Parkiraliste u Strossmajerovoj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

JD

Post by JD »

quantum wrote:
JD wrote:hahahaha ma dobro vi ste sve savjesni vozaci nikad prekrsaja u zivotu niste napravili, il nikad niste sjeli u auto a gundjate o nepropisnom parkiranju... nisam vas prepoznao. manite se pametovanja i moralisanja kad nemate osnova za to. isto da je to jedini problem u ovoj drzavi pa da se dize buka oko toga.

malo ukljucite mozak, 500 mjesta naspram vise od 10.000 auta, pa kako da se svi fino parkiraju, ne mogu jedan na drugog nikako.
Znaci ti mislis da je u redu parkirati u Strosmajerovoj ulici jer je problem naci parking mjesto u gradu?
nisam to rekao

a pricajte vi sta hocete, ali po parkiranju ne mozete ocjenjivati ko je odakle i iz kakve porodice, necu imenovati nikoga ali ima i skroz normalne raje koja tako parkira mimo propisa jer im je dosadno svaki dan pravit 450 krugova da bi nasao mjesto za parking. najlakse je tako generalisati

e vidis pa valjda je gori taj sto parkira ondje na cosak da ne moze autobus smotati prema domu armije nego onaj koji je parkirao u strosu, pa bar nije onemogucio nikoga da prodje.

a o muriji je suvisno pricati oni se svakako nista ne pitaju. samo cu reci da sam dobio prijavu zato sto sam bukvalno stao 20 minuta na vrh taxi standa na kojem nikad ne bude taxista da se napuni red do kraja, a kad god sam nepropisno parkirao i po par sati nikad nisam platio ni marke, toliko o nasoj policiji, pa zasto to ne koristiti :D

takvi su ljudi. i vi sto ne vozite auta i sto sad moralisete oko ovih stvari, npr se vozate tramvajem a ne placate karte, ajde zar niste to bar 20 puta uradili ? pa dodje vam na isto. takvi su ljudi, cim vide da im nesto prolazi to i koriste, jedni ne placaju javni prevoz, drugi parkiraju pred kafic... takav je zivot ne treba se opterecivati time dok god vas licno ne ugrozava jer svakako tome nema lijeka u neko dogledno vrijeme
quantum

Post by quantum »

JD wrote:
quantum wrote:
JD wrote:hahahaha ma dobro vi ste sve savjesni vozaci nikad prekrsaja u zivotu niste napravili, il nikad niste sjeli u auto a gundjate o nepropisnom parkiranju... nisam vas prepoznao. manite se pametovanja i moralisanja kad nemate osnova za to. isto da je to jedini problem u ovoj drzavi pa da se dize buka oko toga.

malo ukljucite mozak, 500 mjesta naspram vise od 10.000 auta, pa kako da se svi fino parkiraju, ne mogu jedan na drugog nikako.
Znaci ti mislis da je u redu parkirati u Strosmajerovoj ulici jer je problem naci parking mjesto u gradu?
nisam to rekao
Mozda nisi mislio ali si upravo to napisao. J

JD wrote:a pricajte vi sta hocete, ali po parkiranju ne mozete ocjenjivati ko je odakle i iz kakve porodice, necu imenovati nikoga ali ima i skroz normalne raje koja tako parkira mimo propisa jer im je dosadno svaki dan pravit 450 krugova da bi nasao mjesto za parking. najlakse je tako generalisati
Mozda tvoja raja parkira u Strosi moja ne parkira vjeruj mi.
Ja (niti bilo ko koga ja poznajem) nisam nikada parkirao u Strosi a hiljade puta sam bio u situaciji da nemam gdje da se parkiram. Znam, znam nisam raja.
JD wrote:e vidis pa valjda je gori taj sto parkira ondje na cosak da ne moze autobus smotati prema domu armije nego onaj koji je parkirao u strosu, pa bar nije onemogucio nikoga da prodje.
To je parkirao onaj koji nije imao mjesta u Strosi

