Parkiraliste u Strossmajerovoj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JD

Post by JD »

haha e sad si gotov poslacu ti nekoga ubice te, posto sam ja mangup na forumu eto sad si nayebao :lol: :lol: :lol: :lol:
pozdrav i hvala za nagradu jos jednom hihi. mozda tebi treba dati kakvu nagradu za osobu bez smisla za humor ;)

p.s. svratim ti nekad u komsiluku nije lose, samo onaj semafor na dnu ulice po sata drzi :x
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

JD wrote:haha e sad si gotov poslacu ti nekoga ubice te, posto sam ja mangup na forumu eto sad si nayebao :lol: :lol: :lol: :lol:
pozdrav i hvala za nagradu jos jednom hihi. mozda tebi treba dati kakvu nagradu za osobu bez smisla za humor ;)

p.s. svratim ti nekad u komsiluku nije lose, samo onaj semafor na dnu ulice po sata drzi :x
budi jednom covjek i stani iza onog sto govoris ;-)
JD

Post by JD »

uvijek u zivotu, samo si trebao odvojiti ono sto sam ozbiljno pisao i ono sto je zajebancija.
samo se ne isplati ubjedjivati do kraja zivota oko ne toliko bitnih stvari kao sto je rasprava na forumu. nema neke fajde od toga
pijem_i_derem

Post by pijem_i_derem »

tvoj stav o diskusijama je za chat, forum je iznosenje misljenja o postavljenoj temi...a to je opet pitanje za administratora.OK, necemo zachatavati temu izvini za pretohdne postove, ali nemoj tek tako omalovazavati raju po internetu kako su "debili i ne znaju sta je kafa pa daju ovdje"...svako moze pristupiti internetu, pa i bajramovic celo. 8-)
JD

Post by JD »

da se razumijemo, prvi si poceo direktno prozivati i koristiti nazive, tako da sam samo vratio istom mjerom ;) i da upravu si, svako se moze ovdje registrovati i pisati...
et dosta offtopica
quantum

Post by quantum »

Mislim da se ovdje malo brkaju stvari. Parkiranje u Strosi nije problem infrastukture nego kulture (opce kulture, kulture zivljenja, kulture saobracaja).
Oni koji parkiraju u Strosi pate od nedostatka kulture a vjerovatno toga nisu ni svjesni. Njihov problem nije sto nema parking mjesta. Oni zele da se parkiraju ispred kafica, u glavnoj ulici gdje ce ih svi moci zapaziti. Da imamo stotine garaza, podzemnih i nadzemnih, uvijek ce se naci oni koji ce htjeti da se parkiraju ispred Centrala, Kiborga itd.
Problem je i to sto se vlasti prave loode i ne rade nista po tom pitanju. Gradjani sute ko dobre ovcice i sve je OK.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

quantum wrote:Mislim da se ovdje malo brkaju stvari. Parkiranje u Strosi nije problem infrastukture nego kulture (opce kulture, kulture zivljenja, kulture saobracaja).
Oni koji parkiraju u Strosi pate od nedostatka kulture a vjerovatno toga nisu ni svjesni. Njihov problem nije sto nema parking mjesta. Oni zele da se parkiraju ispred kafica, u glavnoj ulici gdje ce ih svi moci zapaziti. Da imamo stotine garaza, podzemnih i nadzemnih, uvijek ce se naci oni koji ce htjeti da se parkiraju ispred Centrala, Kiborga itd.
Problem je i to sto se vlasti prave loode i ne rade nista po tom pitanju. Gradjani sute ko dobre ovcice i sve je OK.
7 sati navece, mama i ja se vracamo iz OBI marketa. Normala guslamo srednjom trakom prema gradu. Golf 5, srebreni, nam se za par cm ubaci u traku. Mama mu ablenduje JEDNOM. Lik se ubaci u desnu traku i uspori..i gleda...i ja se okrenm i pogledam njega...on malo ubrza da vidi ko vozi...i ja kazem mami da je lik gleda...btw, lik ima oko 19 godina...
i tako lik vozi naredna 3 km sa facom "jebacu ti majku na semaforu"...i ja mami kazem da uspori...i vozi mama 40 na sat...i stane na zuto na semaforu... a ja se userem od straha...

