u V. Britaniji ih nema? pa musliman, porijeklom iz Pakistana je gradonacelnik LondonaAlfons Kauders wrote:Bili glupi i dopustili da im se u drzavu naseli pun kurac Arapa?Thorgerson wrote:I mene zanima zasto ovoliki napadi na Francusku. Sta su to toliko strasno Francuzi uradili, a nisu npr. Britanci? Nije vala i da u britaniji generacije imigranata rodjene tamo uzivaju neke ultra pogodnosti. Nije valjda da je francuska obavjestajna sluzba toliko smotana, da ne moze pratiti ove ljude.
Mada ove napade je stvarno tesko sprijeciti, kad pomislis da vise nemaju sta izmisliti, hej oni uzmu kamion i gaze ljude. Strahota.
Ako nije bio opasan bombom, nisu ga trebali ubijati. Koliko vidim izasao je iz kamiona bio. Pa mogli su ga raniti u nogu i privesti nekako, i iscijedi ga za informacije. Sigurno mu nije tek tako palo na pamet ova ideja. Ovako ce sad neki bradonja iz sirije rec, mi smo to organizovali. A oni glavni ljudi koji moraju biti u Francuskoj da ovo sve vode ce mirno setati do sljedeceg napada.
Pariz
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4476 Re: Pariz
- Alfons Kauders
#4477 Re: Pariz
Bodkin wrote:Znaci sistem supalj kao zub. Mada ako uspije integrisati azijate, a ne uspije arape, onda ima nesto i do arapaThorgerson wrote: Ti koji su se doselili ovo nisu uradili. Ovo su druge ili trece generacije tih arapa. Je li bio ijedan napad da nije izvrsen od osobe koja je rodjena u Francuskoj.
Dakle, njegovi roditelji ili djedovi koji su dosli u Francusku, jbg nisu oni sad direktni krivci za ovo.
Da, a to "nesto" i nije toliko povezano s vjerom, koliko sa arapskom kulturom i obicajima.
Potpuno isti profil napadaca u Parizu, Briselu itd... Hrpa sitnih kriminalaca, luzera, koja u drugoj ili trecoj generaciji nije sposobna ili voljna postati dio zapadnog drustva.
Nas narod kad ode na zapad, nauci jezik za par godina, djeca ga pricaju kao rodjene Svabe ili Holandjani, ganjaju posao, skoluju se... A Arapi? Druga i treca generacija jos uvijek odbija da nauci jezik i kulturu zemlje u kojoj su rodjeni, jer su ih tako naucili.
Kao takvi, podlozni su svemu i svacemu, pocev od kriminala do terorizma.
- deer_hunter
#4478 Re: Pariz
vas dvojica bi se trebali vratiti u real life. svaki policajac na kojeg se puca nece gadjati da samo rani, pogotovo ne nekog ko je kamionom gazio ljude 2 kilometra i pucao na ljude. i ranjen covjek te moze ubiti, nije vam ovo Call of Duty, djecaciDrvosjeca iz Dejcica wrote:To se i ja pitam. Ovakve direktne izvršioce bi trebao biti prioritet uhvatiti žive da se otkriju naredbodavci.Thorgerson wrote:I mene zanima zasto ovoliki napadi na Francusku. Sta su to toliko strasno Francuzi uradili, a nisu npr. Britanci? Nije vala i da u britaniji generacije imigranata rodjene tamo uzivaju neke ultra pogodnosti. Nije valjda da je francuska obavjestajna sluzba toliko smotana, da ne moze pratiti ove ljude.
Mada ove napade je stvarno tesko sprijeciti, kad pomislis da vise nemaju sta izmisliti, hej oni uzmu kamion i gaze ljude. Strahota.
Ako nije bio opasan bombom, nisu ga trebali ubijati. Koliko vidim izasao je iz kamiona bio. Pa mogli su ga raniti u nogu i privesti nekako, i iscijedi ga za informacije. Sigurno mu nije tek tako palo na pamet ova ideja. Ovako ce sad neki bradonja iz sirije rec, mi smo to organizovali. A oni glavni ljudi koji moraju biti u Francuskoj da ovo sve vode ce mirno setati do sljedeceg napada.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4479 Re: Pariz
Ovo i kod nas da se desi mi bismo uspjeli nekako opravdat tog idiota, tako je prije bilo pa jw OX koji je raznio pola Bugojna, ubio policajca i povrijedio nekoliko njih ustvari propali roker, onaj sto je u Sarajevu ubio vojnike je narkoman, a lik sto je u Fisu postavio bombu je kriminalac. Jos mi je najgore kada neko kaze nisu oni muslimani, Islam to ne dozvoljava. Pa halo
kretenu to svi znamo, al' cim on to radi u ime Allaha treba se obracunat sa njima a ne bjezat od problema, gurat pod tepih i spinovat.
kretenu to svi znamo, al' cim on to radi u ime Allaha treba se obracunat sa njima a ne bjezat od problema, gurat pod tepih i spinovat.
