Parking u centru?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

hakazvaka

#1 Parking u centru?

Post by hakazvaka »

Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate :zoka:

Kakva su iskustva sa onim "novim" parkingom kod Al Shiddi-a, pise 70 KM mjesecno, 24 sata? Nesto mi prejeftino za centar...
akcid

#2 Re: Parking u centru?

Post by akcid »

hakazvaka wrote:Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate :zoka:

Kakva su iskustva sa onim "novim" parkingom kod Al Shiddi-a, pise 70 KM mjesecno, 24 sata? Nesto mi prejeftino za centar...

Da imam moć, zabranio bih promet i saobraćaj motornim vozilima u centru grada.
GaRGa

#3 Re: Parking u centru?

Post by GaRGa »

akcid wrote:
hakazvaka wrote:Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate :zoka:

ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasa
uglavnomja

#4 Re: Parking u centru?

Post by uglavnomja »

GaRGa wrote:
akcid wrote:

kao u doba olimpijade, svako je dobio naljepnicu, u raznim bojama po opcinama, mislim da je centar bila crvena :oops: , i ko nema tu crvenu - kapak na vrbanji.
GaRGa

#5 Re: Parking u centru?

Post by GaRGa »

Da imam moć, zabranio bih promet i saobraćaj motornim vozilima u centru grada.[/quote]

ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasa[/quote]

kao u doba olimpijade, svako je dobio naljepnicu, u raznim bojama po opcinama, mislim da je centar bila crvena :oops: , i ko nema tu crvenu - kapak na vrbanji.[/quote]

selektivno bih i ja rado uveo
WildRedRose

#6 Re: Parking u centru?

Post by WildRedRose »

GaRGa wrote:
akcid wrote:

:lol: :lol: :lol: :skoljka:
respo

#7 Re: Parking u centru?

Post by respo »

ma ja hajmo i selektivno odrediti ko ce hodati titovom

jebem ti komplekse
uglavnomja

#8 Re: Parking u centru?

Post by uglavnomja »

respo wrote:ma ja hajmo i selektivno odrediti ko ce hodati titovom

jebem ti komplekse

:lol: :lol: :lol: :lol: :D
p206

#9 Re: Parking u centru?

Post by p206 »

.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#10 Re: Parking u centru?

Post by Entropio »

.
nino90

#11 Re: Parking u centru?

Post by nino90 »

stas se parkirati, ako imas malo bolje auto odvrni sabana otvoriprozor i lagano kroz grad xd
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#12 Re: Parking u centru?

Post by KatarinaKosaca »

GaRGa wrote:ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasa
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
hakazvaka

#13 Re: Parking u centru?

Post by hakazvaka »

Pa moze li se na ovom forumu postavit pitanje i dobit normalan odgovor? Ja komedijaša...

Hvala @Raspored
medjutim

#14 Re: Parking u centru?

Post by medjutim »

Mislim da je najjeftinija varijanta parkinga u KSC Skenderija, kao sto neko rece blizu sve, a jeftinije od BBI centra i Hotela Europa.
Ima i onih opcija das ciki 5 KM i parkiran si citav dan, na pojedinim parkinzima. :D
GaRGa

#15 Re: Parking u centru?

Post by GaRGa »

jebem ti komplekse

zar ti smijes titovom proci ? :)
kockica_kockica

#16 Re: Parking u centru?

Post by kockica_kockica »

Uglavnom placam... 5-6- KM dnevno... rijetko kad ulovim mjesto u ulicicama u centru... ne rijetko dam do 100 KM za parking.... Mislim moram fakat rano doci da bih se parkirala besplatno... Naravno uvijek ima onih koji stavljaju kojekakve gajbe, kante, stolice, balvane da cuvaju mjesto kad se vrate... Jako puno radova u zadnje vrijeme takodjer ima svoj danak na parking mjesta pa one firme koje rade te "radove" obicno pola ulice zauzmu...

U svakom slucaju cijene parkinga, mjesecno je od 70 KM do 180 KM po onome sto sam ja pretrazivala...

A za one izjave o uvodjenju veta na one koji ne zive u Centru grada da udju u centar mogu samo glasno povratiti .... koja malogradjanstina i kompleksi pojedinaca....
respo

#17 Re: Parking u centru?

Post by respo »

GaRGa wrote:

jebem ti komplekse

zar ti smijes titovom proci ? :)
ma jok ne smijem usrah se od kompleksasa koji spartaju titovom i ferhadijom gore dole
higijenski im je zadnja stanica
Bolonjac

#18 Re: Parking u centru?

Post by Bolonjac »

Davno predlagao - treba zatvoriti titovu od vječne vatre do BBI a ostalim ulicama samo sa propusnicom (dostava-stanovnici).

