Passat b5.5 problem

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mbenz

#1 Passat b5.5 problem

Post by mbenz »

Pozdrav,
Imam passata 2003 godiste i imam problem sa zakljucavanjem u otkljucavanjem vrata kada je kisovito vrijeme (vjerovatno vlaga negdje udje), i desi mi se da se sat ponisti tj. da auto prekine s napajanjem struje tako da se sat vrati na 0:00 i predjeni kilometri (ispod kilometraze).
Desilo mi se 2-3 puta u voznji da nestrane srtuje, vrate se obrtaji i izgasi svijetlo na ins tabli, pa za 2-3 sekunde sve je uredu, ali nema uticaja na voznju.
Interesuje me jeli iko imao takav problem i na koji nacin ga je rijesio. Isao sam kod lok majstora i na dijagnostici mu pise da se svi kablovi provjere .Pozz
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2 Re: Passat b5.5 problem

Post by bitanga_sa_otesa »

posjeti autoelektricara ,negdje imas los kontakt
mbenz

#3 Re: Passat b5.5 problem

Post by mbenz »

bio sam i kod autoelektricara, nije mi nista konkretno rekao samo da bi "trebao" zamjenuti neki dio sto je u vratima vozaca, i nije rekao da je to to.
Najgore je sto se to desava samo kad ima kise i to dobre kise, a proljece ljeto sve je ok. tako da mislim da bi trebao otkriti gdje vlaga ulazi ili eventualno voda
Qler

#4 Re: Passat b5.5 problem

Post by Qler »

1. hebem mu mišđa, kakav je to nick a vozaš narodna kola :)

2. danas naći autoelektricara je gotovo nemoguće. Mislim ima autoelektričara, ali brate što ti ljudi neće da rade to je čudo.

Probaj kod Mirse u Boljakovom, Struja u Velešićima, i onaj kod Fahdove džamije... i to ako su raspoloženi taj dan da rade...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5 Re: Passat b5.5 problem

Post by bitanga_sa_otesa »

ako je problem zakljucavanje na kljuc ,onda ces morati mijenjati kompletan zabravak na vozacevim vratima jer je motoric centralne brave integrisan zajedno i uglavnom se pokvari mikroprekidac u samom motorcicu.gasenje lampica na kontrolnoj tabli nije povezano s tim...to je drugi kvar...
drndalo

#6 Re: Passat b5.5 problem

Post by drndalo »

Qler wrote:1. hebem mu mišđa, kakav je to nick a vozaš narodna kola :)

2. danas naći autoelektricara je gotovo nemoguće. Mislim ima autoelektričara, ali brate što ti ljudi neće da rade to je čudo.

Probaj kod Mirse u Boljakovom, Struja u Velešićima, i onaj kod Fahdove džamije... i to ako su raspoloženi taj dan da rade...
Ima Dzevad u Buca potoku, prije Simanica, uvijek hoce raditi, samo je nekima problem i sta nema problema da to naplati...
romeomoraprezivjeti

#7 Re: Passat b5.5 problem

Post by romeomoraprezivjeti »

Ti gestapovci,stvarno osjetljivi na kisu i vlagu?!
ElDzidziIbnDzo

#8 Re: Passat b5.5 problem

Post by ElDzidziIbnDzo »

drndalo wrote:
Qler wrote:1. hebem mu mišđa, kakav je to nick a vozaš narodna kola :)

Ima Dzevad u Buca potoku, prije Simanica, uvijek hoce raditi, samo je nekima problem i sta nema problema da to naplati...
Dzevad ne voli da mu se pametuje,da dodjes i kazes napravi mi to i to jer je to i to kvar.Napravi to ovako i ovako. Onda on kaze evo ti pa napravi sam :lol: :lol:

Inace Dzevad je jedan od boljih elektricara u Sarajevu 100% :thumbup:
ado-šampion

#9 Re: Passat b5.5 problem

Post by ado-šampion »

ElDzidziIbnDzo wrote:
drndalo wrote: Ima Dzevad u Buca potoku, prije Simanica, uvijek hoce raditi, samo je nekima problem i sta nema problema da to naplati...
Dzevad ne voli da mu se pametuje,da dodjes i kazes napravi mi to i to jer je to i to kvar.Napravi to ovako i ovako. Onda on kaze evo ti pa napravi sam :lol: :lol:

