Passat B6 cijena turbine?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

jefferson

#51 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by jefferson »

ElDzidziIbnDzo wrote:Tako to zvuci u internet praksi.

Medjutim u realnom svijetu,ja evo sipam kamionsko ulje u auto PD i gazi vec dobrih 300 hiljada,niti je EGR prljav niti dolazi do nekih problema.
Sta sad?
Nije to u internetskom svijetu, jer kamionsko ulje ima smanjeni postotak sulfatnog pepela, cinka, molija i slicnih elemenata zbog strozih ispusnih zahtjeva koji kamionski motori moraju ispuniti.
Mnogi ljudi koji tuniraju dizelske masine trose HD ulje medju kojima je Shell najpopularniji i vrlo je blizu kada su u pitanju aditivi VW normi 505.01.
jefferson

#52 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by jefferson »

Petrol wrote:
jefferson wrote: Kani se Petrola jer je potpisniku ovih redova crkla turbina zbog njihovog dizela.
Poštovani,

trudimo se da sva goriva na našim benzinskim stanicama budu najviše kvalitete. Dnevno sa našim gorivom opskrbljujemo tisuće kupaca, i nemamo praktično nikakvih reklamacija. Ipak, želimo opovrgnuti svaku sumnju, da je za problem sa vašim automobilom krivo Petrol gorivo. Zato Vas molimo, da nam dostavite više podatka o događaju, posebno gdje ste sipali gorivo i automobilski servis u kojem su zaključili, da je za problem krivo naše gorivo.

Sa poštovanjem,

Petrol BH Oil Company d.o.o., Sarajevo
Dragi spijuni to je blo prije nekoliko godina.
HB_BHF

#53 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by HB_BHF »

Ipak je turbina :(.
Otjerao sam na reparaciju kod jednog momka ovdje u Bihaću. Jbg neka radi kako zna. :D ... Kako on kaže, imao sam loše dizne (Siemens) koje su prouzrokovale da gorivo doslovno pojede one hepeke na turbini.
esso_sa

#54 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by esso_sa »

HB_BHF wrote:Ipak je turbina :(.
Otjerao sam na reparaciju kod jednog momka ovdje u Bihaću. Jbg neka radi kako zna. :D ... Kako on kaže, imao sam loše dizne (Siemens) koje su prouzrokovale da gorivo doslovno pojede one hepeke na turbini.
Na osnovu ove izjave "majstora", ja bi se dobro zabrinuo za svoju turbinu da sam na tvom mjestu :-)
HB_BHF

#55 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by HB_BHF »

Možda sam se ja pogrešno izrazio, jer nemam ja pojma od toga :D... Uglavnom, rastavio je ispred mojih očiju i fakat oni "zubovi" su skoro svi otišli ili se iskrivili, kao i one lopatice na onom što se okreće :D.
Ned071

#56 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by Ned071 »

Petrol wrote:
jefferson wrote: Kani se Petrola jer je potpisniku ovih redova crkla turbina zbog njihovog dizela.
Poštovani,

trudimo se da sva goriva na našim benzinskim stanicama budu najviše kvalitete. Dnevno sa našim gorivom opskrbljujemo tisuće kupaca, i nemamo praktično nikakvih reklamacija. Ipak, želimo opovrgnuti svaku sumnju, da je za problem sa vašim automobilom krivo Petrol gorivo. Zato Vas molimo, da nam dostavite više podatka o događaju, posebno gdje ste sipali gorivo i automobilski servis u kojem su zaključili, da je za problem krivo naše gorivo.

Sa poštovanjem,

Petrol BH Oil Company d.o.o., Sarajevo
Postovani g Petrol

godinama sam sipao vase gorivo jer sam imao vozilo na benzin. i nisam imao problema. kada sam postao vlasnik dizelasa, nastavio sam sipati, sada naravno naftu, na vasoj pumpi (uvijek istoj u sarajevu). cudilo me je sto mi vozilo koje ima dosta kubika ide veoma slabo i trosi dva litra vise nego sto bi trebalo. onda sam promijenio pumpu (necu namjerno napisati koju da ne bude reklama) i gle cuda, vozilo ide ko ludo, nije bucno a trosi puuuno manje nego kada sam sipao taj vas max q... palac.
prakticno vam necu reklamaciju praviti, ali prakticno i doslovno nema sanse da vise ikada naspem vas dizel. tako sam opovrgao svaku sumnju u kvalitet vaseg goriva. ne sipam vise pa mi vase gorivo nije krivo za probleme.

S postovanjem

Ned071
romeomoraprezivjeti

#57 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by romeomoraprezivjeti »

Petrol da valja,bar bi jednu pumpu imao u centru Sarajeva.:-D
cico x

#58 Re: Passat B6 cijena turbine?

Post by cico x »

koliko bi para bila neispravna turbina od pasata 6 ?
Post Reply