Pariz
-
maida95
#2101 Re: Pariz
Sumnjam da će ovde da se raznose, prije da ćemo da budemo jedna od baza 
- animals
#2102 Re: Pariz
Mislim sinoc tip mrtav hladan na ovoj temi napise..
Kuran je najboja i najcistija knjiga na svijetu..
i ja mu odgovorim, da izmedju njega i razmisljanja Isilov-aca je mala razlika..
i odmah se pojavi tri cetiri tipa koja me etiketiraju kao islamofoba i krscanskg fanatika..
i odmah se pojavi tri cetiri tipa koja me etiketiraju kao islamofoba i krscanskg fanatika..
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2104 Re: Pariz
To se zove "svaki cigo svoga konja hvali". To ce reci i katolici za Bibliju itd...medjutim cinjenica jeste da u tim knjigama nema zla nego samo dobra i nisu zle ni knjige ni vjere....nego iskljucivo i samo iskljucivo..LJUDI!animals wrote:Mislim sinoc tip mrtav hladan na ovoj temi napise..
- Freamon Lester
#2105 Re: Pariz
Vidis upravo u tome je razlika izmedju civiliziranih drzava i monstruma. Ako se jedan bradonja raznese bio on hipster ili vehabija civilizirane drzave nece okupiti sve vehabije i hipstere te vrsiti genocid nad njiha vec ce uraditi sve da identifikuje one koji zele da ucine zlo i eliminisati ih. Bilo metkom u celo ili kroz pravosudni sistem.KB9 wrote: bas me zanima da li ces bit tako demokrata kad se zatucane bradonje pocnu raznosit i po nasoj drzavi
Sa ljudima takvih uvjerenja treba raditi. Svaki element ovog drustva. Od porodice, komsiluka do Islamske zajednice. To je jedini nacin da se radikalnim elementima ukaze da su na pogresnom putu.
-
Niemand
#2106 Re: Pariz
Dobro, zar je moguce da mnogo ljudi, na identican nacin opisuje tu knjigu svojim vlastitim rijecima il je mozda tako opisana nedje?
Nako pitam.
Pa daj ba vise, imate gugl
Nako pitam.
Pa daj ba vise, imate gugl
- Man of steel
#2107 Re: Pariz
Najstarije filozofsko pitanje je pitanje uzroka i posljedice.ronnie wrote:Na žalost ne potpuno istinita. Jedan od terorista je u Grčkoj registiran kao izbjeglica iz Sirije, mirno prošao kroz Makedoniju, Srbiju i HrvatskuMan of steel wrote:Savršena definicija terorista.It_is_a_Leclerc wrote:Kako čudno, ironično i beskrajno nesvjesno sa ove pozicije zvuči izjava hrvatske MVP, Vesne Pusić : "Teroristi dolaze prvoklasnim avionskim letovima, a ne u probušenim gumenim čamcima"
On jeste ubijao i jeste terorista ali je u čitavom lancu zvanom terorizam taj jadnik na posljednjem mjestu.
Glup, neobrazovan, izgubljen, nesretan... takvi ne mijenjaju svijet jer uzeti pušku u ruke i ubijati može svako.
Oni što lete u prvim klasama i puše kubanske cigare su mnogo bitniji u čitavoj priči a o njima po običaju niko ne govori.
-
Niemand
#2108 Re: Pariz
Freamon Lester wrote:Vidis upravo u tome je razlika izmedju civiliziranih drzava i monstruma. Ako se jedan bradonja raznese bio on hipster ili vehabija civilizirane drzave nece okupiti sve vehabije i hipstere te vrsiti genocid nad njiha vec ce uraditi sve da identifikuje one koji zele da ucine zlo i eliminisati ih. Bilo metkom u celo ili kroz pravosudni sistem.KB9 wrote: bas me zanima da li ces bit tako demokrata kad se zatucane bradonje pocnu raznosit i po nasoj drzavi
Sa ljudima takvih uvjerenja treba raditi. Svaki element ovog drustva. Od porodice, komsiluka do Islamske zajednice. To je jedini nacin da se radikalnim elementima ukaze da su na pogresnom putu.
