Pozdrav! Imam Passata 2003. godiste. benzin/plin. Ugradjen mu je BRC sekventni plinski sistem prije mjesec dana. Kada je zagrijan radi perfektno, ali kad se ohladi i rano ujutru zna se nesto cudno desiti... Naime, svaki put kad sjednem u auto i upalim ga desava se nesto cudno sa obrtajima i javi se neki cudni zvuk i nije rijedak slucaj ako ne dodam malo gasa da ce se ugasiti. Ali ako mi se ugasi auto pri tom paljenju, drugo paljenje pali perfektno. Takodjer pri prvom prebacivanju na plin nakon tog paljenja javlja se "rupa" u gasu i takodjer znaju ponekad malo setati obrtaji (majstor kaze da nije do klapne gasa). Prilikom voznje auto najnormalnije drzi temperaturu na 90 stepeni i uvijek je kazaljka na sredini kad se zagrije. Kao da se cok odmah ne otvori nego tek nakon sekunde kad se pali, ili moze li biti da je u pitanju senzor temperature? Treba li me brinuti ovaj kvar da se ne upustam u prelazak neke vece kilometraze ili mogu nastaviti prelaziti dok ne otkrijem sta je u pitanju? Na dijagnostici jedina greska je da lambda senzor ne prepoznaje plin kao benzin i zato daje Check engine ostalih gresaka nema...
U videu nisam dirao pedalu gasa.
Snimak jutarnjeg paljenja: https://www.youtube.com/watch?v=DESI-L3 ... e=youtu.be
Passat B5.5 2.0 20V Problem pri prvom paljenju
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
bokibl
#1 Passat B5.5 2.0 20V Problem pri prvom paljenju
Last edited by bokibl on 18/04/2017 13:11, edited 1 time in total.
- commendatore
#2 Re: Passat B5.5 2.0 20V Problem pri prvom paljenju
Za pocetak najjeftinije provjeri klapne gasa podmazati pro jeriti maf senzor nakacit na dijjagnoatiku pa dalje.
Inace taj benzinac u vagu nije bas bio na glasu pouzdanosti....
Inace taj benzinac u vagu nije bas bio na glasu pouzdanosti....
-
SHTEVELEC
#3 Re: Passat B5.5 2.0 20V Problem pri prvom paljenju
Kod mene se Scenic tako ponas'o kad je krep'o variator, poslije zamjene sve ok. Bas je bio cudan zvuk kad se upali, k'o da je dizel
-
bokibl
#4 Re: Passat B5.5 2.0 20V Problem pri prvom paljenju
Upravo tako, kao da je dizel kad se prvi put pali prvih sekundu dvije... Koliko te je izaslo to zadovoljstvo sa varijatorom? Hvala na odgovorima!
-
bokibl
#5 Re: Passat B5.5 2.0 20V Problem pri prvom paljenju
Hvala na savjetu!