Pariz

Post Reply
insomnia78

#3676 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
insomnia78 wrote:Image
Lezi keru
Sta je ba ono....gologuz:)
Kaze, kog' uhvatise, tog' jebase :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3677 Re: Pariz

Post by -LIBERO- »

zateznistub wrote:nikad vise modova na jednoj stranici a da nisu banovi..
Zavjera. Radimo za tajne sluzbe :D . A ne vidis koliko se ljudi samo 'prestalo' javljati na temi :zzzz: :D
dale cooper

#3678 Re: Pariz

Post by dale cooper »

Ne pali više priča o stotinama djevica koje ih čekaju u zagrobnom životu, pa im dali nešto konkretno. :mrgreen:
statixx

#3679 Re: Pariz

Post by statixx »

piupiu wrote:
statixx wrote:Zanimljiva teza.

What the terrorists despised, what they tried to eliminate, were ordinary people, drinking, eating, laughing, mixing. That is what they hated – not so much the French state as the values of diversity and pluralism.

https://kenanmalik.wordpress.com/2015/1 ... ter-paris/

:thumbup:

... i za onu tezu o delinkvenciji i sociopatiji, i za ovo ... ja sam jedna od onih koji vjeruju da postoje ljudi koji se boje ili čak mrze život, život s radošću, punih pluća, koji nisu u stanju uživati u tudjoj bezbrižnosti i sreći; kao i ljudi koji jednostavno ne znaju ili nisu sposobni živjeti u 'slojevima' i 'naslagama' pluralizma i različitih pogleda na svijet, život, spiritualnost, itd ... a, postoji i najobičnija, ona najprizemnija psihopatija. :cry:

Zabrinjava taj rastuci trend medju omladionom gdje osjecaj "neshvacenosti" radja sljedbenike monstruoznih ideologija ili individualne inicijative koje rezultiraju masakrima. Ima onaj film Elephant, tacno se covjek najezi.
dale cooper

#3680 Re: Pariz

Post by dale cooper »

-LIBERO- wrote:
Zavjera. Radimo za tajne sluzbe :D . A ne vidis koliko se ljudi samo 'prestalo' javljati na temi :zzzz: :D
Chmoljo je cionista, ti si mason. :D
zateznistub

#3681 Re: Pariz

Post by zateznistub »

-LIBERO- wrote:
strah jarca!
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3682 Re: Pariz

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:
hrasno38 wrote:
Lezi keru
Sta je ba ono....gologuz:)
Kaze, kog' uhvatise, tog' jebase :D
Znaci pala je "palica uzitka":)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3683 Re: Pariz

Post by _BataZiv_0809 »

Ja konto pljuste banane pa navalio editovat postove :lol:
zateznistub

#3684 Re: Pariz

Post by zateznistub »

Lezi keru
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3685 Re: Pariz

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote:
-LIBERO- wrote:
kakav cionista, Hazar. dedo mi pis'o protokol sionskih mudraca :D
insomnia78

#3686 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Il su ga natjerali da se skine, da su uvjere da ne cini boom pa im kasnije bilo mrsko cekati da se obuce :D
arzuhal

#3687 Re: Pariz

Post by arzuhal »

Bije pis'o, prepisiv'o. Zato sad viču da je falsifikat, zezn'o nas sve... :twisted:
piupiu

#3688 Re: Pariz

Post by piupiu »

arzuhal wrote:
piupiu wrote:
statixx wrote:Zanimljiva teza.

What the terrorists despised, what they tried to eliminate, were ordinary people, drinking, eating, laughing, mixing. That is what they hated – not so much the French state as the values of diversity and pluralism.

https://kenanmalik.wordpress.com/2015/1 ... ter-paris/

:thumbup:

... i za onu tezu o delinkvenciji i sociopatiji, i za ovo ... ja sam jedna od onih koji vjeruju da postoje ljudi koji se boje ili čak mrze život, život s radošću, punih pluća, koji nisu u stanju uživati u tudjoj bezbrižnosti i sreći; kao i ljudi koji jednostavno ne znaju ili nisu sposobni živjeti u 'slojevima' i 'naslagama' pluralizma i različitih pogleda na svijet, život, spiritualnost, itd ...

