odnosno islam "everything goes, samo da nema svinjetine"mO k3 wrote: Pricaj ti sta hoces ali u bosni imamo liebaralni islam na koji se mogu druge islamske zemlje ugledati i nauciti nesto od nas
Pariz
- Bloo
- Globalna šefica
#1051 Re: Pariz
-
Latte
#1052 Re: Pariz
Radio Europe1 prenosi da su identificirana dva napadaca.
Jedan je iz Francuske a drugi iz Sirije,kao da je medju napadacima bila i jedna zena
Jedan je iz Francuske a drugi iz Sirije,kao da je medju napadacima bila i jedna zena
- Ironmen
#1053 Re: Pariz
[quote="tututuuuu"][quote=
Zato sto Izraelu odgovara ovakvo stanje na BI odgovara im propala razrusena Sirija prije 2 dana su trazili potvrdu americkog senata da im potvrdi prisvajanje Golanske visoravni koju su okupirali od Sirije odgovara im propast Sirijaca jer u svojoj drzavi imaju preko 300 000 palestinaca koj tu studiraju skoluju se u Siriji odgovara im pad Sirije kao Iranskog prijatelja jer im u interesu da Iran nema uticaja na Siriju itd itd imaju visestruke koristi od rata na BI nego sto se misli.
Zato sto Izraelu odgovara ovakvo stanje na BI odgovara im propala razrusena Sirija prije 2 dana su trazili potvrdu americkog senata da im potvrdi prisvajanje Golanske visoravni koju su okupirali od Sirije odgovara im propast Sirijaca jer u svojoj drzavi imaju preko 300 000 palestinaca koj tu studiraju skoluju se u Siriji odgovara im pad Sirije kao Iranskog prijatelja jer im u interesu da Iran nema uticaja na Siriju itd itd imaju visestruke koristi od rata na BI nego sto se misli.
-
sha_ba
#1054 Re: Pariz
Pa moke sta si se mene nakacio a nisi RadikalBloo wrote:odnosno islam "everything goes, samo da nema svinjetine"mO k3 wrote: Pricaj ti sta hoces ali u bosni imamo liebaralni islam na koji se mogu druge islamske zemlje ugledati i nauciti nesto od nas
Bloo
- zeina
#1055 Re: Pariz
Kakve veze imaju Jezidi sa ovim što je bilo u Parizu?Kikibombona wrote:A sta su im krivi jezidi Kurdi pa ih odlucise sve pobiti. Mala vjerska zajednica koja nikome zlo nije nanijela i koja nikoga nije dirala.zeina wrote:...
Zasto nad njima pocinise genocid?
Zasto su im zarobili 5 000 zena i prodavali ih kao stoku bradatim nakazama?
Zasto su pobili ko zna koliko djevojcica, djecaka, zena, muskaraca, staraca, starica...?
Zasto?
ISKONSKO ZLO!
https://twitter.com/_Kurd_/status/664786469626736640
Uzasavajuce slike, kakve svijet jos nikada nije vidio. Stotine slika sa obezglavljenim djecacima i djevojcicama. Stotine slika sa strijeljanim jezidima razlicith uzrasta... Slike silovanja i ponizavanja... Nema kakav sadisticki eksperiment nad njima nisu isprobali.
https://www.google.ba/search?q=yezidi+g ... f&dpr=0.75
Ideologija zla!
Niko ovdje ne podžava ISIL, ali Francuzi u svemu tome su sve osim nevini...pa oni su dobili priliku da unište taj ISIL ali umjesto toga njihov cilj su sirijski civili, o čemu pričamo...ovdje nije borba izmedju dobra i zla, nego borba između dva zla a stradaju samo civili na obje strane
Last edited by zeina on 14/11/2015 14:14, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#1056 Re: Pariz
Ako je Bošnjak, Bošnjak je. Još ako je stekao i naš pasoš... Bosni ne trebaju takve stvari, nikako.mO k3 wrote:crnogorac je... nije iz bosne gotovosinuhe wrote:Nista to. To cemo pod tepih.It_is_a_Leclerc wrote:Ako se ispostavi tačnom tvrdnja da je uhapšeni u Njemačkoj imao crnogorske isprave, i ako se utvrdi da je Bošnjak, ja mislim da nam gore ne treba.
- Fudo Bosna
#1057 Re: R
Kareem Abdul wrote:Fudo Bosna wrote:Dakle , prvo prići problemu terorizma hladne glave... Pa i onog koji se dešava nažalost i u ime islama. Prvo sačekati rezultate istrage. Oduševio me je maločas, mada nisam fan domaćih političara gospodin Milanović svojim "spuštanjem", tenzija na zemlju na presici, i izbjegavanjem bilo kakvog dovođenja u vezu ovog divljaštva, jer to je pravi izraz za ove zločine u Parizu, bilo sa izbjegličkom krizom ili pogotovu sa islamom/muslimanima.
