Kakva su iskustva sa onim "novim" parkingom kod Al Shiddi-a, pise 70 KM mjesecno, 24 sata? Nesto mi prejeftino za centar...
Parking u centru?
- hakazvaka
#1 Parking u centru?
Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate
Kakva su iskustva sa onim "novim" parkingom kod Al Shiddi-a, pise 70 KM mjesecno, 24 sata? Nesto mi prejeftino za centar...
- akcid
#2 Re: Parking u centru?
hakazvaka wrote:Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate![]()
Da imam moć, zabranio bih promet i saobraćaj motornim vozilima u centru grada.
-
GaRGa
#3 Re: Parking u centru?
ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasaakcid wrote:hakazvaka wrote:Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate![]()
- uglavnomja
#4 Re: Parking u centru?
GaRGa wrote:ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasaakcid wrote:hakazvaka wrote:Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate![]()
kao u doba olimpijade, svako je dobio naljepnicu, u raznim bojama po opcinama, mislim da je centar bila crvena
-
GaRGa
#5 Re: Parking u centru?
Da imam moć, zabranio bih promet i saobraćaj motornim vozilima u centru grada.[/quote]
ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasa[/quote]
kao u doba olimpijade, svako je dobio naljepnicu, u raznim bojama po opcinama, mislim da je centar bila crvena
, i ko nema tu crvenu - kapak na vrbanji.[/quote]
selektivno bih i ja rado uveo
ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasa[/quote]
selektivno bih i ja rado uveo
- WildRedRose
#6 Re: Parking u centru?
GaRGa wrote:ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasaakcid wrote:
- respo
#7 Re: Parking u centru?
ma ja hajmo i selektivno odrediti ko ce hodati titovom
jebem ti komplekse
jebem ti komplekse
- uglavnomja
#8 Re: Parking u centru?
respo wrote:ma ja hajmo i selektivno odrediti ko ce hodati titovom
jebem ti komplekse
- p206
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
-
nino90
#11 Re: Parking u centru?
stas se parkirati, ako imas malo bolje auto odvrni sabana otvoriprozor i lagano kroz grad xd
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#12 Re: Parking u centru?
GaRGa wrote:ima nas zivimo u centru....nismo svi iz Ilijasa
- hakazvaka
#13 Re: Parking u centru?
Pa moze li se na ovom forumu postavit pitanje i dobit normalan odgovor? Ja komedijaša...
Hvala @Raspored
Hvala @Raspored
- medjutim
#14 Re: Parking u centru?
Mislim da je najjeftinija varijanta parkinga u KSC Skenderija, kao sto neko rece blizu sve, a jeftinije od BBI centra i Hotela Europa.
Ima i onih opcija das ciki 5 KM i parkiran si citav dan, na pojedinim parkinzima.
Ima i onih opcija das ciki 5 KM i parkiran si citav dan, na pojedinim parkinzima.
-
GaRGa
#15 Re: Parking u centru?
respo wrote:ma ja hajmo i selektivno odrediti ko ce hodati titovom
jebem ti komplekse
zar ti smijes titovom proci ?
- kockica_kockica
#16 Re: Parking u centru?
Uglavnom placam... 5-6- KM dnevno... rijetko kad ulovim mjesto u ulicicama u centru... ne rijetko dam do 100 KM za parking.... Mislim moram fakat rano doci da bih se parkirala besplatno... Naravno uvijek ima onih koji stavljaju kojekakve gajbe, kante, stolice, balvane da cuvaju mjesto kad se vrate... Jako puno radova u zadnje vrijeme takodjer ima svoj danak na parking mjesta pa one firme koje rade te "radove" obicno pola ulice zauzmu...
U svakom slucaju cijene parkinga, mjesecno je od 70 KM do 180 KM po onome sto sam ja pretrazivala...
A za one izjave o uvodjenju veta na one koji ne zive u Centru grada da udju u centar mogu samo glasno povratiti .... koja malogradjanstina i kompleksi pojedinaca....
U svakom slucaju cijene parkinga, mjesecno je od 70 KM do 180 KM po onome sto sam ja pretrazivala...
A za one izjave o uvodjenju veta na one koji ne zive u Centru grada da udju u centar mogu samo glasno povratiti .... koja malogradjanstina i kompleksi pojedinaca....
- respo
#17 Re: Parking u centru?
ma jok ne smijem usrah se od kompleksasa koji spartaju titovom i ferhadijom gore doleGaRGa wrote:respo wrote:ma ja hajmo i selektivno odrediti ko ce hodati titovom
jebem ti komplekse
zar ti smijes titovom proci ?
higijenski im je zadnja stanica
-
Bolonjac
#18 Re: Parking u centru?