JD wrote:a o muriji je suvisno pricati oni se svakako nista ne pitaju. samo cu reci da sam dobio prijavu zato sto sam bukvalno stao 20 minuta na vrh taxi standa na kojem nikad ne bude taxista da se napuni red do kraja, a kad god sam nepropisno parkirao i po par sati nikad nisam platio ni marke, toliko o nasoj policiji, pa zasto to ne koristiti :D
Da zasto ne iskoristiti sto nema policajca bukvalno na svakom cosku i sto ima na hiljade takvih kao sto si ti koji bi da iskoriste situaciju.
JD wrote:takvi su ljudi. i vi sto ne vozite auta i sto sad moralisete oko ovih stvari, npr se vozate tramvajem a ne placate karte, ajde zar niste to bar 20 puta uradili ? pa dodje vam na isto. takvi su ljudi, cim vide da im nesto prolazi to i koriste, jedni ne placaju javni prevoz, drugi parkiraju pred kafic...
Ne mozes ravnati svijet po sebi. Ako ti ne placas kartu u tramvaju ne znaci da je ja ne placam. Ako ti mislis da je sramota ostaviti auto na parkingu pa pjesice doci do kafica/banke/granapa/bilocega ja ne mislim. Ako je nesto lose ali "prolazi" ne mora znaciti da cu ja sa obje ruke prihvatiti.
Ako je grad pun papak ne moram i ja biti papak.
JD wrote:takav je zivot ne treba se opterecivati time dok god vas licno ne ugrozava jer svakako tome nema lijeka u neko dogledno vrijeme
Mene papci sasvim licno ugrozavaju.
Downunda

Post by Downunda »

Treba li napominjati da je praksa u svim svjetskim,evropskim ali i civilizovanim gradovima(čemu mi bar teoretski težimo) da se prilikom odlaska u strogi centar grada koriste sredstva javnog prevoza(iako znamo da je GRAS nepouzdan po mnogo čemu), upravo zbog nemogućnosti parkiranja.
Da ne govorimo o ekološkoj svjesti i zagađivnju vazduha, što na žalost (do daljnjeg) ostaje totalna nepoznanica svim onima koji i prakiraju svoja vozila po pješačkim zonama.
quantum

Post by quantum »

Nazalost na ekolosku svijest i kulturu saobracaja ne mozemo racunati ni u snu.
Jedino rjesenje jesu odgovarajuce represije ili fizicke prepreke. Znaci ili da policija radi svoj posao, a za njima i sudovi (a ocito to ne radi kako treba) ili da se postave fizicke prepreke. S tim da fizicke prepreke onemogucavaju i dostavu robe, prolaz vatrogascima, servisnim sluzbama itd.
Dakle ostaje nam da se oslonimo na policiju a vidimo kako oni to rade :(
Ali_G

Post by Ali_G »

E blago nama ako nam je najveci problem grada 5-6 parkiranih auta po strosmajerovoj.
tempora

Post by tempora »

Ali_G wrote:E blago nama ako nam je najveci problem grada 5-6 parkiranih auta po strosmajerovoj.
Da kojim slucajem dozivis neku nesrecu, pa da hitna kasni jer ne moze proci od divljacina i kabadahija parkiranih svuda okolo, mozda bi ti postao najveci problem-ako bi ga prezivio! :oops:
quantum

Post by quantum »

Ali_G wrote:E blago nama ako nam je najveci problem grada 5-6 parkiranih auta po strosmajerovoj.
Daleko od toga da je to najveci problem ovog grada. Ali ako je problem mali da li to znaci da ga ne treba rjesavati?
JD

Post by JD »

quantum wrote: Mozda nisi mislio ali si upravo to napisao. J
ne bukvalno. onim koji citaju sto nije napisano svakako nema pomoci
Mozda tvoja raja parkira u Strosi moja ne parkira vjeruj mi.
Ja (niti bilo ko koga ja poznajem) nisam nikada parkirao u Strosi a hiljade puta sam bio u situaciji da nemam gdje da se parkiram. Znam, znam nisam raja.
haha jesi dijete, "moja raja je bolja od tvoje". bas zrelo. prije nego pocnes generalisati pocni od sebe pa onda komentarisi i kritikuj druge, naravno ne mozes od napuhanog stava "svi su seljaci samo ja nisam". odkud znas mozda bas bruku ljudi za tebe govori da si papak zbog tvojih nekih postupaka... ja licno mislim da su papci oni koji vole pametovati i kritikovati i ono u sta jesu i ono u sta nisu upuceni, obicno ovako anonimno po forumima i slicnim nacinima izrazavanja, jer samo trose dragocijeno vrijeme koje mogu iskoristit da ustvari nesto konkretno i ucine u zivotu. eto vidis, isti smo, ti si za mene papak ja sam za tebe papak, nisi nista dobio tim generalisanjem

