također gledao sam po googlu slike ostalih stafforda i par njih ima slične uši evo npr ovaj ima iste :

Unaprijed hvala, i molim da se javljaju samo oni koji su sigurni..
Moderator: anex

Majka mu je bila isto staff ali žute boje ...HojHajOj joj! wrote:Iskreno da ti kažem, meni ne izgleda kao Staff već mješanac Staffa i još nečega. Otac mu je vjerovatno čistokrvan, a majka ne znam šta, možda čak avlijanerka istih boja.
Ali, nisu problem uši, padaju mu ok, već dužina dlake i oblik glave
a vala u današnji vakat ni s papirima XD zna se kako izgleda dobra odgajivačnicaMrki_ma wrote:Iskreno meni ovo izgleda ko mjesanac zbog glave a ako nemas papire ne mozes bas biti siguran ko je otac a ko majka.
HojHajOj joj! wrote:Ako staviš još koju sliku u sjedećem ili stojećem položaju i sprijeda možda još bolje mognemo procijenit. Ali, ovo dosad što vidim mi je veoma sumnjivo. Staffovi i pitovi imaju skroz kratku i oštru dlaku bez poddlake ili eventualno s jako malo poddlake i konturu dlake koja daje tzv.'lakiranu' boju, dakle crna boja bi trebala da se presijava kao na štenetu koje si postavio najniže što si našao preko Googlea.
A ovaj tvoj ima dužu dlaku, mekanu i "perjastu" sa sasvim drugim sjajem, čak mi se čini da će razviti i kraću poddlaku.
Uglavnom, stavi nam još koju sliku iz malo boljeg položaja, ne vidi se na ovim građa psa, a po tome se najbolje može procijeniti.
Očigledno nisi iskusan s psima pa mi nije jasno kako si se odlučio za ovu pasminu. Preporučila bih ti da tražiš povrat novca, ali psa da zadržiš svakako ti je možda bolje da se učiš na nekoj dr.pasmini, odnosno upravo na ovom mješancu.
PeekABoo wrote:http://www.mostphotos.com/412461/cute-a ... 412461.jpg
http://houston.olx.com/american-staffor ... ouston.jpg
Sliku nadjoh na netu. Dosta liči na tvog psa.
Nemora značiti da nije čistokrvan. Ja kad sam kupila svoju ženku Cane Corso isto sam imala upitnik iznad glave ko i ti.
Na sve je ličila, ali na cane corso nikako. Kad bi smo bile u šetnji, ljudi bi me pitali da li je labrador. Nemoram ti pisati koliko upitnika sam u tim momentima imala u glavi.
Ali kako je vrijeme prolazilo, a ona rasla, sve je više ličila na CC. Sad je jedna od lijepših CC u gradu.
Ako ti nije stalo da baš imaš rasnog psa, već psa koji će ti biti vjerni pratilac, onda pusti da malo odraste, pa ćeš 100% biti siguran. Ako ti je stalo, onda je vrati odmah dok se nije vezala za tebe.