partner "stranac"

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
xsk

#26 Re: partner "stranac"

Post by xsk »

citroen wrote:
Giulia de Medici wrote:evo tajna moga uspjeha :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jack Be Nimble

#27 Re: partner "stranac"

Post by Jack Be Nimble »

jefferson wrote:
To je vec podvig :lol:
Tako ja dosao jednom u Atlantu u prodavnicu da kupim nesto, i pita me zena one standardne stvari: odakle sam, ko su mi mati, otac, brat, kojeg cuku imam, JMBG, SSN itd.
I na kraju me pita: imal tamo nasih?
Ja: samo sebe znam!
Ona: A dijete, pa kako ti zivis tamo!
Ja: super :lol:
Ona me ono pogleda, provuce karticu, i ni da kaze dovidjenja.
Eto sto su mi nasi na vrh glave, pa znaju vise o meni nego ja sam!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#28 Re: partner "stranac"

Post by Priorat »

moja se "ibretila" kad je ugledala sporet i kraj njega stari frizider u rijeci. reko suti, vjerovatno tu neko stanuje...
neprilagodjena

#29 Re: partner "stranac"

Post by neprilagodjena »

Nema nista lose u tome ako ti je partner stranac,pa i oni su ljudi a ne zivotinje :roll: :roll:

Vazno je da sam ja sretna a sta drugi misle to me bas i ne zanima.
mofo33

#30 Re: partner "stranac"

Post by mofo33 »

komi wrote:ne mogu reci da vam zavidim jer smatram da treba brati cvijece iz svoje baste
ali mi nekako simpaticno to sto pisete :) :) :)
cvijece iz cvijecare uvene isto kao i ono ubrano u basti :D nema razlike
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#31 Re: partner "stranac"

Post by Truba »

neko već reče a i pričao sam s ljudima koji su bili sa strankinjama
nekako nisu opterećene s nekim stvarima
one koje dolaze iz sređenijih zemalja nikako nemaju prioritete kao kod nas
Vrteska

#32 Re: partner "stranac"

Post by Vrteska »

neprilagodjena wrote: Vazno je da sam ja sretna a sta drugi misle to me bas i ne zanima.
:thumbup: :thumbup:
neprilagodjena

#33 Re: partner "stranac"

Post by neprilagodjena »

willson wrote:
neprilagodjena wrote:Nema nista lose u tome ako ti je partner stranac,pa i oni su ljudi a ne zivotinje :roll: :roll:

Vazno je da sam ja sretna a sta drugi misle to me bas i ne zanima.
Ma ja mislim da si ti rjetko prilagodjena osoba . :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:) :)
Chubbie

#34 Re: partner "stranac"

Post by Chubbie »

ja sam se udala za bosanca/amerikanca koji je rodjen u Bih a odrastao u usa.. nije skoro ni pricao nas jezik..sad sam ga malo uvjezbala. nije presudno bilo to sto ima bosansko ime, on je po svemu drugome vise amerikanac.
Divna licnost, odlican muz i otac, moj najbolji prijatelj.
da se kojim slucajem zvao Michael Smith ili Roberto Rodrigez opet bih se udala za njega..
treba da shvatite da smo svi samo ljudi. dobro, neki manje neki vise...ali ljubav ne bira naciju, religiju, boju koze i sl..
Jazz_Junkie

#35 Re: partner "stranac"

Post by Jazz_Junkie »

Nisam u braku, ali sa Bosankama nikada nisam imao neku vezu. Ima izuzetaka, ali ne hvala. Neki su vec objasnili zasto, ali ima tu jos stvari.
ljubav_aha

#36 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

komi wrote:neko već reče a i pričao sam s ljudima koji su bili sa strankinjama
nekako nisu opterećene s nekim stvarima
one koje dolaze iz sređenijih zemalja nikako nemaju prioritete kao kod nas
imaju prioritete,samo drugacije prostupaju ispunjenju isith zelja ;-)
ljubav_aha

