Pariz

Post Reply
Bodkin

#501 Re: Pariz

Post by Bodkin »

Ko god da su ovi teroristi, davno je doslo vrijeme da se evropa pozabavi sigurnoscu u vlastitim granicama
Latte

#502 Re: Pariz

Post by Latte »

Euronews reports that the police claim that 150 people have been killed, and that the death toll could rise.

Al Arabiya English
‏@AlArabiya_Eng
#BreakingNews Witnesses: gunmen say ‘what we’ve done was in response to your action in Syria’
Bosanski_kralj

#503 Re: Pariz

Post by Bosanski_kralj »

Fauja Singh wrote:
Bosanski_kralj wrote:Znači do sad 100 ubijenih? Strašno
To u dvorani, znaci ukupno preko 140 :(
:shock: :shock:

Stvarno je zemlja postala nesiguno mjesto za živjeti-.
Njanjavi

#504 Re: Pariz

Post by Njanjavi »

UPDATE: Emily Dorio, wife of Eagles Of Death Metal drummer Julian Dorio, reports that he and the other band members are safe. She says: “He called to say that he loved me and he was safe. Everyone on stage was able to get off.”

Thank you for the update, it appears that the band are in a Paris police station but some of the crew are unaccounted for. Love to everyone

:-?
KUZNETSOV

#505 Re: Pariz

Post by KUZNETSOV »

Ripicipi wrote:
A sto se raznose po muslimanskim zemljama??
zato što su im daleko London i Pariz... bolje je pitanje zasto se prije nisu raznosili po muslimanskim zemljama, prije nego francuzi i razni jebivjetri ne dodjose u njihove zemlje? jer pazi barut izmisliše kinezi prije 1k godina...
Latte

#506 Re: Pariz

Post by Latte »

Canal+ reporter on MSNBC: "Scene inside theater is absolutely devastating"
Honda Hondas

#507 Re: Pariz

Post by Honda Hondas »

Ubijte me ako ne budu gorili izbjeglicki kampovi po Njemackoj i Francuskoj sutra! :skoljka: ako ne budu desnicari i neo nacisti po Svabiji sutra palili i sutali tkz izbjeglice nogama , skinite mi glavu odma!

I za ove izbjeglice. rat u Siriji traje 4 i po godine , oni se tek sad sjetili da su ugrozeni i hajmo mi svi u Njemacku! :roll:

Znas ono, das prst, hoce cijelu saku!!! MRS
It_is_a_Leclerc

#508 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Ambasada BiH nema nikakvih informacija o državljanima BiH.

Uveli su stalno dežurno osoblje koje je dostupno građanima ako im treba pomoć ili podaci o nekom našem državljaninu.

Pozivaju sve kojima treba pomoć Ambasade da se obrate
+ (33 1) 426 734 22
+ (33 1) 476 612 60
MMM1977

#509 Re: Pariz

Post by MMM1977 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Jos jednom bih napomenuo da su ovo predstavnici "umjerenih" iz sirijskog i, naravno, libijskog rata, koje je zvanicni Paris podrzao i naoruzao...U Siriji vec 4 godine, a u Libji i duze, "umjereno" ubijaju druge muslimane...Ovo se u strucnom zargonu zove "Bumerang efekt".
Hajde dosta i tebe sa tvojim sektastvom veceras
Izvoli, demantuj!
Salik, inače si mi extra lik, ali francuz je u pravu. Nije zaginuo Hollande nego obični građani koji su možda bili protiv francuskog petljanja na bliskom istoku.

Isil se ne vodi nikakvom logikom, cilj je ubijati bilo koga.
Hakiz

#510 Re: Pariz

Post by Hakiz »

bull21 wrote:
soccerfan88 wrote:Boze pa dokle vise? Ima li ovome kraja uopste? :( :(
Nema. Ovo je sve počelo invazijama na Istok i "uvođenjem" demokracije. Najvećeg neprijatelja na SVIJETU stvorili su zapadnjaci i njihovi pokušaju da uspostave svoje pijune na vlast u razno-raznim bivšim diktaturama. Ako ovo ne dovede do izgona muslimana iz Evrope, ništa neće. Dovoljno ti je pogledati šta se događa, kako se odnose prema izbjeglicama, kako ih određeni (jebeni Mađari) odbijaju primiti jer su muslimani. Dovoljno je možda, i najgore je upravo to što desnica sve više i više jača. Neka nam je Bog na pomoći, samo to mogu reći.
Je li iko razmišljao kako će se ove stvari odraziti na muslmanska predgrađa Pariza. Hoće li sutra na izborima pobijediti gori desničar od Le Pen?
zarko.filip

#511 Re: Pariz

Post by zarko.filip »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:
salik79 wrote:Jos jednom bih napomenuo da su ovo predstavnici "umjerenih" iz sirijskog i, naravno, libijskog rata, koje je zvanicni Paris podrzao i naoruzao...U Siriji vec 4 godine, a u Libji i duze, "umjereno" ubijaju druge muslimane...Ovo se u strucnom zargonu zove "Bumerang efekt".
Hajde dosta i tebe sa tvojim sektastvom veceras
Izvoli, demantuj!
Jos ni jedna recenica osude ovoga sto se veceras desilo u Parizu?
Latte

#512 Re: Pariz

Post by Latte »

Image
Bosanski_kralj

#513 Re: Pariz

Post by Bosanski_kralj »

Honda Hondas wrote:Ubijte me ako ne budu gorili izbjeglicki kampovi po Njemackoj i Francuskoj sutra! :skoljka: ako ne budu desnicari i neo nacisti po Svabiji sutra palili i sutali tkz izbjeglice nogama , skinite mi glavu odma!

