Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ladybee

#1 Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by ladybee »

Evo upravo saznadoh od komsije da ce od sutra poceti naplata parkinga u ulici Kralja Tvrtka na Marijin dvoru :shock: Moram priznati da sam sokirana ovakvom vijescu,zapravo pitam se ko tu koga?Moram napomenuti,da je ulica adaptirana prije 3-4 godine,kako i na koji nacin necu niti da diskutiram,elem,ostala je jedna od rijetkih ulica u nasem gradu gdje je ugradjena kamena kocka i vozeci se u automobilu istom, dobijete napad povracanja.Sva je sreca da je kratka,pa izlaskom na asfalt,smire se i zelucane tegobe :D Uparkirala sam auto, prije jedan sat, nigdje nisam vidjela bilo kakvu oznaku za parking,neki saobracajni znak ili linijsku oznaku na cesti,pa se pitam, da li je moguce ovo o cemu pricam?Gdje mogu pronaci neki zakon,odluku ili sl. gdje se regulira ovo pitanje oko parkinga i kakva su prava i obaveze stanara te ulice po pitanju tog parkiranja.Ljudi moji,gdje cu parkirati auto?Jesu li 'oni' normalni?Zna li ko sta vise o ovome?
kockica_kockica

#2 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by kockica_kockica »

Mora postojati znak zabrane zaustavljanja i parkiranja ..
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by 1946 »

ladybee wrote:Evo upravo saznadoh od komsije da ce od sutra poceti naplata parkinga u ulici Kralja Tvrtka na Marijin dvoru :shock: Moram priznati da sam sokirana ovakvom vijescu,zapravo pitam se ko tu koga?Moram napomenuti,da je ulica adaptirana prije 3-4 godine,kako i na koji nacin necu niti da diskutiram,elem,ostala je jedna od rijetkih ulica u nasem gradu gdje je ugradjena kamena kocka i vozeci se u automobilu istom, dobijete napad povracanja.Sva je sreca da je kratka,pa izlaskom na asfalt,smire se i zelucane tegobe :D Uparkirala sam auto, prije jedan sat, nigdje nisam vidjela bilo kakvu oznaku za parking,neki saobracajni znak ili linijsku oznaku na cesti,pa se pitam, da li je moguce ovo o cemu pricam?Gdje mogu pronaci neki zakon,odluku ili sl. gdje se regulira ovo pitanje oko parkinga i kakva su prava i obaveze stanara te ulice po pitanju tog parkiranja.Ljudi moji,gdje cu parkirati auto?Jesu li 'oni' normalni?Zna li ko sta vise o ovome?
Mora ti postojati znak na početku ulice, pravougaonog oblika koji sadržava znak parkinga (bijelo P na plavoj podlozi) i onaj kao parking sat, šta li je već, kao i vrijeme od kad do kad se vrši naplaćivanje. Uz to, najčešće budu na tlu ocrtane i žute linije koje označavaju parking mjesta.

Edit: I da, savršeno su normalni jer su našli način da nam uzimaju još više para ni za šta. Mi nismo normalni jer sve to trpimo.
Last edited by 1946 on 05/01/2011 18:44, edited 1 time in total.
krusty

#4 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by krusty »

ladybee wrote:Evo upravo saznadoh od komsije da ce od sutra poceti naplata parkinga u ulici Kralja Tvrtka na Marijin dvoru :shock: Moram priznati da sam sokirana ovakvom vijescu,zapravo pitam se ko tu koga?Moram napomenuti,da je ulica adaptirana prije 3-4 godine,kako i na koji nacin necu niti da diskutiram,elem,ostala je jedna od rijetkih ulica u nasem gradu gdje je ugradjena kamena kocka i vozeci se u automobilu istom, dobijete napad povracanja.Sva je sreca da je kratka,pa izlaskom na asfalt,smire se i zelucane tegobe :D Uparkirala sam auto, prije jedan sat, nigdje nisam vidjela bilo kakvu oznaku za parking,neki saobracajni znak ili linijsku oznaku na cesti,pa se pitam, da li je moguce ovo o cemu pricam?Gdje mogu pronaci neki zakon,odluku ili sl. gdje se regulira ovo pitanje oko parkinga i kakva su prava i obaveze stanara te ulice po pitanju tog parkiranja.Ljudi moji,gdje cu parkirati auto?Jesu li 'oni' normalni?Zna li ko sta vise o ovome?
postavili su znakove svuda, naplata parkiranja Zona II. pogledaj malo bolje

