"Park" i "Rad" trebaju postati jedno preduzeće ?!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
atko

#1 "Park" i "Rad" trebaju postati jedno preduzeće ?!

Post by atko »

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090227065

Prijedlog da se spoje park-rad, toplane-sarajevogas ...
... hoce li na kraju ispasti sve jedna velika lakrdija, poznajuci nas i nas mentalitet ... i hocemo li zapravo dobiti samo komplikovanije i ne-efikasnije firme na terenu?

Ko ce biti mlada a ko mladozenja u ovim brakovima :D

I hoce li na kraju ipak direktori i zamjenici dobiti svoje nove pozicije a sve ce po sitnoj buraniji da pukne ??

Ako dodje do toga hoce 100% :roll:

Cilj je usteda ... sto znaci otpustanje viska radnika ... a garant ce na kraju ispast pita skuplja nego tepsija ... jer ce se tim otpustenim morati svasta nesta nadoknaditi.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: "Park" i "Rad" trebaju postati jedno preduzeće ?!

Post by PipiDugaDevetka »

Pa, o tome da li je bolje imati sve na okupu, pa tako uštedjeti na nekim radnim mjestima, treba da kaže struka.
Oni koji se bave organizacijom preduzeća, ekonomisti i slično.

Mislim da je ranije bila vijest da u Kantonu žele kopirati Zg. gdje ima nekakva holding firma koja objedinjuje dosta toga. Da li će to, onda, privatizovati i šta će biti, ne znam.

Danas sam htio platiti smetljarinu, pa nazovem onaj tel. broj sa računa i pitam na kojim uplatnim mjestima mogu uplatiti bez provizije koju uzima pošta. Kaže, samo na 2 mjesta, kod stanice Pofalići i kod Velepekare.
Rekoh, hvala lijepo, ali malo ćete sačekati sa mojom uplatom kada mi bude usput da dođem sa Ilidže.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090227065/komentari
neutral

#3 Re: "Park" i "Rad" trebaju postati jedno preduzeće ?!

Post by neutral »

mozda nam za promjenu ispred zgrade ne bude ovako :x

Image
Post Reply