pas i macka u istom domu.. moguce?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
zenny

#1 pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by zenny »

ukratko... u kuci je vec jedna sestomjesecna maca i stigla je ponuda koju je nemoguce odbiti (kraljevski mops na poklon)..... prije nego uzmemo psa sta vi mislite o ovome, je li izvodljivo i sta da radimo u prvom susretu njih dvoje da bi se pomoglo ovoj situaciji? hvala unaprijed na odgovorima :D
spectra

#2 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by spectra »

Ma naravno da moze, pogotovo ako je mopsic mali..

I otprilike to onda funkcionise ovako: :-D
Image

Nemoj se samo iznenaditi, kolika god je razlika u njihovom uzrastu, maca ce biti uvijek glavna, tako da ce uvijek biti "sve po njenom"... :D
zenny

#3 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by zenny »

zaboravih rec' da je i mops istog uzrasta.. znaci za sad imam jedan optimistican odgovor :-D
spectra

#4 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by spectra »

zenny wrote:zaboravih rec' da je i mops istog uzrasta.. znaci za sad imam jedan optimistican odgovor :-D
Evo ti ovdje jos optimisticnih odogovora :)
http://svijet-ljubimaca.com/forum/viewtopic.php?t=8228

A toplo ti preporucujem ovaj, definitivno najbolji, forum o kucnim ljubimcima: ŠAPICE :thumbup:
minjonja

#5 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by minjonja »

moja prijateljica ima nekakvog tibetanskog psa i dvije macke (prije je imala vise) i nema nikakvih problema.
zenny

#6 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by zenny »

bojao sam se kako ce ovo izgledati ali sad mi je malo lakse :-D najvise me brine taj prvi susret s obzirom da je u kuci jedna pomalo neobicna macka, neda da se mazi.. voli se igrati i to sve ali mogu nabrojati na prste koliko puta je pustila da se mazi a da nas ne ujede u tom mazenju, valjda se igra iako se to nama ne svidja... javit cu veceras kako je proslo nakon procitanih par savjeta na onom forumu
chengaba

#7 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by chengaba »

Ma što ne bi moglo.

Kod mene su u kuci uvijek pas (i to lovački) i barem tri-cetiri macke, i sasvim se lijepo podnose.
Sa jednom koja nije vise medju nama i sa kojom je zajedno odrastao (isti uzrast) se redovno zajedno igrao spavao itd...

Samo se necu sloziti da su macke glavne... :evil: :D
spectra

#8 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by spectra »

chengaba wrote:Ma što ne bi moglo.

Kod mene su u kuci uvijek pas (i to lovački) i barem tri-cetiri macke, i sasvim se lijepo podnose.
Sa jednom koja nije vise medju nama i sa kojom je zajedno odrastao (isti uzrast) se redovno zajedno igrao spavao itd...

U tom drustvu, maca je sef, pa ti to htio priznati ili ne... :D
chengaba

#9 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by chengaba »

spectra wrote:
chengaba wrote:Ma što ne bi moglo.

U tom drustvu, maca je sef, pa ti to htio priznati ili ne... :D
K'o sto rekoh, zna biti po 5 macaka u kuci, ali se opet zna ko jede prvi iz zdjele! :P
A71

#10 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by A71 »

Mačić bio privremeno zbog liječenja kod mene i nakon 10-tak dana bili su drugari.

Image
Mee

#11 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by Mee »

ej, gdje je macic sada? Ima li novosti, znam da je otputovao vani....
A71

#12 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by A71 »

Jeste, u Njemačku. Tražila sam slike, ali gospođa koja je to omogućila je jako zauzeta tako da nisam ništa dobila ali uvjerena sam da mu je dobro. Naravno, da sam dobila slike to bi minut poslije bilo ovdje objavljeno jer znam koliko je ljudi pratilo sve o maconji. I dalje se nadam, baš bih ga voljela vidjeti.
SenSen

#13 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by SenSen »

@A71: Jao fidi if cto cu cjatki :-D :-D :-D Cupko je meden iz svakog ugla, a macan ima tako intresantno krzno :)

Ehum :D Da dodam i ja svoje misljenje: psi i macke itekako mogu da zive zajedno. Naravno sve zavisi od individualne macke/psa, neki ce se medjusobno bolje slagati. Ali vecinom nije ni priblizno onako kao sto Metro-Goldwyn-Mayer to pokazuje :D
max07

#14 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by max07 »

Naravno da je moguće.
Macu smo imali oko 5 godina kad smo uzeli psa. Ispočetka je bilo nekih problema (vise puta je Maxi dobio po njušci :) ), ali sada su najbolji prijatelji i strašno se vole. Max se sada više obraduje Bebiju (mačku) nego nama :D

I da, mačak je glavni :D
No_oNe__

#15 Re: pas i macka u istom domu.. moguce?

Post by No_oNe__ »

MI imamo macku od 9 godina, i prosle godine u jan smo kupili kuce koker spanijela (sad je vec jednogodisnji klempo) ...
on na pocetku nije kontao nista, a ona se drzala podalje
onda se on poceo igrati sa njom, pa je jednom zaradio nokat tik uz trepuske oka (nismo znali da macka kad je u opasnosti moze da "otpusti" nokat kao upozorenje) a onda ju je ostavio ... skontao je da se bolje igrati sa nama, nego sa tom tersusom koja nikoga osim sebe ne voli
jos pokoji put kad izleti iz kuce vani a ona je vani onda je ganja i laje, u igri
omirisu se tu i tamo
zna ponekad zaraditi neki blagi samar ako je previse blizu njoj
ceka strpljivo da ona pojede koliko moze, pa on pocisti :roll:

ali zato druge macke ... e njih ocima ne moze!
a mi mislimo uzeti jedno malo mache :) mini mini mache :)
Post Reply