cuj gdje ces parkirati, pa u istu tu ulicu, ali sad se placa, isto ko sto se placa recimo u Branilaca Sarajeva. sta imas biti sokirana kad to najavljuju jos od ljeta, sve ulice u tom dijelu M. Dvora ce sada biti pod naplatom, znaci Kralja Tvrtka, Dolina i Augusta Brauna

imas pravo da kupis mjesecnu kartu i to je to
kockica_kockica

#5 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

krusty wrote:
postavili su znakove svuda, naplata parkiranja Zona II. pogledaj malo bolje

cuj gdje ces parkirati, pa u istu tu ulicu, ali sad se placa, isto ko sto se placa recimo u Branilaca Sarajeva. sta imas biti sokirana kad to najavljuju jos od ljeta, sve ulice u tom dijelu M. Dvora ce sada biti pod naplatom, znaci Kralja Tvrtka, Dolina i Augusta Brauna

imas pravo da kupis mjesecnu kartu i to je to

Sigurno se necu preseliti na M. Dvor :lol: :lol: :lol:
krusty

#6 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by krusty »

kockica_kockica wrote:
i kakve to veze ima?
kockica_kockica

#7 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

krusty wrote:
kockica_kockica wrote:
i kakve to veze ima?

Nema besplatnog parkinga .... :mrgreen:
krusty

#8 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by krusty »

pa jbg centar grada, sto bi bio besplatan... ima ih dosta sto rade recimo po M Dvoru, Skenderiji itd a ostavljaju auta tu po citav dan, dok recimo ljudi koji tu zive moraju kruziti jer nikad nema mjesta... naravno da nije parking samo za stanare al opet nema smisla, ovako ko hoce da parkira mislim da je 30 KM ona mjesecna naljepnica i rijesen problem, i biti ce slobodnih mjesta puno vise nego prije
ko nece nek parkira malo dalje, opet ima nekih ulica u blizini gdje se moze besplatno parkirati
kockica_kockica

#9 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

krusty wrote:pa jbg centar grada, sto bi bio besplatan... ima ih dosta sto rade recimo po M Dvoru, Skenderiji itd a ostavljaju auta tu po citav dan, dok recimo ljudi koji tu zive moraju kruziti jer nikad nema mjesta... naravno da nije parking samo za stanare al opet nema smisla, ovako ko hoce da parkira mislim da je 30 KM ona mjesecna naljepnica i rijesen problem, i biti ce slobodnih mjesta puno vise nego prije
ko nece nek parkira malo dalje, opet ima nekih ulica u blizini gdje se moze besplatno parkirati

bilo kakav da je dio grada cak i centar, mislim da gradjani koji zive tu trebaju imati besplatan parking, a ne jos pored svega i to placati...
mayab

#10 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by mayab »

Ljudi u BiH stvarno ne kontaju neke stvari , neke trendove modernog svijeta!
Svuda u razvijenom svijetu ljudi "bjeze" sa stanovanjem iz centra gradova, iz raznoraznih razloga, a jedan od razloga je i to oko placanja parkiralista!Samo ovde se ljudi jos uvijek "otimaju" oko stanova u centru grada, e pa vrijeme je da se to polako mijenja-dakle sve normalni tokovi
BiH-x

#11 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by BiH-x »

Parkirana vozila su bukvalno preplavila ulice i trotoare u centru grada i nevjerovatno je kako to ruzno izgleda...Sto se mene tice nek papci placaju :x :x :x :x
Troll_Happens

#12 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by Troll_Happens »

samo nek naplacuju ... kako je svugdje u svijetu treba i kod nas... valjda mi pratimo svjetske i europske tokove...
samo po dzepu... vise od auta ne mozes ziviti.
U svijetu je svugdje ta vrsta naplate prema tome ne znam zbog cega toliko pompe... :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#13 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by -LIBERO- »

Mali OFF.

