Passat B6 2.0 FSI Automatik trza pri saltanju i vibrira dok stoji

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lud1full

#1 Passat B6 2.0 FSI Automatik trza pri saltanju i vibrira dok stoji

Post by lud1full »

Zdravo svima, novi sam ovdje i glavni razlog je taj sto imam jedan problem sa autom. Naime, sljedeceg mjeseca imam termin kod mehanicara.
Posjedujem Passata B6 2.0 FSI Automatik(Tiptronic) i pri saltanju iz druge u trecu i iz cetvrte u trecu brzinu, kao iz cetvrte u petu i iz seste u petu brzinu, moj auto bas tupo trzne. Zatim kada stojim, i prebacim u P ili N osjete se vibracije, a dok stojim u D ili R nema vibracija. Medjutim, dok stojeci ubacim iz D u R osjeti isto tupo trzanje kao i u brzinama. Sve ovo se dogadja tek kada se motor zagrije, tj. negdje oko 15 minuta voznje, tj. kada dosegne temperaturu od 90 stepeni.
Da li neko ovdje zna sta bi mogao da bude problem?
Auto je bilo prije 2 mjeseca na tehnickom, i nije izbacivalo nikakvih problema, takodjer, prije mjesec dana sam promijenio ulje u getribi(mjenjacu).
avijon

#2 Re: Passat B6 2.0 FSI Automatik trza pri saltanju i vibrira dok stoji

Post by avijon »

Najbezazlenije bi bilo nosači ali po tim svim simptomima sumnjam.. nesta je do mjenjaca unutra posebno jer su problemi izrazeniji kad se zagrije.

Jerko u Posušju ti preporucujem svi ga hvale, ja se ne bi po lokalnim monter majstorima vodao. I vozi ga kod Jerke dok jos moze da se vozi auto ne cekaj dugo da ne bi slepom morao

i jesu simptomi bili isti prije zamjene ulja? Ako nisu provjeri nivo ulja
Last edited by avijon on 09/02/2021 20:41, edited 1 time in total.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3 Re: Passat B6 2.0 FSI Automatik trza pri saltanju i vibrira dok stoji

Post by Romeo 80 »

Ja sam imao slican problem. Isto tako mi je trzao prilikom izmjene brzina i kad iz stajanja ubacim u D. Kupio sam drugi mjenjac na otpadu, a Jerko iz Posusja mi je rekao da se ti simptomi manifestuju kada ode hidraulicka ploca mjenjaca.

Nakupi se valjda prljavstine i korozije i dodje do zacepljenja koje se manifestuje navedenim simptomima.
Optimist

#4 Re: Passat B6 2.0 FSI Automatik trza pri saltanju i vibrira dok stoji

Post by Optimist »

lud1full wrote: 09/02/2021 20:30 Zdravo svima, novi sam ovdje i glavni razlog je taj sto imam jedan problem sa autom. Naime, sljedeceg mjeseca imam termin kod mehanicara.
Posjedujem Passata B6 2.0 FSI Automatik(Tiptronic) i pri saltanju iz druge u trecu i iz cetvrte u trecu brzinu, kao iz cetvrte u petu i iz seste u petu brzinu, moj auto bas tupo trzne. Zatim kada stojim, i prebacim u P ili N osjete se vibracije, a dok stojim u D ili R nema vibracija. Medjutim, dok stojeci ubacim iz D u R osjeti isto tupo trzanje kao i u brzinama. Sve ovo se dogadja tek kada se motor zagrije, tj. negdje oko 15 minuta voznje, tj. kada dosegne temperaturu od 90 stepeni.
Da li neko ovdje zna sta bi mogao da bude problem?
Auto je bilo prije 2 mjeseca na tehnickom, i nije izbacivalo nikakvih problema, takodjer, prije mjesec dana sam promijenio ulje u getribi(mjenjacu).
Da za pocetak provjeris nivo ulja u mjenjacu, obzirom da si radio nedavno promjenu? Plus da vidis da li je ubaceno ulje koje odgovara specifikaciji.
Post Reply