Inace Dzevad je jedan od boljih elektricara u Sarajevu 100% :thumbup:
Pitanje za obojicu. Vec duze vrijeme kuburim s alternatorom koji pisti. On dobro puni, ali mene to iritira, a dodatno ne mogu znat da mi sutra nece stati na cesti zbog toga.
Hoce li Dzevad raditi da mu kazem skini alternator, provjeri, reci mi sta je, naplati, mogao popraviti ili ne?
ElDzidziIbnDzo

#10 Re: Passat b5.5 problem

Post by ElDzidziIbnDzo »

Pa hoce to,nego pogresno si me mozda razumio. Ne voli on kad dodjes mu i kazes npr: e slusaj skini mi ovo ovako,onda ovde ga odsarafi ovde prisarafi,a to ces da uradis sve ovako jer ja znam da je ovo,a nije to...kontas? Mislim to u biti ne voli niko,ako sve znas sto cu ti onda ja? Uradi sam
ado-šampion

#11 Re: Passat b5.5 problem

Post by ado-šampion »

ElDzidziIbnDzo wrote:Pa hoce to,nego pogresno si me mozda razumio. Ne voli on kad dodjes mu i kazes npr: e slusaj skini mi ovo ovako,onda ovde ga odsarafi ovde prisarafi,a to ces da uradis sve ovako jer ja znam da je ovo,a nije to...kontas? Mislim to u biti ne voli niko,ako sve znas sto cu ti onda ja? Uradi sam
Ma skontao sam ja tebe, nego interesovalo me jel fakat hoce da radi. Meni nije problem da naplati ako ne nadje nista. Danas je jaako tesko u Sarajevu naci dobrog elektricara koji hoce da radi.
ElDzidziIbnDzo

#12 Re: Passat b5.5 problem

Post by ElDzidziIbnDzo »

Hoce on da radi,nije skup i ako nista ne uradi ne naplati.A uradi uvjek.Ne voli fuseraj i reklamacije.Otidji i vidi,pa nam javi tvoje utiske
ado-šampion

#13 Re: Passat b5.5 problem

Post by ado-šampion »

ElDzidziIbnDzo wrote:Hoce on da radi,nije skup i ako nista ne uradi ne naplati.A uradi uvjek.Ne voli fuseraj i reklamacije.Otidji i vidi,pa nam javi tvoje utiske
Ok, hocu cim uzmognem...
drndalo

#14 Re: Passat b5.5 problem

Post by drndalo »

ElDzidziIbnDzo wrote:Hoce on da radi,nije skup i ako nista ne uradi ne naplati.A uradi uvjek.Ne voli fuseraj i reklamacije.Otidji i vidi,pa nam javi tvoje utiske
I moje iskustvo je ovakvo... Moj prvi komentar je bio na one majstore (i musterije zbog kojih su takvi) koji nece nesto da rade, jer znaju da im za to treba 3 sata, a znaju da ce im neko rondati i praviti problem da naplate npr. 50 KM za ta 3 sata, jer musterija ima osjecaj da je to bilo "samo" zamjena lezaja... A sto treba pola sata skidati agregat s motora, pola sata ga vracati, itd, nemaju razumijevanja...

Dzevad nema tih problema, on bez problema naplati tih 50 KM za te sate, i uradi...
Bakir1

#15 Re: Passat b5.5 problem

Post by Bakir1 »

u svezi sa naslovom teme, prije par dana sam imao najgluplji moguce kvar na istoimenom passatu, naime poklopac rezervoara nisam mogao otvoriti, mrtav, ne reaguje, a jako tanak sam bio sa gorivom do te mjere da nisam znao hocu li moci doci kuci.
meni pokazali fol pa da i ja podjelim, ima "spaga" koja se povuce i otvori se cep, ukoliko je nema kao kod mene, moze se prici motoricu i rucno ga otvoriti.
ElDzidziIbnDzo

#16 Re: Passat b5.5 problem

Post by ElDzidziIbnDzo »

Ne kontam kojem motoricu?
Bakir1

#17 Re: Passat b5.5 problem

Post by Bakir1 »

onom sto povlaci zabravak na poklopcu rezervoara
Post Reply