinice policije rezervnog sastava? Ne piše nigdje u zakonu da to više ne treba ili da je zabranjeno.Nije problem nabaviti nekoliko hiljada uniformi i postrojiti ljude.Vanredno stanje treba iskoristiti za te stvari.Šta znaš šta nosi dan a šta noć.te ljude možeš iskoristiti za ovakve nepogode a dušmani neka tumače na svoj način.Treba pokazati zube a inertnošću pravimo samo kontra efekat.Drugačije bi Dodo srao kad bi u Sarajevu ili Tuzli postrojio 10 000 ljudi u uniformama policije pa otišli u Maglaj ili Orašje pod punom ratnom spremom da pomognemo tom narodu...

O tome ja pišem - moj Drinski.
LBVIEW

#95 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
e jbg, jel ti u martu 90 bio realan rat
Koliko se sjećam - a bio sam punoljetan - marta 90 nije nikom bio realan rat...ta 1990 mi je možda i najbolja godina u životu. :thumbup:

dobro pročitaj i protumači ono što sam napisao.Ako ti šta nije jasno,pitaj,neće ti niko čvoku opaliti.Ja javno pitam šta učiniti ako dođe do ...khm...a doći će,sve su prilike, šta ćemo poduzeti?

Niko nema ni rasporeda niti plana šta,kako,kuda. Ko nam brani da vlada ili opštine naprave spiskove ratnih rasporeda,da nas postroje - šatro radi budućih poplava ili elementarnih nepogoda? Ko nam brani da napravimo zakon o civilnoj zaštiti ili lovačkim društvima ,da se to omasovi? Niko nam ne brani a mnogi neprijatelji ove države bi to ispravno protumačili.

Ko nam brani da napravimo jedinice policije rezervnog sastava? Ne piše nigdje u zakonu da to više ne treba ili da je zabranjeno.Nije problem nabaviti nekoliko hiljada uniformi i postrojiti ljude.Vanredno stanje treba iskoristiti za te stvari.Šta znaš šta nosi dan a šta noć.te ljude možeš iskoristiti za ovakve nepogode a dušmani neka tumače na svoj način.Treba pokazati zube a inertnošću pravimo samo kontra efekat.Drugačije bi Dodo srao kad bi u Sarajevu ili Tuzli postrojio 10 000 ljudi u uniformama policije pa otišli u Maglaj ili Orašje pod punom ratnom spremom da pomognemo tom narodu...

O tome ja pišem - moj Drinski.
Cudi me samo kako se dosad nije javila forumska ceta, mala al'odabrana :D "demokrata", "pacifista" i "antitorasa" s optuzbom kako si nacionalista, vjerovatno tipkas iz Franfurta, te zagovaras rat protiv nasih "divnih" kosija u sumskom entitetu. Takvi, naravno, nista nece reci na okupljanja bradatih spopdoba u crnim uniformama sto spartaju noseci "piratske" zastave tik uz masovne grobnice gdje su potrpali dojucerasnje susjede i komsije,al' ce se s "pravednickim" gnijevom obrusiti na svakoga ko konstatira kako ovaj put moramo biti pripravni i ne dozvoliti(po k'o zna koji put dosada) da nas zlikovci zateknu nespremne.
PM72

#96 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by PM72 »

Cudi me samo kako se dosad nije javila forumska ceta, mala al'odabrana :D "demokrata", "pacifista" i "antitorasa" s optuzbom kako si nacionalista, vjerovatno tipkas iz Franfurta, te zagovaras rat protiv nasih "divnih" kosija u sumskom entitetu. Takvi, naravno, nista nece reci na okupljanja bradatih spopdoba u crnim uniformama sto spartaju noseci "piratske" zastave tik uz masovne grobnice gdje su potrpali dojucerasnje susjede i komsije,al' ce se s "pravednickim" gnijevom obrusiti na svakoga ko konstatira kako ovaj put moramo biti pripravni i ne dozvoliti(po k'o zna koji put dosada) da nas zlikovci zateknu nespremne.
Skoro me jedan optužio da sam četnik i da sam vjerovatno bio na brdima oko Sarajeva :lol: :lol: :lol: pa me ne bi čudilo da me neko optuži i da ložim raju na rat.