e sad, to dijete je necije bijesno dijete koje je moglo vrlo lako izvuci pistolj da je musko bilo za volanom umjesto moje mame...

zamisli samo sta bi bilo da neko tako Ramizu kaze JARANE STO SE TI I TVOJA RAJA PARKIRATE OVDJE....

dajte malo realnosti.... zivot je jedan... dok se organi vlasti ne udostoje reagovati, mi, obicni gradjani mozemo samo da kukamo i peglamo jedni druge, jer niko nema muda pokrenuti peticiju i staviti SVOJ potpis na nju...
ja prva ne bih imala hrabrosti pokrenuti peticiju, jer sam svjesna da je zivot jedan, a sad se ljudi popucaju i radi pogleda, kamoli neke aktivnosti protiv njihovih navika...
JD

Post by JD »

quantum wrote:Mislim da se ovdje malo brkaju stvari. Parkiranje u Strosi nije problem infrastukture nego kulture (opce kulture, kulture zivljenja, kulture saobracaja).
a sta je sa ostalim ulicama gdje se nepropisno parkira, gdje nema kafica ? sta je sa onim sto ispred zgrade tako ostavljaju auta ? zar nisi i takve nazivao papcima ? sad su papci samo oni sto parkiraju ispred kafica, a oni sto ga ostavljaju po trotoarima ispred zgrada su ok...
e vidis to nepropisno parkiranje jeste problem infrastrukture pored nekulture

kad vec pricas o kaficima, zasto onda navece redovno vidis skoro pun trotoar auta na stanici kod Doma Armije, tu nema kafica zar ne. zar to nije do infrastrukture jer mozda nisu nasli mjesto na onih par jadnih parkinga sto postoje...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

JD wrote:
a sta je sa ostalim ulicama gdje se nepropisno parkira, gdje nema kafica ? sta je sa onim sto ispred zgrade tako ostavljaju auta ? zar nisi i takve nazivao papcima ? sad su papci samo oni sto parkiraju ispred kafica, a oni sto ga ostavljaju po trotoarima ispred zgrada su ok...

kad vec pricas o kaficima, zasto onda navece redovno vidis skoro pun trotoar auta na stanici kod Doma Armije, tu nema kafica zar ne. zar to nije do infrastrukture jer mozda nisu nasli mjesto na onih par jadnih parkinga sto postoje...
Tvoja prica ima smisla, ALI sta je s kompleksasima o kojim quantum prica, koji ce u julu mjesecu po najvecoj zegi upaliti auto i s Grbavice doci do Strose, Titove i jos par okolnih ulica kako bi probali naci svoje mjesto pod suncem da bi raja mogla reci kako je on izasao autom? Ti isti kompleksasi ce nekome blokirati ulaz u kucu, izgubice sigurno tri puta vise vremena dok se probiju kroz saobracaj nego sto bi im mozda i pjeske trebalo, da ne spominjemo javnim prevozom, potrosice sigurno vise goriva nego sto bi ih izasao taksi...

Bosanski kompleks, ni manje ni vise.

A jos ako je dvica dizel u pitanju... Ti mogu onda i na samu Vijecnicu ako ustreba :oops:
quantum

Post by quantum »

JD wrote: a sta je sa ostalim ulicama gdje se nepropisno parkira, gdje nema kafica ? sta je sa onim sto ispred zgrade tako ostavljaju auta ? zar nisi i takve nazivao papcima ? sad su papci samo oni sto parkiraju ispred kafica, a oni sto ga ostavljaju po trotoarima ispred zgrada su ok...

Momak, ocito imas volje za svadju. Ali ja nemam vremena ni volje da se bakcem sa tobom. Ako nemas dovoljno potencijala da shvatis sta zelim reci ili jos gore ne zelis da shvatis sta zelim reci nego bi samo da kontriras..... zaobidje me molim te, ja tebe svakako hocu.
JD

Post by JD »

_BosanaC wrote: Tvoja prica ima smisla, ALI sta je s kompleksasima o kojim quantum prica, koji ce u julu mjesecu po najvecoj zegi upaliti auto i s Grbavice doci do Strose, Titove i jos par okolnih ulica kako bi probali naci svoje mjesto pod suncem da bi raja mogla reci kako je on izasao autom? Ti isti kompleksasi ce nekome blokirati ulaz u kucu, izgubice sigurno tri puta vise vremena dok se probiju kroz saobracaj nego sto bi im mozda i pjeske trebalo, da ne spominjemo javnim prevozom, potrosice sigurno vise goriva nego sto bi ih izasao taksi...

