Parking Sarajevo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_Reds_

#1 Parking Sarajevo

Post by _Reds_ »

Eh ovako, nisma nasao odgovarajucu temu, pa sam stavio novu. Znate i sami kakva je situacija sa parkingom u gradu i da je od Skenderije pa gore, pa gotovo nemoguce naci. Prvi najblizi koji se ujutro moze su parkinzi kod Vrbanja mosta, sa desne strane, uz Miljacku. Eh sad mene zanima, onaj prvi parking je RAD-ov ?? koliko se on placa ??

Ima onaj drugi malo blize ovasmo gradi, neki privatni, parkirao sam tu 2-3 puta, i niko mi nista nije trazio, pa me zanima ciji je to parking, i inacdhe da li se placa ili ne placa ??

P.S. Ako znate gdje se jos "dzabe" moze parkirati auto, a da je u kilometar kruzni Narodnog pozorista vi napisite :D
zli_hordas

#2 Re: Parking Sarajevo

Post by zli_hordas »

Ne otkrivam stekove nikome. :D
misaoni

#3 Re: Parking Sarajevo

Post by misaoni »

I ja imam nekoliko prostora u strogom centru na kojima uvijek nadjem jedno ili dva slobodna besplatna parking mjesta.
Ne pada mi napamet da kazem koja su to :D

Naravno ni bilo ko drugi ne bi trebao takve podatke iznositi u javnost! :)
_Reds_

#4 Re: Parking Sarajevo

Post by _Reds_ »

Oki ne morate reci za ova mjesta, daj recite za ove parkinge na Marindvoru, ciji su i kako se placaju.
_Reds_

#5 Re: Parking Sarajevo

Post by _Reds_ »

Ovaj tamo iz Sarajevo City Centra nije RAD-ov, ima Rad-ov pored, aili pored ima i neki drugi parking, kazem parkirao 2-3 puta niko mi nistas nije trazio, ali mi pravo cudno jer je to bas veliki parking.
_Reds_

#6 Re: Parking Sarajevo

Post by _Reds_ »

Znaci ono se nista ne placa ?? Jeste ima neki lik stoji, cak i kucicu, ali kaze on moj je samo asfalt, a tu ima mozda 176 parkinga.

I placa li se to, i ako bi ko bude trazio da platim, znaci ne moram nista ??

I moram da priznam da ljudi maksimalno korektno tu parkiraju i da je iskoristivost tog parkinga prilicno visoka.
_Reds_

#7 Re: Parking Sarajevo

Post by _Reds_ »

Septik wrote:Naravno da se plaća...zašto bi se inače on tu cicvario po cijeli dan :D
Pa on civacvari kako sam ja skontao, vise zbog toga da cuva nekima auta, a mu raja ponekad da za to nesto.
takač

#8 Re: Parking Sarajevo

Post by takač »

Privredna banka Sarajevo, zgrada je bila, ERC t.z.
Ko je kupio i da li je neznam. Sigurno misliš na taj prostor. POZZ.
Bountiful

#9 Re: Parking Sarajevo

Post by Bountiful »

Imam i ja jedno pitanje vezano za parking u Sarajevu :D prijatelji su trenutno na moru u Hrvatskoj i planiraju u povratku stati u Sarajevu (provest ce u Sarajevu samo par sati) i zanima me koji parking u centru grada da im predlozim posto putuju sa prikolicom :D
_Reds_

#10 Re: Parking Sarajevo

Post by _Reds_ »

Bountiful wrote:Imam i ja jedno pitanje vezano za parking u Sarajevu :D prijatelji su trenutno na moru u Hrvatskoj i planiraju u povratku stati u Sarajevu (provest ce u Sarajevu samo par sati) i zanima me koji parking u centru grada da im predlozim posto putuju sa prikolicom :D
Eto taj koji sam ja rekao, dzabe je. Sad ne znam koliko se mjesta moze naci u sred dana, ali mislim da moze.
Mahdia

#11 Re: Parking Sarajevo

Post by Mahdia »

Jednom turisti savet, moze i na private gde ima besplatnog parkinga u blizini Mule Mustafe Baseskije?
Hvala vam unapred. :bih:
doktor78

#12 Re: Parking Sarajevo

Post by doktor78 »

Preporuka za neki siguran, a jeftin parking u blizini Mašinskog fakulteta? Hvala unaprijed!
shandrprcSA

#13 Re: Parking Sarajevo

Post by shandrprcSA »

doktor78 wrote:Preporuka za neki siguran, a jeftin parking u blizini Mašinskog fakulteta? Hvala unaprijed!
ispred II PU :D
goran16v

#14 Re: Parking Sarajevo

Post by goran16v »

doktor78 wrote:Preporuka za neki siguran, a jeftin parking u blizini Mašinskog fakulteta? Hvala unaprijed!
Siguran a jeftin parking - gdje to inace ima?
Najsigurniji parking u siroj okolini MF-a je Importane za 2KM/h + 1 sat gratis (ne znam da li su uveli ogranicenje na trajanje parkinga), onako relativno na otvorenom i sa puno prolaznika je i onaj ispred Z. muzeja.
Ne znam kakva je situacija oko Brostola, ima li tamo cuvanih parkinga i sl.
shandrprcSA

#15 Re: Parking Sarajevo

Post by shandrprcSA »

goran16v wrote:
Siguran a jeftin parking - gdje to inace ima?
Najsigurniji parking u siroj okolini MF-a je Importane za 2KM/h + 1 sat gratis (ne znam da li su uveli ogranicenje na trajanje parkinga), onako relativno na otvorenom i sa puno prolaznika je i onaj ispred Z. muzeja.
Ne znam kakva je situacija oko Brostola, ima li tamo cuvanih parkinga i sl.
ima preko puta Bristola, 1KM citav dan

https://www.google.ba/maps/dir//43.8523 ... !3e0?hl=hr
Post Reply