PASHA - Pit bul spašen iz borbi putuje u Italiju

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Cober

#1 PASHA - Pit bul spašen iz borbi putuje u Italiju

Post by Cober »

Sječate li se Pashe?

Image

Pasha sada putuje u Torino.

01 juna se navrsila godina dana kako je Pasha u SOS birou.
Svo vrijeme trazili smo mu odgovarajuci dom u kojem bi proveo ostatak zivota u miru.

I nasli smo.

Nazalost, ne u BiH vec u Italiji, gdje postoje ljudi koji socijaliziraju pitbulove koji su prezivjeli borbe. Iako je nas Pasha sada dobar momak (bar sa nama) njemu treba strucna pomoc i siguran dom.
Ukoliko Pasha prihvati prisustvo drugih pasa u kombiju (odvojenih u posebnim skiperima) imamo mogucnost udomljavanja starih, povrijedjenih ili hendikepiranih, jos sest drugih pasa kod drugog zastitara, takodjer u Italiji. Jedini uslov je da se mogu druziti sa macama, jer
na tom mjestu su sve zivotinje slobodne.

Troskove transporta ce obezbijediti ljudi iz Italije koji nude spas i dom sarajevskim ulicnim psima.

Image

Image
tinchy

Post by tinchy »

Ode mow Pasha swatki... Pa vala neka mu je sa srechom tamo :) :) , meni che uzasno nedostajati :( Ali drago mi je da che imati dom :) :) Kad pasha ide zelim mu donijeti neshto prije nego ode... Pasha sretno :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
alica.k

Post by alica.k »

:(:(:( ja sam ga samo jednom vidjela ali mislim da ce nam svima nedostajati.....

ipak drago mi je zbog njega
Alica

Post by Alica »

Evo slika naseg Pase

Image

Image

Image

Image

Image
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

:kiss:

Sretno Pasha :kiss:
karlita

Post by karlita »

Da ga sreća prati, puno ljubavi, topline :thumbup:
Sretno Pasha!!!!
karlita

Post by karlita »

P.s. kada tacno Pasha ide?????
VeljaPas

Post by VeljaPas »

karlita wrote:P.s. kada tacno Pasha ide?????
plan je da budemo u torinu izmedju 17 i 19 jula. ovisi o papirima.
VeljaPas

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:
Velja wrote:
karlita wrote:P.s. kada tacno Pasha ide?????
plan je da budemo u torinu izmedju 17 i 19 jula. ovisi o papirima.
treba li sta pogurat?
stalno treba gurat.
MOOOOOOOOOOOORAMO SE IZBORITI ZA CENTAR ZA NEZBRINUTE ZIVOTINJE.
ovoga trena imamo ponudu da u SA dodju veterinari iz njemacke i gratis pomognu masovnu sterilizaciju.
traze samo da im vlasti to dopuste, da bi bilo sve legalno i da se zivotinje kasnije ne ubijaju.
normalno, morate imati mjesto gdje bi se to radilo. i tu je kvaka.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Velja wrote:
mIRCerka wrote:
Velja wrote: plan je da budemo u torinu izmedju 17 i 19 jula. ovisi o papirima.
treba li sta pogurat?
stalno treba gurat.
ovoga trena imamo ponudu da u SA dodju veterinari iz njemacke i gratis pomognu masovnu sterilizaciju.
traze samo da im vlasti to dopuste, da bi bilo sve legalno i da se zivotinje kasnije ne ubijaju.
dje je kvaka? Sta im trteba? Laboratorije? Dozvola od Ureda za veterinarstvo? Sta? Reci mi konkretno da znaDEm dje trebamo gurat :D:D:D
tinchy

Post by tinchy »

Image

Evo Pashe kad je tek doveden i spasen iz borbe. Bio je tako nemocan i izudaran. Sve dok nije dosao u nase udruzenje nije znao sta znaci imati ljubav, podrsku vlasnika, sigurnost, toplinu i nije znao sta znaci imati dom. Znao je samo kako znaci biti udaran, niko nije mogao znati kroz sta on prolazi. Kad je tek dosao bojao se ljudi, jer su mu ljudi naudili. Niko nije mogao znati kako je to imati takve fizicke i dusevne boli. Bio je ucen da se bori... Borbama u kojima je on bio bile su samo dvije opcije-zivot ili smrt. Na svu srecu u posljednjoj borbi Pasha je prezivio.

Image

Pasha je postao dobar. Naucio je sta znaci imati ljubav, zastitu, podrsku... Sve je to naucio kada je dosao u SOS Udruzenje. Postao je miljenik svih u Udruzenju. Bila je prava uzivancija gledati njegove oci koje su zracile radoscu kada bi mu neko dosao u posjetu, kada bi mu neko nesto kupio. Napokon je I on vidjeo da I u ljudima ima dobrote I osjecanja. Zahvaljuci svima koji su bili uz njega kad mu je bilo najteze ipak je uspio da to vidi. Pasha je postao veliki momak koji je dobijao ljubav a svima je vracao u vecoj kolicini. Zahvaljuci cika Velji, teti Silvi I svim ljudima iz Udruzenja njemu je bilo kao u snu. Da mozda nije bilo njih, vjerovatno ne bi bilo ni Pashe, ali da ga je I bilo da li bi bio ovakva maza I dobrica bez ovih ljudi. Sve sto je trebao nekad da ima dobio je dolaskom u nase Udruzenje.

