ljepse puno od ovog..

Moderator: anex
Samo da nesto kazem u vezi "cufa".chuchumbamayumbe wrote:E, jedina mana je sto on posjeduje odredjeni elektrostaticki elektricitet i provlaci prasinu, tako da se sakupljaju one "cufe" prasine i to izgleda ruzno ako se na vrijeme ne usisa. To mu je mozda i prednost jer je ta prasina prisutna i kada imas parket, ali je parket ne privlaci pa je i ne vidis i ne kupis.
najs...

e vidis u tome je problem. ja sam nedavno adaptirao stan. nakon godinu dana zajebavanja s majstorima odlucio sam da angazujem firmu da mi zavrse pod kako treba, da se ne moram sam zajebavati sa nabavkom materijala, nadgledanjem majstora i tako dalje. odabrao sam rustik hrast, i odlucio da ga bajcam u neku smedju boju. ispalo je podnosljivo, mada ni blizu kako je ta firma to trebala uraditi i kako smo se dogovorili.HiBreeD wrote:lako bi ja da kod nas imas firmu koja se striktno bavi time, dovedes ih i kazes...e vako hocu...ma ne bi mi bilo zao ni platit, ako posao odrade dobro...
Najgora moguca greskatako da je najpametnije kupiti brodski i sacekati izvjesno vrijeme( naravno ko nije u zurbi )

tako sto ces izmedju gredica i samog poda staviti filc (jel se tako kaze?) - to je ona tanka spuzvica sto se stavlja ispod laminata. nije skupo i mozes je naci po stovaristima. a ako imas nekih starih tankih deka mozes i to koristiti.triton wrote: jedino sto nisam skontao je, kako se rijesiti nepozeljnog skripanja.
Sve zavisi sa cijim materijalom. Ak te vishe zanima tata mi se time bavi, pa ti mogu na pm dati broj telefona.starii wrote:koliko postavljanje,brusenje i lakiranje parketa?