Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Uvijek se poteze ta prica sa palestincima i sl. u slucaju ovakvih tragedija. U Palestini i Izraelu sukobljavaju se i ginu fanatici oko gluposti poput zemlje i vjere. Da ima imalo pameti i ljudskosti medju tim ljudima ( ukljucujuci i palestince i izraelce ) na bliskom istoku taj bi subok davno rjesili. U Parizu su medjutim izginuli normalni ljudi neoptereceni tim glupostima. Za mene licno velika razlika. A da ne pricamo o opcenitom ignorisanju muslimana patnji drugih muslimana koji zapravo nepravedno dozivljavaju represiju u drugim dijelovima svijeta. No, fanaticni palestinci koji vode totalno iracionalnu borbu, zasluzuju vecu paznju naspram onih koji godinama prozivljavaju nepravednu diskriminaciju.
oridjidji wrote:
Gotovo 99% islamske populacije nema lijepo misljenje o njima, a da ne govorim o tome da nisu skloni podrzavanju istih.
Daj ba ljudi prestanite se samoobmanjivati više.
Da Isil podrzava 1% muslimana svijeta to bi bila baza od 15-20 miliona ljudi, tih 15-20 miliona ljudi sa ideologijom koju bastini Isil bi napravili puno vece zlo od ovoga koje imamo sada. Vidis logika i matematika vuku jednostavnim zaključcima, ako iz BiH ode nekoliko stotina muslimana u Siriju da se bori , a od toga neki zavrse u Isilu, matematickom racunicom mozemo izracunati koliko direktno od 2 miliona muslimana u BiH podrzava iste. Vrlo brzo češ se razočarati u taj postotak. Ni u drugim drustvima Europe to nije nepoznata cinjenica i obavjestajci se bave procjenama opasnosti, da razmisljaju kao ti oni bi morali napraviti Gvantanamo od Europe.
Da u samoj Francuskoj u kojoj ima dvaput više muslimana nego u BiH podržava Isil samo 10% njihove populacije, dovoljno je da se napravi puno više terorističkih napada nego do sada. Ideologija tekfira koja ne preza od svih mogučih oblika terorizma u Francuskoj bi proizvela puno vise terora, straha i zrtava. Isti po Iraku, Siriji i nekim drugim dijelovima svijeta vrbuju djecu da vrse samoubilacke napade obecavajuci im raj, sto nam govori o karakteru ovih psihopata i koliko su bolesno zagrizeni da ostvare svoje ciljeve.
Da je tako kako ti vjerujes, nebi se spominjala cifra cirka potencijalnih 2000 spavača u Francuskoj, sto je minoran postotak kada se uzme u obzir da je 4.7 miliona muslimana u Francuskoj, ali dovoljan da napravi mnogo sranja.
Prema tome tišu.
Jedno je podrzavati, a jedno je striktno se pridrzavati njihovih ideala.
Ja vjerujem da bar 5-10% muslimana u BiH iz neznanja podrzava ISIL, a u Arapskim zemljama, tu mislim prije svega na ove monarhije da ta brojka ide i do 50%.
ciza_bliza wrote:Hoće li Charlie Hebdo ostati dosljedan i objaviti karikaturu sinoćnjih žrtava u samo njima znanom crnom humoru i mudrosti?
strpi se do srijede
E baš da vidimo...
Ti baš ne znaš šta je cilj satire. Ako nisi skotao, nije Charlie Hebdo ismijavao sirotinju u islamskim zemljma, ljude koji svaki dan rade da bi prehranili porodicu, žrtve Izraelske okupacije ili Američkog "širenja demokratije" ili bilo koje muslimanske žrtve. Ismijavao je lidere, u kontroverznom slučaju vjerskog lidera.
tututuuuu wrote:da da... ja savrseno razumijem sta ti pises, samo to nema veze sa istinom. mene nikakvi mediji nisu zatupili, ja svojim ocima vidim i sta se dogadja, ko je stradao, gdje je stradao i od koga je stradao. Ti ces mi naravno reci koji su to objektivni mediji.
ne osudjujem ja tebe, kao sto kazes ne znam te, al vidim sta pises i tako imam pravo reci da pises gluposti.
vidim da ste sad prosirili pricu i na Ruse. po tebi i sl. teror fabricira svako ko ubija te monstrume. znas sta se kaze "karma is a bitch" i tako bi mogli reci sad (tvojom logikom) da nekim cudom odluce zbrisati sve muslimane s lica zemlje i reci pa to je karma. I jednom sam postavio pitanje, gdje je ta karma za "cioniste"? Ja nesto ne vidim da njih bilo ko terorizira? Mrzi ih veliki broj muslimana, sigurno, al bas nesto i ne napada. Sta je rec?
