Code: Select all
Moderator: anex
Code: Select all
a sta mislis o cijenama, ponudi i ljubaznosti...semmy wrote:u svakoj vecoj parfumeriji ( takvih je mozda 5-6 u sarajevu ) su educirani trgovci
Ja sam vec u jednoj slicnoj temi postavio pitanje gdje je najsigurnije kupiti parfem u Sarajevu?! Da li postoji ijedna parfumerija gdje mogu biti siguran da se radi o originalnim parfemima?! Inace parfeme kupujem vani i itekako se osjeti razlika.Alma Ata wrote:Nedavno sam htjela kupiti parfem koji dugo koristim, uglavnom nabavljan u inostranstvu.Prodavačica mi je dala da ga isprobam, ali nije uopšte imao miris mog parfema.Ona se zaklinjala da je orginal,ali znam da nije, jer ga godinama koristim.Pitanje je šta nam ovdje sve uvaljuju kao orginale i postoji li ikakva kontrola? Ja već znam odgovor!
Alkos wrote:Ja sam vec u jednoj slicnoj temi postavio pitanje gdje je najsigurnije kupiti parfem u Sarajevu?! Da li postoji ijedna parfumerija gdje mogu biti siguran da se radi o originalnim parfemima?! Inace parfeme kupujem vani i itekako se osjeti razlika.Alma Ata wrote:Nedavno sam htjela kupiti parfem koji dugo koristim, uglavnom nabavljan u inostranstvu.Prodavačica mi je dala da ga isprobam, ali nije uopšte imao miris mog parfema.Ona se zaklinjala da je orginal,ali znam da nije, jer ga godinama koristim.Pitanje je šta nam ovdje sve uvaljuju kao orginale i postoji li ikakva kontrola? Ja već znam odgovor!
Hvala
Alma Ata wrote:Nedavno sam htjela kupiti parfem koji dugo koristim, uglavnom nabavljan u inostranstvu.Prodavačica mi je dala da ga isprobam, ali nije uopšte imao miris mog parfema.Ona se zaklinjala da je orginal,ali znam da nije, jer ga godinama koristim.Pitanje je šta nam ovdje sve uvaljuju kao orginale i postoji li ikakva kontrola? Ja već znam odgovor!
semmy wrote:u svakoj vecoj parfumeriji ( takvih je mozda 5-6 u sarajevu ) su educirani trgovci
GDJE je ovo?semmy wrote:u svakoj vecoj parfumeriji ( takvih je mozda 5-6 u sarajevu ) su educirani trgovci
bavka wrote:GDJE je ovo?semmy wrote:u svakoj vecoj parfumeriji ( takvih je mozda 5-6 u sarajevu ) su educirani trgovci
nisam upoznat...sa pojmom "educirani trgovci"..bar ne u BiH
i ja u plazi kupujem i sminku i parfeme, i sta god da ih pitas znaju ti fino objasniti.semmy wrote:bavka wrote:GDJE je ovo?semmy wrote:u svakoj vecoj parfumeriji ( takvih je mozda 5-6 u sarajevu ) su educirani trgovci
nisam upoznat...sa pojmom "educirani trgovci"..bar ne u BiH
ejbg-a sad...znam da kako orbico tako i everet redovno imaju seminare za svoje proizvode ( bar su prije imali valjda imaju i sad )...u plazi i u trio edox-u ce ti svaki trgovac objasniti sta te zanima ako ih pitas...za babic trade vise nisam sigurna, nisam bila odavno( sigurno 3 god. ), a cula sam da su se radnice izmijenile
draga zar ti na drugim mjestima nisu trazili licnu kartu?Jessie B wrote:Trenutno se ne mogu sjetiti niti jednog pozitivnog iskustva s osobljem koje radi u parfimerijama u Sarajevu. Sto se tice Sam Shopa, mastala sam da cu tamo moci probati parfem koji god pozelim ali osoblje koje mi je stalno za petama mi ubija zelju kao i odvratno sjecanje na dogadjaj od prije nekoliko godine kad mi je prodavacica na kasi grubo trazila licnu kartu kad sam pokusala platiti karticom za koju moram ukucati kod.
Mozda sam preosjetljiva ali uglavnom mi smeta vec navedeni procjenjivacki pogled od glave do pete i ekspertsko zakljucivanje o mojoj plateznoj moci, lijenost da se kaze bilo sta o proizodu i potpuno odsustvo bilo kojeg oblika ljubaznosti i srdacnosti.
Nije to u pitanju (ako kupuješ u pravim parfimerijama).Alma Ata wrote:Nedavno sam htjela kupiti parfem koji dugo koristim, uglavnom nabavljan u inostranstvu.Prodavačica mi je dala da ga isprobam, ali nije uopšte imao miris mog parfema.Ona se zaklinjala da je orginal,ali znam da nije, jer ga godinama koristim.Pitanje je šta nam ovdje sve uvaljuju kao orginale i postoji li ikakva kontrola? Ja već znam odgovor!
