Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
nixx1

#1 Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by nixx1 »

Dobar dan svima, ovako kupio sam prije 3,4 dana amstaffa, ali nekako mi ne liči na njega tj uši mu nisu kao kod ostalih stafforda, nisam siguran u čistokrvnost, čovjek mi je pokazivao slike oca ovo moje štene je čitavo na oca znači šara po nosu ispod vrata itd. Evo vam par slika, zanima me i vaše mišljenje.

Image
Image
Image
Image

također gledao sam po googlu slike ostalih stafforda i par njih ima slične uši evo npr ovaj ima iste :

Image

Unaprijed hvala, i molim da se javljaju samo oni koji su sigurni..
HojHajOj joj!

#2 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by HojHajOj joj! »

Iskreno da ti kažem, meni ne izgleda kao Staff već mješanac Staffa i još nečega. Otac mu je vjerovatno čistokrvan, a majka ne znam šta, možda čak avlijanerka istih boja.

Ali, nisu problem uši, padaju mu ok, već dužina dlake i oblik glave ;)
nixx1

#3 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by nixx1 »

HojHajOj joj! wrote:Iskreno da ti kažem, meni ne izgleda kao Staff već mješanac Staffa i još nečega. Otac mu je vjerovatno čistokrvan, a majka ne znam šta, možda čak avlijanerka istih boja.

Ali, nisu problem uši, padaju mu ok, već dužina dlake i oblik glave ;)
Majka mu je bila isto staff ali žute boje ...
Mrki_ma

#4 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by Mrki_ma »

Iskreno meni ovo izgleda ko mjesanac zbog glave a ako nemas papire ne mozes bas biti siguran ko je otac a ko majka.
HojHajOj joj!

#5 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by HojHajOj joj! »

Ako staviš još koju sliku u sjedećem ili stojećem položaju i sprijeda možda još bolje mognemo procijenit. Ali, ovo dosad što vidim mi je veoma sumnjivo. Staffovi i pitovi imaju skroz kratku i oštru dlaku bez poddlake ili eventualno s jako malo poddlake i konturu dlake koja daje tzv.'lakiranu' boju, dakle crna boja bi trebala da se presijava kao na štenetu koje si postavio najniže što si našao preko Googlea.
A ovaj tvoj ima dužu dlaku, mekanu i "perjastu" sa sasvim drugim sjajem, čak mi se čini da će razviti i kraću poddlaku.

Uglavnom, stavi nam još koju sliku iz malo boljeg položaja, ne vidi se na ovim građa psa, a po tome se najbolje može procijeniti.

Očigledno nisi iskusan s psima pa mi nije jasno kako si se odlučio za ovu pasminu. Preporučila bih ti da tražiš povrat novca, ali psa da zadržiš svakako ti je možda bolje da se učiš na nekoj dr.pasmini, odnosno upravo na ovom mješancu.
Last edited by HojHajOj joj! on 09/08/2012 19:50, edited 2 times in total.
HojHajOj joj!

#6 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by HojHajOj joj! »

Mrki_ma wrote:Iskreno meni ovo izgleda ko mjesanac zbog glave a ako nemas papire ne mozes bas biti siguran ko je otac a ko majka.
a vala u današnji vakat ni s papirima XD zna se kako izgleda dobra odgajivačnica :D zato uvijek treba otići pogledati psa lično i roditelje.
HojHajOj joj!

#7 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by HojHajOj joj! »

I da, što se tiče tvog pitanja u vezi ušiju, kako misliš neki imaju ovakve neki imaju onakve uši, šta su ZA TEBE uši staforda?

Je li ti znaš da se njima često kupiraju uši (režu da im stoje uspravno), ili ni to nisi znao?
nixx1

#8 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by nixx1 »

HojHajOj joj! wrote:Ako staviš još koju sliku u sjedećem ili stojećem položaju i sprijeda možda još bolje mognemo procijenit. Ali, ovo dosad što vidim mi je veoma sumnjivo. Staffovi i pitovi imaju skroz kratku i oštru dlaku bez poddlake ili eventualno s jako malo poddlake i konturu dlake koja daje tzv.'lakiranu' boju, dakle crna boja bi trebala da se presijava kao na štenetu koje si postavio najniže što si našao preko Googlea.
A ovaj tvoj ima dužu dlaku, mekanu i "perjastu" sa sasvim drugim sjajem, čak mi se čini da će razviti i kraću poddlaku.

Uglavnom, stavi nam još koju sliku iz malo boljeg položaja, ne vidi se na ovim građa psa, a po tome se najbolje može procijeniti.

Očigledno nisi iskusan s psima pa mi nije jasno kako si se odlučio za ovu pasminu. Preporučila bih ti da tražiš povrat novca, ali psa da zadržiš svakako ti je možda bolje da se učiš na nekoj dr.pasmini, odnosno upravo na ovom mješancu.

Prije ovih slika je bio u pijesku, isprljao se, ne znam dali je do toga sutra ću ga kupat , što se tiče građe meni izgleda kao pravi staff ali nije sigurno sutra ćete dobit ostale slike.
PeekABoo

#9 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by PeekABoo »

http://www.mostphotos.com/412461/cute-a ... 412461.jpg

http://houston.olx.com/american-staffor ... ouston.jpg

Sliku nadjoh na netu. Dosta liči na tvog psa.
Nemora značiti da nije čistokrvan. Ja kad sam kupila svoju ženku Cane Corso isto sam imala upitnik iznad glave ko i ti.
Na sve je ličila, ali na cane corso nikako. Kad bi smo bile u šetnji, ljudi bi me pitali da li je labrador. Nemoram ti pisati koliko upitnika sam u tim momentima imala u glavi.
Ali kako je vrijeme prolazilo, a ona rasla, sve je više ličila na CC. Sad je jedna od lijepših CC u gradu.

Ako ti nije stalo da baš imaš rasnog psa, već psa koji će ti biti vjerni pratilac, onda pusti da malo odraste, pa ćeš 100% biti siguran. Ako ti je stalo, onda je vrati odmah dok se nije vezala za tebe.
nixx1

#10 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by nixx1 »

PeekABoo wrote:http://www.mostphotos.com/412461/cute-a ... 412461.jpg

http://houston.olx.com/american-staffor ... ouston.jpg

Sliku nadjoh na netu. Dosta liči na tvog psa.
Nemora značiti da nije čistokrvan. Ja kad sam kupila svoju ženku Cane Corso isto sam imala upitnik iznad glave ko i ti.
Na sve je ličila, ali na cane corso nikako. Kad bi smo bile u šetnji, ljudi bi me pitali da li je labrador. Nemoram ti pisati koliko upitnika sam u tim momentima imala u glavi.
Ali kako je vrijeme prolazilo, a ona rasla, sve je više ličila na CC. Sad je jedna od lijepših CC u gradu.

Ako ti nije stalo da baš imaš rasnog psa, već psa koji će ti biti vjerni pratilac, onda pusti da malo odraste, pa ćeš 100% biti siguran. Ako ti je stalo, onda je vrati odmah dok se nije vezala za tebe.
Image

Image

Evo još 2 slike pa procjenite, maloprije slikano
PeekABoo

#11 Re: Pas, nesigurnost u čistokrvnost

Post by PeekABoo »

Haj probaj da je nekako ne slikas odozgo, nego ono, lijepo cucni, pa slikaj :D
Post Reply