- Arteta
#2109 Re: Pariz
Ne znam stvarno kako je glup mogao obici tolike zemlje i napraviti masakr u centru tako velike metropole.Man of steel wrote: Najstarije filozofsko pitanje je pitanje uzroka i posljedice.
On jeste ubijao i jeste terorista ali je u čitavom lancu zvanom terorizam taj jadnik na posljednjem mjestu.
Glup, neobrazovan, izgubljen, nesretan... takvi ne mijenjaju svijet jer uzeti pušku u ruke i ubijati može svako.
Oni što lete u prvim klasama i puše kubanske cigare su mnogo bitniji u čitavoj priči a o njima po običaju niko ne govori.
- bogoljub
#2110 Re: Pariz
Evropljanima onda ništa drugo ne preostaje nego da istinski upoznaju Islam, čitajući, istražujući itd!animals wrote:Zasto prosjecni Evropljan ima averziju prema Islamu i muslimanima..
pa kako i nece, kad one zvijeri snimaju klanja, i pri tome uzvikuju islamske parole..
raznose se uzvikujuci islamske parole..
i to je glavni razlog straha od Islama i muslimana..
poslije onakvi brutalni videa, nista nije cudno vise..
da su to radili,i da nisu snimali, i da nisu to radili u ime religije,
niko ne bi ni obracao paznju na muslimane..
bili bi to normalni ratovi..
- tututuuuu
#2111 Re: Pariz
ma daj molim te... usisavam kucu.Niemand wrote:Bgm tututu, velkoski wins mescini.
Prvo velis sta ovi imaju ici nedje dje im je bolje, a onda i sam velis manje vise-iso bi dje mi je bolje.
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 14:14, edited 1 time in total.
- KB9
#2112 Re: Pariz
kakva ti je poveznica vehabije i hipstera? jesi ti dobro? poredaj 1000 ljudi sastavljeno od vehabija i hipstera apsolutno svaka osoba na svijetu ce uz 100% tacnost razvrstat ko je hipster a ko teroristicki monstrum? jedino ako ti je cilj da budes malo zabavan i prozimas humor kroz ovakve teme, onda stvarno ne znam sta bi ti rekoFreamon Lester wrote:Vidis upravo u tome je razlika izmedju civiliziranih drzava i monstruma. Ako se jedan bradonja raznese bio on hipster ili vehabija civilizirane drzave nece okupiti sve vehabije i hipstere te vrsiti genocid nad njiha vec ce uraditi sve da identifikuje one koji zele da ucine zlo i eliminisati ih. Bilo metkom u celo ili kroz pravosudni sistem.KB9 wrote: bas me zanima da li ces bit tako demokrata kad se zatucane bradonje pocnu raznosit i po nasoj drzavi
bolje prevencija nego zrtve, u svako vrijeme, na svakom mjestu, nema tu previse rasprave paralelni komicaru moj
-
Bodkin
#2113 Re: Pariz
sasvim je normalno da ljudi vise suosjecaju sa onima sa kojima se identificiraju. svi mi ovdje manje-vise pripadamo evropskom kulturnom krugu i zivimo u evropi. htjeli bi da nam sarajevo bude kao pariz. iz tog razloga ljude vise pogodi kad se neko raznese u parizu nego u bagdadu. ali ima naravno ljudi kojima je blizi irak ili palestina jer su muslimani. samo sto su zesci licemjeri jer prebacuju prvoj grupi dvostruke arsine a pocesali se nisu za genocid na jezidima, redovne masakre kozojeba u africi ili ubijanje onih budistickiih sekti od strane kineske vlasti.
drugo, za ove sto pisu kako ovo nije islam. da, ovo je islam. jel pravi, ili iskrivljeni prosjecnom evropljaninu nije bitno. za paralelu uzmite da cetnici nisu pravi srbi. dakle svi cetnicki zlocini nisu toliko strasni jer je to iskrivljeno tumacenje srpstva. to iskrivljeno tumacenje islama treba sasjeci u korijenu jer je to najveca posast danasnjice. od koga treba doci, muslimana ili zapada, nije bitno. bitno je da evropa treba da zastiti svoje gradjane u svojim drzavama. liberali i trosenje milijardi na davanje svega kako bi se imigranti osjecali kao u maticnim zemljama. od jezika, kulturnih centara do predmeta u skolama. vrijeme je takvo da pare treba trositi na sigurnost
i na kraju muslimani nisu teroristi. teroristi su teroristi. teroristi imaju ideologiju i nije bitno da li je to religija, nacija ili separatizam. u ovom slucaju to su religijski teroristi. isto tako imamo i dizanje u zrak u turskoj koje nema veze sa religijom nego sa separatizmom. isto imamo u baskiji. ideologija je nebitna.