Medjutim, ovo uopce nema veze s postom na koji sam ja tebi replicirao, a to je zasto je prosjecnom Europljaninu bitniji teroristicki napad u Europi i stanje u Europi za razliku od Palestine i sl.
alo, prosecni evropljaninu, vrati svoje ubice (vojnike) u svoju evropu, da bi palestinci i slicni palestincima prodisali. ustali nasmejani. probali da organizuju dan koji ne nosi krvoprloice i neizvesnost.
sve dok je za tebe jedan holand, kameron, obama, putin i dr., olicenje dobra, a ID na drugoj strani, olicenje zla, dotle ces biti u zabludi.
da, bices u zabludi, ali neces biti u "krivu", jer ce vecina, iz razno-raznih razloga (strah, interes,..) slediti taj stav.
ne znam kakve veze Europa ima sa Paletinom i njihovim odnosima sa Izraelom. to sam evo sad saznao.
tututututu
ne raspravljaj se sa vehabijom iz Raske Oblasti, nije vrijedan tvoje paznje.
Unitedforever wrote:Može li mi neko napisati definiciju terorizma kako bih u potpunosti razumio ovaj dnevnik na državnoj televiziji?
Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
arzuhal wrote:
Zato što svugdje u svijetu niža klasa i postoji da bi pušila, nevezano za etničku, nacionalnu, rasnu, vjersku ili neku drugu pripadnost.
OK..
Pa šta HIM je smisao života, ako nisu kurve i pušenje hašiša?
sigh wrote:Uvijek se poteze ta prica sa palestincima i sl. u slucaju ovakvih tragedija. U Palestini i Izraelu sukobljavaju se i ginu fanatici oko gluposti poput zemlje i vjere. Da ima imalo pameti i ljudskosti medju tim ljudima ( ukljucujuci i palestince i izraelce ) na bliskom istoku taj bi subok davno rjesili. U Parizu su medjutim izginuli normalni ljudi neoptereceni tim glupostima. Za mene licno velika razlika. A da ne pricamo o opcenitom ignorisanju muslimana patnji drugih muslimana koji zapravo nepravedno dozivljavaju represiju u drugim dijelovima svijeta. No, fanaticni palestinci koji vode totalno iracionalnu borbu, zasluzuju vecu paznju naspram onih koji godinama prozivljavaju nepravednu diskriminaciju.
Narod u Izraelu je jedan od najpametnijih naroda na Svijetu.
Imaju najvise muzeja po glavi stanovnika, jednu od najvecih stopa nobelovaca po glavi stanovnika, imaju najvise obrazovanog stanovnistva (mala drzava, a imaju 8 velikih i jakih univerziteta), imaju najveci porast novoosnovanih kompanija, imaju najvise patenata itd.
Za Palestince da nema ovog sukoba niko nebi ni cuo za njih.
arzuhal wrote:
Zato što svugdje u svijetu niža klasa i postoji da bi pušila, nevezano za etničku, nacionalnu, rasnu, vjersku ili neku drugu pripadnost.
OK..
Unitedforever wrote:Može li mi neko napisati definiciju terorizma kako bih u potpunosti razumio ovaj dnevnik na državnoj televiziji?
Terorizam je smišljena uporaba nezakonitog nasilja ili prijetnje nezakonitim nasiljem radi usađivanja straha, s namjerom prisiljavanja ili zastrašivanja vlasti ili društva kako bi se postigli ciljevi koji su općenito politički, vjerski ili ideološki.
Kompletno arapsko proljece odgovara ovoj definiciji i sve posljedice proizasle iz toga.
arzuhal wrote:
OK..
sigh wrote:Uvijek se poteze ta prica sa palestincima i sl. u slucaju ovakvih tragedija. U Palestini i Izraelu sukobljavaju se i ginu fanatici oko gluposti poput zemlje i vjere. Da ima imalo pameti i ljudskosti medju tim ljudima ( ukljucujuci i palestince i izraelce ) na bliskom istoku taj bi subok davno rjesili. U Parizu su medjutim izginuli normalni ljudi neoptereceni tim glupostima. Za mene licno velika razlika. A da ne pricamo o opcenitom ignorisanju muslimana patnji drugih muslimana koji zapravo nepravedno dozivljavaju represiju u drugim dijelovima svijeta. No, fanaticni palestinci koji vode totalno iracionalnu borbu, zasluzuju vecu paznju naspram onih koji godinama prozivljavaju nepravednu diskriminaciju.
