PASIFLORA - Iskustva i ima li ovog "lijeka" u BiH ?
Moderator: anex
-
pikhocu
#1 PASIFLORA - Iskustva i ima li ovog "lijeka" u BiH ?
Pozdrav svima. U potrazi sam za prirodnim sredstvom za smirenje pod nazivom Pasiflora (po biljci od koje se pravi), koje je ucinkovitije i jace od onih foliski tipa Persen (mada nekome i on pomogne, nismo svi isti). Da li neko mozda ima iskustva ili neko eventualno zna da li se Pasiflora u kapsulama ili caju moze nabaviti u BiH ? Unaprijed hvala.
- nominativ
-
pikhocu
#3 Re: PASIFLORA - Iskustva i ima li ovog "lijeka" u BiH ?
Hvala puno !nominativ wrote:ne znam za BiH ali imaš na iherb
http://www.iherb.com/search?kw=pasiflor ... =0&y=0#p=1
-
iz zadnje klupe
#4 Re: PASIFLORA - Iskustva i ima li ovog "lijeka" u BiH ?
Kupio bio prije par godina u nekoj nasoj apoteci nekog italijanskog proizvodjaca, trazio sta sve imaju za na biljnoj bazi protiv stresa i za umirenje pa mi i to izmedju ostalog i to pokazala, za mene ubjedljivo najneucinkovitiji prozvod iz te linije herbalnih umirujucih i antistress proizvoda, bacio a ni trecinu kutije nisam iskoristio, valeriana ma koliko da je slaba je superefikasna naspram toga
Preporucio bi ti , ako vec zelis bas to da isprobas, obidjes nase apoteke nek ti pokazu sta se imaju za umirenje na biljnoj bazi, ne gledaj naziv vec sadrzaj, vjerovatno pise latinsko ime, zaboravio sam kako neakako pasiflora floriata ili sl.
Preporucio bi ti , ako vec zelis bas to da isprobas, obidjes nase apoteke nek ti pokazu sta se imaju za umirenje na biljnoj bazi, ne gledaj naziv vec sadrzaj, vjerovatno pise latinsko ime, zaboravio sam kako neakako pasiflora floriata ili sl.
-
pikhocu
#5 Re: PASIFLORA - Iskustva i ima li ovog "lijeka" u BiH ?
Ma jasta cu se nego raspitati i po nasim apotekama, nego nesto rovih po netu pa samo tako nahvalise ovu biljcicu. Hvala u svakom slucajuiz zadnje klupe wrote:Kupio bio prije par godina u nekoj nasoj apoteci nekog italijanskog proizvodjaca, trazio sta sve imaju za na biljnoj bazi protiv stresa i za umirenje pa mi i to izmedju ostalog i to pokazala, za mene ubjedljivo najneucinkovitiji prozvod iz te linije herbalnih umirujucih i antistress proizvoda, bacio a ni trecinu kutije nisam iskoristio, valeriana ma koliko da je slaba je superefikasna naspram toga