Parking u gradu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bjelic

#1 Parking u gradu

Post by bjelic »

Gdje se parkirati u gradu na relaciji skenderija, naravno ostajalo bi se radno vrijeme nekih 8 sati, a da ne moram bankrotirati na plaćanje parkinga :)
holowey

#2 Re: Parking u gradu

Post by holowey »

bjelic wrote:Gdje se parkirati u gradu na relaciji skenderija, naravno ostajalo bi se radno vrijeme nekih 8 sati, a da ne moram bankrotirati na plaćanje parkinga :)
jeli ti puno marka sat? na potezu skenderija-drvenija imas tri parkinga po toj cijeni...
Jimmy_The_Saint

#3 Re: Parking u gradu

Post by Jimmy_The_Saint »

Jebi ga, ili pljuneš pare za parking ili trošiš vrijeme i benzin kružeći k'o kobac u potrazi za slobodnom "logom" iza neke zgrade, ili čekajući da se neko zanogeta svojim putem. Nema ti treće. I, zašto misliš da je neko blesav da ti otkrije svoju šnjuru? :-)

Ako ti nije mrsko prohodati, pred jordanskom džamijom vazda ima mjesta.... :D
bjelic

#4 Re: Parking u gradu

Post by bjelic »

holowey wrote:
bjelic wrote:Gdje se parkirati u gradu na relaciji skenderija, naravno ostajalo bi se radno vrijeme nekih 8 sati, a da ne moram bankrotirati na plaćanje parkinga :)
jeli ti puno marka sat? na potezu skenderija-drvenija imas tri parkinga po toj cijeni...
ovo je ok. ma nisam imao prije doticaja sa centrom grada za parking. Gdje se nalazi ovi za marku. Je li to kod zgrade institucija.

p.s.

svakako ne trazim da mi otkrijete svoja džabna mjesta za parking :-D
Jimmy_The_Saint

#5 Re: Parking u gradu

Pa ako si fasov'o pos'o u Institucijama, parking te sleduje. Mi smrtnici ne smijemo. Osim kad drot sipavac ne gleda... :D
holowey

#6 Re: Parking u gradu

Post by holowey »

Jimmy_The_Saint wrote:Pa ako si fasov'o pos'o u Institucijama, parking te sleduje. Mi smrtnici ne smijemo. Osim kad drot sipavac ne gleda... :D
aha...sljeduje shipak...samo sluzbena auta mogu na taj "sljedovani" parking....svi ostali se moraju snalaziti kako znaju i umiju...
gurabija78

#7 Re: Parking u gradu

Post by gurabija78 »

holowey wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Pa ako si fasov'o pos'o u Institucijama, parking te sleduje. Mi smrtnici ne smijemo. Osim kad drot sipavac ne gleda... :D
aha...sljeduje shipak...samo sluzbena auta mogu na taj "sljedovani" parking....svi ostali se moraju snalaziti kako znaju i umiju...
sad cu se rasplakati nad sudbinom zaposlenika zajednickih institucija :roll:
holowey

#8 Re: Parking u gradu

Post by holowey »

bjelic wrote:
holowey wrote:
ovo je ok. ma nisam imao prije doticaja sa centrom grada za parking. Gdje se nalazi ovi za marku. Je li to kod zgrade institucija.

p.s.

svakako ne trazim da mi otkrijete svoja džabna mjesta za parking :-D
taj na vrbanji kod zgrade institucija nisam ni racunao...ovi na koje sam ja mislio su sljedeci:
a) skenderija - sa desne strane ides do kraja ulice
b) skenderija - sa lijeve strane radov parking
c) cobanija - preko puta fpn

ali ako radis u zgradi institucija ili tu negdje blizu njih, ovo ti je sve daleko, vrbanja ti je najbliza, ali isto tako ako ti nije mrsko prosetati, mozes parkirati negdje na grbavici...
Jimmy_The_Saint

#9 Re: Parking u gradu

Ja kol'ko znam, zadužiš Odobrenje, pa možeš i privatno... E, može li svak' to dobiti ili ne, to nije moja stvar. Ja znam makar pet ljudi koji parkiraju privatna auta - s ODOBRENJETOM, naravno... :D
holowey

#10 Re: Parking u gradu

Post by holowey »

gurabija78 wrote:
holowey wrote:
ti fakat mislis da svi koji rade u institucijama imaju ministarske plate?
gurabija78

#11 Re: Parking u gradu

Post by gurabija78 »

holowey wrote:
gurabija78 wrote:
holowey wrote:Pa ako si fasov'o pos'o u Institucijama, parking te sleduje. Mi smrtnici ne smijemo. Osim kad drot sipavac ne gleda... :D
ti fakat mislis da svi koji rade u institucijama imaju ministarske plate?[/quote]

nisam spominjao plate, nisam spominjao nista...
a ironija je zbog svrsishodnosti... kao i uposlenika svih ostalih slicnih institucija... ali tema je parking....
holowey