ima u ovom gradu i previse takvih koji nisu papci, tj. samo se predstavljaju tako, kad malo zagrebes ispod povrsine dobijes mozda i goru osobu od nekog koga ti nazivas papkom

nek si ti jedini kompetentan da ocjenjujes ko je papak zbog cega, i jedini kompetentan da kazes za sebe da nisi papak. udure je

pozdrav

p.s. o muriji pricati je skroz druga stvar koju ti licno ne mozes promijeniti koliko god zagovarao nekakvu strogocu ovdje. to sto ti pises ne cita niko ko je iole u poziciji da nesto ucini po tom pitanju, a i da cita... vidi se da nisi toliko upucen u desavanja u gradu cim mislis da murija radi svoj posao i cim ocekujes od njih da to i rade kako treba i jednako prema svima, pa i ptice na grani znaju da nam se murija nista ne pita, osim kad treba kaznit nekog levata
quantum

Post by quantum »

OK bas si me fino analizirao.
A sto se tice teme nemas vishe sta reci?
JD

Post by JD »

nemam vala, rekao sam sta mislim, i usput se osvrnuo na generalisanja ko je papak a ko nije.
a tebi ako je domet u zivotu nekoga nazvati papkom na forumu, onda ne znam... jedva si docekao ovakvu temu da se ispucas, da mozes pola grada nazvati papcima zbog toliko nebitne stvari kao sto je nepropisno parkiranje (do neke granice naravno, ne odnosi se na parkiranje ispred garaza, zagradjivanje prolaza za bus itd)
a ja licno parkirao ili ne parkirao tako, svakako se necu tebi ovdje pravdati, ali mogao si malo pogledati situaciju iz drugog ugla, samo brojke o parking mjestima pokazuju nesto a da ne pricam o drugim problemima sa infrastrukturom. al hajd bitno je da su svi papci a da ti nisi

sretno i pozdrav
quantum

Post by quantum »

Hvala
4Gotten

Post by 4Gotten »

ma to moze samo FGR (Fina Gradska Raja) 8)

salu na stranu, parkirao sam krajem 90ih i pocetkom 2k preko zime u strosi redovno, kada je to bilo relativno mangupski (ili je samo meni tako izgledalo)...

bas neki dan sam pomislio kako to nisam uradio vec duzi niz godina...

nije da nemam felge za pokazivanje nego jednostavno nisam osjetio potrebu nikakvu, a i malo mi neugodno...

mozda to dodje sa godinama...

elem, JD je malo mladji, a mladost opravdava besvijest :P

i ne napadajte covjeka, on svoju crnu pticu ne parkira u strosi nego na samom pocetku, ispred taxa, taman da ne smeta tobusu da skrene... :music2:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Nemam nista protiv da u zimskom periodu Strossmajerova ulica bude parking, ali neka se uredno naplacuje po VIP tarifi.

3 KM sat vremena, i vozdra.

Bas me cudi da gradske vlasti nisu prepoznale potencijal koji cuci u toj ulici.
4Gotten

Post by 4Gotten »

rijetko ko se sjeca da je ta ista strosa bila otvorena za vozila prije x godina, ispred katedrale se okretao tobus, etc

@day

u tom slucaju koliko bi kostalo parkiranje za novopecene bajkere, ex gitariste...