Sto se ostalih tiče imaju obalu za vožnju. Ovo će biti moguće kad se napravi(ako se napravi) podzemna garaža kod pozorišta.

drugi dio obale bi trebalo onda srediti za saobraćaj a polukruzno kod vijecnice
respo

#19 Re: Parking u centru?

Post by respo »

Bolonjac wrote:Davno predlagao - treba zatvoriti titovu od vječne vatre do BBI a ostalim ulicama samo sa propusnicom (dostava-stanovnici).

Sto se ostalih tiče imaju obalu za vožnju. Ovo će biti moguće kad se napravi(ako se napravi) podzemna garaža kod pozorišta.

intelektualac reci mi kako bi onda u pruscakovu dosao?
kockica_kockica

#20 Re: Parking u centru?

respo wrote:
Bolonjac wrote:Davno predlagao - treba zatvoriti titovu od vječne vatre do BBI a ostalim ulicama samo sa propusnicom (dostava-stanovnici).

intelektualac reci mi kako bi onda u pruscakovu dosao?
na rampi pokazes propusnicu @bolonjcu i onda on utvrdi jeli smijes ili ne do Pruscakove :brmbrm:
Optimist

#21 Re: Parking u centru?

Post by Optimist »

kockica_kockica wrote:Uglavnom placam... 5-6- KM dnevno... rijetko kad ulovim mjesto u ulicicama u centru... ne rijetko dam do 100 KM za parking.... Mislim moram fakat rano doci da bih se parkirala besplatno... Naravno uvijek ima onih koji stavljaju kojekakve gajbe, kante, stolice, balvane da cuvaju mjesto kad se vrate... Jako puno radova u zadnje vrijeme takodjer ima svoj danak na parking mjesta pa one firme koje rade te "radove" obicno pola ulice zauzmu...

U svakom slucaju cijene parkinga, mjesecno je od 70 KM do 180 KM po onome sto sam ja pretrazivala...

A za one izjave o uvodjenju veta na one koji ne zive u Centru grada da udju u centar mogu samo glasno povratiti .... koja malogradjanstina i kompleksi pojedinaca....

Proguglaj malo kako je regulisan saobracaj u centrima velikih evropskih gradova kao sto su Minhen, Berlin, London te ko ima pravo da se njima vozi.
Lajkon

#22 Re: Parking u centru?

Post by Lajkon »

akcid wrote:

Ja da imam moć zabranio bih pravo iznošenja mišljenja takvima kao ti.

uglavnomja wrote:

kao u doba olimpijade, svako je dobio naljepnicu, u raznim bojama po opcinama, mislim da je centar bila crvena :oops: , i ko nema tu crvenu - kapak na vrbanji.
Seljak idi stokok žigosaj.
hakazvaka wrote:Pa moze li se na ovom forumu postavit pitanje i dobit normalan odgovor? Ja komedijaša...

Hvala @Raspored
Ne može i kako me sjećanje služi slabo kad je i moglo.
Optimist wrote:
Proguglaj malo kako je regulisan saobracaj u centrima velikih evropskih gradova kao sto su Minhen, Berlin, London te ko ima pravo da se njima vozi.
Kad ćete vi ljudi više jebeno shvatiti da mi ne pripadamo evropi pa nam ni zakoni ne mogu biti evropski, daleko smo mi od toga. Nemojmo džaba kurcu svirati.

U svakoj jebenoj temi nema jedan jebeni odgovor da je normalan, čast izuzecima.
kockica_kockica

#23 Re: Parking u centru?

Optimist wrote:
kockica_kockica wrote:Uglavnom placam... 5-6- KM dnevno... rijetko kad ulovim mjesto u ulicicama u centru... ne rijetko dam do 100 KM za parking.... Mislim moram fakat rano doci da bih se parkirala besplatno... Naravno uvijek ima onih koji stavljaju kojekakve gajbe, kante, stolice, balvane da cuvaju mjesto kad se vrate... Jako puno radova u zadnje vrijeme takodjer ima svoj danak na parking mjesta pa one firme koje rade te "radove" obicno pola ulice zauzmu...

Kad budemo imali kao ovi europski gradovi normalan gradski prevoz onda imaju pravo da mi ukinu prilaz centru sa vozilom. Medjutim, dok god moj prevoz ovisi o dobroj volji javnih prevoznika njihovim zenama koje ujutro budu ili ne budu voljne za brzinski zornjak, i dok god svi oni ne budu barem ranom zorom mirisali na sapun, a nase tramvajske, trolejbuske stanice i bus stanice ne budu dovoljnim brojem vozila opskrbljene odnosno busevi imali sasvim dovoljnu kolicinu goriva, te dok nam ne urede placanje karte koja nema veze sa prevoznim sredstvom vec oblasti u kojoj se vozis imam pravo da naprdjujem oko toga gdje cu se parkirati u centru grada....

