partner "stranac"
- Cyber-harambashica
#101 Re: partner "stranac"
ja bih jednog finog dalmatinca
- ljubav_aha
#102 Re: partner "stranac"
jutarnji,a to je klasicni svabo losijeg kvaliteta od klasicnog bosancajutarnji wrote:Bezze se zamaras, ti si jednostavno klasicni Svabo.Jazz_Junkie wrote:Rodjen sam u BiH, proveo par godina svog ranijeg djetinstva tu i to je to.
Pozdrav.
- ljubav_aha
#103 Re: partner "stranac"
Jazz_Junkie wrote:Nisam u Americi i nemam iskustva kakva ti imas, jer vjerojatno ne trazimo isto.Frishak wrote:Dzez, sorry buraz, al nemas ba pojma o cemu pricas
govorim ti iz iskustva
hodao sa bosankama, amerikanama, talijankama, spanjolkama, kinezkinjom i sa jednom cigankom![]()
ti kakve trazis trebe, sigurno ces naci ovdje u usa, garantujem ti
na kraju krajeva, ostavi mi bosanke, nako cisto radi redaI nisam protiv Bosanki, jer ima tu ljubav_aha.
![]()
@ljubav_aha
@jutarnji
Svabo sam, sta ces.....
- Sezam
#104 Re: partner "stranac"
Meni je svanulo kad sam konacno po***o nesto izvan 'mog sela'.
I nikad me njeni roditelji ne upitase ni koji sam ni ciji sam, samo im je vazno da sam dobar prema njoj i nasoj djeci i to je to. A to sto ce mi djeca odrastati ne znajuci ko su Ceca, Karleusa i ostale rospije smatram blagoslovom.
@Fratris @jazz Junkie
Ne obazirite se na postove kompleksasa ovdje, takvi nemaju ni teoretske sanse da se priblize nekome ko nije 'njihov' (ne sto ne zele, vec sto ne znaju kako) pa ovdje prosipaju zavist. A o glazbenoj (ne)kulturi nasih dijasporasa se raspravljalo ovdje:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =9&t=76965
Haj navalite sad
@Fratris @jazz Junkie
Ne obazirite se na postove kompleksasa ovdje, takvi nemaju ni teoretske sanse da se priblize nekome ko nije 'njihov' (ne sto ne zele, vec sto ne znaju kako) pa ovdje prosipaju zavist. A o glazbenoj (ne)kulturi nasih dijasporasa se raspravljalo ovdje:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =9&t=76965
Haj navalite sad
- neprilagodjena
#105 Re: partner "stranac"

ljubav_aha hoces mi to postati komsinica
Last edited by neprilagodjena on 06/10/2010 16:07, edited 1 time in total.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#106 Re: partner "stranac"
ja samo znam da ako bilo ko na ideju dodje da film snimi ili neki dokumentarac o nasem svijetu razbacanom po ovoj prelijepoj kugli velike sanse na oskara ima...ma ustvari, dobio ga je vec. ja sto sam nagledao i sto sam dozivjeo kad bi poceo pisati...ah ma nema tog servera da na njega to sve stane...
@fratris(kako li vec) i @junki
uciteljice, uciteljice...!!
molim sine...!?
izgubila sam loncic!!
kakva loncic sreco?
zlotni uciteljice!!
@fratris(kako li vec) i @junki
uciteljice, uciteljice...!!
molim sine...!?
izgubila sam loncic!!
kakva loncic sreco?
zlotni uciteljice!!
- dr.Gonzo
#107 Re: partner "stranac"
Mislm da koristis prezestoke rijeci da opises ljude koji se razlikuju od tebe. Naravno da na to imas pravo, al' iz licnog iskustva mogu reci da mi se vise puta desilo da me iznenade ljudi prema kojima sam nedvojbeno gajio predrasude.Ja ne zivim u svijetu iskompleksiranog primitivizma u kojem jedna sorta ljudi misli da je vazno sto prije napraviti kucu, ozeniti se, imati djecu, zapitkivati druge da li imaju papire i sto i gdje rade (da bi imali stof za trac i ogovaranje), koje im je partner vjere, nacionalnosti itd. To je ona klasicna bosanska pokvarenost koju su recimo mnogi okusili koji su tokom rata dospjeli na Zapad. Turbofolk odgovara takvom karakteru ljudi.
Moj stav prema nacionalnom identitetu, biranju partnera i slicnim pitanjima je veoma slican tvome(isto tako zivim u jednom velikom centralnoevropskom gradu). Medjutim, kontam da ljudi mogu imati i razlicite stavove. Imam par prijatelja/poznanika koji nakon licnih negativnih iskustava ostavljaju utisak razocaranosti lokalnim djevojkama po pitanju ozbiljnih veza. Kazu da jednostavno neke stvari u zivotu shvataju sasvim drugacije sto stvara probleme na druge staze. Neki drugi prijatelji imaju uspjesne i dugogodisnje veze, ali ne mislim da je to garancija da su ovi iz prve kategorije papci koji se nisu integrisali.
Sve je to ljudski.
- ljubav_aha
#108 Re: partner "stranac"
samo kad odem kod JJ na kafu,ali samo na prijatejljskoj osnovineprilagodjena wrote:
ljubav_aha hoces mi to postati komsinica![]()
- Jazz_Junkie
#109 Re: partner "stranac"
Od mene nije daleko aerodrom, pa neces imat problema oko parkiranja.ljubav_aha wrote:samo kad odem kod JJ na kafu,ali samo na prijatejljskoj osnovineprilagodjena wrote:
- Lady Bella
#110 Re: partner "stranac"
Ljubavi kada završiš s tom kaficom sa JJ onda možeš navratiti na našu wild metal turbo folk jacusee party
Znaš kako kažu ovde Wien ist anders...(Beč je nešto sasvim posebno)

