Parnica na autu: savjeti!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- valter.ba
#1 Parnica na autu: savjeti!
Sinoc je u ulici neko lijecio zivce na autima. Naime moje i auta komsija su isparana vjerovatno kljucem. Iznervirao sam se americki
Parnica na mom autu je cijelom lijevom stranom ... zlo mi je. Ne znam sada sta raditi,ne mogu farbati cijelu stranu radi toga a ne mogu niti gledati u to. Cini mi se da nije doslo do lima ali je cijeli sloj do temeljne skinut tako da poliranje nije rjesenje. Boja je metalik siva. Ako neko ima savjet bicu zahvalan.
- 101power
#2 Re: Parnica na autu: savjeti!
ja mislim da sam u obiju vidio male bocice sa reparatur bojom ,jedino s tim da probas....
- Clint_Eastwood
#3 Re: Parnica na autu: savjeti!
Prodaj auto ili napravi istu parnicu na drugoj strani 
- Edin H.
#4 Re: Parnica na autu: savjeti!
Opcija jedan - sredis to sprejevima i kitom, prvo fino ismirglas, nakrkas
kita, nasprejas farbu, pa slijedeci dan lak koliko se sjecam - nadji neku cistu garazu zbog prasine i dlacica. Pravo dosadan posao.
Opcija dva - kupi novi auto
, rokni ga u garazu i nemoj ga nikada ni vaditi iz iste. Garantovano nece imati nikakvih parnica 
Opcija dva - kupi novi auto
- ProbuseniDolar
#5 Re: Parnica na autu: savjeti!
Jesam sinoc levatu izgrebo auto ...

- johntra
#6 Re: Parnica na autu: savjeti!
vidio sam i ja to...kontam sebi uzeti da probam, jer imam puno otisaka komšijskih vrata na svom autu101power wrote:ja mislim da sam u obiju vidio male bocice sa reparatur bojom ,jedino s tim da probas....
- vox-populi
#7 Re: Parnica na autu: savjeti!
Ako ti je novo auto, vjerovatno imas kasko. Znam da je bezveze pokretati kasko radi sitne love, ali bolje i to nego da sam placas u ovlastenom servisu. I naravno, ako budes nesto radio van ovlastenog servisa, gubis garanciju na karoseriju ako je jos uvijek imas.
Ako je polovno auto koje vise nije pod garancijom, nadji jeftinog limara nek ti to uradi.
Ako je polovno auto koje vise nije pod garancijom, nadji jeftinog limara nek ti to uradi.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#8 Re: Parnica na autu: savjeti!
Napokon pametan savjet.vox-populi wrote:Ako ti je novo auto, vjerovatno imas kasko. Znam da je bezveze pokretati kasko radi sitne love, ali bolje i to nego da sam placas u ovlastenom servisu. I naravno, ako budes nesto radio van ovlastenog servisa, gubis garanciju na karoseriju ako je jos uvijek imas.
Na 4 mjeseca starom autu kreten mi napravio 3 linije. Životinja skinula boju do lima.
Najgore od svega što predpostavljam koje, imam naznake ali ništa čvrsto.
Ako imaš kasko
1. Zovneš policiju da izvrše uviđaj i daš izjavu.
2. Obavijestiš osiguravajuću kuću da oni izvrše procijenu štete.
3. Odvezeš majstoru da porpavi oštečeno.
4. Račuun od majstora odneseš u osiguranje na isplatu.
Za oko pola mjeseca do mjesec i po(varira od slučaja do slučaja) isplate te.
Ako slučajno nisi zadovoljan iznosom koji ti prizna OZ prvo gledaj da se dogovoriš s njima i da vidiš zbog čeg je iznos manji nego što ti procjenjuje majstor. Nekad i majstori hoće da zavrnu.
Kad su mi ispostavili račun mislio sam da nema šanse da mi priznaju. U Sarajevo osiguranju su mi isplatili do zadnjeg FENINGA a tip na procijenama je rekao da mi je majstor povoljno uradio toliki posao. Kasnije sam se raspitao i još mije par ljudi to potvrdilo.
Dakle
Postupiš po navedenim koracima i ne pokušavaj ništa muljati.
- valter.ba
#9 Re: Parnica na autu: savjeti!
Hvala na savjetima
Nazalost nemam kasko tako da ta opcija otpada. Kupim Golf II i nema sekiracije
Ovdje jednostavno ne vrijedi imati dobru vozilicu ako nemas garazu ili ako se ne odlucis za kasko. Jedina sreca u ovoj cijeloj prici je da ga nisam vidjeo kako to radi jer sam svjestan da bih na kraju ja nadrljao. Eto kakvo je vrijeme doslo da ni svoju imovinu ne smijes braniti vec moras govoriti sreca da ga nisi vidjeo