Davno predlagao - treba zatvoriti titovu od vječne vatre do BBI a ostalim ulicama samo sa propusnicom (dostava-stanovnici).
Sto se ostalih tiče imaju obalu za vožnju. Ovo će biti moguće kad se napravi(ako se napravi) podzemna garaža kod pozorišta.
drugi dio obale bi trebalo onda srediti za saobraćaj a polukruzno kod vijecnice
Sto se ostalih tiče imaju obalu za vožnju. Ovo će biti moguće kad se napravi(ako se napravi) podzemna garaža kod pozorišta.
- respo
#19 Re: Parking u centru?
intelektualac reci mi kako bi onda u pruscakovu dosao?Bolonjac wrote:Davno predlagao - treba zatvoriti titovu od vječne vatre do BBI a ostalim ulicama samo sa propusnicom (dostava-stanovnici).
- kockica_kockica
#20 Re: Parking u centru?
na rampi pokazes propusnicu @bolonjcu i onda on utvrdi jeli smijes ili ne do Pruscakoverespo wrote:intelektualac reci mi kako bi onda u pruscakovu dosao?Bolonjac wrote:Davno predlagao - treba zatvoriti titovu od vječne vatre do BBI a ostalim ulicama samo sa propusnicom (dostava-stanovnici).

- Optimist
#21 Re: Parking u centru?
kockica_kockica wrote:Uglavnom placam... 5-6- KM dnevno... rijetko kad ulovim mjesto u ulicicama u centru... ne rijetko dam do 100 KM za parking.... Mislim moram fakat rano doci da bih se parkirala besplatno... Naravno uvijek ima onih koji stavljaju kojekakve gajbe, kante, stolice, balvane da cuvaju mjesto kad se vrate... Jako puno radova u zadnje vrijeme takodjer ima svoj danak na parking mjesta pa one firme koje rade te "radove" obicno pola ulice zauzmu...
Proguglaj malo kako je regulisan saobracaj u centrima velikih evropskih gradova kao sto su Minhen, Berlin, London te ko ima pravo da se njima vozi.
-
Lajkon
#22 Re: Parking u centru?
Ja da imam moć zabranio bih pravo iznošenja mišljenja takvima kao ti.akcid wrote:hakazvaka wrote:Kako rjesavate parking u centru Sarajeva? Dje se parkirate![]()
Seljak idi stokok žigosaj.uglavnomja wrote:
kao u doba olimpijade, svako je dobio naljepnicu, u raznim bojama po opcinama, mislim da je centar bila crvena, i ko nema tu crvenu - kapak na vrbanji.
Ne može i kako me sjećanje služi slabo kad je i moglo.hakazvaka wrote:Pa moze li se na ovom forumu postavit pitanje i dobit normalan odgovor? Ja komedijaša...
Hvala @Raspored
Kad ćete vi ljudi više jebeno shvatiti da mi ne pripadamo evropi pa nam ni zakoni ne mogu biti evropski, daleko smo mi od toga. Nemojmo džaba kurcu svirati.Optimist wrote:
Proguglaj malo kako je regulisan saobracaj u centrima velikih evropskih gradova kao sto su Minhen, Berlin, London te ko ima pravo da se njima vozi.
U svakoj jebenoj temi nema jedan jebeni odgovor da je normalan, čast izuzecima.
- kockica_kockica
#23 Re: Parking u centru?
Kad budemo imali kao ovi europski gradovi normalan gradski prevoz onda imaju pravo da mi ukinu prilaz centru sa vozilom. Medjutim, dok god moj prevoz ovisi o dobroj volji javnih prevoznika njihovim zenama koje ujutro budu ili ne budu voljne za brzinski zornjak, i dok god svi oni ne budu barem ranom zorom mirisali na sapun, a nase tramvajske, trolejbuske stanice i bus stanice ne budu dovoljnim brojem vozila opskrbljene odnosno busevi imali sasvim dovoljnu kolicinu goriva, te dok nam ne urede placanje karte koja nema veze sa prevoznim sredstvom vec oblasti u kojoj se vozis imam pravo da naprdjujem oko toga gdje cu se parkirati u centru grada....Optimist wrote:kockica_kockica wrote:Uglavnom placam... 5-6- KM dnevno... rijetko kad ulovim mjesto u ulicicama u centru... ne rijetko dam do 100 KM za parking.... Mislim moram fakat rano doci da bih se parkirala besplatno... Naravno uvijek ima onih koji stavljaju kojekakve gajbe, kante, stolice, balvane da cuvaju mjesto kad se vrate... Jako puno radova u zadnje vrijeme takodjer ima svoj danak na parking mjesta pa one firme koje rade te "radove" obicno pola ulice zauzmu...