#12 Re: Parking u gradu

Post by holowey »

Jimmy_The_Saint wrote:Ja kol'ko znam, zadužiš Odobrenje, pa možeš i privatno... E, može li svak' to dobiti ili ne, to nije moja stvar. Ja znam makar pet ljudi koji parkiraju privatna auta - s ODOBRENJETOM, naravno... :D
ti koje znas garant imaju debelu stelu... od dva sluzbena auta, jedno ima odobrenje, za drugo placamo komercijalni parking... a za privatna auta mozemo samo sanjati odobrenje...
holowey

#13 Re: Parking u gradu

Post by holowey »

gurabija78 wrote:
holowey wrote:
gurabija78 wrote:
ti fakat mislis da svi koji rade u institucijama imaju ministarske plate?
nisam spominjao plate, nisam spominjao nista...
a ironija je zbog svrsishodnosti... kao i uposlenika svih ostalih slicnih institucija... ali tema je parking....
a sto si se onda javio?
bjelic

#14 Re: Parking u gradu

Post by bjelic »

hvala svima na odgovorima posebno holowey-u.

a ili b varijanta će super odgovarati.

pozdrav.

p.s.

nije posao u institucijama :lol: mada se ne bih žalio da jeste
LeKo

#15 Re: Parking u gradu

Post by LeKo »

Parking na Vrbanji KJKP Rad 60 KM prvi mjesec (izrada stikera i karitce), svaki naredni mjesec 50 KM. Uplata za prvi mjesec , dogovori-ugovori na ciglanama gdje je PAUK, ostale uplate svaki mjesec kod službenika na parkingu. Za ostale radove parkinge se raspitaj, ako ti ovaj ne odgovara.
VrliPisacNeki

#16 Re: Parking u gradu

Post by VrliPisacNeki »

Najbolja varijanta ti je ova: malo se upoznas sa onim sto radi u KJKP (narandzasta jakna), tj. neka ti nauci auto i onda mu s vremena na vrijeme uletis sa 5 - 10 KM. U principu ce te mjesecno izaci nekih tridesetak KM-čića sto mislim da je prihvatljivo. :)

Tako sam radio jedno vrijeme dok nisam sebi logu nasao :D na skenderiji uvijek mozes naci parking :D
amrica

#17 Re: Parking u gradu

Post by amrica »

ima neka varijanta placanja parkinga u skenderiji, u sali gdje se inace odrzavaju sajmovi, ulazi se iz tekije, placa se mjesecno, ne znam koliko.
A sto se kota tice, tesko :sad:
Ako imas srece, mozda se potrefi mjesto iza Gorenje nebodera, ili uz Soukbunar, mada to spada u domen SF radnim danima. Ili sljedeca ulica Adila Grebe, kad udjes pa smotas lijevo....ista prica.
Ana Maria

#18 Re: Parking u gradu

Post by Ana Maria »

Gdje se moze parkirati 6,7 sati oko lokacije BBi-a, a da je cijena parkiranja 1KM po satu?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#19 Re: Parking u gradu

Post by Leon16v »

Ana Maria wrote:Gdje se moze parkirati 6,7 sati oko lokacije BBi-a, a da je cijena parkiranja 1KM po satu?
Ne znam da li ti je daleko, ali parking garaza Skenderije je 1 KM/sat, 5 minuta od BBI :D
Dope_Man

#20 Re: Parking u gradu

Post by Dope_Man »

Na onom parkingu izmedju parlamenta i SCC-a je prije visio znak 50KM mjesec dana, ne vidim ga u zadnje vrijeme, nezz da li je rasprodat ili jednostavno hoce da uzimaju par po cijeli dan jer je veca lova. A ima i tih par koje spomenuse iznad oko Skenderije.

A realno, Sarajevo je mali grad, nije problem od Skenderije i pjeske doci do bilo koje tacke izmedju Marijin Dvora i Bascarsije, ili uletit u tramvaj max 2-3 stanice, tako da se ne mora bas traziti parking dalje od Skenderije gdje su svi I zona, tj 2 KM/h.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#21 Re: Parking u gradu

Post by Leon16v »

Tako je, nije daleko od Skenderije, ni prosetat, a moze se i tramvajem dalje, auto u garazi i ima covjek 0-24 cuva
Ana Maria

#22 Re: Parking u gradu

Post by Ana Maria »

Leon16v wrote:
Ana Maria wrote:Gdje se moze parkirati 6,7 sati oko lokacije BBi-a, a da je cijena parkiranja 1KM po satu?
Ne znam da li ti je daleko, ali parking garaza Skenderije je 1 KM/sat, 5 minuta od BBI :D
Hvala za info, jel to parking na skenderiji kod platoa tj.ispred ili?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23 Re: Parking u gradu

Post by Truba »

prije platoa kad ides od ilidze desno
Post Reply