Upotrjebio je, čini mi se sintagmu , "Naša islamska braća " ili tome slično...
Znači, prvo ne znamo bez kraja istrage koje izvršilac a pogotovu ko je nalogodavac? Nedvosmilseno i za vijeke vijekova, po islamu je ovo HARAM, NAJSTROŽIJE ZABRANJENO NEDJELO za nas muslimane i to treba istači JASNO I NEDVOSMISLENO!
Ako se i ispostavi da nema veze sa nekom skupinom ljudi ili organizacije koji se kriju iza islama, te velike svjetske religije kojoj i sam pripada a koja je svjetlosnim milionima godina daleko od ovakvih terorista, divljaka i ovakvih nedjela, islamska ulema u cjelinei, pogotovu u najbitnijim islamskim državama, treba zauzeti jasan i nedvosmislen stav a u skladu sa našim učenjem Kuranom Časnim , Hadisima, i našim idžmaom konsnzusom uleme, da je ubijanje nevinog najstroži haram i da po islamu : "Cilj ne opravdava sredstva !". Tj. čak i kada bi pomogao neke ljude tako što bi opljačkao druge ljude to ne bi bili Bogougodno djelo i ne bi bilo od Boga Uzvišenog primljeno , za šta nemamo vremena i prostora elaborirati i citirati brojne Kuranske ajete i hadise kao izvor moje i mnogih forumaša uzvišene vjere islama, uz uvažavanje sve braće, drugih konfesija i one koji nisu vjernici jer smo svi ljudi i stvorenja Božija po učenju naše i svih vjerskih religija !
Pogotovu treba istači da se boraba za pravdu u ovome pokvarenom svijetu u kome su neke zapadne vlade , svojim licemjernim ponbašanjem doprinijele , možda u dobroj mjeri i pomogle proizvodnju ovakvih lažnih muslimana, NE MOŽE BITI VRŠENA PO ISLAMU ZABRANJENIM DJELIMA HARAMOM A TO JE UBIJANJE NEDUŽNIH.
Ovo je potrebno da idioti koji mobilišu islamsku omladinu sutra ne mogu reči da nemaju protiv sebe FETVU da je ovo HARAM i da svaki mladi čovjek , pojedinac koji ovakve nalogodavce, / najgoiru sortu neljudi posluša i odluči se na ovajve zločine, neće ničim pomoči islamu, čovjećanstvu, a da sa ovakvim zločinima , ako ih počini sebi utire SIGURAN PUT U DŽEHENEM /PAKAO i da će odgovarati za svaki nedužno izgubljen ljudski život, pa da bježi od ovakvih kvazimuslimana kao od kuge ili side !
Po bosanski rečeno: "Ne pravi se pita od govana !" Iliti , ne ide se u raj /džennet zlodjelima koje vode u džehenem /pakao !!!
Yusuf Qaradwi, predsjednik Svjetske Unije Islamskih učenjaka je jednom izjavio da je Holokaust židovima kazna od Allaha, podržao samoubilačke napada protiv izraelskih civila.
Zadnji biser mu je onaj gdje je rekao da svi oni koji podržavaju Assada bili oni vojnici ili civili su legitmne mete mudžahedina i pozvao sve sunite da krenu u džihad u Siriju.
To govori čovjek kojeg slušaju i slijede desetine milijuna muslimana i koji daleko bolje poznaje Kuran i Hadise od tebe.
Prorok Muhammed je naredio da se zatre židovsko pleme Banu Qurayza, točnije poslao je svog čovjeka da to učini. Židovima tog plemena su odrezane glave i taj događaj džihadisti često navode kao opravdanje za njihovo ubijanje nevjernika i sječu glava tamo gdje to rade.
I to su događaji koji su neporecivi, neoborivi, i ne postoji način da ih se zataška osim lažima.
Da ga Allah dž š uputi, pa da govori Istinu, i ono što kaže moja i vjera 1,8 milijardi muslimana u svijetu, a ne kako odgovara u nekom političkom momentu. zaista mi je žao što obrazovani ljudi ne govore ISTINU, nadam se da će obrazovani ljudi u islamskome svijetu dići svoj glas i početi se držati načela islama/načela pravednosti !!!
