Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Da li je Erdogan zaslužio park u Sarajevu zbog podrške u pravednoj odbrani Sarajeva i BiH?

Da
33
42%
Ne
46
58%

Total votes: 79

valterbranisarajevo

#1 Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by valterbranisarajevo »

Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan"

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici usvojili su odluku kojom se parku na Džižikovcu daje naziv "Recep Tayyip Erdogan".
Ova odluka je donesena zbog njegove izuzetne zasluge u pružanju podrške u pravednoj borbi za odbranu Sarajeva i BiH.

Mislim stvarno više, pa još davati imena živim ljudima. :oops:

Drugo ja stvarno ne znam kakve su Erdoanove zasluge za "odbranu Sarajeva i BiH". U ratu je predsjednici Turske bili rah Demirel i rah Ozal, a premijerka Tansu Čiler, ako me sjećanje još služi. Za Erdoana tada niko nije čuo.(možda za poslijeratne zasluge, ali za ratne-nema šanse)..Ako se gleda na obrazloženje inicijative- znači da su se poslužili prevarom. Inače Opštinsko vijeće Centar je prozrelo ovu namjeru i odbilo inicijativu (podnosilac Merhamet-živa istina :lol:) , ali su je sada "na mala vrata provukli kroz Kanton.. Uostalom kada imamo ulice po nazivima nekih država možemo imati Trg ili parkrepublike Turske, i na taj način bi se zahvalili svim građanima te države..

Ili se ovo Silajdžić zahvaljuje što je dobio svoj trg u Konji... :? :run:

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/100630108
nellington

#2 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by nellington »

valterbranisarajevo wrote:Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan"

Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici usvojili su odluku kojom se parku na Džižikovcu daje naziv "Recep Tayyip Erdogan".
Ova odluka je donesena zbog njegove izuzetne zasluge u pružanju podrške u pravednoj borbi za odbranu Sarajeva i BiH.

Drugo ja stvarno ne znam kakve su Erdoanove zasluge za "odbranu Sarajeva i BiH". U ratu je predsjednici Turske bili rah Demirel i rah Ozal, a premijerka Tansu Čiler, ako me sjećanje još služi. Za Erdoana tada niko nije čuo.(možda za poslijeratne zasluge, ali za ratne-nema šanse)..Ako se gleda na obrazloženje inicijative- znači da su se poslužili prevarom. Inače Opštinsko vijeće Centar je prozrelo ovu namjeru i odbilo inicijativu (podnosilac Merhamet-živa istina :lol:) , ali su je sada "na mala vrata provukli kroz Kanton.. Uostalom kada imamo ulice po nazivima nekih država možemo imati Trg ili parkrepublike Turske, i na taj način bi se zahvalili svim građanima te države..

Demirel je još živ :) Erdogan je u to vrijeme postao načelnik Istanbula.

A naravno - sad su Lepi Hare i Redžep 1:1 :)
manki

#3 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by manki »

Koje s*anje...
valterbranisarajevo

#4 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Stvarno čovjek je živ... :) Umro je Bulet Ecevit.... :(
LeonardoAC

#5 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by LeonardoAC »

Nisam kompetentan da govorim o tome da li je ovo način na koji Sarajevo treba da se zahvali... U ratu je Erdogan bio gradonačelnik Istanbula i bio je najžešći i najglasniji kritičar okupacije BiH dok se tadašnja proateistička vlast u Turskoj sakrivala ispod tepiha zbog svojih nekih interesa. Erdogan je BiH (a posebno Sarajevo) spominjao u svakom svom govoru, gdje god je to mogao, i uticao je (ako ništa drugo) na javno mijenje u Istanbulu (onoliko koliko je mogao, a poznato je da je partija kojoj je pripadao više puta zabranjivana a njeni čelnici zatvarani i hapšeni...), A park k'o park...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by Chmoljo »

moderator wrote:a park ko park, a vlada ko vlada - u sekundi se dogovore da preimenuju trgove i parkove, al ne mogu da se dogovore da implementiraju akcioni plan za borbu protiv maloljetnicke delinkvencije...
jebi ga šefe, moraš ljude držati u strahu nečega... danas delinkvent, sutra terorista...
shuriken

