PARKING U SPLITU
-
Registarska oznaka
#1 PARKING U SPLITU
Pozdrav,
Da li je neko imao iskustva sa neplacenom dnevnom kartom u Splitu?
Ili generalno, negdje u Hrvatskoj?
-
arhivasvega
#2 Re: PARKING U SPLITU
Jesam ja prije par godina i dobio sam neku kaznu oko cca 1000kn medjutim nikad nista mi nije doslo na adresu, a po forumima negdje sam nasao da im se ne isplati tuzit bosance i ostale koji nisu u EU...Registarska oznaka wrote:Pozdrav,
-
high_volume
#3 Re: PARKING U SPLITU
Gdje god parkiram u Hrvatskoj, kad krenem i trebam platiti, ja pobjegnem. Šta me briga, strane su mi table, ne može me stićiRegistarska oznaka wrote:Pozdrav,
- kica
#4 Re: PARKING U SPLITU
Mogo naravno tuzit i potrazivati. Iz Srbije su sve pokrenuli angazovali ovdje pravnike i naplacuju.
Tako ce i iz Hrvatske ako vec nisu.
Tako ce i iz Hrvatske ako vec nisu.
- bude
-
Registarska oznaka
#6 Re: PARKING U SPLITU
Meni glupa situacija bila pravo.arhivasvega wrote:Jesam ja prije par godina i dobio sam neku kaznu oko cca 1000kn medjutim nikad nista mi nije doslo na adresu, a po forumima negdje sam nasao da im se ne isplati tuzit bosance i ostale koji nisu u EU...Registarska oznaka wrote:Pozdrav,
Debili su ovi sto rentaju, zahebali me za parking.
I sad umjesto 70kuna, dosao sam do infa da moram 700platiti. A u cijenu apartmana bila uracunat i besplatan parking.
I ja sam negdje procitao da nasa drzava nema potpisan neki sporazum o necemu, helem...
Ja se ponudio da platim 200kn, puno vise od kazni.. Ne zele
-
mali jomu
#7 Re: PARKING U SPLITU
e jeste katastrofa......
svugdje u centrima moras platit parking, vi bjezite....
joj stomak me zaboli od smijeha
sto to vi ne bi placali i u Splitu
pa budite frajeri pa parkirajte negdje na livadi, a i livade se placaju, najebali ste kad vam kazne dodju
vi ste cista katastrrofa

svugdje u centrima moras platit parking, vi bjezite....
sto to vi ne bi placali i u Splitu
pa budite frajeri pa parkirajte negdje na livadi, a i livade se placaju, najebali ste kad vam kazne dodju
vi ste cista katastrrofa
-
Registarska oznaka
#8 Re: PARKING U SPLITU
Ja na prvu pomislio ti neki vic pricas, pa smajliji skakutaju.mali jomu wrote:e jeste katastrofa......![]()
![]()
![]()
svugdje u centrima moras platit parking, vi bjezite....![]()
![]()
joj stomak me zaboli od smijeha
sto to vi ne bi placali i u Splitu![]()
![]()
![]()
pa budite frajeri pa parkirajte negdje na livadi, a i livade se placaju, najebali ste kad vam kazne dodju![]()
![]()
![]()
vi ste cista katastrrofa![]()
![]()
Uvijek neko loncu mora biti poklopac.
A ti kao uredan gradjanin, sve placas. NIkad nista nisi izbjegavao da platis?
-
mali jomu
#9 Re: PARKING U SPLITU
ima fora..... ne morate platiti ni jednu kaznu, lijepo se vratite nema problema, ali kad drugi put krenes sacekaju te na granici, "gospodine/gospodjo parkirajte se u stranu....." i onda ste ga najeb

- Travnički Noćni Šetač
#10 Re: PARKING U SPLITU
Imaš li račun ili voucher od apartmana na kojem to piše ?Registarska oznaka wrote: Meni glupa situacija bila pravo.
I sad umjesto 70kuna, dosao sam do infa da moram 700platiti. A u cijenu apartmana bila uracunat i besplatan parking.
I ja sam negdje procitao da nasa drzava nema potpisan neki sporazum o necemu, helem...
-
mali jomu
#11 Re: PARKING U SPLITU
ma je li..... jesi to pobjegao sa parkinga?Registarska oznaka wrote:
Uvijek neko loncu mora biti poklopac.
Registarska oznaka wrote:
A ti kao uredan gradjanin, sve placas. NIkad nista nisi izbjegavao da platis?![]()
svaku sam kaznu morao kad tad platit, ni jednu nisam mogao izbjec..... uzeli su mi gutu para dok nisam skonto da je bolje odmah sve platit
- deer_hunter
#12 Re: PARKING U SPLITU
ovo ne kontam, jel parking uracunat u cijenu apartmana ili je 70 kuna kostao?? ako ti je uracunat u cijenu apartmana onda nemas brige, normalno to vazi samo za parking koji je u sklopu objekta u kojem se apartman nalazi, to ne znaci da mozes parkirati u Splitu gdje ti je k.rcu cejfRegistarska oznaka wrote:Meni glupa situacija bila pravo.arhivasvega wrote:Jesam ja prije par godina i dobio sam neku kaznu oko cca 1000kn medjutim nikad nista mi nije doslo na adresu, a po forumima negdje sam nasao da im se ne isplati tuzit bosance i ostale koji nisu u EU...Registarska oznaka wrote:Pozdrav,
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#13 Re: PARKING U SPLITU
Pa vjerovatno nije bilo mjesta ispred apartmana, pa oni parkirali negdje drugo. Što shvatate sve bukvalno 
- kica
#14 Re: PARKING U SPLITU
Ljudi nemojte ici nigdje, ako nemate para za parking.