drugo, za ove sto pisu kako ovo nije islam. da, ovo je islam. jel pravi, ili iskrivljeni prosjecnom evropljaninu nije bitno. za paralelu uzmite da cetnici nisu pravi srbi. dakle svi cetnicki zlocini nisu toliko strasni jer je to iskrivljeno tumacenje srpstva. to iskrivljeno tumacenje islama treba sasjeci u korijenu jer je to najveca posast danasnjice. od koga treba doci, muslimana ili zapada, nije bitno. bitno je da evropa treba da zastiti svoje gradjane u svojim drzavama. liberali i trosenje milijardi na davanje svega kako bi se imigranti osjecali kao u maticnim zemljama. od jezika, kulturnih centara do predmeta u skolama. vrijeme je takvo da pare treba trositi na sigurnost
i na kraju muslimani nisu teroristi. teroristi su teroristi. teroristi imaju ideologiju i nije bitno da li je to religija, nacija ili separatizam. u ovom slucaju to su religijski teroristi. isto tako imamo i dizanje u zrak u turskoj koje nema veze sa religijom nego sa separatizmom. isto imamo u baskiji. ideologija je nebitna.
- Man of steel
#2114 Re: Pariz
Tako inače postupaju i rade razumni ljudi.Freamon Lester wrote:Vidis upravo u tome je razlika izmedju civiliziranih drzava i monstruma. Ako se jedan bradonja raznese bio on hipster ili vehabija civilizirane drzave nece okupiti sve vehabije i hipstere te vrsiti genocid nad njiha vec ce uraditi sve da identifikuje one koji zele da ucine zlo i eliminisati ih. Bilo metkom u celo ili kroz pravosudni sistem.KB9 wrote: bas me zanima da li ces bit tako demokrata kad se zatucane bradonje pocnu raznosit i po nasoj drzavi
Niko terorizam više nije ojačao nego borci protiv njega.
Napadni, bombarduj, uništi, zatvori...je gašenje vatre benzinom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2115 Re: Pariz
http://sport1.ba/rasisticki-skandal-pot ... u-danskoj/
To su ti Evropljani, uvijek tolerantni i dobro raspoloženi.
@tutututu
Sada si već počeo i da lažeš, iako sam ti fino stavio ono što si napisao. Moj odgovor je bio na ono da je averzija friška.
@tutututu
Sada si već počeo i da lažeš, iako sam ti fino stavio ono što si napisao. Moj odgovor je bio na ono da je averzija friška.
- salik79
#2116 Re: Pariz
Ja ti samo govorim kako stvari stoje...Ako je tako, kako ti kazes, zasto onda ne upadose u Ambasade u kojima Snowden i Asange nadjose utociste? Kao sto rekoh, na zalost, mogu im slati samo protesne note...Iz tog razloga niti jedna policijsko-sigurnosna agencija ne izvrsi nikakvu "premetacinu" pomenute lokacije, a nije da nemaju materijala ...hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:vjerski objekat nikada i po nikakvoj konvenciji ne moze biti ex-teritorija....mada po ponasanju asocira da to jeste!Znas kako ti je druze u diplomatiji...sad si diplomata sa svim mogucim privilegijama a u roku od minute vise nisi i moras napustiti zemlju. Bilo koji objekat koji se smatra kao opasnost za pravni poredak u nekoj drzavi a ne zove se ambasada je podlozan zakonima domicijelne drzave. Isto tako samo ambasador ima status sa kojim moze samo da mahne iz auta a sve ostale diplomate su duzni objasnjenja. A pogotovo kada je u tom objektu glavni baja nas covjek:) koji ima veze sa KSA kao i ja sa Indijom!!!salik79 wrote:Ne govorim napamet. Sve je pod "Kulturnim centrom Kralja Fahda" i vodi se kao dio DKP-a KSA.
