Pasos

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ljeposava

#1 Pasos

Post by ljeposava »

Imam BH pasos. Istice mi u septembru 2007.godine. Isla bih u neku drzavu za koju ne treba viza, npr.Tunis ili Turska.
Da li ja moram da izvadim novi pasos (jer mi istice u septembru ove godine) ili mogu da hodam svuda po svijetu gdje ne treba viza sve do samog dana isteka roka vazenja pasosa?
Dori

Post by Dori »

Mislim da mozes, ali nisam 100% sigurna...mada "svugdje po svijetu" za nas Bosance i nije bas sirok pojam :lol:
ljeposava

Post by ljeposava »

Dena wrote:Mislim da mozes, ali nisam 100% sigurna...mada "svugdje po svijetu" za nas Bosance i nije bas sirok pojam :lol:
Pa ti meni nisi dala nikakav odgovor. Javila si se na temu samo da me ismijes. Jesi 100% sigurna da ti je to duhovito?
karanana

Post by karanana »

Sto ne bi mogla? Sve dok ti do zadnjeg dana vrijedi, mozes. Jebote, svake dvije godine mjenjamo pasose. eno kaze da ce 2008. uvesti biometrijske. Znaci ljudi koji izvade pasose ove godine ce ih opet morati mjenjati iduce.
ljeposava

Post by ljeposava »

Da li ima neko ko bi mi 100% potvrdio? Recimo mozda bih otisla do Istanbula pa iz Istanbula do Malezije za koju nam takodjer ne treba viza. Samo me zeza rok isteka pasosa.Mozda ne smijem 10-15 dana prije nigdje iz zemlje?Jel ima neko da mi ovo potvrdi?
debela

Post by debela »

ima, nazovi mup i neka ti potvrde.
mrs. zurbrigen

#7 Re: Pasos

Post by mrs. zurbrigen »

ljeposava wrote:Imam BH pasos. Istice mi u septembru 2007.godine. Isla bih u neku drzavu za koju ne treba viza, npr.Tunis ili Turska.
Da li ja moram da izvadim novi pasos (jer mi istice u septembru ove godine) ili mogu da hodam svuda po svijetu gdje ne treba viza sve do samog dana isteka roka vazenja pasosa?
ima dosta zemalja, gdje pasos mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od datuma ulaska u zemlju, neovisno dali trebas vizu ili ne. ja nebi rekla, da je to slucaj u tunisu ili turskoj, ali nisam sigurna. pogledaj na stranicama njihovih konzulata, mozda tamo nesto stoji...
karanana

Post by karanana »

ljeposava wrote:Da li ima neko ko bi mi 100% potvrdio? Recimo mozda bih otisla do Istanbula pa iz Istanbula do Malezije za koju nam takodjer ne treba viza. Samo me zeza rok isteka pasosa.Mozda ne smijem 10-15 dana prije nigdje iz zemlje?Jel ima neko da mi ovo potvrdi?
Stvarno ne kontam tvoje pitanje, odnosno tvoju polemiku.

Ako na necemu pise rok onda taj rok pise kao datum do kada to nesto mozes koristiti. Zasto bi neko stavio rok 1.1. a to se onda moze koristiti samo do 15.12.? E druga je stvar ako planiras otici prije isteka a planiras se vratiti poslije. Za to ti ne znam odgovor, ali ako planiras otici i vratiti se dok pasos traje, ne znamu cemu vidis problem. Pa nije ti 5 godina pa da pitas ova pitanja, ako pise u pasosu da vrijedi do tog datuma onda vrijedi do tog datuma i sretan ti put i uzivaj a nemoj se srkletiti oko bezveznih stvari, ko da nemas drugih problema.

jesi nasla nekog ko ce putovati s tobom?
Dori

Post by Dori »

ljeposava wrote:
Dena wrote:Mislim da mozes, ali nisam 100% sigurna...mada "svugdje po svijetu" za nas Bosance i nije bas sirok pojam :lol:
Pa ti meni nisi dala nikakav odgovor. Javila si se na temu samo da me ismijes. Jesi 100% sigurna da ti je to duhovito?
Sta sam ja to rekla da te ismijem :? Rekla sam ti da mozes, ali da nisam 100% sigurna. Glupo je da kazem da mozes idi, pa te u Istanbulu vrate i onda mene spominjes....

A osjetljivih ljudi.... :roll:

@karanana: Jel' se ti to prijavljujes? :D
ljeposava

Post by ljeposava »

karanana wrote:
ljeposava wrote:Da li ima neko ko bi mi 100% potvrdio? Recimo mozda bih otisla do Istanbula pa iz Istanbula do Malezije za koju nam takodjer ne treba viza. Samo me zeza rok isteka pasosa.Mozda ne smijem 10-15 dana prije nigdje iz zemlje?Jel ima neko da mi ovo potvrdi?
Stvarno ne kontam tvoje pitanje, odnosno tvoju polemiku.