#37 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Jazz_Junkie wrote:Nisam u braku, ali sa Bosankama nikada nisam imao neku vezu. Ima izuzetaka, ali ne hvala. Neki su vec objasnili zasto, ali ima tu jos stvari.
ne razumijem,svestan si da ima izuzetaka,ali ne zelis :!: :?:
Lady Bella

#38 Re: partner "stranac"

Post by Lady Bella »

A koji su to razlozi Jazz_Junkie zbog kojih nećeš veze za Bosankama? Jesi li to već negdje naveo?
ljubav_aha

#39 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

jefferson wrote: To je vec podvig :lol:
Tako ja dosao jednom u Atlantu u prodavnicu da kupim nesto, i pita me zena one standardne stvari: odakle sam, ko su mi mati, otac, brat, kojeg cuku imam, JMBG, SSN itd.
I na kraju me pita: imal tamo nasih?
Ja: samo sebe znam!
Ona: A dijete, pa kako ti zivis tamo!
Ja: super :lol:
Ona me ono pogleda, provuce karticu, i ni da kaze dovidjenja.
Eto sto su mi nasi na vrh glave, pa znaju vise o meni nego ja sam!
ne karikiraj :D

mene nisu pitali dalje od mejsta sadasnje lokacije i mjesta gdej sam odrasla,naravno,ako nekoga poznaju u mom sadasnjem gradu,pitaju me ili ako poanzju osobu iz grada u kojem sa odrasla,niko me nikad nije pitao "visak" bespotrebnih pitanja,i ne vidim nista lose,ako su te pitali kako zivis,kako si se snasao

hajd' kod mene na kafu,zans vrlo dobro da nas ima finih u americkoj mahali,sto me sekiras :-D
ljubav_aha

#40 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

The Nightwatchman wrote:mene zanima da li je bosancima ponekada "zao" sto nisu zasnovali brak sa "svojim" nego "tudjinom"?
hm,meni je to nekako nomrlano,jer imam rodjake iz raznih zemalja,kojim je jedan roditelj stranac,mislim na generaciju 70tih i 80tih,a ovo poslije rata je postalo uobicajeno,imam jako puno prijatleja koji su u brakovima sa osobama iz drugih drzava/kontinenata,svi su zadovoljni,licno,vise volim dalmatince :D malo je amerikanaca koji su me oborili s nogu :-D
ljubav_aha

#41 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

willson wrote:Mene ta pitanja najcesce pitaju nase slobodne ili slobodnije dame kada me sretnu negdje izvan mjesta zivljenja.
Ozbiljno raja nije sega mada izgube intres cim spomenem suprugu i djecu :-D
:!: :?: :idea:
luckylaka

#42 Re: partner "stranac"

Post by luckylaka »

Jazz_Junkie wrote:Nisam u braku, ali sa Bosankama nikada nisam imao neku vezu. Ima izuzetaka, ali ne hvala. Neki su vec objasnili zasto, ali ima tu jos stvari.
Mozes objasniti te izuzetke,ako nisi imao vezu ili su i Bosanke dosle tobe ....
Jazz_Junkie

#43 Re: partner "stranac"

Post by Jazz_Junkie »

Lady Bella wrote:A koji su to razlozi Jazz_Junkie zbog kojih nećeš veze za Bosankama? Jesi li to već negdje naveo?
Bosanke su jednostavno previse slicne jedne drugima. To znaci, imaju slicne predstave o vezi i zivotu. Previse su i konzervativne, iako cesto misle da su "moderne" (sto god to u njihovom slucaju znacilo). Kuca, posao i uska veza sa roditeljima su im previse vazni sto je ovdje vec spomenuto. Posto ne zivim u BiH, prije svega govorim o ovom dijasporskom svijetu. Barem u Becu sam od svih Bosanki najvise nalijetao na "seljancure" (izvinjavam se, ali mislim da taj termin najbolje opisuje mentalni sklop doticnih). Izuzetaka ima, svaka cast, ali su takve rijetkost. I pored svega, ne postoji razlog zasto bi to trebao biti u vezi sa Bosankom. :D Mozda stvar lezi i u cinjenici da je ovdje najvise ljudi doslo iz ruralnih predjela bivse Jugoslavije. :D
ljubav_aha