- Warashii
#2117 Re: Pariz
A kako bi to njih selektovao zivota ti? Jer zive gdje zive, imaju bradu, kratke hlače i malo su previse u vjeri jel?KB9 wrote:pojasni ziv bio kako bi na taj nacin mogli doc do tebe? zivo me zanimaWarashii wrote:Ne pije to vode nikako.KB9 wrote: naravno da se razlikujemo jer njih se ne bi ubilo neduzne i bez ikakvih razloga ko sto oni rade, to je prvo i osnovno
Nikakav sam vjernik ali na taj nacin bi mogli doci i po mene sutra jer sam musliman.
Ne ide to tako, ja znam i takvih a vidi cuda nisu ni blizu radikalni. Kako majka mu stara?
Došli bi, da imalo razmislis o historiji i logici bilo bi ti jasno.
-
SaPnA
#2118 Re: Pariz
sta je alternativa?Man of steel wrote:Tako inače postupaju i rade razumni ljudi.Freamon Lester wrote:Vidis upravo u tome je razlika izmedju civiliziranih drzava i monstruma. Ako se jedan bradonja raznese bio on hipster ili vehabija civilizirane drzave nece okupiti sve vehabije i hipstere te vrsiti genocid nad njiha vec ce uraditi sve da identifikuje one koji zele da ucine zlo i eliminisati ih. Bilo metkom u celo ili kroz pravosudni sistem.KB9 wrote: bas me zanima da li ces bit tako demokrata kad se zatucane bradonje pocnu raznosit i po nasoj drzavi
Niko terorizam više nije ojačao nego borci protiv njega.
Napadni, bombarduj, uništi, zatvori...je gašenje vatre benzinom.
kako znas da ne bi bilo vise ovakvih Kojojebackih napada da nije bilo tog?
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#2119 Re: Pariz
Zato sto su to "AMABASADE" ne kulturni centri!salik79 wrote:Ja ti samo govorim kako stvari stoje...Ako je tako, kako ti kazes, zasto onda ne upadose u Ambasade u kojima Snowden i Asange nadjose utociste? Kao sto rekoh, na zalost, mogu im slati samo protesne note...Iz tog razloga niti jedna policijsko-sigurnosna agencija ne izvrsi nikakvu "premetacinu" pomenute lokacije, a nije da nemaju materijala ...hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:vjerski objekat nikada i po nikakvoj konvenciji ne moze biti ex-teritorija....mada po ponasanju asocira da to jeste!Znas kako ti je druze u diplomatiji...sad si diplomata sa svim mogucim privilegijama a u roku od minute vise nisi i moras napustiti zemlju. Bilo koji objekat koji se smatra kao opasnost za pravni poredak u nekoj drzavi a ne zove se ambasada je podlozan zakonima domicijelne drzave. Isto tako samo ambasador ima status sa kojim moze samo da mahne iz auta a sve ostale diplomate su duzni objasnjenja. A pogotovo kada je u tom objektu glavni baja nas covjek:) koji ima veze sa KSA kao i ja sa Indijom!!!salik79 wrote:Ne govorim napamet. Sve je pod "Kulturnim centrom Kralja Fahda" i vodi se kao dio DKP-a KSA.
- tututuuuu
#2120 Re: Pariz
pa naravno da je friska, da je ona tu (i to samo dijelom) zbog terorizma, straha, neprilagodjavanja itd... kako sam ja rekao, a ti otisao na "krstaske ratove", i da ta "averzija" traje od krizara a mozda i od prije. to mi je toliko smijesno da uopce nemam namjeru ulaziti na ovoj temi o "krstaskim ratovima". prvo i osnovno je da niko ne zeli da ide negdje gdje mu je gore, vec naprotiv, gdje mu je bolje. S obzirom na broj muslimana u EU i to broj koje se non sto povecava dolaskom novih mislim da ti "katolici" i nisu bas toliko strasni, jer valjda bi isli u Tursku, Pakistan, Iran itd. a ne u Fra., UK... Toliko.Velkoski wrote:http://sport1.ba/rasisticki-skandal-pot ... u-danskoj/
@tutututu
Last edited by tututuuuu on 15/11/2015 14:24, edited 1 time in total.