Takodjer tvrdim da u svakom od ovih gradova postoje metroi, busevi, tramvaji i ostala prevozna sredstva s kojima ti s jednog kraja grada na drugi ne treba duze od sat vremena prilikom cega promijenis barem tri do cetiri linije recimo metroa a cija velicina je kao tri puta ovaj nas neuropski grad, a meni sa Ilidze do Carsije treba sat vremena tramvajom sa jednim prevoznim sredstvom onda to puno govori o tvom poredjenju....
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#24 Re: Parking u centru?

Post by KatarinaKosaca »

kockica_kockica wrote:Kad budemo imali kao ovi europski gradovi normalan gradski prevoz onda imaju pravo da mi ukinu prilaz centru sa vozilom. Medjutim, dok god moj prevoz ovisi o dobroj volji javnih prevoznika njihovim zenama koje ujutro budu ili ne budu voljne za brzinski zornjak, i dok god svi oni ne budu barem ranom zorom mirisali na sapun, a nase tramvajske, trolejbuske stanice i bus stanice ne budu dovoljnim brojem vozila opskrbljene odnosno busevi imali sasvim dovoljnu kolicinu goriva, te dok nam ne urede placanje karte koja nema veze sa prevoznim sredstvom vec oblasti u kojoj se vozis imam pravo da naprdjujem oko toga gdje cu se parkirati u centru grada....

Takodjer tvrdim da u svakom od ovih gradova postoje metroi, busevi, tramvaji i ostala prevozna sredstva s kojima ti s jednog kraja grada na drugi ne treba duze od sat vremena prilikom cega promijenis barem tri do cetiri linije recimo metroa a cija velicina je kao tri puta ovaj nas neuropski grad, a meni sa Ilidze do Carsije treba sat vremena tramvajom sa jednim prevoznim sredstvom onda to puno govori o tvom poredjenju....
Zagreb nema metro, pa stanari u centru imaju svoje parking mjesto u ulici i jedno viška ako im dođe gost.. Ništa neobično. Meni ispred kuće uvijek parkiraju oni koji dođu na pijacu da prodaju, cijelu ulicu zauzmu, ja ne mogu imati auto ispred kuće. Neka naplate ako treba, ali neka stanarima daju mjesto ispred kuće. Centar je ionako nemoguć za parkiranje, još kad umoran, moraš obilaziti krugove i kgurove da dođeš kući, zaista je malo nezgodno.
kockica_kockica

#25 Re: Parking u centru?

KatarinaKosaca wrote:
kockica_kockica wrote:Kad budemo imali kao ovi europski gradovi normalan gradski prevoz onda imaju pravo da mi ukinu prilaz centru sa vozilom. Medjutim, dok god moj prevoz ovisi o dobroj volji javnih prevoznika njihovim zenama koje ujutro budu ili ne budu voljne za brzinski zornjak, i dok god svi oni ne budu barem ranom zorom mirisali na sapun, a nase tramvajske, trolejbuske stanice i bus stanice ne budu dovoljnim brojem vozila opskrbljene odnosno busevi imali sasvim dovoljnu kolicinu goriva, te dok nam ne urede placanje karte koja nema veze sa prevoznim sredstvom vec oblasti u kojoj se vozis imam pravo da naprdjujem oko toga gdje cu se parkirati u centru grada....

Zagreb nema metro, pa stanari u centru imaju svoje parking mjesto u ulici i jedno viška ako im dođe gost.. Ništa neobično. Meni ispred kuće uvijek parkiraju oni koji dođu na pijacu da prodaju, cijelu ulicu zauzmu, ja ne mogu imati auto ispred kuće. Neka naplate ako treba, ali neka stanarima daju mjesto ispred kuće. Centar je ionako nemoguć za parkiranje, još kad umoran, moraš obilaziti krugove i kgurove da dođeš kući, zaista je malo nezgodno.
Poredjenje ti nidje veze... Mi kaskamo za zagrebackim prevozom nekoliko desetina godina.... ja nigdje nemam problem sa gradskim prevozom osim u svom gradu... nas prevoz ne valja i tacka...

80% parking mjesta u centru nakon 14.00 je prazno...ovo znam pouzdano jer kuci idem u 16.00 i ima mjesta.... kad dodjem vikendom u gradu bude bas dosta praznog prostora za parking...

Svi mi nekad krugove i krugove obilazimo da bi se parkirali... zasto bi ti bila/bio izuzetak?
Post Reply