Sta se desava sa onim parkingom kod pozorista. Vec dva dana je van upotrebe,da l' je to pocela realizacija one price o izgradnji parkinga na vise spratova???
Pacificgirl

#14 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by Pacificgirl »

Postavili su znakove plaćeni parking i u Kralja Tvrtka i u Dolini, sad sam prošla tuda.
krusty

#15 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by krusty »

kockica_kockica wrote: bilo kakav da je dio grada cak i centar, mislim da gradjani koji zive tu trebaju imati besplatan parking, a ne jos pored svega i to placati...

po kojem osnovu trebaju imati besplatan parking ?

i u tom tvom dijelu gdje ti zivis, nemas ni ti pravo na taj parking ili ulicu gdje parkiras auto, to je sve javna povrsina, samo mozda zivis u dijelu grada u kojem nema interesa za dodatnim regulisanjem parkinga jer nema poslovnih prostora pa samo i parkiraju stanari, kontas ?

to su sve stare zgrade i tu nema nikavih garaza, a ulica je ulica i nije vlasnistvo stanara

kao sto vec rekoh i stanarima smeta sto tu parkiraju ljudi koji rade okolo,oni koji sada idu u Altu itd, ali naravno nemaju osnova da se zale protiv toga

ko ce odrediti i kontrolisati koja auta mogu besplatno parkirati a koja ne ? ti dodjes kod mene na sijelo pa i ti onda trebas imat besplatan parking jer je to ispred moje zgrade... mislim fakat nidze veze

kome je problem dati 20-30 KM mjesecno za tu naljepnicu taj onda ni ne treba imati auto... ne ide auto na havu... ono sve nam je skupo a svi se vozamo po citav dan.. nije problem nasuti 200-300 mjesecno goriva al je problem parking a jos zivis u samom centru grada

najbolje bi bilo kad bi svaki stan imao svoje jedno parking mjesto ali kako to regulisati bez rampe, nemoze se sad ulica zatvarat da bi stanari imali mjesta kad to svakako ne pripada njima...

i na kraju, bas se stanari ne bi trebali zaliti jer ce sad sigurno moci naci slobodno mjesto, sto je inace skoro nemoguce bilo u toku vecine dana
Pacificgirl

#16 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by Pacificgirl »

krusty wrote:
kockica_kockica wrote: bilo kakav da je dio grada cak i centar, mislim da gradjani koji zive tu trebaju imati besplatan parking, a ne jos pored svega i to placati...

i u tom tvom dijelu gdje ti zivis, nemas ni ti pravo na taj parking ili ulicu gdje parkiras auto, to je sve javna povrsina, samo mozda zivis u dijelu grada u kojem nema interesa za dodatnim regulisanjem parkinga jer nema poslovnih prostora pa samo i parkiraju stanari, kontas ?

to su sve stare zgrade i tu nema nikavih garaza, a ulica je ulica i nije vlasnistvo stanara

kao sto vec rekoh i stanarima smeta sto tu parkiraju ljudi koji rade okolo,oni koji sada idu u Altu itd, ali naravno nemaju osnova da se zale protiv toga

ko ce odrediti i kontrolisati koja auta mogu besplatno parkirati a koja ne ? ti dodjes kod mene na sijelo pa i ti onda trebas imat besplatan parking jer je to ispred moje zgrade... mislim fakat nidze veze

kome je problem dati 20-30 KM mjesecno za tu naljepnicu taj onda ni ne treba imati auto... ne ide auto na havu... ono sve nam je skupo a svi se vozamo po citav dan.. nije problem nasuti 200-300 mjesecno goriva al je problem parking a jos zivis u samom centru grada

najbolje bi bilo kad bi svaki stan imao svoje jedno parking mjesto ali kako to regulisati bez rampe, nemoze se sad ulica zatvarat da bi stanari imali mjesta kad to svakako ne pripada njima...

i na kraju, bas se stanari ne bi trebali zaliti jer ce sad sigurno moci naci slobodno mjesto, sto je inace skoro nemoguce bilo u toku vecine dana
Potpisujem sve napisano, od prve do zadnje riječi, slično sam i sama večeras rekla, gorivo nije jeftino ali svi imaju para za njega- sudeći po tome što je gužva cijeli dan, niko ne štedi, svi se samo vozikaju, i to po užem centru grada. Znam ljude s Marijin Dvora koji idu u BBI autom, pa vi vidite. Ako im to nije skupo, onda ne bi trebala ni parking karta da bude, i ja kao stanar jedne od ovih ulica gdje uvode naplaćivanje se u neku ruku i radujem jer će konačno biti malo lakše naći parking mjesto.
kockica_kockica

#17 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

krusty wrote:

Ne kontam sto si se ovako zapalio na tu moju izjavu da bi stanari trebali imati besplatan parking... Meni bi bio problem dati jos 30 KM za fac..ng naljepnicu da se mogu parkirati kod svoje zgrade. Naljepnicu jednokratno godisnje platiti 30 KM hajd i Boze pomozi, ali svaki mjesec dati toliko je totalno nebulozno.