pametnom je i išaret dosta a ja ne mislim bilmezima pojašnjavati svoje stavove.Sve ovo što pišem je u cilju mira i prosperiteta ove zemlje,da moja djeca ne dođu u situaciju u kojoj sam ja bio.Najbolji primjer je Sjeverna Koreja.Svi bi joj se najebali majke ali da smiju.Od Vašingtona pa do Hjundaija u Južnoj Koreji cvikaju na koju će nogu ustati onaj Jon ili ili kako već.Ne treba nama atomska bomba da nas se "boje" nego jedinstvo i odlučnost.
Danguba

#97 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by Danguba »

PM72 wrote:Neću da doljevam ulje na vatru ali realno gledajući,šta mi kao narod ili entitet možemo učiniti ako Dodik odluči da sprovede u djelo taj referendum?

paprika voli da su joj noge u vodi a glava na suncu.

p.s. kada igranka pocne niko te ne pita znas li igrati. :wink:
almir90

#98 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by almir90 »

Krivo mu što ne može prisustvovati paradi. :lol:
detroit-mercy

#99 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by detroit-mercy »

PM72 wrote:
Skoro me jedan optužio da sam četnik i da sam vjerovatno bio na brdima oko Sarajeva :lol: :lol: :lol: pa me ne bi čudilo da me neko optuži i da ložim raju na rat.

pametnom je i išaret dosta a ja ne mislim bilmezima pojašnjavati svoje stavove.Sve ovo što pišem je u cilju mira i prosperiteta ove zemlje,da moja djeca ne dođu u situaciju u kojoj sam ja bio.Najbolji primjer je Sjeverna Koreja.Svi bi joj se najebali majke ali da smiju.Od Vašingtona pa do Hjundaija u Južnoj Koreji cvikaju na koju će nogu ustati onaj Jon ili ili kako već.Ne treba nama atomska bomba da nas se "boje" nego jedinstvo i odlučnost.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Naivno do bola, onaj u Sjevernoj Koreji vise laje za domacu upotrebu da se nebi gladni dosjetili da mu hebu majku. Hebe se i Amerike i Juzne Koreje za njim jer znaju da uprazno prijeti.
Ona budaletina ti je nesto ko nas Baja, Micko Dodik :mrgreen: , laje naprazno za domacu upotrebu. Ne znam koje je vise puta obecao ili unuk da ce zaratiti sa Amerikom ili Baja da ce raspisati referendum :mrgreen: .
nemampojma0

#100 Re: Patrijarh Irinej: Republika Srpska da se pripoji Srbiji

Post by nemampojma0 »

Mislite sta god hocete,al sve su to njihovi probni baloni,umrtvljuju nase reakcije ponavljanjem njihove price,a onda samo jednog dana na tv-u cujemo referendum zakazan za veceras.A po noci se ne glasa,vec naoruzava i priprema za sutrasnji izlazak na entitetsku liniju razgranicenja.
U pravu je PM72,s kime bi se ratovalo?Vecina nase omladine nije sluzila vojsku nit ih zanima ista vezano za oruzje i rat,samo mobiteli i auta,a kad pukne...Dok s druge strane u RS sve vise omladine postaju clanovi lovackih drustava,pa se to hoda po sumama,uci koje bilje je jestivo,pa se upoznaje teren,pa se vjezba gadjanje,,pa gadjanje pokretne mete,pa se legalizuju papovke i pasp-ovi,prava vojna obuka.
A mi,mi samo mudrujemo,a kad se desi,a hoce sigurno,dok se organizujemo i sta naucimo eto ti opet 50-80 hiljada zrtava.Samo da pobiju povratnike eto naseg gubitka od 80 000 ljudi.
PM72 ratovo bi ti opet,na stranu nezadovoljstvo stanjem nakon rata,kad zapuca opet bi se u tebi javio bosanski inat i ponos :)
Post Reply