-
Niemand
#2121 Re: Pariz
Cuj zastotututuuuu wrote:ma daj molim te... usisavam kucu.Niemand wrote:Bgm tututu, velkoski wins mescini.
Prvo velis sta ovi imaju ici nedje dje im je bolje, a onda i sam velis manje vise-iso bi dje mi je bolje.procitaj pazljivije, ja stvarno nemam zivaca za ponovo pisati. Ukratko, tip kaze, prvo, kako "katolici" imaju averziju prema muslimanima, ja ga onda pitam pa ako je to tako zasto muslimani masovno idu u Europu, a ne u recimo Pakistan, upravo zato sto ja (pa mislim i svako drugi o sebi pri sebi) ne bih isao tamo gdje mi je losije, gdje imaju "averziju" prema meni, nego bih isao samo tamo gdje mi je bolje. To je to, ukratko, pa je onda poceo o "krstaskim ratovima" itd...
al kao sto rekoh nemam se zivaca za ponavljati, procitaj!
mislim da ces zarad toga pretrpjeti svakakve "averzije", jer nisu svakodnevne ipak, al eto, nako usput neko ce te mrko pogledati ponekad i reci da si zatucan, al svejedno ces imati dovoljno para da odes u soping pa ti je to nebitno, jel.
A usput, to se ne desava iskljucivo muslimanima. Sustina je medjutim, da ljudi idu za boljim zivotom, sto i dalje ne znaci da averzije ne postoje. Jednostavno, ne mores i jare i pare dobiti, a vecina se odluci za pare, jel.
Mislim, pohvalno je to sto bi ti radije iso nedje dje ce te prihvatiti pa makar i zivio solidno a ne i vise nego solidno, vecina ce medjutim otici za necim drugim, stoga nema potrebe da govorimo da nesto ne postoji.
Kapitalizam rules.
- salik79
#2122 Re: Pariz
Kulturni centar je u sklopu ambasade, samo kao odvojena cjelina. Isti status imaju - exteritorij KSA.hrasno38 wrote:salik79 wrote:hrasno38 wrote: Zato sto su to "AMABASADE" ne kulturni centri!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2123 Re: Pariz
Naravno da nije friška, zbog toga su i spomenuti ti ratovi, a zašto ti to spinuješ nije moj problem, nego me boli što si počeo i da lažeš. Odgovorio sam ti i zašto sele tu, no to si naravno izbjegao.
- bogoljub
#2124 Re: Pariz
I nije dopustio da si nabavimo oružije tj. da se branimo. Zajedno sa svojim kolegama iz VBritanije glasao protiv ukidanja embarga!KatarinaKosaca wrote:i SAKRIO DA POSTOJE KONC LOGORI. Izvor dokumentarni film Srmt Yugoslavije, BBCnosara wrote:Kako nam je valjao ovaj covjek, kad se samo sjetim... Kad nam je najteze bilo dosao je, kao pravi prijatelj... Hvala mu...
A mnogi dzihadisti koji su stizali u BiH, stizali su upravo iz Francuske.
Last edited by bogoljub on 15/11/2015 14:29, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#2125 Re: Pariz
Probaj shvatiti šta ti čovjek govori. Džamija i kulturni centar su dio diplomatsko-konzularnog predstavništva KSA. Prema tome, dio su ambasade i eksteritorija. Naši organi tu ništa ne mogu. Jedino kad bismo objavili rat Saudijcima, a to se sigurno neće desiti.Ja ti samo govorim kako stvari stoje...Ako je tako, kako ti kazes, zasto onda ne upadose u Ambasade u kojima Snowden i Asange nadjose utociste? Kao sto rekoh, na zalost, mogu im slati samo protesne note...Iz tog razloga niti jedna policijsko-sigurnosna agencija ne izvrsi nikakvu "premetacinu" pomenute lokacije, a nije da nemaju materijala ...Zato sto su to "AMABASADE" ne kulturni centri!