:zzzz:
cico x

Post by cico x »

JD wrote: a pricajte vi sta hocete, ali po parkiranju ne mozete ocjenjivati ko je odakle i iz kakve porodice, necu imenovati nikoga ali ima i skroz normalne raje koja tako parkira mimo propisa jer im je dosadno svaki dan pravit 450 krugova da bi nasao mjesto za parking. najlakse je tako generalisati
e moj jde,upravo se vidi kultura kkoju su iznijeli iz kuce ti sto parkiraju,bitno je ostaviti auto u "izlog",fino oprano,nasejacenih guma,cistih felgica,poliranih,jer majku mu,mora se mahala okrenuti za mojim autima!

a da ima normalne raje koja tamo parkira ,ja fakat ne znam,ili sam ja postao nenormalan sto auto ostavim na parkingu.

da svi pravimo 450 krugova kad trazimo mjesto i NADEMO GA !!
a u najgorem slucaju,zasto ti mangupi iz strose,ne plate 2 km za parking,tamo vazada ima mjesta,je li problem platiti parking?

meni su oni jadni,dzaba im njihova auta,mobiteli,zlato,markirana garderoba,islajfane plavuse...
Enzzo MOTORISTA

Post by Enzzo MOTORISTA »

ma sve je to do mentaliteta.
u napulju mozes fino parkirati na pjesackoj zoni, tik pred bastom gdje zelis popiti kafu. ako nisi kakvom celi zauzeo mjesto policija samo posmatra, svima je svejedno i normalno takvo ponasanje. ali
u becu mozes samo sanjati da parkiras na oznacenom parkingu u centru bez da za to izdvojis finu sumu (rezervacija je gotovo obavezna). kad samo pomislis o mogucem parkiranju u pjesackoj zoni, eto 'sumara' s tefterom.

uzeh ova dva grada samo kao primjer velikih razlika.
glavno pitanje je: gdje smo mi tu ?
quantum

Post by quantum »

Mi smo tu uz Napulj. Napulj poznat i kao grad Mafije. Citavo ljeto bio na vijestima zbog ubistava.
van Basten

Post by van Basten »

Eh, evo baš mi Enzo uze misao sa tastature... nismo mi takvi što uistinu jesmo takvi (ono duboko u sebi) već što nam se može. I to je problem svog kabadahisanja a koje uključuje i parkiranje u sred jedne pješake ulice... kada dostignemo nivo da se za takve stvari udara po džepu, al baš da udara da džep bridi 2-3 mjeseca barem onda ćete vidjeti ponašanja. I to treba udarati sve bez izuzetka, od predsjednika do zadnje fukare, to je najbitnije.
Nažalost, bojim da mi taj nivo legaliteta kakav odavno imaju Austirja, Njemačka, Skandinavija... nećemo zadugo dostići. Za naših života nećemo sigurno, pa ćemo morati trpiti ovakve i slične ili još gore nebuloze.
photo

Post by photo »

prije dvadeset minuta (cetvrtak, 28/12/2006 12:45), metalik plavi BMW belgijskih registracija sa dvojcom celavaca i svinjskim osmjehom na licu, prosao je kroz ferhadiju punu pjesaka iz pravca katedrale prema bascarsiji i skrenuo prema bil gates kaficu.

toliko o sprjecavanju stoke da ugrozava one koji postuju pravila zivota u gradu i medju ljudima.

i toliko o efikasnosti policije. ocvaj potez se ne moze, niti smije, objasniti zakrscenostu ulica grada, vec bezobraznoscu celavaca i strahu [policije da radi svoj posao.

dok se to ne promijeni, svinjski celavci ce parkirati u storsmajerovoj i voziti se kroz ferhadiju.

zato mi se ovaj grad GADI svaki dan sve vise.
4Gotten

Post by 4Gotten »

photo wrote:prije dvadeset minuta (cetvrtak, 28/12/2006 12:45), metalik plavi BMW belgijskih registracija sa dvojcom celavaca i svinjskim osmjehom na licu, prosao je kroz ferhadiju punu pjesaka iz pravca katedrale prema bascarsiji i skrenuo prema bil gates kaficu.

toliko o sprjecavanju stoke da ugrozava one koji postuju pravila zivota u gradu i medju ljudima.

i toliko o efikasnosti policije. ocvaj potez se ne moze, niti smije, objasniti zakrscenostu ulica grada, vec bezobraznoscu celavaca i strahu [policije da radi svoj posao.

dok se to ne promijeni, svinjski celavci ce parkirati u storsmajerovoj i voziti se kroz ferhadiju.

zato mi se ovaj grad GADI svaki dan sve vise.
nemoj mijesati ovdje bahatu dijasporu, to je zasebna zivotinjska vrsta, a ionako ih gledas samo sezonski...