- Alfons Kauders
#4480 Re: Pariz
Pa nije Arapplain vanilla wrote:u V. Britaniji ih nema? pa musliman, porijeklom iz Pakistana je gradonacelnik LondonaAlfons Kauders wrote:Bili glupi i dopustili da im se u drzavu naseli pun kurac Arapa?Thorgerson wrote:I mene zanima zasto ovoliki napadi na Francusku. Sta su to toliko strasno Francuzi uradili, a nisu npr. Britanci? Nije vala i da u britaniji generacije imigranata rodjene tamo uzivaju neke ultra pogodnosti. Nije valjda da je francuska obavjestajna sluzba toliko smotana, da ne moze pratiti ove ljude.
- stakasa
#4481 Re: Pariz
Na kraju ce se ovo morat uradit. I da iza sebe ne bi ostavili prazan prostor otvarace vlada islamske centre-LIBERO- wrote:Problem je u tome sto se radi o kapilarno inficiranoj populaciji, koji na svoj nakaradan nacin tumace islam, i koji su u sve to ukljucili izrazeni militarizam i terorizam.
Ta kapilarna inficiranost, sada to vec mozemo nazvati ideologijom, ne ostaje u okvirima samo jedne drzave, regije...nego je ocito uvezana i povezana na drugim osnovama. I to osnovama koje je jako tesko iskontrolisati.
Da ce biti potrebni radikalniji potezi i metode, izvjesno je.
Da ce se morati radikalnije uci u to sto je kod nas nazvano 'paradzematima', i da se ostrije mora uci u strukture religijske koji otvoreno propagiraju, podrzavaju i stimulisu militarizam i terorizam...i to je izvjesno.
Ali isto tako, morat ce se na neki nacin vojno poraziti ISIL na BI...i onda postepeno ustoliciti adekvatni rezimi na tom podruciju, i u tim zemljama.
Komplesnija je situacija od price - e sto ih ne pohvataju i ne pobiju.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#4482 Re: Pariz
Pakiji nisu arapi...plain vanilla wrote:u V. Britaniji ih nema? pa musliman, porijeklom iz Pakistana je gradonacelnik LondonaAlfons Kauders wrote:
Bili glupi i dopustili da im se u drzavu naseli pun kurac Arapa?
- Chmoljo
#4483 Re: Pariz
Ja bih samo volio vidjeti ko je pravdao ovog lika?Jimmy McNulty wrote:Ovo i kod nas da se desi mi bismo uspjeli nekako opravdat tog idiota, tako je prije bilo pa jw OX koji je raznio pola Bugojna, ubio policajca i povrijedio nekoliko njih ustvari propali roker, onaj sto je u Sarajevu ubio vojnike je narkoman, a lik sto je u Fisu postavio bombu je kriminalac. Jos mi je najgore kada neko kaze nisu oni muslimani, Islam to ne dozvoljava. Pa halo
- Drvosjeca iz Dejcica
#4484 Re: Pariz
Hvala za to dječaci.deer_hunter wrote:vas dvojica bi se trebali vratiti u real life. svaki policajac na kojeg se puca nece gadjati da samo rani, pogotovo ne nekog ko je kamionom gazio ljude 2 kilometra i pucao na ljude. i ranjen covjek te moze ubiti, nije vam ovo Call of Duty, djecaciDrvosjeca iz Dejcica wrote:To se i ja pitam. Ovakve direktne izvršioce bi trebao biti prioritet uhvatiti žive da se otkriju naredbodavci.Thorgerson wrote:I mene zanima zasto ovoliki napadi na Francusku. Sta su to toliko strasno Francuzi uradili, a nisu npr. Britanci? Nije vala i da u britaniji generacije imigranata rodjene tamo uzivaju neke ultra pogodnosti. Nije valjda da je francuska obavjestajna sluzba toliko smotana, da ne moze pratiti ove ljude.