#7 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by shuriken »

bogumi ako su Zetru nazvali po Samaranu koji je bio fasist, a valjao nam je
onda treba i djidjikovac po erdoganu, bitno da nam je valjao
volimo se mi ba prilagodjavat

za njegovog vakta je uveden zakon po kojem Turkinje koje naprave abortus u inozemstvu po povratku u domovinu idu u zatvor

bas me zanima kako taj zakon implementiraju, zene u reproduktivnoj dobi pregledava ginekolog na aerodromu?
law2

#8 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by law2 »

Ma sto nisu izgradili novi park pa ga onda nazvali kako hoce...
XXS

#9 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by XXS »

LeonardoAC wrote:Nisam kompetentan da govorim o tome da li je ovo način na koji Sarajevo treba da se zahvali... U ratu je Erdogan bio gradonačelnik Istanbula i bio je najžešći i najglasniji kritičar okupacije BiH dok se tadašnja proateistička vlast u Turskoj sakrivala ispod tepiha zbog svojih nekih interesa. Erdogan je BiH (a posebno Sarajevo) spominjao u svakom svom govoru, gdje god je to mogao, i uticao je (ako ništa drugo) na javno mijenje u Istanbulu (onoliko koliko je mogao, a poznato je da je partija kojoj je pripadao više puta zabranjivana a njeni čelnici zatvarani i hapšeni...), A park k'o park...
Imal' ista konkretno. I moja tetka na Floridi je spominjala Sarajevo i klela cetnike od zore do sumraka pa nigdje njenog parka.
LeonardoAC

#10 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by LeonardoAC »

shuriken wrote:bogumi ako su Zetru nazvali po Samaranu koji je bio fasist, a valjao nam je

za njegovog vakta je uveden zakon po kojem Turkinje koje naprave abortus u inozemstvu po povratku u domovinu idu u zatvor

bas me zanima kako taj zakon implementiraju, zene u reproduktivnoj dobi pregledava ginekolog na aerodromu?
i sad je Erdogan fašista ? :lol:
valterbranisarajevo

#11 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Sarajevo je valjao ovaj, onaj, peti, deseti. Rekao bi čovjek da od tolikih prijatelja i zaštitnika nismo ni osjetili rat. Međutim, interesantno da u Sarajevu ne postoji ulica onih koji su jedini valjali Sarajevu u ratu: Armiji BiH... :run:
LeonardoAC

#12 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by LeonardoAC »

XXS wrote:
LeonardoAC wrote:Nisam kompetentan da govorim o tome da li je ovo način na koji Sarajevo treba da se zahvali... U ratu je Erdogan bio gradonačelnik Istanbula i bio je najžešći i najglasniji kritičar okupacije BiH dok se tadašnja proateistička vlast u Turskoj sakrivala ispod tepiha zbog svojih nekih interesa. Erdogan je BiH (a posebno Sarajevo) spominjao u svakom svom govoru, gdje god je to mogao, i uticao je (ako ništa drugo) na javno mijenje u Istanbulu (onoliko koliko je mogao, a poznato je da je partija kojoj je pripadao više puta zabranjivana a njeni čelnici zatvarani i hapšeni...), A park k'o park...
Imal' ista konkretno. I moja tetka na Floridi je spominjala Sarajevo i klela cetnike od zore do sumraka pa nigdje njenog parka.
čuli smo mi za tvoju tetku... predlažem da Marijin dvor preimenujemo u njenu čast
IHAVEDREAM

#13 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by IHAVEDREAM »

moderator wrote:a park ko park, a vlada ko vlada - u sekundi se dogovore da preimenuju trgove i parkove, al ne mogu da se dogovore da implementiraju akcioni plan za borbu protiv maloljetnicke delinkvencije...
MOJE IZNIMNO POSTOVANJE............ :thumbup:
F.G.R.

