Niemand wrote:arzuhal wrote: Pa ne, ISIL ima vezu s islamom koja je jednaka tvojoj mada krećete s dijametralno različitih polazišta, ali začudo dolazite do sličnih rezultata kada posrijedi predstavljanje pravog, suštinskog i nepatvorenog islama![]()
Isto je reći da je ustaštvo i logori za djecu u NDH-a suštinski dio hrvatstva kojeg Hrvati pokušavaju prikriti ili da se četništvo s masakrima i klanjima temelji u samoj suštini srpstva kao takvog, mada to većina Srba želi osporiti.
Znači njesra u lgbt bojama...
Pariz
- arzuhal
#1476 Re: Pariz
-
45cents
#1477 Re: Pariz
raoul duke wrote: Dzennet sine, dzennet!
Qarina, sine, qarina...
(ukratko, katastrofa koja je došla sa vehabizmom; najcirnji dio ljudske povijesti)
Last edited by 45cents on 14/11/2015 21:21, edited 1 time in total.
- animals
#1478 Re: Pariz
Provaljujes searzuhal wrote:Pa ne, ISIL ima vezu s islamom koja je jednaka tvojoj mada krećete s dijametralno različitih polazišta, ali začudo dolazite do sličnih rezultata kada posrijedi predstavljanje pravog, suštinskog i nepatvorenog islamaJack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.![]()
Isto je reći da je ustaštvo i logori za djecu u NDH-a suštinski dio hrvatstva kojeg Hrvati pokušavaju prikriti ili da se četništvo s masakrima i klanjima temelji u samoj suštini srpstva kao takvog, mada to većina Srba želi osporiti.
- insomnia78
#1479 Re: Pariz

Trenutak kada je predsjedniku javljeno za prve napade na stadionu
Kasnije je izveden
-
Niemand
#1480 Re: Pariz
Nemoj meni tih smajlija.arzuhal wrote:
- Em2r
#1481 Re: Pariz
Kur'an je najcisca i najbolja knjiga na svijetu. On je poklon ljudima cijelog svijeta i nigdje u Kur'anu ne postoji nesto sto bi na ruku islo ovim divljacima. Oni se ravnaju najvise po izmisljenim hadisima muavije ibn sufjana i njegovog sina yezida i njima bliske klike.Jack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
- arzuhal
#1482 Re: Pariz
Pa to je najlakše ustvrditi, vazda bilo...Vitti glave! i toanimals wrote:Provaljujes searzuhal wrote:Pa ne, ISIL ima vezu s islamom koja je jednaka tvojoj mada krećete s dijametralno različitih polazišta, ali začudo dolazite do sličnih rezultata kada posrijedi predstavljanje pravog, suštinskog i nepatvorenog islamaJack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.![]()
- sigh
#1483 Re: Pariz
Djelimicno se slazem s tobom ali mi se cini da grijesis u izjednacavanju svjetske zidovske zajednice sa Izraelom. Veliki je broj izraelaca zatupljenih poput palestinaca.Arteta wrote:Narod u Izraelu je jedan od najpametnijih naroda na Svijetu.sigh wrote:Uvijek se poteze ta prica sa palestincima i sl. u slucaju ovakvih tragedija. U Palestini i Izraelu sukobljavaju se i ginu fanatici oko gluposti poput zemlje i vjere. Da ima imalo pameti i ljudskosti medju tim ljudima ( ukljucujuci i palestince i izraelce ) na bliskom istoku taj bi subok davno rjesili. U Parizu su medjutim izginuli normalni ljudi neoptereceni tim glupostima. Za mene licno velika razlika. A da ne pricamo o opcenitom ignorisanju muslimana patnji drugih muslimana koji zapravo nepravedno dozivljavaju represiju u drugim dijelovima svijeta. No, fanaticni palestinci koji vode totalno iracionalnu borbu, zasluzuju vecu paznju naspram onih koji godinama prozivljavaju nepravednu diskriminaciju.
Imaju najvise muzeja po glavi stanovnika, jednu od najvecih stopa nobelovaca po glavi stanovnika, imaju najvise obrazovanog stanovnistva (mala drzava, a imaju 8 velikih i jakih univerziteta), imaju najveci porast novoosnovanih kompanija, imaju najvise patenata itd.
Za Palestince da nema ovog sukoba niko nebi ni cuo za njih.
