Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MI_CKY

#1 Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Post by MI_CKY »

Pozdrav svima...

Tek sam se registrovao na forum, mozda nikad ni ne bi :-D , ali samo iz razloga sto odgovor nisam nigdje mogao naci na netu, bilo da se radi na nekom od nasih balkanskih, ili engleskom jeziku.

Ovako, imam passat-a b5 2004 godiste karavan 1.9 TDI 100 KS. Problem je taj sto ne mogu preklopiti njegov desni (suvozacev) retrovizor. Lijevi da, ali desni nikako nece. Jednom sam ga malo jace pritisnuo i opet nije pomoglo tako da sam odustao od toga da ga ne bih polomio ili osetio.

Inace na mom modelu retrovizori su sa zmigavcima na sebi.

Postoje neke price na netu da se taj retrovizor moze na neki nacin elektronski preklopiti ali nigdje nisam nasao objasnjenje kako to da ucinim.
Ne bih to nikada ni istrazivao, ali u narednom periodu ostavljam auto u jednoj garazi u koju sirinom knap ulazim zbog retrovizora, pa bi mi dobro doslo kad bi oba mogao preklopiti.

Ne znam da li je neko imao slican problem, ili ako zna nesto u vezi ovoga bio bih mu veoma zahvalan ako mi pomogne.

Unaprijed hvala. :) :) :)
Golub82

#2 Re: Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Post by Golub82 »

jesi li probao na prekidaču za podešavanje retrovizora,znači na njemu imaš L i R, i oznaku za grijač retrovizora i ako ima električno preklapanje ima oznaku i za to.
MI_CKY

#3 Re: Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Post by MI_CKY »

Probao sam ja to...

Znaci, okrenem onaj yojstik na R, pritiskam ga u sredinu i nista...

Onda jos malo vise zavrstim yojstik od R pa na dalje i opet nista, mislim, mozda ima naka caka na principu trzis nekoliko sekundi ili mozda ako je auto ugaseno, stvarno ne znam... :?
Golub82

#4 Re: Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Post by Golub82 »

ne okreneš na r,znači opet ti kažem ako ima el.preklapanje osim oznaka l.r i grijač trebao bi imati oznaku za preklapanje a ako nema onda i nema.
MI_CKY

#5 Re: Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Post by MI_CKY »

Mislim da on nema tu trecu oznaku za preklapanje...

Ali nije vise stvar da li mogu elektronski da ga preklopim ili ne... Fazon je sto ne mogu nikako da ga preklopim :-D

Volio bih kad bi mogao da skontam kako barem da ga rucno preklopim :?
respo

#6 Re: Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Post by respo »

slobodno malo jace jer sigurno ima onaj zubac gdje se uklopi pa je zato teze ga preklopiti
ako te je strah probaj malo "podici" retrovizor pa ga probaj preklopiti samo vidi kako to ide
MI_CKY

#7 Re: Passat B5 Desni retrovizor - preklapanje

Post by MI_CKY »

Probat cu i sa tom opcijom da ga malo podignem pa mozda lakse sklizne sa tog zuba... :)
Post Reply