#14 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by F.G.R. »

valterbranisarajevo wrote:Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan"

Tvoj post je besmislen samo onima koji te ne poznaju...
Poznato je da imas iritaciju i dobijas osip na sve sto nije crveno i titoisticko :bih:
valterbranisarajevo

#15 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Tako je i možeš me u čast toga poljubiti u određeno mjesto... :bih:
F.G.R.

#16 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by F.G.R. »

valterbranisarajevo wrote:Tako je i možeš me u čast toga poljubiti u određeno mjesto... :bih:

Na tvoje vrijedjanje se necu obazirati, mozda ce moderacija...

A drugo, znam da ti je tesko sto je proslo vrijeme jednoumlja, titove jednopartijske drzave, ne mogucnosti izrazavanja vjerskih i drugih sloboda, proslo je vrijeme kad je ono sto komunisti i UDBAsi kazu zakon...
znam da ti je danas tesko ali navikni se :bih:
ili ne moras, ali to je fakt..
F.G.R.

#17 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by F.G.R. »

moderator wrote:O zivote, pa vas dvojica se volite! :D
Nemojte se svadjati, znate pravila.
Ako ne budete dobri, nikad necete imati park sa svojim imenom!

On me vrijedja pasha, znaci vec nije dobar...ali ti to ne zelis vidjeti...
shuriken

#18 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by shuriken »

LeonardoAC wrote:
shuriken wrote:bogumi ako su Zetru nazvali po Samaranu koji je bio fasist, a valjao nam je

i sad je Erdogan fašista ? :lol:
ne, fasist je bio Samaran
ali nepriznavanje genocida nad Armenima
tamanjenje Kurda
progon Orhana Pamuka
i hapsenje zena koje su abortirale
nisu baš indikatori demokracije
therrarrius

#19 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by therrarrius »

Krucijalni problem grada u drzave (namjerno malim slovima). Maligni tumor koji ce metastazirati i unistiti nasu privredu, kulturu, nauku i drustvo u cjelini.

Boze, Boze, kako cemo dalje?
F.G.R.

#20 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by F.G.R. »

Normalna stvar da ce dati park covjeku koji voli ovaj grad i pomaze ovoj drzavi :bih:
vee-jay

#21 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by vee-jay »

:-) ebo grad/drzavu kad u njoj nemas covjeka po kojemu da nazoves park
IHAVEDREAM

#22 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by IHAVEDREAM »

Sta li bi sa Ataturkom :?: ....., pa sa Menderesom :?: ........
Nisu bas podobni za ovo nase danasnje stanje stvari.....( a , birvaktile su bili jako popularni) u doba Copavog.....)
Valjda "OSVJESCENJE!" :sad:
Last edited by IHAVEDREAM on 30/06/2010 23:40, edited 1 time in total.
atko

#23 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by atko »

Cemu tolika loziona ... izborna je godina :roll:
XXS

#24 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by XXS »

F.G.R. wrote: A drugo, znam da ti je tesko sto je proslo vrijeme jednoumlja, titove jednopartijske drzave, ne mogucnosti izrazavanja vjerskih i drugih sloboda
Ma kakvi, vakat je ostao isti, sam su se dresovi i zastave promijenili.
zindlo

#25 Re: Park na Džidžikovcu od sada nosi naziv "Recep Tayyip Erdogan

Post by zindlo »

E sto su braca turci uradili za nas ne do Bog nikome.
Ali mi smo svakako debilan narod jer Sarajevu nije pomogao niko,pruzali podrsku jesu mnogi ali pomogao nije niko,to znaju svi oni koji su ovdje bili 4 ratne godine. Ulice nasih Nobelovaca su kod deponije smeca,a nekim marginalcima za nas dajemo u centru grada,ali to smo mi glupi i tupi do bola....
Locked