-
Bodkin
#1484 Re: Pariz
A to nije tako? Ustase su bili marsovci, a cetnici sa saturnog prstena?arzuhal wrote:Pa ne, ISIL ima vezu s islamom koja je jednaka tvojoj mada krećete s dijametralno različitih polazišta, ali začudo dolazite do sličnih rezultata kada posrijedi predstavljanje pravog, suštinskog i nepatvorenog islamaJack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.![]()
- arzuhal
#1485 Re: Pariz
Niemand wrote:Nemoj meni tih smajlija.arzuhal wrote:
Neću više.
- SpecialOffer
#1486 Re: Pariz
Bosnjo je dokazano glup covjek. Kome do sada nije bilo jasno neka samo cita komentare na clanke o dogadjajima u Francuskoj.
- arzuhal
#1487 Re: Pariz
Nemam pojma, vjeruj...Bodkin wrote:A to nije tako? Ustase su bili marsovci, a cetnici sa saturnog prstena?arzuhal wrote:Pa ne, ISIL ima vezu s islamom koja je jednaka tvojoj mada krećete s dijametralno različitih polazišta, ali začudo dolazite do sličnih rezultata kada posrijedi predstavljanje pravog, suštinskog i nepatvorenog islamaJack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.![]()
- jao_situacije
#1488 Re: Pariz
ovaj s kosom mi je poznat, mislim da je bio pored njega i kad je bio napad na čarliinsomnia78 wrote:
Trenutak kada je predsjedniku javljeno za prve napade na stadionu
Kasnije je izveden
- Arteta
#1489 Re: Pariz
Nisam ni spominjao svjetsku jevrejsku zajednicu nego Izraelsko drustvo (i Jevreje i Arape i ostale)sigh wrote:Djelimicno se slazem s tobom ali mi se cini da grijesis u izjednacavanju svjetske zidovske zajednice sa Izraelom. Veliki je broj izraelaca zatupljenih poput palestinaca.Arteta wrote:Narod u Izraelu je jedan od najpametnijih naroda na Svijetu.sigh wrote:Uvijek se poteze ta prica sa palestincima i sl. u slucaju ovakvih tragedija. U Palestini i Izraelu sukobljavaju se i ginu fanatici oko gluposti poput zemlje i vjere. Da ima imalo pameti i ljudskosti medju tim ljudima ( ukljucujuci i palestince i izraelce ) na bliskom istoku taj bi subok davno rjesili. U Parizu su medjutim izginuli normalni ljudi neoptereceni tim glupostima. Za mene licno velika razlika. A da ne pricamo o opcenitom ignorisanju muslimana patnji drugih muslimana koji zapravo nepravedno dozivljavaju represiju u drugim dijelovima svijeta. No, fanaticni palestinci koji vode totalno iracionalnu borbu, zasluzuju vecu paznju naspram onih koji godinama prozivljavaju nepravednu diskriminaciju.
Imaju najvise muzeja po glavi stanovnika, jednu od najvecih stopa nobelovaca po glavi stanovnika, imaju najvise obrazovanog stanovnistva (mala drzava, a imaju 8 velikih i jakih univerziteta), imaju najveci porast novoosnovanih kompanija, imaju najvise patenata itd.
Za Palestince da nema ovog sukoba niko nebi ni cuo za njih.
- animals
#1490 Re: Pariz
Prva recenica i odmah si na nivou ISILA..Em2r wrote:Kur'an je najcisca i najbolja knjiga na svijetu. On je poklon ljudima cijelog svijeta i nigdje u Kur'anu ne postoji nesto sto bi na ruku islo ovim divljacima. Oni se ravnaju najvise po izmisljenim hadisima muavije ibn sufjana i njegovog sina yezida i njima bliske klike.Jack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
znaci ostale su lose i prljave
- uglavnomja
#1491 Re: Pariz
charlie hebdo je objavio karikature, ali idu bas brzo
i ne nije na njihovom nivou, bar ovako brzinski pregled
http://www.tv2.no/2015/11/14/nyheter/pa ... is/7644291
http://www.tv2.no/2015/11/14/nyheter/pa ... is/7644291
-
budza
#1492 Re: Pariz
Jack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
da menje seres bio bi zdraviji.
neverovatne je kakve gadosti, koje si pokupio po nekim fasisoidnim hr/srb portalima (index, krstarica) ovde prosipas.
ID nema dodirnih tacaka sa zivotom muhammeda savs i kuranom.
-
Niemand
#1493 Re: Pariz
Pa realno, bice da se i ti provaljujes. Logika-ziro pojnts. Tenk ju.animals wrote:
Prva recenica i odmah si na nivou ISILA..