I ja maloprije dumam o tome kako ISIL ne čine najpametniji muslimani, akademski građani, kreativci, umjetnici, znanstvenici, ljudi koji doprinose boljitku svijeta, nego sve nake siledžije, narkomani, isfrustrirani likovi, kriminalci, sociopate...Najgore mi je što sam se rodio kao ateista u tijelu i duši vjernika jer kada nekome kažem: evo, ja, naprimjer, musliman sam, klanjam beš-vakat, učim Kur'an, i sl. a istovremeno poštujem ljude bez obzira na ne/vjeru, žao mi kad se grana odlomi ili cvijet prelomi, a kamoli kakvog hajvana ubit bezveze, a o čovjeku da i ne pričam, odmah mi kažu da ja nisam pravi musliman, da se ustvari ponašam ateistički, lijepo i ljucki, a da su pravi muslimani ISIL-ovci koji glave otkidaju i pale žive ljude, da je to suštinski islam... :mrgreen:

I ja, izgubljen tako, tumaram ovim svijetom i njegovim modrim stazama, u bunilu i groznici, sve pitajući se: čemu život, čemu da se nadam? :sad:

Sjo, i ja počnem s..dat kad malo popijem...

:lol: :lol: :lol:

Kaki si to čo'ek? :? Sprdaš se s poštenim ateističkim svijetom. :oops: :mrgreen: :kiss:
piupiu

#3689 Re: Pariz

Post by piupiu »

Chmoljo wrote:
dale cooper wrote:
-LIBERO- wrote: Zavjera. Radimo za tajne sluzbe :D . A ne vidis koliko se ljudi samo 'prestalo' javljati na temi :zzzz: :D
Ja ništa ne znam. :pjevusi:
dale cooper

#3690 Re: Pariz

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote:
Nevjerovatno kako jedan čovjek može biti toliko stvari različitim ljudima...u isto vrijeme. :D
insomnia78

#3691 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Image
Dizel, sedmogodisnji policijski pas nastradao je jutros u akciji hapsenja terorista, kada je zenska osoba aktivirala prsluk sa eksplozivom :sad:
arzuhal

#3692 Re: Pariz

Post by arzuhal »

Slavenska patetika nema granica...
Cracked

#3693 Re: Pariz

Post by Cracked »

Dizel, sedmogodisnji policijski pas nastradao je jutros u akciji hapsenja terorista, kada je zenska osoba aktivirala prsluk sa eksplozivom :sad:
John Wick je popizdio u trenuttku kad su mu kera ubili.....samo kazem....
piupiu

#3694 Re: Pariz

Post by piupiu »

statixx wrote:
piupiu wrote: ... i za onu tezu o delinkvenciji i sociopatiji, i za ovo ... ja sam jedna od onih koji vjeruju da postoje ljudi koji se boje ili čak mrze život, život s radošću, punih pluća, koji nisu u stanju uživati u tudjoj bezbrižnosti i sreći; kao i ljudi koji jednostavno ne znaju ili nisu sposobni živjeti u 'slojevima' i 'naslagama' pluralizma i različitih pogleda na svijet, život, spiritualnost, itd ... a, postoji i najobičnija, ona najprizemnija psihopatija. :cry:
Zabrinjava taj rastuci trend medju omladionom gdje osjecaj "neshvacenosti" radja sljedbenike monstruoznih ideologija ili individualne inicijative koje rezultiraju masakrima. Ima onaj film Elephant, tacno se covjek najezi.
Koliko imaše godina ona dvojica od ovih u Parizu - 15 i 18? Znaš kakvi su tinejdžeri - hronično hormonalno neshvaćeni, buntovni, drčni ... i onda im neko da priliku da budu 'jaki', ono, kao na filmu ... :cry: ... oni su laka meta ... ali ovi stariji, tu mora biti neke patologije ili bar ekstremne zapuštenosti od strane porodice i društva. :?
insomnia78

#3695 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Kazu iz policije da su jutros upali u "pravi cas" jer je ova sa prslukom bila spremna da krene negdje
joint union

#3696 Re: Pariz

Post by joint union »

Pa i nije bas toliko moderan. Prica ide do Hassan Sabbah-a i porijekla rijeci assassin. Ko zna, Sirija je i tad imala ovako nesto.
BHCluster

#3697 Re: Pariz

Post by BHCluster »

joint union wrote:
Pa i nije bas toliko moderan. Prica ide do Hassan Sabbah-a i porijekla rijeci assassin. Ko zna, Sirija je i tad imala ovako nesto.
Pa kako je droga u skladu sa Islamom?
sumirprimus

#3698 Re: Pariz

Post by sumirprimus »

bog te otkud im toliko oruzje?
ko ce na crnom trrzistu prodat arapima u europi vojne puske i eksploziv?
BHCluster

#3699 Re: Pariz

Post by BHCluster »

insomnia78 wrote:Kazu iz policije da su jutros upali u "pravi cas" jer je ova sa prslukom bila spremna da krene negdje
Treba 150 civila poginuti da bi oni radili svoj posao. :run:
joint union

#3700 Re: Pariz

Post by joint union »

BHCluster wrote:
joint union wrote:
Pa kako je droga u skladu sa Islamom?
Pojma nemam, ja samo citam vijesti.
Post Reply