Imam psa i živim u stanu. Bude nekoliko sati dnevno sama dok se ne vratimo suprug i ja s posla, i djeca iz obdaništa. Jednom davno mi se žalio komšija (ustvari komšija preko komšije) da laje. Poslije toga nije niko, ali imam osjećaj da često zna zalajati kad je sama, što je i normalno (kad joj je dosadno

). Kažu mi mnogi, da njihovi psi ne laju kad su sami, ali ko zna je li to istina. Znam da je psu u krvi da laje, ali, da li ima neki način da se to lajanje smanji? Znam da imaju one ogrlice, ali koliko su štetne?
Uvijek joj ostavim sve igračke i dam joj veliku kost da jede, ujutro prije odlaska. Ne volim da je ostavljam samu, ali šta ću, valja raditi.

Šta radite vi, koji ste u sličnoj situaciji? Da li da joj kupim više igračaka ili nabavim nešto drugo?
Nemoguće je imati 100% vremena za psa i nemoguće je da pas nikada ne ostaje sam. Bolje da je u stanu, ma koliko dugo bio sam, nego da je na ulici.
Da li ima neko, ko se bavi time i ko je pouzdan, da mu dam mog psa na čuvanje, dok smo na poslu?