I za ove izbjeglice. rat u Siriji traje 4 i po godine , oni se tek sad sjetili da su ugrozeni i hajmo mi svi u Njemacku! :roll:

Ti si jedna od osoba koje jedva čekaju da se ovakvo što desi pa da onda možeš krenuti sa pričom "eto jesam vam govorio kakve su te izbjeglice, kakvi su ti muslimani..."
insomnia78

#514 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

MMM1977 wrote:
Ima li kakvih procjena koliko je napadača, da li su locirani? Jer osim pozorišta ništa nije riješeno, dok god ih ne pobiju ili pohapse. Čak i tada, jebena je situacija u Parizu, svakakve mrake ima i nikad ne možeš znati ko je normalan a ko terorista.
Nista zvanicno
Ne mora znaciti da ih je bilo puno
Ovo su lokacije napada
Image
Osim stadiona su manje vise blizu
To su mahom ulice sa restoranima i kaficima jos je veceras vikend, hiljade ljudi je bilo na ulicama
Latte

#515 Re: Pariz

Post by Latte »

Agence France-PresseVerifizierter Account
‏@AFP
#BREAKING Three suspected attackers killed in police raid on Paris concert hall: police
uglavnomja

#516 Re: Pariz

Post by uglavnomja »

kazu da simpatizeri isisa preuzimaju odgovornost i slave po drustvenim mrezama :run:
salik79

#517 Re: Pariz

Post by salik79 »

MMM1977 wrote: Salik, inače si mi extra lik, ali francuz je u pravu. Nije zaginuo Hollande nego obični građani koji su možda bili protiv francuskog petljanja na bliskom istoku.

To ne sporim...Ali isto vazi i za Sirijce, Libijce, Iracane,....
bull21

#518 Re: Pariz

Post by bull21 »

BFM TV: 112 mrtvih
MMM1977

#519 Re: Pariz

Post by MMM1977 »

insomnia78 wrote:
MMM1977 wrote:
Ima li kakvih procjena koliko je napadača, da li su locirani? Jer osim pozorišta ništa nije riješeno, dok god ih ne pobiju ili pohapse. Čak i tada, jebena je situacija u Parizu, svakakve mrake ima i nikad ne možeš znati ko je normalan a ko terorista.
Nista zvanicno
Ne mora znaciti da ih je bilo puno
Ovo su lokacije napada
Image
Osim stadiona su manje vise blizu
To su mahom ulice sa restoranima i kaficima jos je veceras vikend, hiljade ljudi je bilo na ulicama
Nadam se da će ih neutralizirati uskoro. Trajno neutralizirati, mater im jebem.
It_is_a_Leclerc

#520 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Sada pričaju o tome kako na tviteru teroristički fanovi pod hashtagom - "Let's make France burn" slave ove napade. :shock:

Kažu da su prizori u koncertnoj sali - užasavajući i nečuveni.
Latte

#521 Re: Pariz

Post by Latte »

katharina Zilkowski novinarka koja se nalazi ispred Bataclana u razgovoru sa policijom kaze da se do sada samo za 3 napadaca iz Bataclana zna da su mrtvi. O ostalim napadacima nemaju jos nikakvih informacija
MMM1977

#522 Re: Pariz

Post by MMM1977 »

salik79 wrote:
MMM1977 wrote: Salik, inače si mi extra lik, ali francuz je u pravu. Nije zaginuo Hollande nego obični građani koji su možda bili protiv francuskog petljanja na bliskom istoku.

Naravno, ali ne bi o tome trebali na ovoj temi, koja je, usput, izlizana milion puta. Niti je vrijeme niti mjesto.
LSD

#523 Re: Pariz

Post by LSD »

Honda Hondas wrote:Ubijte me ako ne budu gorili izbjeglicki kampovi po Njemackoj i Francuskoj sutra! :skoljka: ako ne budu desnicari i neo nacisti po Svabiji sutra palili i sutali tkz izbjeglice nogama , skinite mi glavu odma!

Frajer na bosanskom forumu marška sirijske izbjeglice u Njemačkoj :-) sad su mu i oni nešto krivi za ovo veceras :facepalm:

ovo progresija postaje sve zanimljivija
salik79

#524 Re: Pariz

Post by salik79 »

zarko.filip wrote:
salik79 wrote:
Izvoli, demantuj!
Jos ni jedna recenica osude ovoga sto se veceras desilo u Parizu?
Osudjujem ja vec godinama unazad, ali kakve fajde?!
Ripicipi

#525 Re: Pariz

Post by Ripicipi »

salik79 wrote:

Znaci tebi su isto npr. ubijene Sarajlije u ratu i ubijeni Sirijci u Siriji?
Post Reply