- zeina
#1058 Re: Pariz
Imau veze isto onoliko koliko sirijski civili imaju veze sa ratom u Siriji, svakodnevnim bombardovanjem od strane NATO-a uključujući Francusku i to sve uglavnom po civilimapatriot_1 wrote:Kakve veze ovi pobijeni civili imaju sa politikom države Francuske!Man of steel wrote:Ludost koju i Francuzi izvoze po čitavom svijetu se vratila i njima sinoć.
Problem nikad nije bio u Libiji, Siriji, Iraku, Iranu...ali to nije smetalo Francuzima da isto zlo koje je sinoć ubijalo po Parizu tamo podrže, ojačaju i stanu na njegovu stranu.
Čitava zapadna politička elita na svojim rukama ima krv nesretnika koji su sinoć ubijeni i nisu ništa drugo nego saučesnici u tom zločinu.
Svi oni dobro znaju gdje je izvor tog zla ali ništa ne čine da bi ga zaustavili već blisko rade i sarađuju sa njim.
To što se dogodilo mogu samo napraviti monstrumiod ljudi,ma koje vjere bili!
-
Bodkin
#1059 Re: Pariz
Kako sad to? Kako moze onda banu biti u sandzaku? Nije valjda da nema bosnjaka u sandzaku, crnogorskom ili srpskommO k3 wrote:crnogorac je... nije iz bosne gotovosinuhe wrote:Nista to. To cemo pod tepih.It_is_a_Leclerc wrote:Ako se ispostavi tačnom tvrdnja da je uhapšeni u Njemačkoj imao crnogorske isprave, i ako se utvrdi da je Bošnjak, ja mislim da nam gore ne treba.
- kamen spoticanja
#1060 Re: Pariz
“Najoštrije osuđujem terorističke napade u Parizu i ubistvo nevinih ljudi.
Izražavajući najdublje ogorčenje, i u ovoj prilici podsjećam da je svjesno ubistvo jednog nevinog čovjeka napad na cijelo čovječanstvo. Ovo nije samo težak moralni sunovrat koji se ne može ničim opravdati, nego i grijeh prema Bogu.
Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje suosjećanje i solidarnost sa francuskim narodom u njegovoj boli. Mi se sjećamo podrške i solidarnosti francuskih građana kada smo u nedavnoj prošlosti prolazili kroz iskustvo sijanja straha i terora.
Uvjeren sam da će francuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namjere terorista da svojim napadima izazovu gnjev i odmazdu prema muslimanima i muslimanskim zajednicama u Evropi.
Posebno pozivam muslimane u Evropi da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema: teroristi ne predstavljaju ni našu vjeru ni našu zajednicu, a terorizam se ne može opravdati ni moralno, ni vjerski ni politički”, kaže se u saopćenju reisu-l-uleme Kavazovića.
Izražavajući najdublje ogorčenje, i u ovoj prilici podsjećam da je svjesno ubistvo jednog nevinog čovjeka napad na cijelo čovječanstvo. Ovo nije samo težak moralni sunovrat koji se ne može ničim opravdati, nego i grijeh prema Bogu.
Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje suosjećanje i solidarnost sa francuskim narodom u njegovoj boli. Mi se sjećamo podrške i solidarnosti francuskih građana kada smo u nedavnoj prošlosti prolazili kroz iskustvo sijanja straha i terora.
Uvjeren sam da će francuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namjere terorista da svojim napadima izazovu gnjev i odmazdu prema muslimanima i muslimanskim zajednicama u Evropi.
Posebno pozivam muslimane u Evropi da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema: teroristi ne predstavljaju ni našu vjeru ni našu zajednicu, a terorizam se ne može opravdati ni moralno, ni vjerski ni politički”, kaže se u saopćenju reisu-l-uleme Kavazovića.
- Man of steel
#1061 Re: Pariz
Politika je ta koja kroji naše živote prijatelju.patriot_1 wrote:Kakve veze ovi pobijeni civili imaju sa politikom države Francuske!Man of steel wrote:Ludost koju i Francuzi izvoze po čitavom svijetu se vratila i njima sinoć.
Problem nikad nije bio u Libiji, Siriji, Iraku, Iranu...ali to nije smetalo Francuzima da isto zlo koje je sinoć ubijalo po Parizu tamo podrže, ojačaju i stanu na njegovu stranu.
Čitava zapadna politička elita na svojim rukama ima krv nesretnika koji su sinoć ubijeni i nisu ništa drugo nego saučesnici u tom zločinu.
Svi oni dobro znaju gdje je izvor tog zla ali ništa ne čine da bi ga zaustavili već blisko rade i sarađuju sa njim.
To što se dogodilo mogu samo napraviti monstrumiod ljudi,ma koje vjere bili!