- Altsa
#10 Re: Parnica na autu: savjeti!
nisi naveo koje imas auto al ako imas bilo koje vozilo od skode mozes otici u njihov prodajni salon i kupiti boju u obliku korektora u malim bocicama sa kistom.valter.ba wrote:Hvala na savjetimaNazalost nemam kasko tako da ta opcija otpada. Kupim Golf II i nema sekiracije
Ovdje jednostavno ne vrijedi imati dobru vozilicu ako nemas garazu ili ako se ne odlucis za kasko. Jedina sreca u ovoj cijeloj prici je da ga nisam vidjeo kako to radi jer sam svjestan da bih na kraju ja nadrljao. Eto kakvo je vrijeme doslo da ni svoju imovinu ne smijes braniti vec moras govoriti sreca da ga nisi vidjeo
![]()
![]()
- Mahalac
#11 Re: Parnica na autu: savjeti!
Ma djaba nikad to vise nece biti ono isto auto ko nekad, tc
..prodo bi ja to
..prodo bi ja to
- Altsa
#12 Re: Parnica na autu: savjeti!
daj ba ne stajte covjeku na muku.nema auta u kantonu da nije ogrebano.Mahalac wrote:Ma djaba nikad to vise nece biti ono isto auto ko nekad, tc![]()
..prodo bi ja to
- zenny
#13 Re: Parnica na autu: savjeti!
dajte fkt neki ozbiljan savjet, mislim da nas ima mnogo sa ovim ili slicnim problemom...
- 101power
#14 Re: Parnica na autu: savjeti!
pa dao sam vam ,najjeftiniji nacin je to sto sam napisao,ako zelite farbat cijeli auto ,to je druga pricao,dao je covjek savjet u osiguranje s racunom i nema zime...
- Skyfox
#15 Re: Parnica na autu: savjeti!
ko god to radi (osim ostavljenih djevojaka i momaka valjda
)
Necu reci daBogda, al makar ne imao nikad prijevoznog sredstva, i vazda mokrih nogu isao na posao ili u skolu

Necu reci daBogda, al makar ne imao nikad prijevoznog sredstva, i vazda mokrih nogu isao na posao ili u skolu
- Jed1217
#16 Re: Parnica na autu: savjeti!
Ima se kupiti nešto kao voštana bojica i onda fino popuniš tu ogrebotinu.Uz to dodje i boja u tečnom stanju koju staviš na krpicu i "ispoliraš" ogrebotinu. Poslije toga se jedva vidi.
Sretno
Sretno
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#17 Re: Parnica na autu: savjeti!
Da, izgleda nesto kao ovako:

A ja imam ovakav:

A ja imam ovakav:

- Altsa
#18 Re: Parnica na autu: savjeti!
da samo sto mi zivimo u BiH a ne preko bare. gdje da nabavi to sto ti imascorolla02 wrote:Da, izgleda nesto kao ovako:
A ja imam ovakav:
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#19 Re: Parnica na autu: savjeti!
Ma mora biti i dole negdje, to je bas sitnica!Altsa wrote:da samo sto mi zivimo u BiH a ne preko bare. gdje da nabavi to sto ti imascorolla02 wrote:Da, izgleda nesto kao ovako:
A ja imam ovakav:
Mene je ovo gonilo, pa kupio jednom i imam zavazda!
Kosta nekih $10/15
-
twix
#20 Re: Parnica na autu: savjeti!
http://www.conrad.ba/product_info.php/c ... ts_id/6727
pogledaj kupi i rijesi problem radnja je u hrasnom kod robota
pogledaj kupi i rijesi problem radnja je u hrasnom kod robota
- valter.ba
#21 Re: Parnica na autu: savjeti!
Hvala na savjetima
malo mi je lakse danas. Moram sacekati ljepse vrijeme kako bih primjenio neku od gore navedenih varijanti. Javim sa kojom sam postigao najbolji rezultat 
-
dimu
#23 Re: Parnica na autu: savjeti!
koliko ti jos mjeseci vrijedi kasko ?
ako je recimo 3-4 mjeseca iskoristi kasko i popravi to kako treba (ako se ne moze popravit bez farbanja)
jedino sto ces iduce godine ako budes uplacivao kasko izgubit onaj bonus ako nisi koristio kasko, ali jebo to ako je steta veca od tog bonusa
ako je recimo 3-4 mjeseca iskoristi kasko i popravi to kako treba (ako se ne moze popravit bez farbanja)
jedino sto ces iduce godine ako budes uplacivao kasko izgubit onaj bonus ako nisi koristio kasko, ali jebo to ako je steta veca od tog bonusa
- Edinz
#24 Re: Parnica na autu: savjeti!
Ovo ti je definitivno najbolja solucijadimu wrote:koliko ti jos mjeseci vrijedi kasko ?
- and
#25 Re: Parnica na autu: savjeti!
probaj ove varijante što ti je neko savjetovao,ne košta puno,nemaš šta izgubiti.moje lično iskustvo govori da ti je to najbolje ofarbati kod dobrog majstora.ne znam koliko ti odgovara cijena,ali ac kvatro ima odličnu lakirnicu i možeš vidjeti da li mogu samo te dijelove uraditi.to ti mora baš dobar majstor raditi,ja sam jednom radio vrata u ovlaštenom servisu i iako je lakirano,moglo se na suncu vidjeti gdje je bila parnica.valter.ba wrote:Sinoc je u ulici neko lijecio zivce na autima. Naime moje i auta komsija su isparana vjerovatno kljucem. Iznervirao sam se americkiParnica na mom autu je cijelom lijevom stranom ... zlo mi je. Ne znam sada sta raditi,ne mogu farbati cijelu stranu radi toga a ne mogu niti gledati u to. Cini mi se da nije doslo do lima ali je cijeli sloj do temeljne skinut tako da poliranje nije rjesenje. Boja je metalik siva. Ako neko ima savjet bicu zahvalan.