Imaju najvise muzeja po glavi stanovnika, jednu od najvecih stopa nobelovaca po glavi stanovnika, imaju najvise obrazovanog stanovnistva (mala drzava, a imaju 8 velikih i jakih univerziteta), imaju najveci porast novoosnovanih kompanija, imaju najvise patenata itd.
Drugim rijecima, htio si reci da su Palestinci najobicniji divljaci. Buraz, desetka za logiku.
...u google upisi app "dzevdo"... Dobices link za download i animiranog lika sa tamnim naocalima (nesto slicno je imao office verzija) .... Kad si na forumu taj ti sugerise i pokazuje prstom na postove bosnjaka tj potencijalnih terorista..
PS.. Meni je to davno dao Mr yes....inace kartograf... Bivsi..
A to bi značilo da narodi koji nemaju neki veliki doprinos civilizaciji treba istrijebiti. Onda bi trebalo pobiti veliki broj ljudi uključujući mnoga plemena i narode u Aziji, Africi i Južnoj Americi.
Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
Jack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
A to bi značilo da narodi koji nemaju neki veliki doprinos civilizaciji treba istrijebiti. Onda bi trebalo pobiti veliki broj ljudi uključujući mnoga plemena i narode u Aziji, Africi i Južnoj Americi.
Da to ne tukne malo na Ubermencha?
Ne treba ih istrijebiti, ali treba malo paziti kolike im se ovlasti daju jer su skloni terorizmu, a to je jedini njihov doprinos civilizaciji.
Drugim rijecima, htio si reci da su Palestinci najobicniji divljaci. Buraz, desetka za logiku.
zateznistub wrote:Znaci i nastran
A ti si prosuo pameti da se server usijao. Na neinteliggente kometare niti mogu niti zelim ostaviti iole pametan kometntar...
sve po zaslugama...
A da sam na tvome mjestu, bar po reakciji raje na tvoje "pisanje" bar bih ncik promjenio.
I da, te sanđačke prijetnje nekom drugom
koliko i dali sam prosuo pameti, najmanje si ti merodavan da ocenjujes.
za razliku od tebe, recimo, ja sam ovde i ponesto napisao. ja nemam problema stvari nazvati pravim imenom.
i da, sve se videlo. totalno sam izdominisan. sav sam crven i zabezeknut, sta su mi takvi kao ti ucinili.
sandZaklije nisu sandJaklije.
glede sandzaklija: ocito da su tebi i slicnima nabili komplekse. malo malo pa se njih setite. nadam se da nije nasilje u pitanju, jer nasilje zna da stvori trajni animozitet.
Last edited by budza on 14/11/2015 21:17, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble wrote:Smjesno je govoriti da ISIS nema nikakve veze sa Islamom kada sva svoja ucenja izvlace iz Kurana. Ne izmisljaju oni toplu vodu, nego se vracaju na pocetne dane Islama gdje ovakvi masakri su bili norma. ISIS je dio Islama, samo onog dijela Islama koja vecina muslimana zeli zaboraviti ili praviti se ludi da se nikada nije desilo.
Pa ne, ISIL ima vezu s islamom koja je jednaka tvojoj mada krećete s dijametralno različitih polazišta, ali začudo dolazite do sličnih rezultata kada posrijedi predstavljanje pravog, suštinskog i nepatvorenog islama
Isto je reći da je ustaštvo i logori za djecu u NDH-a suštinski dio hrvatstva kojeg Hrvati pokušavaju prikriti ili da se četništvo s masakrima i klanjima temelji u samoj suštini srpstva kao takvog, mada to većina Srba želi osporiti.
arzuhal wrote:
Pa ne, ISIL ima vezu s islamom koja je jednaka tvojoj mada krećete s dijametralno različitih polazišta, ali začudo dolazite do sličnih rezultata kada posrijedi predstavljanje pravog, suštinskog i nepatvorenog islama
Isto je reći da je ustaštvo i logori za djecu u NDH-a suštinski dio hrvatstva kojeg Hrvati pokušavaju prikriti ili da se četništvo s masakrima i klanjima temelji u samoj suštini srpstva kao takvog, mada to većina Srba želi osporiti.
zan tod bas je bio surov na sveopstu halaboku: dnevno vise na putevima izgine neduznih ljudi.
neki ce reci dosta iritantna izjava. videcemo dali ce ga proglasiti ISIlovcem.