Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav ljudi
Mislio sam kupiti od jarana Pasata 1999 god,karavan,TDI...Al ima jedan problem(ako je to problem ),presao je 270 hiljada...Mene sad zanima,dali je to prevelika kilometraza,koliko jos moze taj auto da normalo radi?
Inace,on ga je odrzavao bas dobro,redovno servise radio u ASI.
I da,koliko bi vi platili ovakav auto?
beeri wrote:Pozdrav ljudi
Mislio sam kupiti od jarana Pasata 1999 god,karavan,TDI...Al ima jedan problem(ako je to problem ),presao je 270 hiljada...Mene sad zanima,dali je to prevelika kilometraza,koliko jos moze taj auto da normalo radi?
Jaran moj, taksista, sa takim je presao 1.400.000, i radio je normalno, kad ga gledas nebi mu nikad dao ni 300k, tako na osnovu njegovog iskustva mogu ti rec da nije imo problema, ali ga je redovno odrzavo.
Jaran moj, taksista, sa takim je presao 1.400.000, i radio je normalno, kad ga gledas nebi mu nikad dao ni 300k, tako na osnovu njegovog iskustva mogu ti rec da nije imo problema, ali ga je redovno odrzavo.
Ako je dobro i redovno odrzavano onda moze preci dosta. TDI motori trebali bi da izdrze minimalno 500.000 po prici VW. Imao sam golfa karavana tdi presao je 390.000 bez problema.
dobar auto, jel to puno km ne znam, možda neko ovdje zna koliki je konstrukcijski vijek trajanja tog motora nakon čega je potebno osvježenje/polugeneralka motora, možda 400 000km, pa vidi koliko ti se isplati dati za taj auto
sanjoNL wrote:Ako je dobro i redovno odrzavano onda moze preci dosta. TDI motori trebali bi da izdrze minimalno 500.000 po prici VW. Imao sam golfa karavana tdi presao je 390.000 bez problema.
pa i ja sam tog misljenja,da moze prebaciti 400 hiljada minimalno... Nego,jel malo ili puno 9 hiljada za ovaj auto?
nije puno za to auto , ali obavezno ga provjeri u servisu ..... to auto ti je strasan "radnik" i odlican je za gutanje kilometara , pogotovo ako je malo bolja oprema
Passat TDI (kao uostalom i svi automobili te klase) na zapadu godišnje pređu bar po 50000 km, pomnoženo sa brojem godine i dobije se približna kilometraža.