Francuska politika je neodgovorna, uskogrudna i u konačnici jedan od saučesnika zla koje ih je sinoć i same snašlo.
Ta politika eksplotiše zlo, usmjerava ga i kanališe tamo gdje ima interese od njega.
Sjeća li se iko Libije i Gadafija koji je Evropu prije same smrti upozorio na sve ovo?
Kakva je uloga Francuske bila u svemu tome?
- MMM1977
#1062 Re: Pariz
Vojna akcija protiv ISIL-a, AQ i sličnih je neophodna ali nikako ne može sama riješiti problem. Treba se raditi na opismenjavanju stanovništva, ulema mora stalno isticati šta je ispravno a šta nije jer će samo vojna akcija bez popratnih akcija samo uzrokovati pojavu još većeg broja terorista.
Normalnu logiku treba ostaviti po strani jer sa druge strane imamo ljude koji nisu normalni. Šta se dobije time što se ubije čovjek koji hoće da pogine? Zar mu nismo napravili uslugu? Treba da se radi sa ljudima i treba da se objasni da ovakvi teroristički činove ne vode u dženet nego direktno u džehenem.
Vlade svih zemalja svijeta moraju koordinirati aktivnosti sa islamskim zajednicama u tim zemljama i dozvoliti isključivo kompetentnim osobama da se tumači islam, sve drugo odmah smrdi na terorizam i tako to i treba tretirati. Te samoprozvane šejhove odmah slati na dugogodišnju robiju i težak rad.
Normalnu logiku treba ostaviti po strani jer sa druge strane imamo ljude koji nisu normalni. Šta se dobije time što se ubije čovjek koji hoće da pogine? Zar mu nismo napravili uslugu? Treba da se radi sa ljudima i treba da se objasni da ovakvi teroristički činove ne vode u dženet nego direktno u džehenem.
Vlade svih zemalja svijeta moraju koordinirati aktivnosti sa islamskim zajednicama u tim zemljama i dozvoliti isključivo kompetentnim osobama da se tumači islam, sve drugo odmah smrdi na terorizam i tako to i treba tretirati. Te samoprozvane šejhove odmah slati na dugogodišnju robiju i težak rad.
- MMM1977
#1063 Re: Pariz
kamen spoticanja wrote:“Najoštrije osuđujem terorističke napade u Parizu i ubistvo nevinih ljudi.
To je pravi islam a ne ovo što propagiraju ovi kozojebi.
- mO k3
#1064 Re: Pariz
crnogorac je, mene ne zanima nista dalje ... ne mogu samo srbi,crnogorci i hrvati da uzimaju sta ima valja a sta ne ....
- radiša
#1065 Re: Pariz
mozda je sandzaklija
- Kikibombona
#1066 Re: Pariz
Imaju zato sto ove spodobe ubijaju svakoga ko nije po njihvoj mjeri!zeina wrote:
Kakve veze imaju Jezidi sa ovim što je bilo u Parizu?
Niko ovdje ne podžava ISIL, ali Francuzi u svemu tome su sve osim nevini...pa oni su dobili priliku da unište taj ISIL ali umjesto toga njihov cilj su sirijski civili, o čemu pričamo...ovdje nije borba izmedju dobra i zla, nego borba između a stradaju samo civili na obje strane
Genocid nad jezidima je dokaz o kavim se bolesnicima radi i sta su u stanju uraditi.
Otkud sad to da su Francuzima cilj sirijski civili?
Pa Francuzi gadjaju ove manijake i njihova uporista?
Sta civili imaju raditi medju ovom stokom, zasto ne bjeze od njih!? Zasto se taj narod ne pobuni protiv njih? Ja da sam stacioniran pored njih, ocekivao bih da me slozi iz zraka. Cim sam u njihovom drustvu, postajem legitimna meta.
Da se razumijemo, francuska politika je zlo. Medjutim, ti pokusavas pravdati i ublaziti antiljudske akcije ovih majmunolikih bica, umjesto da im se n...s svega kolektivno i izbacis iz sebe gnjev koji bi ova stoka kod svakoga trebala proizvesti.
Zaboga, Zejna, pa ti si zena. Imaj malo srca. Ovim bolesnicima kosti treba spaliti.
Jezidi djevojcica, na ISIL pijaci za zene
EXCLUSIVE: Freed Yezidi teen tells of life as ISIS sex slave
http://rudaw.net/english/kurdistan/28102015
Ovo postavljam nadi da ce te prestati braniti i opravdavati ovu gamad!
- Kareem Abdul
#1067 Re: Pariz
Sead Kolašinac je onda Crnogorac.mO k3 wrote:crnogorac je, mene ne zanima nista dalje ... ne mogu samo srbi,crnogorci i hrvati da uzimaju sta ima valja a sta ne ....
