Znamo mi da vi anamo tako razmisljate.Objektivni navijac wrote:Apsolutno tacna konstatacija,ratovi,promjene granica,otcepljenja ,pricepljenja,nacepljenja i slicna verbalna dijareja je stvar proslosti,kojom politicari,POPOVI i ostali pokusavaju plasiti neuki puk i odrzati se na vlasti da bi nastavili krasti jadni narod.sinuhe wrote:Kako je 90-te bila pogresna procjena da nece biti rata tako je danas pogresno reci da ce ga biti.
BiH se u dvadeset godina demokratizovala i uljudila iako to tako mozda i ne izgleda.
Jedino se ne slazem sa konstatacijom da smo se mi demokratizovali i uljudili,meni izgledamo nikada gori i izludzeniji ,no promijenila se politicka situacija i odnos snaga,kako u regionu,tako i u Evropi i nasa plemenska klanja ce morati dobro da se nacekaju. Stariji su naredili djeci,da se lijepo igraju
Kako ono glasi naziv knjige oca nacije nesto kao VREMENA/DOBA HIJENA, tako nekako.
Prilagodjavate se trenutnoj situaciji ali cilj ostaje isti.
Samo sad ako probate, kad zvizne plotun haubice 122 mm u BL, proizvod domace namjenske industrije, brzo ce se ici ili sa koferom put otadzbine ili hitro na medije i sa suzama u ocima izjavljivati ko nas braco bosanska zavadi.
Ali dobro teza je malo imaginarna jer sad se nema prednost u naoruzanju, jedini uslov da vi nesto probate stvarno sprovesti i jedini razlog zasto to vec niste uradili.
Plemenska klanja prizivaju ovakvi kao ovaj irinej izjavama o pripajanjima i cepanjima drzava ili dijelova drzava, pogotovo sto se radi o vjerskom POGLAVARU citavog jednog naroda i naci ce se barem trecina tog naroda koji ce ovaj njegov pamflet staviti u ozbiljno razmatranje, planiranje i pokusaj ostvarivanja.
Sad malo realno, treba ukidati naziv RS koji diskriminira ostale narode, ukidanje slave kao zvanicnog praznika kao i ostale procese koji ce ovu drzavu "uljuditi" i pribliziti najboljim evropskim tekovinama demokratije.
Jel se slazes brate moj bosanski ?