Parking mjesta

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

van Basten

#26 Re: Parking mjesta

Post by van Basten »

prije svega za zelene površine, a onda i za punjenje budžeta ali od sviju ravnomjerno (jer kazna i udarac po džepu je jedini način kako budalu naučiti pameti). A ne da ovaj gazi cijeli dan po travi i niko da se počeše, a mene policija na istom tom parkingu odere za 50 maraka zato što sam parkirao "na prolazu za auta" - a ja sklonio auto ispod prolaza, iza ograde kuda svakako niko ne može ni proći, jer su bili najavili grad a to mjesto bilo slobodno. I ja za dva sata koliko sam proveo tu (asfalt sve) dobijem kaznu, a nikada niko ni prije ni poslije mene nije (a stalno tu neko parkira).
A najviše se brinem za naš mentalitet kojem je sasvim ok parkirati kako je dotični parkirao, i koji će još tražiti opravdanje i nekakve olakšavajuće okolnosti za to.
slavkoimamodilera

#27 Re: Parking mjesta

Post by slavkoimamodilera »

I? Jesi zvao policiju ili mislis da si ofiranjem ovog debila na forumu postigao cilj?
van Basten

#28 Re: Parking mjesta

Post by van Basten »

poslao sam im linkove slika na http://www.mupks.ba/
pa ako hoće neka gledaju i procesuiraju. Ne pada mi na pamet lično im ići i prijavljivati, onda mene protresu kao da sam ja lopov ( a šta ćeš ti tu, a što slikaš...). Ako hoće mogu reagovati, imaju i s čim, a ako neće ... hebat ga
dimu

#29 Re: Parking mjesta

Post by dimu »

pa lakse je uzet telefon i nazvat policiju i prijavit nego slikat, pa prebacivat na kompjuter, pa uploadovat na mail i slati muriji... jesmo moderni u pm, prijavljivanje zlocina on-line... to nema ni u USA jos ja mislim :D
Erzsebet

#30 Re: Parking mjesta

Post by Erzsebet »

Stvarno ne kontam o čemu pričate ovdje. Tražite nova parking mjesta, i to je ok, ali koji će mi vrabac ta parking mjesta ako je 2 KM sat, ili čak 3 KM, kao na Skenderiji? Da bih ostavio auto 5 sati, moram izletiti najmanje 10 KM, mjesečno je to previše para.

Ljudi koji žive u centru nemaju gdje parkirati i to je mnogo veći problem. Ako neko hoće da plati, može uvijek naći, ali glupo je da neko iz Ferhadije mora uvijek plaćati samo zato što živi tu. Posebno me nervira kad kod Tržnice svi oni šverceri parkiraju auta, a to je pješačka zona. Ako će već biti parkirana, zar nije logičnije da tu parkira neko ko tu stanuje? I naravno, nikad ih niko nije kaznio.
amrica

#31 Re: Parking mjesta

Post by amrica »

Za vrijeme Olimpijade :D su bile naljepnice, u bojama po zonama, mislim da je crvena bila za one sto zive u Starom gradu, plava za Centar... tako nekako, i na Marindvoru kapak, ne mozes uzvodno ako nemas pravu naljepnicu.
Troll_Happens

#32 Re: Parking mjesta

Post by Troll_Happens »

aaa boze boze sta nam nece pasti na pameti :lol: :lol:

Na par­kin­gu kod tro­lej­bus­ke okre­ta­ljke na Trgu Aus­tri­je u sa­ra­jev­skom na­se­lju Bis­trik ovih da­na u ka­snim no­ćnim sa­ti­ma de­ša­va­ju se ne­vje­ro­va­tne pre­va­re i kra­đe gra­đa­na ko­ji tu par­ki­ra­ju svo­je vo­zi­lo. Na­ime, na tom par­kin­gu ko­jim uprav­lja ko­mu­nal­no pre­du­ze­će «Rad» pri­mi­je­ćen je mla­đi mo­mak, ja­ko lo­še obu­čen sa ka­pu­lja­čom na gla­vi ka­ko od vo­za­ča tra­ži da pla­te par­ki­ra­nje svog vo­zi­la. Sa li­je­po is­kon­stru­isa­nom pri­čom ubje­đu­je lju­de da on ra­di na ovom par­kin­gu, ali na upit da po­ka­že pot­vrdu da je upo­sle­nik ovog pre­du­ze­ća izno­si mi­li­on oprav­da­nja ka­ko mu je os­ta­la ne­gdje ku­ći i sli­čno. Da se ra­di o čis­toj pre­va­ri, pot­vrdi­li su nam ju­čer i upo­sle­ni­ci na ovom par­kin­gu ko­ji ta­ko­đer upo­zo­ra­va­ju vo­za­če da ne na­sje­da­ju na ova­kve la­ži.-Par­king je otvo­ren od se­dam do 20 sa­ti. Mi­mo tog vre­me­na na par­kin­gu ne­ma na­ših lju­di i par­ki­ra­nje vo­zi­la se ne na­pla­ću­je. Mi smo ču­li da se ova­kve stva­ri de­ša­va­ju, ne sa­mo na ovom par­kin­gu, već i na os­ta­lim u gra­du. I po­li­ci­ja zna čes­to obi­la­zi­ti ova mjes­ta baš iz to­ga ra­zlo­ga- ka­za­li su upo­sle­ni­ci na par­kin­gu.

U Po­li­cij­skoj upra­vi Sta­ri Grad sa­mo su nam krat­ko ka­za­li da su upo­zna­ti sa ova­kvim slu­ča­je­vi­ma i da će se par­kin­zi češ­će obi­la­zi­ti i kon­tro­li­sa­ti, kao i po­du­zi­ma­ti mje­re da se te po­ja­ve spri­je­če.
Neelix

#33 Re: Parking mjesta

Post by Neelix »

ih, nisu mi jednom pokusali naplatiti tako :D dodje lik na parkingu preko puta vijecnice, oko pola 9 navece bilo, ja se uparkirah, kaze to je marka :D reko kakva marka, proslo 8, pa kaze da naplatim :D ne naplacuje se kazem mu poslije osam..."sta me zajebavas ba.." :lol: i ode.

a znam ih i sto su nasjedali... :-)
Post Reply