Licna karta se ne trazi kod kartica gdje kupac mora ukucati PIN kod, jer samo poznavanje PIN-a potvrdjuje identitet. A prodavacica kojoj ukucas PIN kad provuce karticu i jos ti uz to traz LK je totalno neupucenalolita_xx wrote:draga zar ti na drugim mjestima nisu trazili licnu kartu?Jessie B wrote:Trenutno se ne mogu sjetiti niti jednog pozitivnog iskustva s osobljem koje radi u parfimerijama u Sarajevu. Sto se tice Sam Shopa, mastala sam da cu tamo moci probati parfem koji god pozelim ali osoblje koje mi je stalno za petama mi ubija zelju kao i odvratno sjecanje na dogadjaj od prije nekoliko godine kad mi je prodavacica na kasi grubo trazila licnu kartu kad sam pokusala platiti karticom za koju moram ukucati kod.
Mozda sam preosjetljiva ali uglavnom mi smeta vec navedeni procjenjivacki pogled od glave do pete i ekspertsko zakljucivanje o mojoj plateznoj moci, lijenost da se kaze bilo sta o proizodu i potpuno odsustvo bilo kojeg oblika ljubaznosti i srdacnosti.
a ako ja dam svojoj sestri karticu i kazem joj pin?vitamini wrote:Licna karta se ne trazi kod kartica gdje kupac mora ukucati PIN kod, jer samo poznavanje PIN-a potvrdjuje identitet. A prodavacica kojoj ukucas PIN kad provuce karticu i jos ti uz to traz LK je totalno neupucenalolita_xx wrote:draga zar ti na drugim mjestima nisu trazili licnu kartu?Jessie B wrote:Trenutno se ne mogu sjetiti niti jednog pozitivnog iskustva s osobljem koje radi u parfimerijama u Sarajevu. Sto se tice Sam Shopa, mastala sam da cu tamo moci probati parfem koji god pozelim ali osoblje koje mi je stalno za petama mi ubija zelju kao i odvratno sjecanje na dogadjaj od prije nekoliko godine kad mi je prodavacica na kasi grubo trazila licnu kartu kad sam pokusala platiti karticom za koju moram ukucati kod.
jel to bilo u CM-ublack wrote:ja se nedavno pravo unezgodi..u jednoj od parfimerija, uzeh sa police tester da probam, taman da prinesem ga i pomirisem 'nesto' ga povuceispade mi iz ruke i zveknu od staklenu policu da su svi pogledali u mene, kad ono tester svezan nakom shpagom za policu
pitam prodavacicu sta je ovo mogo sam sve porazbijati
ona se blijedo osmjehnu, kao pa eto da se ne kradu
pa pogledaj malo, nisam tebi nista rekla vec "vitamini"Jessie B wrote:Sve mi je ovo jako slatko ali ja nisam nigdje napisala da mi smeta zastita mog licnog novca ili moje kartice niti da imam ista protiv da mi bilo gdje prilikom placanja karticom traze licnu kartu. Sve mi je to skroz cool. U konkretnom slucaju usla sam u Sam Shop. Otisla sam pravo do police znajuci sta hocu. Uzela sam parfem koji kupujem godinama koji je tada kostao 140 KM. Prodavacica/kasirka/stagod je smatrala da nisam neko ko moze sebi priustiti da tako hladno odseta do police i uzme to sto sam uzela.alica.k wrote:Jessie B wrote: prodavacica na kasi grubo trazila licnu kartu kad sam pokusala platiti karticom za koju moram ukucati kod.
a ako ja dam svojoj sestri karticu i kazem joj pin?
il ako me neko na ulici napadne, uzme mi karticu i natjera me da mu kazem pin?
i meni uvjek licnu traze (u bati, u comtrade, u plazi i u modianu - sto se mogu sjetit), i meni ne smeta. na mojoj kartici cak i slika moja ima al opet traze licnu.
Obzirom da sam ja kupac i kao takva zasluzujem postovanje, "dobar dan" i srdacan pristup i da sam pored svih parfimerija u gradu odlucila svojih 140 maraka ostaviti tu...nije mi prijalo drsko uzimanje parfema iz moje ruke, nedostatak ikakvog pozdrava a kamoli srdacnog "dobar dan" i grubo, gotovo optuzivacko trazenje licne karte.
Ja vjerujem alica.k da su to tebi neki nevazni i zanemarljivi detalji ali...ja sam odgajana u drugim uslovima i drugim prilikama i da... kupujem novcem koji ja zaradjujem.