kao prvo da izložim problem:posjedujem bmw e-36 koji ima ugrađene parkirne senzore na stražnjem kraju,4 komada.
No tijekom zime mi je došlo do kvara istih.-šta se dešava:
šaltanjem u rikverc počinju pištati i to traje nekih 5 sec. i nakon toga se više ne pale n niti ikako reagiraju na udaljenost niti prije niti kasnije.
Tek gašenjem i paljenjem auta sve opet iz početka i tako u nedogled.
Molim vas da ako imate kakve podatke koji bi mi mogli pomoći u otklanjanju tog kvara,kko bi mogao ili kako da to popravim-neka mi se javi.
Ukratko---HELP ME PLEASE!!!
Parkirni senzori???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
pips
Kad se PDC oglasava dugim tonom znaci da je neki od senzora rikno. Svi senzori su isti samo ugao kod montiranja je razlicit. Prije nego ih pocnes mijenjati pogledaj da nisu prljavi i kakvi su kontakti. Moj savjet ti je da odes u BMW servis i uradis DIS test i znaces sta nije u redu.
Evo ovdje mozes da pogledas kako sve to izgleda i art.nr.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=05
Evo ovdje mozes da pogledas kako sve to izgleda i art.nr.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=66&fg=05
-
ivan.hr
kada mi se to poćelo događati,ja sam pregledao sve kontakte i iste očistio,mada su oni izolirani od vlage i prljavštine nekom vrstom rebraste gume.
No mene sada zanima-pošto sam našao upravljačku jedinicu sa one sheme koju su mi dao,jer je točno tako kod mene na autu,dali je ta jedinica samo za senzore od parkinga ili je i od abs-a jer se sjećam da sam na njoj vidio znak ABS i kako znati koji je senzor riknuo te gdje se i dali se može kupiti samo jedan ako je riknuo?
No mene sada zanima-pošto sam našao upravljačku jedinicu sa one sheme koju su mi dao,jer je točno tako kod mene na autu,dali je ta jedinica samo za senzore od parkinga ili je i od abs-a jer se sjećam da sam na njoj vidio znak ABS i kako znati koji je senzor riknuo te gdje se i dali se može kupiti samo jedan ako je riknuo?
-
pips
ABS nema veze sa tim. Koji od ta cetiri senzora je rikno nemozes znati dok ne uradis DIS test (tako se zove BMW-ov servis test koji pokazuje greske na autu). Ti mozes kupiti jedan senzor i probati sa njim da ga montiras na na mjesta 1-4, ali sta ako su ti otisla dva senzora? Idi ti u BMW servis da se nebi zajebavo. U ostalom ako mozes zivjeti bez PDC iskljuci ga skroz da ne pisti.
-
ivan.hr
ma isključio ih jesam odkako mi se to počelo dešavati,ali ja sam ti takav tip da ako ih već imam na autu ,zašto nebi auto radio kako treba u potpunosti.
no reci ti meni dali ima dole kod vas kakav servis bmw-a jer vjerujem kako su cijene kod vas pristupačnije.
još bolje negdje u blizini ili gradiške ili dubice
no reci ti meni dali ima dole kod vas kakav servis bmw-a jer vjerujem kako su cijene kod vas pristupačnije.
još bolje negdje u blizini ili gradiške ili dubice
-
mrak
Ok, priznajem da je PDC cesto dosadan, ali je meni petica (k tomu jos i automatik) pregolema i nemam bas neki osjecaj gdje sam nazad i stvarno ih koristim svaki put kad vozim spomenuto vozilo. Bilo bi super kada bi negdje pokazivao i udaljenost, cujem da to ima u novijim modelima...