Zamislite samo koliko jos Pasha ima u nasoj zemlji I u citavom svijetu. Koliko ce ih jos proci kroz pakao koji je Pasha prosao? Koliko ce njima ljubavi biti potrebno? Da li ce je ikad osjetiti? Hoce li oni kao Pasha imati srecu da prezive tu borbu? Pa I oni su ziva bica, I oni znaju da li ljudi imaju srce I obzira prema njima. Samo im MI LJUDI mozemo pomoci. Ako necemo mi, ko ce? Treba pokazati da imamo dusu, da nam nije svejedno. Bice jos Pasha koje ce trebati pomoc bas kao ovaj nas Pasha. A da li cemo mi ljudi biti tu za njih? Trebamo da im pomognemo jer oni ce nam to vratiti, bas kao sto je Pasha to vratio ljudima u Udruzenju.

Image

Pasha nam odlazi u Torino. Tamo ce da nauci kako je to druziti se sa drugim psima, sigurno ce I osjetiti da ima svoj dom… Mnogo ce nedostajati ljudima iz Udruzenja jer je sa nama vec jednu godinu. Uz njega ta godina je proletila kao sekunda, ali vjerovatno nase sjecanje na Pashu ce trajati zauvijek. Nadamo se da ce biti sretan I zadovoljan, bas kao I ovdje…

PASHA SRETAN TI PUT! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
mIRCerka

Post by mIRCerka »

tinchy wrote:Image
mene ova slika svaki put izludi ....
Alica

Post by Alica »

a kako te nece izluditi...pa vidi sta su mu uradili...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Alica wrote:a kako te nece izluditi...pa vidi sta su mu uradili...
:) ali ste ga zato vi pripazili....

nego, juce me je "napao" armanov pas, ne znam kako se zove, ja sjela u bastu pored ZOO centra, on dosao, digao lijevu prednju sapicu (komanda MAZI ME) i nije me popustao 40 minuta... :D
Strasno opasan pas :D:D
A cura mu je trudna, za 20ak dana ce da rodi :D

Ja sam fakat sretna kad tuzne sage dobiju sretan kraj :D
kiseljak

Post by kiseljak »

Jadni Pasha :sad: ali sva sreca da su ga pronasli ljudi kao vi i zivot mu ucinili sretnim,cestitam!
Tesssa

Post by Tesssa »

mIRCerka wrote:
tinchy wrote:Image
mene ova slika svaki put izludi ....
:x :x :x

nema dovoljno velike kazne za ljude koji su u stanju zivotinju dovesti do ovoga!
Svileni

Post by Svileni »

Slika je stvarno pretuzna. Moje iskreno divljenje ljudima koji su mu pomogli da prezivi. Nadam se da ce put za Italiju proci u najboljem redu i da ce Pashi biti lijepo u Torinu ( stari je to bugarski grad :D , sa dugom tradicijom ). Na kraju, ne mogu a da ne upitam ovu naku Mircerku, pa dje si ti, bre, prije gurala? :D
VeljaPas

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:
Velja wrote:
mIRCerka wrote: treba li sta pogurat?
stalno treba gurat.
dje je kvaka? Sta im trteba? Laboratorije? Dozvola od Ureda za veterinarstvo? Sta? Reci mi konkretno da znaDEm dje trebamo gurat :D:D:D
Dear Mr. Ivanisevic!

Thank you very much for that meaningful lines.
We really appreciate your work, you and your organization did a wonderful job. Without your affords the life of animals would be much worse under the prevailing circumstances.
The education of the youth is in my understanding the best thing one can do, and the most promising one.
A sterilization program would be in our best interest. We already asked a big German organization, they would help, sending their doctors, if only the right environment is given. That means, if there is a place where the dogs can rest after the operation, if the city gives their approval to foreign doctors, they would not hesitate to come to Sarajevo.

Do you think, Mr. Ivanisevic, that you could provide such a place and the necessary papers?

It's a pleasure being into contact with you - looking very much forward of a cooperation!

best regards from Austria
Tom Putzgruber
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Velja wrote:
mIRCerka wrote:
Velja wrote: stalno treba gurat.
Dear Mr. Ivanisevic!

We really appreciate your work, you and your organization did a wonderful job. Without your affords the life of animals would be much worse under the prevailing circumstances.
The education of the youth is in my understanding the best thing one can do, and the most promising one.
A sterilization program would be in our best interest. We already asked a big German organization, they would help, sending their doctors, if only the right environment is given. That means, if there is a place where the dogs can rest after the operation, if the city gives their approval to foreign doctors, they would not hesitate to come to Sarajevo.

Do you think, Mr. Ivanisevic, that you could provide such a place and the necessary papers?

It's a pleasure being into contact with you - looking very much forward of a cooperation!