Znaš kako kažu ovde Wien ist anders...(Beč je nešto sasvim posebno)
- Jazz_Junkie
#111 Re: partner "stranac"
"Jacusee" me podsjeca na J’accuse Emila Zole.Lady Bella wrote:Ljubavi kada završiš s tom kaficom sa JJ onda možeš navratiti na našu wild metal turbo folk jacusee party![]()
![]()
Znaš kako kažu ovde Wien ist anders...(Beč je nešto sasvim posebno)![]()
![]()
*Arschbombeeeee*
- ljubav_aha
#112 Re: partner "stranac"
Bec jeste nesto posebnoLady Bella wrote:Ljubavi kada završiš s tom kaficom sa JJ onda možeš navratiti na našu wild metal turbo folk jacusee party![]()
![]()
Znaš kako kažu ovde Wien ist anders...(Beč je nešto sasvim posebno)![]()
![]()
- Lady Bella
#113 Re: partner "stranac"
Tačno, malo sam se prešla.

- ljubav_aha
#114 Re: partner "stranac"
Jazz_Junkie wrote:Od mene nije daleko aerodrom, pa neces imat problema oko parkiranja.ljubav_aha wrote:samo kad odem kod JJ na kafu,ali samo na prijatejljskoj osnovineprilagodjena wrote:
- Jazz_Junkie
#115 Re: partner "stranac"
Ne dijelimo posto se aerodrom nalazi van grada, ali nije bas daleko odavde.ljubav_aha wrote:
super,znaci aerodorm i ti dijelite isti gradski becirk
- vee-jay
#116 Re: partner "stranac"
a ja opet mislim da je generalizacija jedna veoma cesta i negativna karakteristika nas Bosanaca...Cyber-harambashica wrote:kad mi jednom jedan shvabo prisao u kaficu i rekao kako izgledam ....nekako egzoticno (???) i na njegovo pitanje odakle sam ja rekoh iz srbije...on kaze..aaa Serbia,,,,,prelep GRAD
a jbt...ko da nije zadnjih 20 godina citao novine i gledao tv....
al to je neznanje jednog shvabe
- ljubav_aha
#117 Re: partner "stranac"
Jazz_Junkie wrote:Ne dijelimo posto se aerodrom nalazi van grada, ali nije bas daleko odavde.ljubav_aha wrote:
uf,a grad sma najbolje dozvijela u setnjama na lokacijama sa kojih se vidi panorama grada
- Jazz_Junkie
#118 Re: partner "stranac"
Pa ima mnogo zelenila. Ponekad se vidi cak zec ili fazan.ljubav_aha wrote:Jazz_Junkie wrote:Ne dijelimo posto se aerodrom nalazi van grada, ali nije bas daleko odavde.ljubav_aha wrote:
uf,a grad sma najbolje dozvijela u setnjama na lokacijama sa kojih se vidi panorama gradasigurno zivis u lijepom dijeu grada
- neprilagodjena
#119 Re: partner "stranac"
ljabav_aha prvo svracas kod mene na kaficu i veceru pa onda tek kod JJ.
- ljubav_aha
#120 Re: partner "stranac"
hvalaneprilagodjena wrote:ljabav_aha prvo svracas kod mene na kaficu i veceru pa onda tek kod JJ.
bas zakuhavas
- Lady Bella
#121 Re: partner "stranac"
Ljubav može doći na večeru i kod nas u 18. - ako će nam nešto sama skuhati.
Mi smo dvije žene u domaćinstvu
ali zaobilazimo kuhinju u širokom luku
. Opremljena prije dvije godine a još se glanca ko da je nova. 
ali zaobilazimo kuhinju u širokom luku
- jutarnji
#122 Re: partner "stranac"
Ja to nisam napisao, i stvarno ne znam zasto se bespotrebno kreveljis? Istina je da bih ja radije popio pivUljubav_aha wrote:jutarnji,a to je klasicni svabo losijeg kvaliteta od klasicnog bosanca
sa klasicnim bosancom nego sa najuspjesnijim Svabovom, al` opet, to sam ja, uopste mi ne smeta da neko i
drugacije razmislja.
Ama nista, tvoja privatna stvar, sve najbolje...Jazz_Junkie wrote:@jutarnji
Svabo sam, sta ces.....
Aha,Sezam wrote:Meni je svanulo kad sam konacno po***o nesto izvan 'mog sela'.
- ljubav_aha
#123 Re: partner "stranac"
jutarnji wrote:Ja to nisam napisao, i stvarno ne znam zasto se bespotrebno kreveljis? Istina je da bih ja radije popio pivUljubav_aha wrote:jutarnji,a to je klasicni svabo losijeg kvaliteta od klasicnog bosanca
sa klasicnim bosancom nego sa najuspjesnijim Svabovom, al` opet, to sam ja, uopste mi ne smeta da neko i
drugacije razmislja.
e mene prije svega interesuju uspjesne osobe,tebe ne,razumijem
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#124 Re: partner "stranac"
Buduci da ste temu skroz unistili, kljuc.