https://www.bih-pravo.org/
https://www.pravobih.com/
https://epravo.ba/
https://www.forum-bosanskog-naroda.de/
https://www.bih-pravo.org/
https://www.pravobih.com/
https://epravo.ba/
https://www.forum-bosanskog-naroda.de/
Last edited by kica on 24/12/2019 10:31, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#15 Re: PARKING U SPLITU
kica wrote:Ljudi nemojte ici nigdje, ako nemate para za parking.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#16 Re: PARKING U SPLITU
Da li si pročitao temu? Parking nije platila osoba koja je rentala auto.kica wrote:Ljudi nemojte ici nigdje, ako nemate para za parking.
- kica
#17 Re: PARKING U SPLITU
naravno da jesam, ali ovo je info za sve koji nemaju novca za parking.un1ted wrote:Da li si pročitao temu? Parking nije platila osoba koja je rentala auto.kica wrote:Ljudi nemojte ici nigdje, ako nemate para za parking.
- un1ted
#18 Re: PARKING U SPLITU
Ne nađoh se u društvu za sve ove godine sa osobom koja parkira na parkingu uz naplatu, a da svjesno pokuša izaći bez plaćanja istog.
To je isto da odeš u prodavnicu i uzmeš namirnica bez plaćanja. Naravno da ima lopova, ali ne u tolioj mjeri
To je isto da odeš u prodavnicu i uzmeš namirnica bez plaćanja. Naravno da ima lopova, ali ne u tolioj mjeri
- kica
#19 Re: PARKING U SPLITU
Dovoljno je da hodas kroz parking, a zatim pogledas u automobile, uvijek ces naci minimalno 1 auto blokirano jer nije platio parking.un1ted wrote:Ne nađoh se u društvu za sve ove godine sa osobom koja parkira na parkingu uz naplatu, a da svjesno pokuša izaći bez plaćanja istog.
Ja to vidim svaki dan, a jos vise na svakom coku nepropisno parkirano auto, cak i na travi, da ne bi platio parking.
Juce sam vidio BMW X7, na travi parkira puno mu 2 KM za parking, a auto 250.000 KM
-
mali jomu
#20 Re: PARKING U SPLITU
Naslovnica wrote:kica wrote: Ljudi nemojte ici nigdje, ako nemate para za parking.![]()
![]()
-
mali jomu
#21 Re: PARKING U SPLITU
Hrvatski ugostitelj pojasnio zašto je sve skupo: .................
Jedan hrvatski ugostitelj je na jelovniku svog restorana dao ispisati sve poreze i doprinose koje mora plaćati državi te je parafrazirao turistički slogan napisavši ''Mala zemlja s velikim porezima''........
https://avaz.ba/region/hrvatska/493835/ ... koji-placa
- dobar osjecaj
#22 Re: PARKING U SPLITU
Čovjeku možeš dati bogatstvo svijeta, pokušati sve što ti padne na pamet da ga naučiš redu i poštovanju tuđeg prostora, vlasništva, propisa... Ono s čim je rođen, odrastao i što je naučio kod kuće i što se zacementiralo u njemu kao njegova suština ne može promijeniti niko i ništa.
Taj će kad baš mora i platiti neku kaznu, svi će mu biti naizmjenično krivi, glupi, ludi ali će uvijek ostati isti parazit koji će redovno s balama oko usta oduševljeno prepričavati kako je zeznuo ovog ili onog, ovaj ili onaj propis.
Taj će kad baš mora i platiti neku kaznu, svi će mu biti naizmjenično krivi, glupi, ludi ali će uvijek ostati isti parazit koji će redovno s balama oko usta oduševljeno prepričavati kako je zeznuo ovog ili onog, ovaj ili onaj propis.
-
mali jomu
#23 Re: PARKING U SPLITU
dobar osjecaj wrote: Čovjeku možeš dati bogatstvo svijeta, pokušati sve što ti padne na pamet da ga naučiš redu i poštovanju tuđeg prostora, vlasništva, propisa... Ono s čim je rođen, odrastao i što je naučio kod kuće i što se zacementiralo u njemu kao njegova suština ne može promijeniti niko i ništa.
-
MARCRO
#24 Re: PARKING U SPLITU
Ma najsigurnije ti je u garažu lijepo i miran si.
-
konami666
#25 Re: PARKING U SPLITU
Svaka čast majstore, nema jačeg u selu! Jesi ponio i argetu paštetu na plažu i dva paradajza ili si bio jači i ponio nešto čorbali da se ima i hljeb umočiti na plaži?high_volume wrote: ↑12/06/2019 08:29Gdje god parkiram u Hrvatskoj, kad krenem i trebam platiti, ja pobjegnem. Šta me briga, strane su mi table, ne može me stićiRegistarska oznaka wrote:Pozdrav,