veci problem su domorodci...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ja kada idem do grada vazda parkiram na velikom parkingu na Vrbanji, sat 0.5km, pa prosetam i zavrsim sto mi treba. Drugacije ne bi ni prohodao! :)
Druga je solucija gore kod Komande, skoro uvijek bude mjesta. Nikada na nedozvoljeno mjesto ne parkiram, nikada ne bacam smece kroz prozor, nikada ne skrecem ili se prestorojavam bez zmigavaca i postujem zakon.
Nije tesko, ako nisi "kreten", naravno.
Neelix

Post by Neelix »

chuchumbamayumbe wrote:Ja kada idem do grada vazda parkiram na velikom parkingu na Vrbanji, sat 0.5km, pa prosetam i zavrsim sto mi treba. Drugacije ne bi ni prohodao! :)
Druga je solucija gore kod Komande, skoro uvijek bude mjesta. Nikada na nedozvoljeno mjesto ne parkiram, nikada ne bacam smece kroz prozor, nikada ne skrecem ili se prestorojavam bez zmigavaca i postujem zakon.
Nije tesko, ako nisi "kreten", naravno.
:thumbup: upravo tako. svaka cast, mislio sam da sam jedini :roll:
krava

Post by krava »

ma ovaj grad je postao prava varos!!
smece se baca gdje stigne, ulice se ne peru, auta se parkiraju na sred trotoara.....
dovoljan primjer je izgled ferhadije u ovo praznicno vrijeme....cijelom duzinom tu su ulicni standovi sklepani od nekih dasaka i prekriveni najlonom....pored njih, su kao standovi od kutija na sred puta gdje prodaju cd-ove, rukavice, termo pantalone....onda cak neki i na ulici rasire deku i tu prodaju stvari...a da ne govorim o onim sto hodaju i nude ti kajseve, kisobrane...

a gradonacelnica kao uspjesno zavrsila projekad uredjenja grada...pa sto se neki nije sjetio, ako je vec dozvolio ulicnu prodaju, da napravi jednake drvene standove i iznajmi ih ulicnim prodavacima....

mene bude stid kad prolazim tom ulicom...
porCelaiN

Post by porCelaiN »

najgore sto se moglo desit strosmajerovoj je onaj central.. ljeti tona lešinara sto vozaju skupa auta, nose makiranu odjecu, a piju citav dan jednu kafu jer imaju samo 2 marke u džepu..a zimi ti isti, usljed silne zelje da istaknu i pokazu svoje ljubimce , ih parkiravaju u ulicu(jer ljeti to ne mogu).. parkiraju se u ulici ne zbog nedostatka parking mjesta, nego da bi bili vidjeni.. bem ti primitivizam i papanluk.. dok sam bila manja to je bila mirna ulica,bile su i zardinjere, mogao si neometano hodati njenom citavom duzinom i sirinom.. a sad moras izbjegavati konobare sa tacnama i hrpu ljudi koji nemaju sta radit u zivotu nego sjedit ispijat kafe i odmjeravat druge, i naravno njihove skupocjene automobile sa specijalnim felgama..
Eshek

Post by Eshek »

JD wrote:znamo se ili iz vidjenja ? :? ;)

haha cuj ovog porculana il kako mu vec nick, jako objektivno i generalisanje puno neosnovane ljubomore. gdje li ti izlazis i sta radis u zivotu da mi je znat pa si tako iznad citavog grada sto sjedne u strosu na kafu. tebi treba nobelovu nagradu dati
Čitavog grada što sjedne u Štrosu na kafu :?

Čast izuzecima i raji koja svrati ponekad, u Štrosi se uglavnom skupljaju isti beteri iz dana u dan.
Ponavljam, čast izuzecima!

Preselio sam iz Štrose jer više ta govna nisam mogao gledati sa balkona. Nisam jednom sanjao da bacim kašikaru dole...

Da ne govorim o tome da su upropastili ulicu i o zvučnicima na tendama koji ljeti trešte do 2 poslije ponoći.

Ako Štrosa predstavlja Sarajevo, onda fakat trebamo izvršiti kolektivno samoubistvo.
Post Reply