Centar grada nije moj prioritet za stanovanje. Stanovala sam u Centru jako dugo.
salihh

#18 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by salihh »

kockica_kockica wrote:...

Ne kontam sto si se ovako zapalio na tu moju izjavu da bi stanari trebali imati besplatan parking... Meni bi bio problem dati jos 30 KM za fac..ng naljepnicu da se mogu parkirati kod svoje zgrade. Naljepnicu jednokratno godisnje platiti 30 KM hajd i Boze pomozi, ali svaki mjesec dati toliko je totalno nebulozno.

Centar grada nije moj prioritet za stanovanje. Stanovala sam u Centru jako dugo.
naravno da stanari u centru grada ne trebaju imati besplatan parking, naime svaki luksuz se placa... ako nemas 30 km mjesecno za parking, prodaj stan na m. dvoru kupi na dobrinji uberi solidnu razliku novca i imaj besplatan parking...
ja1977

#19 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by ja1977 »

Apsolutno podrzavan naplatu parkinga, ali me interesuju da li ce i drotovi koji se parkiraju u tim ulicama placati parking ili i i dalje na vidno mjesto stavljati sapku, plaicu ili nesto slicno??
photo

#20 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by photo »

krenem jutros na posao i udjem u ovu ulicu da parkiram. tamo, gomila mjesta. meni i drago i cudno jer skoro nikada nema mjesta. na samom ulasku u ulicu iz pravca Vojne bolnice stoji znak parkiranja i kaze S naplatom Zona I. a na ulici cetvorica is KJKP Rad se razletila i skacu po autima naplacujuci parking. jeste da je stanarima tesko naci praking, ali ni u mom naselju nije nista bolje. i ja znam kruziti po pola sata dok nadjem parking i ne ljutim se ni na koga, jednostavno, zena/muskarac tu parkirao i boze moj, trazim svoje mjesto.

izgleda da ljudi nisu naucili da zivot u gradu nije bajan i da ima svoje posljedice. jedna od njih je nedostatak parking mjesta i da je pitanje srece hoces li ga naci ili ne.

takodje se niko ne buni kada se na parkinzima gdje se placa ne moze naci mjesto, onda se stanari okolnih zgrada ne bune kako nemaju gdje da parkiraju. poenta je besplatno parkirati a ne ima li mjesta ili ne. sada u toj ulici ima mjesta pa stanari mogu parkirati uz placanje kao i ostatak grada.
photo

#21 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by photo »

ja1977 wrote:Apsolutno podrzavan naplatu parkinga, ali me interesuju da li ce i drotovi koji se parkiraju u tim ulicama placati parking ili i i dalje na vidno mjesto stavljati sapku, plaicu ili nesto slicno??
ma jok jarane, oni ce i dalje parkirati na trgu ispred crkve na marijin dvoru. ili pored nje kod autobuske stanice. bez obzira sto postoje stubici.
taxi_driver

#22 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by taxi_driver »

krusty wrote:

Ja zivim u Amsterdamu i placam parking 320 km godisnje.Zar nije malo poskup parking za Sarajevo?Mislim standard ljudi dole i ovdje nije isti.
ja1977

#23 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by ja1977 »

Naravno da je skupi, ali to nije tema ove emisije.

Osim toga kako Marijin dvor moze biti I zona, a Petrakijina II zona ??
gurabija78

#24 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by gurabija78 »

taxi_driver wrote:
krusty wrote:

Ja zivim u Amsterdamu i placam parking 320 km godisnje.Zar nije malo poskup parking za Sarajevo?Mislim standard ljudi dole i ovdje nije isti.
naravno da nije isti standard, Amsterdam ima 2 bicikla po stanovniku, a Sarajevo 2 automobila po stanovniku....
taxi_driver

#25 Re: Parkiranje u ulici Kralja tvrtka

Post by taxi_driver »

a sta ces kad smo kokuzi.nema se para za auto.
Locked