- dust in the wind
#4485 Re: Pariz
bravo... ali džaba ti to nekom objašnjavati, ko ne želi da te čuje... valjda se osjećaju prozvanim jer je ista vjera u pitanju pa brane kretene... u nekim momentima mi ovi što traže sto i jedno opravdanje budu gori od počinilaca.Jimmy McNulty wrote:Ovo i kod nas da se desi mi bismo uspjeli nekako opravdat tog idiota, tako je prije bilo pa jw OX koji je raznio pola Bugojna, ubio policajca i povrijedio nekoliko njih ustvari propali roker, onaj sto je u Sarajevu ubio vojnike je narkoman, a lik sto je u Fisu postavio bombu je kriminalac. Jos mi je najgore kada neko kaze nisu oni muslimani, Islam to ne dozvoljava. Pa halo
- insomnia78
#4486 Re: Pariz
Slazem se 100%Alfons Kauders wrote:Bodkin wrote:Znaci sistem supalj kao zub. Mada ako uspije integrisati azijate, a ne uspije arape, onda ima nesto i do arapaThorgerson wrote: Ti koji su se doselili ovo nisu uradili. Ovo su druge ili trece generacije tih arapa. Je li bio ijedan napad da nije izvrsen od osobe koja je rodjena u Francuskoj.
Dakle, njegovi roditelji ili djedovi koji su dosli u Francusku, jbg nisu oni sad direktni krivci za ovo.![]()
Da, a to "nesto" i nije toliko povezano s vjerom, koliko sa arapskom kulturom i obicajima.
Potpuno isti profil napadaca u Parizu, Briselu itd... Hrpa sitnih kriminalaca, luzera, koja u drugoj ili trecoj generaciji nije sposobna ili voljna postati dio zapadnog drustva.
Nas narod kad ode na zapad, nauci jezik za par godina, djeca ga pricaju kao rodjene Svabe ili Holandjani, ganjaju posao, skoluju se... A Arapi? Druga i treca generacija jos uvijek odbija da nauci jezik i kulturu zemlje u kojoj su rodjeni, jer su ih tako naucili.
Kao takvi, podlozni su svemu i svacemu, pocev od kriminala do terorizma.
S moje sokoćalo
- plain vanilla
#4487 Re: Pariz
pa nije on Arap, ali ima ih koliko hoces u BritanijiAlfons Kauders wrote:
Pa nije Arap
evo sad gledam na netu ako je tacan podatak, najvise ih je u Francuskoj i Italiji
kakva je situacija u Italiji?
- plain vanilla
#4488 Re: Pariz
bem mu misa, napisala sam da je musliman, nisam rekla da je ArapChmoljo wrote:Pakiji nisu arapi...plain vanilla wrote:u V. Britaniji ih nema? pa musliman, porijeklom iz Pakistana je gradonacelnik LondonaAlfons Kauders wrote:
Bili glupi i dopustili da im se u drzavu naseli pun kurac Arapa?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4489 Re: Pariz
Pravdanja znaju biti razlicitog tipa. Ne mora neko reci, ono klasicno - e neka ih je pobio.Chmoljo wrote:Ja bih samo volio vidjeti ko je pravdao ovog lika?Jimmy McNulty wrote:Ovo i kod nas da se desi mi bismo uspjeli nekako opravdat tog idiota, tako je prije bilo pa jw OX koji je raznio pola Bugojna, ubio policajca i povrijedio nekoliko njih ustvari propali roker, onaj sto je u Sarajevu ubio vojnike je narkoman, a lik sto je u Fisu postavio bombu je kriminalac. Jos mi je najgore kada neko kaze nisu oni muslimani, Islam to ne dozvoljava. Pa halo
Ima tu cijeli niz u celofan i sa masnicom, upakovanih, varijacija, relativizacija, teorija zavjere koje pod tim plastom zapravo umanjuju sustinsku problematiku. Itd.
Ne mora biti na forumu, sli eto oslusnimo oko sebe danas - sutra, takve teorije i price. I nije da ih nije bilo i do sada, i vrlo vjerovatno ce ih biti jos.
- sinuhe
#4490 Re: Pariz
Evo se i ovdje spominje kolonijalizam i zabrana hidzaba. 