#44 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

willson wrote:
ljubav_aha wrote:
willson wrote:Mene ta pitanja najcesce pitaju nase slobodne ili slobodnije dame kada me sretnu negdje izvan mjesta zivljenja.
Ozbiljno raja nije sega mada izgube intres cim spomenem suprugu i djecu :-D
:!: :?: :idea:
LJubav Aha ma pocne ono propitkivanje i brojanje krvnih zrnaca od strane dama u potrazi za novim i uzbudljivim i cim ja uvezem djecu i suprugu u pricu dobiju poruku da nisam zaintresovan za "druzenje" :wink:
ali kakve to veze ima sa ovom temom :?:
ljubav_aha

#45 Re: partner "stranac"

Post by ljubav_aha »

Jazz_Junkie wrote:
Lady Bella wrote:A koji su to razlozi Jazz_Junkie zbog kojih nećeš veze za Bosankama? Jesi li to već negdje naveo?
Bosanke su jednostavno previse slicne jedne drugima. To znaci, imaju slicne predstave o vezi i zivotu. Previse su i konzervativne, iako cesto misle da su "moderne" (sto god to u njihovom slucaju znacilo). Kuca, posao i uska veza sa roditeljima su im previse vazni sto je ovdje vec spomenuto. Posto ne zivim u BiH, prije svega govorim o ovom dijasporskom svijetu. Barem u Becu sam od svih Bosanki najvise nalijetao na "seljancure" (izvinjavam se, ali mislim da taj termin najbolje opisuje mentalni sklop doticnih). Izuzetaka ima, svaka cast, ali su takve rijetkost. I pored svega, ne postoji razlog zasto bi to trebao biti u vezi sa Bosankom. :D Mozda stvar lezi i u cinjenici da je ovdje najvise ljudi doslo iz ruralnih predjela bivse Jugoslavije. :D
JJ,niko te ne tjera da budes sa bosankom,ali izuzeci postoje,i zato smo tep itali,zasto nisi ulazio u veze sa bosanskim izuzecima :-D ;-)

iskreno receno,izuzetaka ima svugdje,a ti tzv,izuzeci su u principu osobe koje se iskljucivo nama dopadaju ili smo i mi izuzeci koje nas je tesko naci :D :lol:

samo da ponovim,najvise volim Dalmatince,a i oni su stranci,zar ne :lol:
Jazz_Junkie

#46 Re: partner "stranac"

Post by Jazz_Junkie »

ljubav_aha wrote:
Jazz_Junkie wrote:
JJ,niko te ne tjera da budes sa bosankom,ali izuzeci postoje,i zato smo tep itali,zasto nisi ulazio u veze sa bosanskim izuzecima :-D ;-)

iskreno receno,izuzetaka ima svugdje,a ti tzv,izuzeci su u principu osobe koje se iskljucivo nama dopadaju ili smo i mi izuzeci koje nas je tesko naci :D :lol:

samo da ponovim,najvise volim Dalmatince,a i oni su stranci,zar ne :lol:
Slazem se sa tvojom definicijom izuzetaka. A zasto nisam ulazio u vezu sa bosanskim izuzecima? Pa ne ulazim u vezu sa svakom djevojkom koju upoznam, ali osim mozda jedne, takvu jos nisam upoznao. Mislim iz BiH. Bio sam sa Austrijankama, Slovakinjama, jednom Cileankom, Talijankom, Afrikankom itd. itd. i uvijek bio dovoljno sretan covjek. :D :oops: :lol: Odo malo pauzirat, tema me je pocela paliti. :lol:
Lady Bella

