Passat neće da upali?!?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
lare
#1 Passat neće da upali?!?
Pozdrav. Imam passata 2004 godište, 1,9TDI. Jutros kada sam htio da ga upalim, nakon jedno 6-7 sekundi verglanja, upali se crvena lampica za ulje i piše STOP. Naravno kola neće da upale. Ja zatim provjerim nivo ulja u motoru i vidim da je na minimumu. Dospem dovoljnu količinu ulje i ponovo probam i opet mi se desi ista situacija, upali se ista lampica i piše STOP. Čitavo ulje je skoro mijenjano, prije 3000km. Šta bi moglo da bude u pitanju???
Samo da napomenem da mi se prošle godine u decembru desila ista situacija, nije htijelo da upali jedan dan, a sutradan kada sam probao jednostavno sam upalio i sve je bilo u najboljem redu.
Samo da napomenem da mi se prošle godine u decembru desila ista situacija, nije htijelo da upali jedan dan, a sutradan kada sam probao jednostavno sam upalio i sve je bilo u najboljem redu.
Last edited by lare on 30/09/2010 14:47, edited 1 time in total.
-
Blobi
#2 Re: Passat neće da upali?!?
Lare, servis i provjeri. Vozis relativno noviji i tehnoloski slozeniji auto, i nije preporucljivo palamudit na forumu i naglabat sta bi moglo biti. Odvezi auto na servis, i neka ti ljudi kazu u cemu je problem. Vlasnik sam Passata, 2 godine novijeg. Na tom autu jedino sto mozes ti sam uraditi je ponekad dosuti ulje, i zamijeniti tecnost za brisace... Moj savjet, pravac servis (cim upalis
)
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#3 Re: Passat neće da upali?!?
pumpa od ulja, maybe; inace, stara boljka Passata!
-
lare
#4 Re: Passat neće da upali?!?
Pa tako će vjerovato i da bude, samo što ti kažeš čim ga upalimBlobi wrote:Lare, servis i provjeri. Vozis relativno noviji i tehnoloski slozeniji auto, i nije preporucljivo palamudit na forumu i naglabat sta bi moglo biti. Odvezi auto na servis, i neka ti ljudi kazu u cemu je problem. Vlasnik sam Passata, 2 godine novijeg. Na tom autu jedino sto mozes ti sam uraditi je ponekad dosuti ulje, i zamijeniti tecnost za brisace... Moj savjet, pravac servis (cim upalis![]()
![]()
)
- elixiaboy
#5 Re: Passat neće da upali?!?
ma zapali ti njega ako on nece da upali 
-
gurabija78
#6 Re: Passat neće da upali?!?
mozda nema goriva?
bez zajebancije, mozda je samo akumulator.... a jos jedna boljka ove vrste auta, pogotovo diesela su dizne.....
bez zajebancije, mozda je samo akumulator.... a jos jedna boljka ove vrste auta, pogotovo diesela su dizne.....
-
lare
#7 Re: Passat neće da upali?!?
@corolla02 i @gurabija78: rezervoar je skoro pun, ne bih reko da je akumulator, a u te dizne i pumpe za ulje se i ne razumijem baš
, tako da i ne mogu reći puno oko toga. Ne gine mi majstor..... 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#8 Re: Passat neće da upali?!?
ako imas problema sa pumpom, to kompijuter registruje i nedozvoljava daljnje pogorsavanje situacije; recimo, manifestuje se nepaljenjem.lare wrote:@corolla02 i @gurabija78: rezervoar je skoro pun, ne bih reko da je akumulator, a u te dizne i pumpe za ulje se i ne razumijem baš, tako da i ne mogu reći puno oko toga. Ne gine mi majstor.....
-
io_sono_interista
#9 Re: Passat neće da upali?!?
kupi opela,,,, 
-
emko1234
#10 Re: Passat neće da upali?!?
ako odlucis da izvrsis samoubistvo ako passata ne napravisio_sono_interista wrote:kupi opela,,,,
-
lare
#11 Re: Passat neće da upali?!?
Passat jutros upalio, iz prve, bez ikakvih problema, tako da ništa od opela
Isti slučja kao prošle godine. Izgleda da se kod njega sat ranije pomjera
Isti slučja kao prošle godine. Izgleda da se kod njega sat ranije pomjera
-
emko1234
#13 Re: Passat neće da upali?!?
da ne bi gdje na planini stao tako bolje potrazi kakvog majstora i dijagnostiku