- medjutim
#4491 Re: Pariz
O ovome je bolje da ne pricamo nikako, jer je ovo jedna od najvecih sramota nase policije, prvo koordinacija izmedju sluzbi, ovlascenja, nadleznosti, uostalom kao i svaki put kada se nesto desi. Btw Mevlida su oni isfulali propisno, ja se samo pitam sta bi se desilo da se lik kretao poput onog u Americi, koji je pobio one policajce, da je imao takticku kretnju i ponasanje obucenog vojnika, ne polupismenog covjeka ispranog mozga. Mevlid je fakticki bio staticna meta, a jedva ga pogodise i iskreno pitanje je da li je to bila namjera, bas da ga rane u nogu. Da ne oftopicarimo, shvatam je poentu tvog posta, medjutim smatram da je jedino ispravno bilo ovo sto su francuski policajci uradili, a to je da ga eliminisu, posebno ako su istiniti navodi da je imao eksploziv i jos oruzija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hvala za to dječaci.Mevlida su mogli skinuti k'o zeca na sred raskrsnice pa ga maksuz raniše u nogu. Da su ga ubili napravili bi mu uslugu kao i obožavateljima da ga slave kao mučenika. Ali ok, ima logike da nakon 2 kilometra krvavog traga zločina i svom užašu koji se dešavao da je izglednije ovako.
- Chmoljo
#4492 Re: Pariz
Ma ja i pitam za forum-LIBERO- wrote:
Pravdanja znaju biti razlicitog tipa. Ne mora neko reci, ono klasicno - e neka ih je pobio.
Ima tu cijeli niz u celofan i sa masnicom, upakovanih, varijacija, relativizacija, teorija zavjere koje pod tim plastom zapravo umanjuju sustinsku problematiku. Itd.
Ne mora biti na forumu, sli eto oslusnimo oko sebe danas - sutra, takve teorije i price. I nije da ih nije bilo i do sada, i vrlo vjerovatno ce ih biti jos.
- Chmoljo
#4493 Re: Pariz
Ko ne moze razluciti pravdanje i trazenje uzroka neka cita Crvenkapicusinuhe wrote:Evo se i ovdje spominje kolonijalizam i zabrana hidzaba.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#4494 Re: Pariz
Sta ti je 'profesionalna deformacija'..ko je napisa, gdje pise....daj da brisem/banujem
Znam, znam...

Znam, znam...
- madner
#4495 Re: Pariz
Da nije pitanje religije sto je Njemacka sigurnija nego kulture. ISIL ima puno manje Turskih od Arapskih simpatizera.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Šta je pisac htio da kaže? Evropa puna muslimana?madner wrote:Njemacka puna Turaka, Francuska puna Arapa.
Treba li mozda crtati i kako tacno dodjes do ovog zakljucka ako neko kaze da je Njemacka sigurna a Francuska ne?
- Thorgerson
#4496 Re: Pariz
Koordinacija - da, to handri nasu policiju, ali brate specijalci, fupovci, vjeruj mi da su sposobniji nego sto mislis.medjutim wrote:O ovome je bolje da ne pricamo nikako, jer je ovo jedna od najvecih sramota nase policije, prvo koordinacija izmedju sluzbi, ovlascenja, nadleznosti, uostalom kao i svaki put kada se nesto desi. Btw Mevlida su oni isfulali propisno, ja se samo pitam sta bi se desilo da se lik kretao poput onog u Americi, koji je pobio one policajce, da je imao takticku kretnju i ponasanje obucenog vojnika, ne polupismenog covjeka ispranog mozga. Mevlid je fakticki bio staticna meta, a jedva ga pogodise i iskreno pitanje je da li je to bila namjera, bas da ga rane u nogu. Da ne oftopicarimo, shvatam je poentu tvog posta, medjutim smatram da je jedino ispravno bilo ovo sto su francuski policajci uradili, a to je da ga eliminisu, posebno ako su istiniti navodi da je imao eksploziv i jos oruzija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hvala za to dječaci.Mevlida su mogli skinuti k'o zeca na sred raskrsnice pa ga maksuz raniše u nogu. Da su ga ubili napravili bi mu uslugu kao i obožavateljima da ga slave kao mučenika. Ali ok, ima logike da nakon 2 kilometra krvavog traga zločina i svom užašu koji se dešavao da je izglednije ovako.
Ma daj ba. Obuceni snajperista, odakel je ono pucao sa importanea, muzeja...da ga ne moze znaci pogoditi sa 40-50m u nogu? Pa jbt, moze bez snajpera. Da je htio mogao je u nokat pogoditi sa one daljine.
