Parodks opozicija drzi medije!?
- Dilan_dog
#1 Parodks opozicija drzi medije!?
Svugdje pozicija vodi uredjivacku politiku drzavnih medija kod nas obrnuto. Paradoks je u najmanju ruku kako jedan politicar u pokusaju (jer je imao i izgubio povjerenje BiH gradjana) zadnjih mjeseci je gost u svakoj talk emisiji na drzavnim medijima , izgleda da je poceo sa kampanjom rano. A na 202 radiju cujemo stalno Disciplinsku komisiju i njihov hit sa jasnom anarhistickom porukom "Rusimo ih" ljepota jedna. Rekao je lijepo premijer ide zakon o RTV servisima polako samo nece ni ovo do vijeka.
Last edited by Dilan_dog on 26/01/2006 16:14, edited 1 time in total.
-
Prenj
#2 Re: Parodks opozicija drzi medije!?
Gdje to "svugdje"?Dilan_dog wrote:Svugdje pozicija vodi uredjivacku politiku drzavnih medija kod nas obrnuto. Paradoks u najmanju ruku kako jedan politicar u pokusaju zadnjih mjeseci je gost u svakoj talk emisiji na drzavnim medijima poceo je sa kampanjom rano. A na 202 radiju cujemo stalno Disciplinsku komisiju i njihov hit sa jasnom anarhistickom porukom "Rusimo ih" ljepota jedna. Rekao je lijepo premier ide zakon o RTV servisima polako samo nece ni ovo do vijeka.
- Dilan_dog
U pravu sam i za sve zemlje svijeta ja sam samo realan nezavisni mediji ne postoje a idealizam i objektivno novinarstvo je urbana legenda ne postojiPrenj wrote:U pravu si samo za Srbiju i Hrvatsku. Da li su to uzori na koje se trebamo ugledati?Dilan_dog wrote:probudi se ko uredjuje medije u drzavama okruzenja vec vladajuce partije Srbija, Hrvatska, Amerika, Britanija.
-
Prenj
Niko ne kaze da mediji treba da budu nepristrasni, taman posla, to bi tek bilo dosadno.Dilan_dog wrote:U pravu sam i za sve zemlje svijeta ja sam samo realan nezavisni mediji ne postoje a idealizam i objektivno novinarstvo je urbana legenda ne postojiPrenj wrote:U pravu si samo za Srbiju i Hrvatsku. Da li su to uzori na koje se trebamo ugledati?Dilan_dog wrote:probudi se ko uredjuje medije u drzavama okruzenja vec vladajuce partije Srbija, Hrvatska, Amerika, Britanija.
Ali gdje su to u svijetu mediji, osim u par susjednih zemalja, koje nam ne bi trebale biti uzor, u sluzbi vladajucih stranaka?
- Dilan_dog
#10 SDP BAY, BAY!
Iza svakog ozbiljnijeg medija u svijetu stoji politicki lobi nije to samo na Balkanu nismo mi izmislili urednistvo iz sjene i stranacku uredjivacku politiku.
Poenta je kako promasen politicar koji je alzirsku grupu ni trepnuvsi bez ikakvkog zakonskog utemeljena deportovao na Kubu hoce sada ponovo na vlast pa se reklamira u medijima koje kontrolise. To mu nijedan gradjanin ma koje nacionalnosti ne moze zaboraviti, kao ni bruku i raskol u partiji koju on predstavlja odnosno koja je njegov licni i privatni projekat.
Ja sam apolitican da podvucem jer znam da ce se sada javiti neki nalozeni SDP-ovac da brani ljubljenog idola koji je pun sebe i jedini pametan al samo afere za njim ostaju koje on pokusava da stisa sve do jednom.
Poenta je kako promasen politicar koji je alzirsku grupu ni trepnuvsi bez ikakvkog zakonskog utemeljena deportovao na Kubu hoce sada ponovo na vlast pa se reklamira u medijima koje kontrolise. To mu nijedan gradjanin ma koje nacionalnosti ne moze zaboraviti, kao ni bruku i raskol u partiji koju on predstavlja odnosno koja je njegov licni i privatni projekat.
Ja sam apolitican da podvucem jer znam da ce se sada javiti neki nalozeni SDP-ovac da brani ljubljenog idola koji je pun sebe i jedini pametan al samo afere za njim ostaju koje on pokusava da stisa sve do jednom.
-
Prenj
#11 Re: SDP BAY, BAY!
Eh, prevrnu ti temu skroz, od toga da drzavni mediji trebaju biti u rukama vladajucih stranaka, do medija kao produzene ruke politickih lobija.Dilan_dog wrote:Iza svakog ozbiljnijeg medija u svijetu stoji politicki lobi nije to samo na Balkanu nismo mi izmislili urednistvo iz sjene i politicku uredjivacku politiku.
Sto nam nisi odmah rekao sta te muci?
Normalno je da svaki medij ima neku politicku opciju koju podrzava. U UK, USA Francuskoj, ... cak se uoci izbora mediji javno izjasne koju politicku stranku/kandidata podrzavaju.
I sta je u tome problem?
Sto neki mediji u BiH podrzavaju politicku opciju tebi mrskog politicara?
Nije valjda da ovi drugi nemaju neke svoje medije?
Imas li neki konkretan problem sa netacnim informacijama, manipulacijom vijestima, ...?
-
kub lajkan
Ne trebas podvlaciti. To smo primijetili vec u drugoj recenici...Dilan_dog wrote: Ja sam apolitican da podvucem jer