Bosanski kompleks, ni manje ni vise.

A jos ako je dvica dizel u pitanju... Ti mogu onda i na samu Vijecnicu ako ustreba :oops:
Eh vidi kao prvo, glupo je ulaziti u to kome za sta automobil sluzi.
A kao drugo, ni vani po gradovima kad grade parkinge i garaze ne dijele ljude na one kojima auto treba i na kompleksase koji se bezveze vozaju kako ti kazes. Infrastruktura treba da se razvija skladno sa porastom stanovnistva i automobila, a ne u zavisnosti od toga ko vozi auto zbog cega.
Ne opravdavam ja nikoga, to sa blokiranjem garaza, prolaza i ulaza osudjujem, ali kolika je frka u gradu nepropisno parkiranje (znaci u granicama normale,kad nikome ne smeta) ne bi trebalo biti problem (nit od strane policije, nit od strane onih koji sebi dozvoljavaju da citav grad nazivaju papcima) dok se ne rijesi pitanje infrastrukture
JD

Post by JD »

quantum wrote: Momak, ocito imas volje za svadju. Ali ja nemam vremena ni volje da se bakcem sa tobom. Ako nemas dovoljno potencijala da shvatis sta zelim reci ili jos gore ne zelis da shvatis sta zelim reci nego bi samo da kontriras..... zaobidje me molim te, ja tebe svakako hocu.
Uopste ne kontriram, da si procitao sta sam napisao shvatio bi da se slazem s tobom ali s nekim odstupanjima, jer si ti citavu stvar izgeneralisao na par rijeci, sto je daleko od prave istine.
Drugim rijecima, nameracio si se nesto na raju sto parkira ispred kafica, pa kroz to ocjenjujes komplet stanje u gradu vezano za nepropisno parkiranje.

Ako se sjecam rekao si da ne vozis, pa ni ne mozes shvatiti tu problematiku kad nemas izbora nego da auto ostavis nepropisno parkirano. Npr ja licno svaki mjesec platim 160 KM za dva auta cuvani parking jer mi je oko zgrade ludnica, haj sto su ona "legalna mjesta" uvijek puna, ali i ono po trotoarima je krcato preko dana, i da hocu nemam gdje parkirati propisno ili nepropisno...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

JD wrote: Ne opravdavam ja nikoga, to sa blokiranjem garaza, prolaza i ulaza osudjujem, ali kolika je frka u gradu nepropisno parkiranje (znaci u granicama normale,kad nikome ne smeta) ne bi trebalo biti problem (nit od strane policije, nit od strane onih koji sebi dozvoljavaju da citav grad nazivaju papcima) dok se ne rijesi pitanje infrastrukture
Kada bi policija pocela raditi svoj posao samo po pitanju nepropisnog parkinga, parkinga na zelenim povrsinama i voznje vikendom i navece kroz Vilsonovo svaki drot bi mogao zaraditi po dvije svoje plate mjesecno minimalno.

E onda ne bi nekom kompleksasu palo na pamet da parkira auto zato sto je drkadzija tebi pred ulazi, ne bi pjesaci bjezali sa trotoara jer im majmun svira iza ledja, ne bi se ti nervirao kada ti pjesak hoda ulicom i usporava te zato sto ne moze trotoarom koji je iskoristen kao parking, a jos uvjek ne zna letjeti, i na kraju ne bi morao davati 160KM mjesecno za parking.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam na Alipasinom, i tamo je katastrofa!
Prvo sto su novi kvazi-urbanisti napravili jednosmjerni krug okolo faza (prije rata bila dvosmjerna), raja se parkira u jednoj traci, ali hajde i to nekako...Ali, kada ima parking, a on "aschare" parkira na trotoar pa ne moze ni invalid ni djecija kolica da prodju, pa to je za
svaku osudu. Ili na travnate povrsine, ispred skola, na djecja igralista...katastrofa jedna.
A nije da na Alipasinom nema mjesta za parkiranje, nego nece niko da prohoda 50 metara dalje.
A da ne govorim o onim narko-dilerima i kriminalcima okolo bivseg Borsalina, ti tek ne jebu zivu silu i rade sta hoce! A policija samo okrece glavu.
Ovo je ovdje trulo dibidus!
taxi_driver

