Passat 5 cudan problem
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#1 Passat 5 cudan problem
Kod punca se desavaju cudne stvari na pasatu. Pasat je 1999. godiste, tdi 90ks. Neki dan kad su bile zadnje poplave prelazio je sa pasatom neki potok koji je bio prilicno nadosao preko ceste. Nakon toga su se pocele desavati cudne stvari. Zmigavci se same pale povremeno, prozori se sami otvaraju. Ovo se desava cak i kad je auto parkirano i ugaseno i zakljucano, znaci nije kljuc uopste u kontakt bravi. U samoj voznji nema problema sa radom motora.
Ima li iko ikakvu ideju sta bi mogao biti problem?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2 Re: Passat 5 cudan problem
mislim da je problem elektricne prirode,reci puncu da passat nije amfibija

-
preludezalude
#3 Re: Passat 5 cudan problem
Kod mog punca vrijedi ona da je pasat najbolje i najbrze auto. Ne smijem udarati kontru. Imas li ideju da li se uzroci ovakvih problema mogu otkriti na dijagnostici? Na instrument tabli se ne pale nikakve lampice upozorenja.
- bitanga_sa_otesa
#4 Re: Passat 5 cudan problem
da nije sluzbeni ? 
-
preludezalude
#5 Re: Passat 5 cudan problem
Ma nije sluzbeni. Taj auto je njegova beba. Tek prije dvije godine je prestao ici u ovlasteni servis. Gledao sam racune. Mjenja ulje svakih 15000km. I tada ovlasteni servis uvijek prikaci jos neke 2-3 stavke za zamjenu. Ni jedan servis ga nije kostao ispod 1000KM.bitanga_sa_otesa wrote:da nije sluzbeni ?
- bitanga_sa_otesa
#6 Re: Passat 5 cudan problem
prozori se sami otvaraju i zatvaraju kad okrenes kljuc u vratima ,ne treba kontakt za to,mislim da je problem u centralnoj bravi ili upravljanju zakljucavanjem...negdje je usla voda...
-
preludezalude
#7 Re: Passat 5 cudan problem
Nisam siguran da li kod njega ima ta opcija da se prozori sami otvaraju-zatvaraju kod okretanja kljuca u bravi. U stvari taj sistem se i ne koristi. Uvijek se koristi daljinski. Ali sad kad si spomenuo ovo, sjetih se da mi je spominjao prije 20-ak dana da mu je nesto centralna brava zezala, nije htjelo da se otkljuca na daljinski. Pa jedan dan nije mogao otvoriti ni jedan prozor. Kad je auto ugasio pa upalio ponovo, prozori su proradili. Mislis da bi mogao biti problem u modulu daljinskog centralnog zakljucavanja (ako ima nesto tako)? I gdje je smjesten taj modul?
-
jefferson
#8 Re: Passat 5 cudan problem
Nek nadje na otpadu modul i domah tamo provjeri kao i relej centralne brave.preludezalude wrote:Nisam siguran da li kod njega ima ta opcija da se prozori sami otvaraju-zatvaraju kod okretanja kljuca u bravi. U stvari taj sistem se i ne koristi. Uvijek se koristi daljinski. Ali sad kad si spomenuo ovo, sjetih se da mi je spominjao prije 20-ak dana da mu je nesto centralna brava zezala, nije htjelo da se otkljuca na daljinski. Pa jedan dan nije mogao otvoriti ni jedan prozor. Kad je auto ugasio pa upalio ponovo, prozori su proradili. Mislis da bi mogao biti problem u modulu daljinskog centralnog zakljucavanja (ako ima nesto tako)? I gdje je smjesten taj modul?
nemoj da se zajebe kao ja. Zamjenio kompresor klime (koji sams recom nasao na rasprodaji), pola dana se jebavao oko toga, da bi bio relej od 20km.
-
kanaan
#9 Re: Passat 5 cudan problem
Taj passat ima mehanizam otvaranja/ zatvaranja prozora na daljincu,koji je povezan sa centralnom bravom cini mi se?! Tu je neki problem,a vjerovatno uzrokovan vodom/ vlagom?!
- bitanga_sa_otesa
#10 Re: Passat 5 cudan problem
koliko je znam svaki to ima,a nema veze sto ga ne koristis,ako je usla voda u modul i napravila kratki spoj ,on se sam pocne koristitpreludezalude wrote:Nisam siguran da li kod njega ima ta opcija da se prozori sami otvaraju-zatvaraju kod okretanja kljuca u bravi. U stvari taj sistem se i ne koristi. Uvijek se koristi daljinski.
-
preludezalude
#11 Re: Passat 5 cudan problem
Jutros je punac isao kod nekog da mu to pogleda. Modul ispod vozacevog sjedista je bio pun vode koji je pravio problem. To je ocisceno i vise nema budalasanja prozora. Ali je ostao problem da daljinsko otkljucavanje ne radi. Da li je prijemnik daljinskog otkljucavanja smjesten u istoj ovoj kutiji ili se nalazi na nekom drugom mjestu?
- stakasa
#12 Re: Passat 5 cudan problem
Samo mu se kazepreludezalude wrote:Kod punca se desavaju cudne stvari na pasatu. Pasat je 1999. godiste, tdi 90ks. Neki dan kad su bile zadnje poplave prelazio je sa pasatom neki potok koji je bio prilicno nadosao preko ceste. Nakon toga su se pocele desavati cudne stvari. Zmigavci se same pale povremeno, prozori se sami otvaraju. Ovo se desava cak i kad je auto parkirano i ugaseno i zakljucano, znaci nije kljuc uopste u kontakt bravi. U samoj voznji nema problema sa radom motora.
-
Nermin_BH
#13 Re: Odg: Passat 5 cudan problem
Treba to provjeriti i odakle je usla voda pa da se to popravi da se nebi isto desilo. Kakva mu je baterija u daljinskom? Nek proba rezerni kljuc. Usput bas ga dobro odrzava ako ulje mijenja na 15k.preludezalude wrote:Jutros je punac isao kod nekog da mu to pogleda. Modul ispod vozacevog sjedista je bio pun vode koji je pravio problem. To je ocisceno i vise nema budalasanja prozora. Ali je ostao problem da daljinsko otkljucavanje ne radi. Da li je prijemnik daljinskog otkljucavanja smjesten u istoj ovoj kutiji ili se nalazi na nekom drugom mjestu?
-
preludezalude
#14 Re: Odg: Passat 5 cudan problem
Ovo auto je samo na otvorenoj cesti, tako da bas taj interval od 15000 i nije bas toliko los.Nermin_BH wrote:Treba to provjeriti i odakle je usla voda pa da se to popravi da se nebi isto desilo. Kakva mu je baterija u daljinskom? Nek proba rezerni kljuc. Usput bas ga dobro odrzava ako ulje mijenja na 15k.preludezalude wrote:Jutros je punac isao kod nekog da mu to pogleda. Modul ispod vozacevog sjedista je bio pun vode koji je pravio problem. To je ocisceno i vise nema budalasanja prozora. Ali je ostao problem da daljinsko otkljucavanje ne radi. Da li je prijemnik daljinskog otkljucavanja smjesten u istoj ovoj kutiji ili se nalazi na nekom drugom mjestu?