#47 Re: partner "stranac"

Post by Lady Bella »

Jazz_Junkie wrote: Slazem se sa tvojom definicijom izuzetaka. A zasto nisam ulazio u vezu sa bosanskim izuzecima? Pa ne ulazim u vezu sa svakom djevojkom koju upoznam, ali osim mozda jedne, takvu jos nisam upoznao. Mislim iz BiH. Bio sam sa Austrijankama, Slovakinjama, jednom Cileankom, Talijankom, Afrikankom itd. itd. i uvijek bio dovoljno sretan covjek. :D :oops: :lol: Odo malo pauzirat, tema me je pocela paliti. :lol:
Ti hoćeš da kažeš da ti nijedna Bosanka koji si upoznao u Beču ne odgovara zbog pogleda na svijet,
sistema vrijednosti, interesovanja - mislim ok, svako treba tražiti onoga s kojim ima neku rezonanciju. Ipak izraz "seljančura" ne treba upotrebljavati, jednostavno je ružno, a te djevojke samo žive u nekom drugom sistemu vrijednosti od tvoga.

A što se tiče tog tvog izbora nacionalnosti kod partnerica, najbolje bi bilo da si kod Italijanke stao. :D
Moj burazer je oženio jednu i od tada nam više nikada nije bilo dosadno u familji. :D
Jazz_Junkie

#48 Re: partner "stranac"

Post by Jazz_Junkie »

Lady Bella wrote:
Jazz_Junkie wrote: Slazem se sa tvojom definicijom izuzetaka. A zasto nisam ulazio u vezu sa bosanskim izuzecima? Pa ne ulazim u vezu sa svakom djevojkom koju upoznam, ali osim mozda jedne, takvu jos nisam upoznao. Mislim iz BiH. Bio sam sa Austrijankama, Slovakinjama, jednom Cileankom, Talijankom, Afrikankom itd. itd. i uvijek bio dovoljno sretan covjek. :D :oops: :lol: Odo malo pauzirat, tema me je pocela paliti. :lol:
Ti hoćeš da kažeš da ti nijedna Bosanka koji si upoznao u Beču ne odgovara zbog pogleda na svijet,
sistema vrijednosti, interesovanja - mislim ok, svako treba tražiti onoga s kojim ima neku rezonanciju. Ipak izraz "seljančura" ne treba upotrebljavati, jednostavno je ružno, a te djevojke samo žive u nekom drugom sistemu vrijednosti od tvoga.

A što se tiče tog tvog izbora nacionalnosti kod partnerica, najbolje bi bilo da si kod Italijanke stao. :D
Moj burazer je oženio jednu i od tada nam više nikada nije bilo dosadno u familji. :D
Nije tj sistem vrijednosti bas toliki teret koliko ogranicenost i seljakluk. Vecina djevojaka sa ex-yu prostora su na kulturalnom i intelektualnom nivou odanih fanova Jelene Karleuse. Sto se tice sistema vrijednosti i ogranicenosti, njihova licna stvar, ali ocekujem da budu malo naprednije od pogleda svojih nena/baba. Ja uopce ne biram djevojke po nacionalnosti. Sve je stvar slucajnosti i nikada se nisam pokajao. S druge strane moram priznati da imam tu internu zelju da ako ikada budem imao dijete, isto raste bilingualno ili cak trilingualno posto ja imam dva maternja jezika i sve takodjer ovisi odakle je partnerka. Mislim da bi to dijete bilo bogato i slobodno bilo kakvih predrasuda. Oni koi vole traziti u svojoj basti (ni sami ne znaju sto je to) bi se trebali malo predomisliti i otvoriti, iako im ne pripisujem monolitnu zaostalost.
Lady Bella

#49 Re: partner "stranac"

Post by Lady Bella »

