Pasta za mačke

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
ice_tea

#1 Pasta za mačke

Post by ice_tea »

Nadam se da ne smeta jedna ovakva tema, jer ovdje su uglavnom teme za udomljavanje, a meni treba savjet u vezi nečega s mojom mačkom :D Znači, maca je bila bolesna, povrćala i sl, veterinar nam je rekao da su razlog vjerovatno dlake. Počeli smo joj davati pastu i sad je ok, ali mene zanima koliko se često ta pasta daje. :)
Mee

#2 Re: Pasta za mačke

Post by Mee »

U principu bi ti jedna tuba trebala trajati izmedju mjesec i 50 dana (50 dana ako je mala maca, mjesec dana ako je odrasla potpuno-ja svojoj dajem dnevno komadic velicine zrna graška i loooda je za pastom)... Kada se vec javi problem, onda se doza udvostruci. Dakle, moze svakodnevno, kao slatkis, ako joj se svidja, ili svaka 2 - 3 dana ako joj se ne svidja...
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#3 Re: Pasta za mačke

Post by anjusha »

moja maca ima problema sa probavom nekad. to sam primjetila jer bukvalno mjauce po 10-20 minuta ponekad prije nego ode na wc da kaki. bas kao da je muci stomak. kod veterinara imam svakako dejt (za tabletu protiv parazita) početkom mjeseca, ali kako joj mogu pomoci ako joj se to bude ponavljalo do tada? mozda ta pasta?
The Nightwatchman

#4 Re: Pasta za mačke

Post by The Nightwatchman »

daj joj suhih šljiva :D
Mee

#5 Re: Pasta za mačke

Post by Mee »

Ja sam kupila u zoo centru pastu koje se zove Pro Care Katzen Malz, i to joj dajem svaki dan, po malo... pored ovog djelovanja protiv hairballs pasta ima i Pro-Immune djelovanje, a ona je obozava... To je jedna opcija, a druga je da od veterinara uzmesh onu specijalnu hranu (briketice) za hairballs, pa da joj mijesash s hranom, mislim da mozda ima i u prodavnicama (specijaliziranim - to je hrana koju proizvodi Royal Canin)... bitno je davati redovno (ali ne mora svaki dan) da se te dlake ne bi skupile u crijevima... kad se skupe, onda treba davati samo tu hranu, ili dvostruko, pa i trostruko vecu dozu paste oko 7 dana, da to izbace....

Sretno...
ice_tea

#6 Re: Pasta za mačke

Post by ice_tea »

Hvala, mislim da sad odprilike znam :)
Post Reply