Tom Putzgruber
Cika Velja, razmahalacu ja to da vidim ko kome gdje i sta...

sad me samo strah ovo za postoperativni odmor, imamo li mi te kapacitete...
VeljaPas

Post by VeljaPas »

mIRCerka wrote:
Velja wrote:
mIRCerka wrote: dje je kvaka? Sta im trteba? Laboratorije? Dozvola od Ureda za veterinarstvo? Sta? Reci mi konkretno da znaDEm dje trebamo gurat :D:D:D
Dear Mr. Ivanisevic!

Tom Putzgruber
Cika Velja, razmahalacu ja to da vidim ko kome gdje i sta...

sad me samo strah ovo za postoperativni odmor, imamo li mi te kapacitete...
kvaka.
no ima program koji se primjenjuje pod nazivom UHVATI STERILISI I PUSTI.
da nam daju makar privremeno neki prostor da provedemo program, bilo bi super.
mislim da cemo ipak morati sami nesto kupiti. stalica neka je, ali da ima prostora koji ce zivotinje odvojititi od nedobronamjernih ljudi.
kako cemo naci novac neznam, ali cu morati saznati.
u krajnjem, nemora to raditi SOS. nama je vazno da se metoda ubijanja zamijeni metodom zivota, pa bilo ko da to uradi po standardima koji su humani i civilizacijski prihvatljivi.
Tesssa

Post by Tesssa »

Zelim vam svu srecu! Vrijeme je da se taj problem rijesi i da sintoraji i ubijanja zivotinja na najokrutnije nacine konacno prestanu.

Taj problem u Sarajevu ce se eventualno rijesiti, vjerujem da hoce, ono sto mene brine su manje sredine i manji gradovi.Za to ce trebati puno vise vremena, a nazalost za mijenjanje mentaliteta ljudi jos vise.
kiseljak

Post by kiseljak »

Dali mogu pomoci neki domaci ili inozemni sponzori za kupovinu barem manjeg komada zemlje i dosta boksova...
Ja imam rodicu koja je novinarka na poznatoj TV u Njemačkoj,ona inace ovdje dolazi i pravi dokumentarce,pa bi je ja pitao kad dođe da snimi dokumentarac o napuštenim životinjama u BIH pa tako pokusati naci sponzore tamo...neznam dali bi to pomoglo i dali ce ona htjeti ali vrijedi probati...što vi misite?
VeljaPas

Post by VeljaPas »

dinchy84 wrote:Zelim vam svu srecu! Vrijeme je da se taj problem rijesi i da sintoraji i ubijanja zivotinja na najokrutnije nacine konacno prestanu.

Taj problem u Sarajevu ce se eventualno rijesiti, vjerujem da hoce, ono sto mene brine su manje sredine i manji gradovi.Za to ce trebati puno vise vremena, a nazalost za mijenjanje mentaliteta ljudi jos vise.
ne, na zalost sarajlija.
istina je da je Sa moglo imati centar jos 2000 kada kantonalna skupstina usvojila regulacioni plan razvoja kantona do 2015, no uprava grada ga je izmijenila i dijelu gdje je bio predvidjen azil. kakva je sada situacija bit cemo medju poslednjima.
u tuzli ima azil (kakav takav),u orasju takodje, u brckom je zabranjeno (barem zvanicno) ubijanje i ima azil (kakav takav), a poceli su (opcina) nesto praviti i u zenici.
u banja luci imaju smjestaj u okviru komunalnog preduzeca za 40 pasa. to sto je zvanicno. nezvanicno neka udruzenja se snalaze na raznorazne nacine improvizirajuci zbrinjavanje, kao sto na kraju krajeve radi i SOS.
29 juna sastala su se udruzenja iz BiH (oni koji su htjeli doci) i razgovarali smo o zajednickim nam problemima.
VeljaPas

Post by VeljaPas »

kiseljak wrote:Dali mogu pomoci neki domaci ili inozemni sponzori za kupovinu barem manjeg komada zemlje i dosta boksova...
Ja imam rodicu koja je novinarka na poznatoj TV u Njemačkoj,ona inace ovdje dolazi i pravi dokumentarce,pa bi je ja pitao kad dođe da snimi dokumentarac o napuštenim životinjama u BIH pa tako pokusati naci sponzore tamo...neznam dali bi to pomoglo i dali ce ona htjeti ali vrijedi probati...što vi misite?
kiseljak, zovi rodicu odmah.
bilo bi najbolje da dodje na otvaranje sarajevskog filmskog festivala pa da kao jednu od mnogih zanimljivosti grada sarajeva, napravi reportazu i o sarajevskom sintoraju (ali da im udje bez najave i da ih prati nekoliko dana bez njihovog znanja) i nesretnicima koji unezvjereno lutaju, tada umivenim nam ulicama.
vrijedi probati. imat ce sta i snimiti, ali nama nemoze niko pomoci, do nas samih.
stranci nam mogu biti neka vrsta proteze.
sve je do nas
kiseljak

Post by kiseljak »

Ja bi rado volio da je ona tu ali mama mi kaže da je bila nedavno,iduci put cim dođe ja cu joj reci ako bude htjela da snimi jedan dokumentarac o napuštenim životinjama :sad:
Post Reply