Jest eto htio mu pucat u glavu, al ga ragib iza potapso po ramenu i onda ovaj opalio i pravo u nogu.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#4497 Re: Pariz
@Chmoljo
Vrati se na tu temu i prelistaj je, pa ces vidjet spinovanja, izgovora i svega slicnog. Isto tako na portalu, naravno to nije uradio niko od forumasa koji svakodnevno pisu nego mahom oni koji iskacu poslije takve tragedije ali i to je dovoljno da se covjek zabrine. Tu su, medju nama, samo
zasada spavaju...a uvijek imaju armiju trollova i spinera spremnu da ih brane.
Vrati se na tu temu i prelistaj je, pa ces vidjet spinovanja, izgovora i svega slicnog. Isto tako na portalu, naravno to nije uradio niko od forumasa koji svakodnevno pisu nego mahom oni koji iskacu poslije takve tragedije ali i to je dovoljno da se covjek zabrine. Tu su, medju nama, samo
zasada spavaju...a uvijek imaju armiju trollova i spinera spremnu da ih brane.
- Alfons Kauders
#4498 Re: Pariz
Thorgerson wrote:Koordinacija - da, to handri nasu policiju, ali brate specijalci, fupovci, vjeruj mi da su sposobniji nego sto mislis.medjutim wrote:O ovome je bolje da ne pricamo nikako, jer je ovo jedna od najvecih sramota nase policije, prvo koordinacija izmedju sluzbi, ovlascenja, nadleznosti, uostalom kao i svaki put kada se nesto desi. Btw Mevlida su oni isfulali propisno, ja se samo pitam sta bi se desilo da se lik kretao poput onog u Americi, koji je pobio one policajce, da je imao takticku kretnju i ponasanje obucenog vojnika, ne polupismenog covjeka ispranog mozga. Mevlid je fakticki bio staticna meta, a jedva ga pogodise i iskreno pitanje je da li je to bila namjera, bas da ga rane u nogu. Da ne oftopicarimo, shvatam je poentu tvog posta, medjutim smatram da je jedino ispravno bilo ovo sto su francuski policajci uradili, a to je da ga eliminisu, posebno ako su istiniti navodi da je imao eksploziv i jos oruzija.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Hvala za to dječaci.Mevlida su mogli skinuti k'o zeca na sred raskrsnice pa ga maksuz raniše u nogu. Da su ga ubili napravili bi mu uslugu kao i obožavateljima da ga slave kao mučenika. Ali ok, ima logike da nakon 2 kilometra krvavog traga zločina i svom užašu koji se dešavao da je izglednije ovako.
![]()
Ma daj ba. Obuceni snajperista, odakel je ono pucao sa importanea, muzeja...da ga ne moze znaci pogoditi sa 40-50m u nogu? Pa jbt, moze bez snajpera. Da je htio mogao je u nokat pogoditi sa one daljine.
Jest eto htio mu pucat u glavu, al ga ragib iza potapso po ramenu i onda ovaj opalio i pravo u nogu.
FMUP i SIPA nisu mogli djelovati jer nije bilo koordinacije i nisu dobili odoborenje.
Pucao je MUP KS, policajac...
- mO k3
#4499 Re: Pariz
Nekidan je bilo na Phoenix kanalu inside is dokumentarac sa Jürgen todenhöfer kojim je Vlada is dozvolila da boravi na terioriji is gdje ih je snimao 10 dana . Nakon dokumentarca bila je i diskusija njih 4 medju njima i jedan Amerikanac . Da skratim Jürgen je počeo da izlaze argumente i činjenice na račun Amerikanaca gdje je pri tome cesti bio prekinut od voditelja kojije pokusao da skrene teme . U sljedećoj rečenici spomenuti su i Rusija i Francuska od strane Jurgena , Francusku je naveo niko ne kritikuje svi su se okomili na Rusiju , u njemačkim medijima se nece čuti da su Francuzi bombardirali bolnicu i sravnili je sa zemljom ne sjećam se vise koji grad u Siriji gdje je pri tome poginulo 40 ljudi ....
- arzuhal
#4500 Re: Pariz
Dakle moramo jasno poručiti Hilari: zbog nepostojanja Policije BiH, odnosno MUP-a BiH, na nivou države BiH, mi se ne možemo kvalitetno uhvatiti u koštac s terorizmom i sličnim opasnostima...Eh, ako bi to imali onda je druga priča...Alfons Kauders wrote: FMUP i SIPA nisu mogli djelovati jer nije bilo koordinacije i nisu dobili odoborenje.
Pucao je MUP KS, policajac...