Post by taxi_driver »

bio sam za praznike u bosni.dosao sam sa autom kojeg nisam mogao parkirati pred zgradom,a kofere nisam mogao unijeti jer su se parkirali pred sam ulaz u zgradu.i dok sam ulazio,usput sam skinuo blato sa blatobrana,vrata i zamalo vanjski retrovizor nisam slomio doticnom kretenu koji je auto tu ostavio.i slomio bih ga ja ali posto je auto vw touareg,kontam ovaj je neko zajeban a i spigla miu je poskupa.
inace u gradu nema parkinga,i ako ima,kad izadjes iz auta stanes u lokvu do koljena,a jos ti naplate 2 marke po satu.uzas
klif

Post by klif »

_BosanaC wrote:Kada bi policija pocela raditi svoj posao samo po pitanju nepropisnog parkinga, parkinga na zelenim povrsinama i voznje vikendom i navece kroz Vilsonovo svaki drot bi mogao zaraditi po dvije svoje plate mjesecno minimalno.
Postoji li ikakav opravdan razlog koji ih sprecava da rade svoj posao?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

klif wrote:
_BosanaC wrote:Kada bi policija pocela raditi svoj posao samo po pitanju nepropisnog parkinga, parkinga na zelenim povrsinama i voznje vikendom i navece kroz Vilsonovo svaki drot bi mogao zaraditi po dvije svoje plate mjesecno minimalno.
Osim korupcije i rodbinsko rodjackih veza po sistemu ne mozes ti napisati koliko ja mogu poderati - ne, ne postoji.
JD

Post by JD »

klif wrote:
rade svoj posao kad treba obicnog gradjana kaznit i pisati mu prijavu.

cim je neko, da kazem malo zajebaniji, tu policije nema, odjednom nemaju nikakve ovlasti i ravni su maskotama na ulici, samo se sramote.

ne bi ni ti da si policajac radio svoj posao za neku smijesnu platu i sa smijesnim ovlastima, i izlagao se eventualnim problemima sa ljudima koji su "iznad tebe i zakona", lakse ti je da okrenes glavu i pravis se da nisi vidio sta rade
_BosanaC

Post by _BosanaC »

JD wrote:
klif wrote:
rade svoj posao kad treba obicnog gradjana kaznit i pisati mu prijavu.

cim je neko, da kazem malo zajebaniji, tu policije nema, odjednom nemaju nikakve ovlasti i ravni su maskotama na ulici, samo se sramote.

ne bi ni ti da si policajac radio svoj posao za neku smijesnu platu i sa smijesnim ovlastima, i izlagao se eventualnim problemima sa ljudima koji su "iznad tebe i zakona", lakse ti je da okrenes glavu i pravis se da nisi vidio sta rade
U zivotu sam dozivio stvari koje mnogi gledaju samo na filmovima, i nakon tih dozivljenih i prezivljenih stvari me pravo zaboli qrac ko je a ko nije iznad zakona i kome cu se a kome necu zamjeriti, naravno ako smatram da sam u pravu.

A policajci, DA POCNU raditi svoj posao, imali bi sigurno i bolje plate.

Ali, ruku na srce, nije sve do policije. Policija gdje zavrsava tu pocinje sudstvo. A sudstvo nam je tek tema za sebe. Prije ces u zatvor otici ne platis li telefonski racun nego ako popljahas par (stotina) miliona.
JD

Post by JD »

Ma dobro to je sad neka druga tema, oko zamjeranja. Ovdje pistolj nosi i onaj ko treba i ko ne treba, ljudi se poubijaju zbog parking mjesta, a sad bas da mozes svakome glumiti mangupa, bas i ne mozes...

A sudstvo je posebna prica, ti bas nista ne rade a hapaju pare od budzeta, ona policija se bar donekle trudi da nesto uradi... ali krivica je na oba organa, jer ako jedan ne funkcionise kako treba, nece ni drugi, a ne znas gdje je gore stanje :lol:
Post Reply