Ako na necemu pise rok onda taj rok pise kao datum do kada to nesto mozes koristiti. Zasto bi neko stavio rok 1.1. a to se onda moze koristiti samo do 15.12.? E druga je stvar ako planiras otici prije isteka a planiras se vratiti poslije. Za to ti ne znam odgovor, ali ako planiras otici i vratiti se dok pasos traje, ne znamu cemu vidis problem. Pa nije ti 5 godina pa da pitas ova pitanja, ako pise u pasosu da vrijedi do tog datuma onda vrijedi do tog datuma i sretan ti put i uzivaj a nemoj se srkletiti oko bezveznih stvari, ko da nemas drugih problema.

jesi nasla nekog ko ce putovati s tobom?
karanana procitaj post iznad sebe bona. Tip fino napisa da ima nekih zemalja gdje ne mogu uci ako mi vaznost pasosa vrijedi npr.jos 6 mjeseci.
Nemam 5 godina. Pitam sasvim normalna pitanja, ako se moze reci da je normalno, vise je jadno po meni zbog jadne drzave u kojoj zivimo. Ti samim tim hoces da budes iznad mene sto mi govoris da postavljam pitanja na nivou djeteta. Fakat nije nam Bog dao svima isti IQ koji ti posjedujes i postedi me svojih savjeta, ja sam nepismena i glupava da ih slijedim isuvise su teski za mene.

p.s. Naravno da sam nasla, sto ti nisi jos?
karanana

Post by karanana »

Dena wrote:
Ma znam da je trazila nekog i to je cool, stvarno sam oduvijek zelio da uprtim jedan ruksacic i sa nepoznatim ljudima tumaram po novim mjestima bez ikakvih obaveza. Ali ne mogu uplanirati to nikako s poslom i drugim obavezama. To se treba uraditi, ako dopusta finansijska situacija, dok je covjek student.
Dori

Post by Dori »

karanana wrote:
Dena wrote:
Ma znam da je trazila nekog i to je cool, stvarno sam oduvijek zelio da uprtim jedan ruksacic i sa nepoznatim ljudima tumaram po novim mjestima bez ikakvih obaveza. Ali ne mogu uplanirati to nikako s poslom i drugim obavezama. To se treba uraditi, ako dopusta finansijska situacija, dok je covjek student.
Nije losa ideja....mada se sa grupom nepoznatih ljudi nikada ne zna. Eno Big Brother. U pocetku svi raja, a za dvije sedmice samo sto se ne pobiju. Za takve stvari moras fakat probrati raju. Ja znam sa dvoje ljudi otici na more i bude nam i vise nego dobro,a nekada sa deset i bude skroz bezveze...
Ja planiram jedan vikend mozda kampovati na Borackom sa svojom rajom. Hajde s nama! :-D
*mima*

Post by *mima* »

Zajebana ova Ljeposava.......... :roll:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

a da nazoves ambasadu zemlje u koju bi da ides?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I meni kazu ja ters :-) :-) :-) :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:I meni kazu ja ters :-) :-) :-) :D
pa ja se divim kako svi ocekuju da na saxu sjede skrstenih ruku ljudi koji najbolje znaju sve zakone BiH, sve bitne ljude, SIPU, CIA, FBI, i ostale skracenice....
Sogan

Post by Sogan »

mIRCerka wrote:
zvuci logicno i prakticno, @debela joj je to odmah u startu predlozila, ali kako bismo onda znali da se ljeposava sprema na put :D A valja o necemu i raspravljati :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Sogan wrote:
mIRCerka wrote:
zvuci logicno i prakticno, @debela joj je to odmah u startu predlozila, ali kako bismo onda znali da se ljeposava sprema na put :D A valja o necemu i raspravljati :D
MUP je nas, Ambasada njihova...

Treba ih sve zvati, onda sve te informacije sabrati, podijeliti sa 2 i izvuci istinu...

Sto se i ja zamaram budalastinama :D:D:D:D

Ajd adio
ljeposava

Post by ljeposava »

Sto bi dzabe trosila telefon kad informacije mogu dobit i ovdje?
black

Post by black »

ljeposava wrote:Sto bi dzabe trosila telefon kad informacije mogu dobit i ovdje?
putovala bi po svijetu a neces da trosis telefon :oops:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ljeposava wrote:Sto bi dzabe trosila telefon kad informacije mogu dobit i ovdje?
Kako si bila u lisabonu ako ti pasos istice u sept?
Il sam nesto pogresno blog procitala :D:D:D
edin van der Saray

Post by edin van der Saray »

hm.. mislim da je povoljnije nazvati i nabiti malo racuna, nego "zaglaviti" u tudjoj zemlji ko tele :) ..puuuno vise kosta
Sogan

Post by Sogan »

Slazem se, bolje za te pare koje ustedis na nepotrebnim pozivima kupiti frtalj baklave u Turskoj :-)
Last edited by Sogan on 01/06/2007 11:31, edited 1 time in total.
*mima*

Post by *mima* »

Ljeposava.........ne seri.......... 8-)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Ljeposava nas imam osjecaj malo :dance:
Locked