-
Bodkin
#1494 Re: Pariz
Najbolja knjiga je za mene interna medicina npr. Najcisca? Sta to znaci? I poklon od koga?animals wrote:Prva recenica i odmah si na nivou ISILA..Em2r wrote:Kur'an je najcisca i najbolja knjiga na svijetu. On je poklon ljudima cijelog svijeta i nigdje u Kur'anu ne postoji nesto sto bi na ruku islo ovim divljacima. Oni se ravnaju najvise po izmisljenim hadisima muavije ibn sufjana i njegovog sina yezida i njima bliske klike.Jack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
- arzuhal
#1495 Re: Pariz
Kada sam se prvi put (kao tinejdžer) susreo s neumoljivim, ljepljivo-zamarajućim i uskotračnim vehabijskim načinom razmišljanja ja sam to tada ograničavao samo na njih, kao pripadnike islama. Poslije sam počeo da prepoznajem taj oblik razmišljanja i kod drugih i vidio da nije ograničen samo na određenu skupinu muslimana, ili vjernika neke druge vjere, nego ne mora uopće imati ništa s vjerom, ima toga među agnosticima, ateistima, dunjalučarima, litosferičarima, u svakoj grupi, religiji i svjetonazoru...Trebaš samo dovoljno upr't i - aha, eto ga, vehabija!
Gadan je to način razmišljanja...
-
Niemand
#1497 Re: Pariz
Vidis, ovaj post mi se recimo svidjaarzuhal wrote:Kada sam se prvi put (kao tinejdžer) susreo s neumoljivim, ljepljivo-zamarajućim i uskotračnim vehabijskim načinom razmišljanja ja sam to tada ograničavao samo na njih, kao pripadnike islama. Poslije sam počeo da prepoznajem taj oblik razmišljanja i kod drugih i vidio da nije ograničen samo na određenu skupinu muslimana, ili vjernika neke druge vjere, nego ne mora uopće imati ništa s vjerom, ima toga među agnosticima, ateistima, dunjalučarima, litosferičarima, u svakoj grupi, religiji i svjetonazoru...Trebaš samo dovoljno upr't i - aha, eto ga, vehabija!
-
budza
#1498 Re: Pariz
(tgv) tzv voz koji je iskocio iz tracnica je bio testni voz. u udesu je stradalo 7 ljudi.
sad jos fali da je masinovodja neki musliman pa da ga optuze da je terorista (ubaceni ID elemenat).
sad jos fali da je masinovodja neki musliman pa da ga optuze da je terorista (ubaceni ID elemenat).
-
45cents
#1499 Re: Pariz
Koliko ja kontam, nije u pitanju upiranje prstom...arzuhal wrote:Kada sam se prvi put (kao tinejdžer) susreo s neumoljivim, ljepljivo-zamarajućim i uskotračnim vehabijskim načinom razmišljanja ja sam to tada ograničavao samo na njih, kao pripadnike islama. Poslije sam počeo da prepoznajem taj oblik razmišljanja i kod drugih i vidio da nije ograničen samo na određenu skupinu muslimana, ili vjernika neke druge vjere, nego ne mora uopće imati ništa s vjerom, ima toga među agnosticima, ateistima, dunjalučarima, litosferičarima, u svakoj grupi, religiji i svjetonazoru...Trebaš samo dovoljno upr't i - aha, eto ga, vehabija!
Već upiranje obaračem.
Vehabizam je potakao najveće upiranje obaračem poslije WWII.... (i ta pošast još uvijek traje, vejerovatno do razine svih protiv svih)
- Em2r
#1500 Re: Pariz
Ne izvrci moje rijeci. Dobro znas sta sam rekao. Ja sam musliman, volim naseg Poslanika, Bozju objavu koja je dosla kroz njega u vidu Kur'ana. I za mene su oni najbolji i najcisci. Tudje ne diram niti se u tudje mjesam.animals wrote:Prva recenica i odmah si na nivou ISILA..Em2r wrote:Kur'an je najcisca i najbolja knjiga na svijetu. On je poklon ljudima cijelog svijeta i nigdje u Kur'anu ne postoji nesto sto bi na ruku islo ovim divljacima. Oni se ravnaju najvise po izmisljenim hadisima muavije ibn sufjana i njegovog sina yezida i njima bliske klike.Jack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
Ovo sto danas isilovci nusrici i ini drugi divljaci rade nek prica ko sta hoce nema veze sa Kur'anom i nasom vjerom.
Ovaj terorizam danas koji se prodaje kao Islamski fundamentalizam ili fanatizam je proizvod zlih ljudi, geopolitickih i raznih drugih interesa.