Jazz_Junkie wrote:
Nije tj sistem vrijednosti bas toliki teret koliko ogranicenost i seljakluk. Vecina djevojaka sa ex-yu prostora su na kulturalnom i intelektualnom nivou odanih fanova Jelene Karleuse. Sto se tice sistema vrijednosti i ogranicenosti, njihova licna stvar, ali ocekujem da budu malo naprednije od pogleda svojih nena/baba. Ja uopce ne biram djevojke po nacionalnosti. Sve je stvar slucajnosti i nikada se nisam pokajao. S druge strane moram priznati da imam tu internu zelju da ako ikada budem imao dijete, isto raste bilingualno ili cak trilingualno posto ja imam dva maternja jezika i sve takodjer ovisi odakle je partnerka. Mislim da bi to dijete bilo bogato i slobodno bilo kakvih predrasuda. Oni koi vole traziti u svojoj basti (ni sami ne znaju sto je to) bi se trebali malo predomisliti i otvoriti, iako im ne pripisujem monolitnu zaostalost.
To što ti nazivaš ogranićenošću i seljakluk nije specifično za ex-Yu. Dvije godine sam živjela u studentskom
domu sa 17-18 autentičnih mladih austrijskih seljanki, kojima je studij bio povod da dođu u veliki grad.
Sve što ti nazivaš seljaklukom kod njih se može naći. U njihovom govoru i shvatanjima si mogao prepoznati njihove
majke i bake. I naravno one imaju svoje Zielgruppe frajera za koje se interesuju i koji se za njih interesuju.
Dođe Wolfgang u debelim bjelim čarapama i crnim lakiranim cipelama da ašikuje sa Elisabeth. Ja mislim joj
vidi papka pa ima li ova cura oči - a eto ona se sva topi. :D

Sa ostatkom tvog posta u vezi nacionalnosti se slažem. :thumbup:

I još jedan doživljaj vrijedan spomena. Nagura se tako tih 5-6 cura u studentsku sobicu i zbog čega - gledaju Sissi filmove sa Romy Schneider o carici Elisabeth.
Prije toga je par sati radosnog iščekivanja tog filma i kupovina grickalica
i sl. Poslije me jedna pita da li mi je čudno odnosno smješno što se one tako ponašaju itd. Ja kažem ma ne sve je
u redu samo vi... :D :D :D
Jazz_Junkie

#50 Re: partner "stranac"

Post by Jazz_Junkie »

Lady Bella wrote:
Jazz_Junkie wrote:
To što ti nazivaš ogranićenošću i seljakluk nije specifično za ex-Yu. Dvije godine sam živjela u studentskom
domu sa 17-18 autentičnih mladih austrijskih seljanki, kojima je studij bio povod da dođu u veliki grad.
Sve što ti nazivaš seljaklukom kod njih se može naći. U njihovom govoru i shvatanjima si mogao prepoznati njihove
majke i bake. I naravno one imaju svoje Zielgruppe frajera za koje se interesuju i koji se za njih interesuju.
Dođe Wolfgang u debelim bjelim čarapama i crnim lakiranim cipelama da ašikuje sa Elisabeth. Ja mislim joj
vidi papka pa ima li ova cura oči - a eto ona se sva topi. :D

Sa ostatkom tvog posta u vezi nacionalnosti se slažem. :thumbup:

I još jedan doživljaj vrijedan spomena. Nagura se tako tih 5-6 cura u studentsku sobicu i zbog čega - gledaju Sissi filmove sa Romy Schneider o carici Elisabeth.
Prije toga je par sati radosnog iščekivanja tog filma i kupovina grickalica
i sl. Poslije me jedna pita da li mi je čudno odnosno smješno što se one tako ponašaju itd. Ja kažem ma ne sve je
u redu samo vi... :D :D :D
:lol:

Da da, ima i kod nas tih seljanki. Ne moraju nuzno biti bas sa sela. Ima ih i odavde iz Beca. U krugu mog drustva se cesto kaze da je Bec jedini grad u ovoj zemlji, u cemu ima istine.
Locked