Takodjer tvrdim da u svakom od ovih gradova postoje metroi, busevi, tramvaji i ostala prevozna sredstva s kojima ti s jednog kraja grada na drugi ne treba duze od sat vremena prilikom cega promijenis barem tri do cetiri linije recimo metroa a cija velicina je kao tri puta ovaj nas neuropski grad, a meni sa Ilidze do Carsije treba sat vremena tramvajom sa jednim prevoznim sredstvom onda to puno govori o tvom poredjenju....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#24 Re: Parking u centru?
Zagreb nema metro, pa stanari u centru imaju svoje parking mjesto u ulici i jedno viška ako im dođe gost.. Ništa neobično. Meni ispred kuće uvijek parkiraju oni koji dođu na pijacu da prodaju, cijelu ulicu zauzmu, ja ne mogu imati auto ispred kuće. Neka naplate ako treba, ali neka stanarima daju mjesto ispred kuće. Centar je ionako nemoguć za parkiranje, još kad umoran, moraš obilaziti krugove i kgurove da dođeš kući, zaista je malo nezgodno.kockica_kockica wrote:Kad budemo imali kao ovi europski gradovi normalan gradski prevoz onda imaju pravo da mi ukinu prilaz centru sa vozilom. Medjutim, dok god moj prevoz ovisi o dobroj volji javnih prevoznika njihovim zenama koje ujutro budu ili ne budu voljne za brzinski zornjak, i dok god svi oni ne budu barem ranom zorom mirisali na sapun, a nase tramvajske, trolejbuske stanice i bus stanice ne budu dovoljnim brojem vozila opskrbljene odnosno busevi imali sasvim dovoljnu kolicinu goriva, te dok nam ne urede placanje karte koja nema veze sa prevoznim sredstvom vec oblasti u kojoj se vozis imam pravo da naprdjujem oko toga gdje cu se parkirati u centru grada....
Takodjer tvrdim da u svakom od ovih gradova postoje metroi, busevi, tramvaji i ostala prevozna sredstva s kojima ti s jednog kraja grada na drugi ne treba duze od sat vremena prilikom cega promijenis barem tri do cetiri linije recimo metroa a cija velicina je kao tri puta ovaj nas neuropski grad, a meni sa Ilidze do Carsije treba sat vremena tramvajom sa jednim prevoznim sredstvom onda to puno govori o tvom poredjenju....
- kockica_kockica
#25 Re: Parking u centru?
Poredjenje ti nidje veze... Mi kaskamo za zagrebackim prevozom nekoliko desetina godina.... ja nigdje nemam problem sa gradskim prevozom osim u svom gradu... nas prevoz ne valja i tacka...KatarinaKosaca wrote:Zagreb nema metro, pa stanari u centru imaju svoje parking mjesto u ulici i jedno viška ako im dođe gost.. Ništa neobično. Meni ispred kuće uvijek parkiraju oni koji dođu na pijacu da prodaju, cijelu ulicu zauzmu, ja ne mogu imati auto ispred kuće. Neka naplate ako treba, ali neka stanarima daju mjesto ispred kuće. Centar je ionako nemoguć za parkiranje, još kad umoran, moraš obilaziti krugove i kgurove da dođeš kući, zaista je malo nezgodno.kockica_kockica wrote:Kad budemo imali kao ovi europski gradovi normalan gradski prevoz onda imaju pravo da mi ukinu prilaz centru sa vozilom. Medjutim, dok god moj prevoz ovisi o dobroj volji javnih prevoznika njihovim zenama koje ujutro budu ili ne budu voljne za brzinski zornjak, i dok god svi oni ne budu barem ranom zorom mirisali na sapun, a nase tramvajske, trolejbuske stanice i bus stanice ne budu dovoljnim brojem vozila opskrbljene odnosno busevi imali sasvim dovoljnu kolicinu goriva, te dok nam ne urede placanje karte koja nema veze sa prevoznim sredstvom vec oblasti u kojoj se vozis imam pravo da naprdjujem oko toga gdje cu se parkirati u centru grada....
80% parking mjesta u centru nakon 14.00 je prazno...ovo znam pouzdano jer kuci idem u 16.00 i ima mjesta.... kad dodjem vikendom u gradu bude bas dosta praznog prostora za parking...
Svi mi nekad krugove i krugove obilazimo da bi se parkirali... zasto bi ti bila/bio izuzetak?