Passat B6 parking senzori

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
HB_BHF

#1 Passat B6 parking senzori

Post by HB_BHF »

Pozz
Da nije ko imao sličan belaj?... Kad ubacim u rikverc, čuje se jedan beep nekih 4-5 sekundi i prestane. Nakon toga parking senzori ne reaguju (ni prednji ni zadnji), ali na prekidaču i dalje svijetli da su aktivni.
Šta bi mogao biti fazon? Isplati li se to mijenjati ili da uzmem one za 50 KM sa pika? :D
drndalo

#2 Re: Passat B6 parking senzori

Post by drndalo »

Bolje bi ti bilo da nadjes elektricara koji konta materiju, i hoce se zakopati da nadje gdje je kurslus te to popravi... Sumnjam da su svi pokvareni, mozda 1-2, pa oni prave neki slus negdje...
Samid

#3 Re: Passat B6 parking senzori

Post by Samid »

Imam isti problem na bmw.Daj kontakt,ubaci u rikverc i svaki senzor ispitaj prstom .Stavi prst do samog senzora i osjetit ces lagano kuckanje ako je ispravan.Svaki koji nije ispravan nema reakcije.Ako jedan neradi cijeli sistem nefunkcionise.
HB_BHF

#4 Re: Passat B6 parking senzori

Post by HB_BHF »

Samid wrote:Imam isti problem na bmw.Daj kontakt,ubaci u rikverc i svaki senzor ispitaj prstom .Stavi prst do samog senzora i osjetit ces lagano kuckanje ako je ispravan.Svaki koji nije ispravan nema reakcije.Ako jedan neradi cijeli sistem nefunkcionise.
Ne osjeti se ni na jednom... Nemoguće da su svi neispravni :S
Samid

#5 Re: Passat B6 parking senzori

Post by Samid »

Pogledaj osigurac ,ali mislim da nije to, moze da bude aparat koji regulise rad senzora.Ako je on neispravan neradi nijedan senzor.
HB_BHF

#6 Re: Passat B6 parking senzori

Post by HB_BHF »

Samid wrote:Pogledaj osigurac ,ali mislim da nije to, moze da bude aparat koji regulise rad senzora.Ako je on neispravan neradi nijedan senzor.
Probat ću. Otjerat ću svakako električaru, ali prije toga reko možda da nije neka sitnica, da ne gubim bezveze pare iz džepa :D.
Radio sam dijagnostiku i ne pokazuje nikakav kvar :/
Samid

#7 Re: Passat B6 parking senzori

Post by Samid »

Mozda bi trebao provjeriti i kablove koji dolaze na svaki senzor jer ako je jedan otpojen neradi komplet sistem.Kod mene je ista stvar,zvucni signal i lampica i posle toga nista.Nasao sam 3 kom. koji vise nerade.Haj sto su orginalni skupi nego valja skidati kompletne karambolke da bi ih zamjenio ,a nikako mi se neda da otpocnem :-?
sinisamoravac111

#8 Re: Passat B6 parking senzori

Post by sinisamoravac111 »

Pozdrav, nisam nasao temu koja odgovara mome problemu, pa cu ovde postaviti pitanje jer se radi o parking senzorima. Naime, nemam ja problem, vec me zanima da li je moguce naknadno ugraditi senzore ili kameru, te istu programirati u sistem, tako da, kada idem u rikverc da mi na mom ekranu pokaze sliku ako je kamera ili senzore ako su senzori. Auto o kome govorim je: Audi a5, sportback, 2013 godina, 2.0 tdi 177ks. posjeduje tzv Audi MMI(Multi Media Interface). Hvala unaprijed
pesimist

#9 Re: Passat B6 parking senzori

Post by pesimist »

sinisamoravac111 wrote:Pozdrav, nisam nasao temu koja odgovara mome problemu, pa cu ovde postaviti pitanje jer se radi o parking senzorima. Naime, nemam ja problem, vec me zanima da li je moguce naknadno ugraditi senzore ili kameru, te istu programirati u sistem, tako da, kada idem u rikverc da mi na mom ekranu pokaze sliku ako je kamera ili senzore ako su senzori. Auto o kome govorim je: Audi a5, sportback, 2013 godina, 2.0 tdi 177ks. posjeduje tzv Audi MMI(Multi Media Interface). Hvala unaprijed
Moguce je i to bez problema
Travnički Noćni Šetač

#10 Re: Passat B6 parking senzori

Post by Travnički Noćni Šetač »

Jedini uslov je da taj Audi MM ima video ulaz... ( mislim vjerovatno ima ali ne poznajem te modele da mogu tvrditi u potpunosti) ...
condy

#11 Re: Passat B6 parking senzori

Post by condy »

Iako je odgovoreno na stariji post...al čudno da taj audi nema parking senzore, baš čudno.

Međutim, audi ima skriveni tzv. zeleni meni, hidden menu. I to se na njemu može podesiti sa senzorima i sa svim ostalim opcijama koje se naknadno ugrade ili ako fabrički nisu otključane. Međutim, sa njim treba biti jako oprezan i raditi na njemu samo stvari preko već viđenih tutorijala jer se može napraviti problem ako se napamet radi.

Preko njega se u MMI ubacuju neke dodatne opcije, npr. da pokazivač potrešnosti akumulatora i sl.

pesimist

#12 Re: Passat B6 parking senzori

Post by pesimist »

Gdje su vama stavljali zvucnik od senzora-na koje mjesto ?
shlauf

#13 Re: Passat B6 parking senzori

Post by shlauf »

Samid wrote:Mozda bi trebao provjeriti i kablove koji dolaze na svaki senzor jer ako je jedan otpojen neradi komplet sistem.Kod mene je ista stvar,zvucni signal i lampica i posle toga nista.Nasao sam 3 kom. koji vise nerade.Haj sto su orginalni skupi nego valja skidati kompletne karambolke da bi ih zamjenio ,a nikako mi se neda da otpocnem :-?
Koje ti je auto ??
Post Reply