A Emir Spahić je Hrvat.
Bešić je pak Njemac.
Sefer Halilović Srbin.
- HAVANA
#1068 Re: Pariz
Kontam nesta jutros,postoji li igdje zemlja,sto dalje,da ustanes,radis,vratis se kuci,izadjes sa zenom,djecom,prijateljima,da i ko vjeruje,sebi kuci vjeruje,da mene ne pegla i opterecava,da niko ne spominje nikakve kurane,biblije,picke materine...Ima li gdje,da idem? Nema,jelde? Kako je na novom zelandu? Ima li jos sta dalje? Nekako mi dobro u mom svijetu,jel promolim nos,zlo mi dodje.E sad kuca i na vrata,moram otvorit,razvalice ih svakako.Bolje sprijecit,pobit gamad,al koga,sta,kako,i tu ce ga nevinih popusit...Onog hajvana boli kurac i da popusi,on poravno,konta ode nakim hurijama,njemu merak raznijet se,pleme jebo divljacko.
- mO k3
#1069 Re: Pariz
ove treba unistiti do zadnjega
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1070 Re: Pariz
ovo si ti nešto pobrkao ... možda i nisi samo si zlonamjeranraoul duke wrote:Opstajem jer u Bosni nema muslimana, vec kvazi politicki gmizavci koji nisu sposobni razmisljati svojim mozgom pa kud svi turci tu i mali mujo.. Zna se ko su muslimani i sta je Islam, jucerasnji napad u Parizu je to u potpunosti pojasnio.Warashii wrote:Ja prosto ne znam kako opstajes u BiH, ako i jesi odavdje, okruzen sa toliko muslimana.raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
- Kareem Abdul
#1071 Re: Pariz
Slika koju si postavio je podvala. Autentična je ali ne predstavlja ono što ti pišeš.Kikibombona wrote:Imaju zato sto ove spodobe ubijaju svakoga ko nije po njihvoj mjeri!zeina wrote:
Niko ovdje ne podžava ISIL, ali Francuzi u svemu tome su sve osim nevini...pa oni su dobili priliku da unište taj ISIL ali umjesto toga njihov cilj su sirijski civili, o čemu pričamo...ovdje nije borba izmedju dobra i zla, nego borba između a stradaju samo civili na obje strane
Genocid nad jezidima je dokaz o kavim se bolesnicima radi i sta su u stanju uraditi.
Sta civili imaju raditi medju ovom stokom, zasto ne bjeze od njih!? Zasto se taj narod ne pobuni protiv njih? Ja da sam stacioniran pored njih, ocekivao bih da me slozi iz zraka. Cim sam u njihovom drustvu, postajem legitimna meta.
Da se razumijemo, francuska politika je zlo. Medjutim, ti pokusavas pravdati i ublaziti antiljudske akcije ovih majmunolikih bica, umjesto da im se n...s svega kolektivno i izbacis iz sebe gnjev koji bi ova stoka kod svakoga trebala proizvesti.
Zaboga, Zejna, pa ti si zena. Imaj malo srca. Ovim bolesnicima kosti treba spaliti.
I ona slika sa djetetom je podvala.
- mO k3
#1072 Re: Pariz
koji si od komsija zapadni ili istocni ??Kareem Abdul wrote:Sead Kolašinac je onda Crnogorac.mO k3 wrote:crnogorac je, mene ne zanima nista dalje ... ne mogu samo srbi,crnogorci i hrvati da uzimaju sta ima valja a sta ne ....
A Emir Spahić je Hrvat.
Bešić je pak Njemac.
Sefer Halilović Srbin.
- kamen spoticanja
#1073 Re: Pariz
Opet isti pitanjemO k3 wrote:ove treba unistiti do zadnjega
kako?
- refffko
#1074 Re: Pariz
Ma druze dzaba ti je to objasnjavati.Kikibombona wrote:Imaju zato sto ove spodobe ubijaju svakoga ko nije po njihvoj mjeri!zeina wrote:
Zatucana stoka ovo podrzava i pravdat ce sa svim i svacim
Za njih je ta djevojcica "neprijatelj Islama".
- Ironmen
#1075 Re: Pariz
Kikibombona wrote:Imaju zato sto ove spodobe ubijaju svakoga ko nije po njihvoj mjeri!zeina wrote:
Ovo treba lijepiti na svim temama da narod vidi ko je i sta je ISIL koji bolesnici za nepovjerovati sjeme im se zatrlo sjeme svima i ovima sto ih podrzavaju.